Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
2qvyzph.jpg

Αυτο το μικρο πραγματακι ειναι η 34c ή λαθος μηχανη πηρα; δε γραφει κατι το κουτακι

Επισκέπτης
2qvyzph.jpg

Αυτο το μικρο πραγματακι ειναι η 34c ή λαθος μηχανη πηρα; δε γραφει κατι το κουτακι
μαγκες ξυριστηκα.

Μαγκες δεν εχω λογια!!!!!!

Δε μπορω να πιστεψω αυτο που εζησα!!!!!!

Πως ξυριζει ετσι αυτο το πραγματακι!!!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΕΧΩ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙ!

Δεν φανταζομουν ποτε, οτι θα μπορουσε η μαπα μου να γινει γυαλι τοσο ευκολα!

Μιλαμε για το πιο ευκολο ξυρισμα έβερ. Πηγαινα κοντρα σε fast forward και το μηχανημα εκανε πατιναζ στο μαγουλο μου, αφηνοντας με πουδρα!

Αμαν...

Εγω μεχρι τωρα να πω την αληθεια πιο πολυ την καλτιλα της φασης γουσταρα, δεν περιμενα να υπαρχουν τετοιες διαφορες σε αποτελεσμα. + οτι εχω δερμα που και με μπικ μονό ξυραφακι, παω κοντρα βαθεια και δεν βγαζω ουτε ερεθισμο.

Αλλα εδω μιλαμε για αλλο επιπεδο!

Και πραγματικα, εχω απορια πως μπορει να κοβει ενα ακονισμενο καλο μαχαιρι δηλαδη!

Οσο για την μηχανη wilkinson, μετα την δοκιμη της μερκουρ, δεν εχω καλα λογια να πω. Ειναι για αχρηστη βασικα. Ο φιλος που ρωταγε τις προαλλες, αν ψαχνεται ακομα για μηχανη, εννοειται να τα σκασει για μερκουρ.

Ξεχασα να πω(!) οτι εχωσα πανω ξυραφακι wilkinson για να συγκρινω τις μηχανες μονο και να μην επηρεαστω απ το ξυραφακι.

Εχω προμηθευτει με αστρα και φιδερ και θα τα δοκιμασω κι αυτα συντομα και θα ενημερωσω.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Μιλαμε για το πιο ευκολο ξυρισμα έβερ. Πηγαινα κοντρα σε fast forward και το μηχανημα εκανε πατιναζ στο μαγουλο μου, αφηνοντας με πουδρα!

Εφιστω την προσοχή σε όλους.

Μην κάνει κανείς καμιά μαλακία και πάει έτσι άνετα να ξυριστεί με shavette.

ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ !!!!!!!

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
καταλαβα πολλα απ αυτο το ποστ.

Οποτε, οπως το αντιλαμβανομαι, τα δοντακια ειναι που προκαλουν ολη τη ζημια.

Μια λεια κοψη (ενας καλος αιθερας δηλαδη) , ουσιαστικα μπορει και μπαινει-χωνεται μεσα στο δερμα χωρις να το ενοχλει-πληγιαζει (αφου δεν εχει δοντακια) και κοβει βαθεια την τριχα.

Οσο πιο καλος αιθερας, τοσο λεπτοτερη η επιφανεια που μπαινει μεσα στο δερμα, οποτε τοσο λιγοτερη πληγη.

Οσο πιο καλα κοβη η λεπιδα τοσο λιγοτερη δυναμη χρειαζεται και τοσο μικροτερη η τριβη με το δερμα. Πραγματικα αηδιαστικη η περιγραφη που εγραψες.

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
2qvyzph.jpg

Εσύ δεν παίζεσαι!
Με Feather έκανες το 1ο σου ξύρισμα με DE???? :hi: :hi: :hi:
Εγώ τις κρατάω για το τέλος!
Από αφρό δεν μας είπες τι χρησιμοποίησες.Μη πεις από τενεκέ...  :think: :think:
Υ.Γ.1 Wilkinson έβαλες...δεν το είδα.Ποιές άλλες λεπίδες πήρες?
Υ.Γ.2 Χθες δοκίμασα τις Elios....Άριστες εντυπώσεις!!!! Καλύτερες και από τις Personna στο 1ο ξύρισμα.
URL]]

Επισκέπτης
Εσύ δεν παίζεσαι!
Με Feather έκανες το 1ο σου ξύρισμα με DE???? :hi: :hi: :hi:
Εγώ τις κρατάω για το τέλος!
Από αφρό δεν μας είπες τι χρησιμοποίησες.Μη πεις από τενεκέ...  :think: :think:
Υ.Γ.1 Wilkinson έβαλες...δεν το είδα.Ποιές άλλες λεπίδες πήρες?
Υ.Γ.2 Χθες δοκίμασα τις Elios....Άριστες εντυπώσεις!!!! Καλύτερες και από τις Personna στο 1ο ξύρισμα.
http://[URL unfurl="true"]www.barbe-and-co.fr/boutique_us/images_produits/02051-01d0779-z.jpg[/img[/URL]]
[/quote]τη νιβεα την μπλε εχω τυπε.

Ξυραφακια πηρα τα feather που εχω στην φωτο και astra. Ειχε κι ενα ξυραφακι η μερκουρ στο κουτι. Προς το παρον εχω δοκιμασει μονο τα wilkinson...

2 λεπτομερειες σχετικα με τη μερκουρ:

1. Με τα πλαστικα τα ξυραφακια και την wilkinson οταν ξεπλενα τα ξυραφι μετα απο καθε περασμα, το ξεπλενα με καυτο νερο. Με τη μερκουρ αυτο δε γινεται, γιατι πυρωνει ολη η μηχανη και μου καιει το μαγουλο.

2. Χρειαζεται θηκη! Ή βαση στηριξης. Δε μπορεις να την εχεις χυμα μαζι με τις οδοντοβουρτσες.

Τελος το μικρο μεγεθος, αν και μολις την εβγαλα απ το κουτι με ειχε ξενερωσει, δε με χαλαει ΚΑΘΟΛΟΥ. μου ηταν πολυ βολικη και εχω μεγαλη παλαμη...

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.457
Πόντοι
25.467
Εφιστω την προσοχή σε όλους.

Μην κάνει κανείς καμιά μαλακία και πάει έτσι άνετα να ξυριστεί με shavette.

ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ !!!!!!!

Σωστή παρατήρηση.

Βιαστηκές = Σφάχτηκες.

Έκανες άτσαλη-βίαιη κίνηση = Σφάχτηκες.

Για κάποιο λόγο αφαιρέθηκες ή κάτι απέσπασε την προσοχή σου = Σφάχτηκες.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Παρατηρήσεις:

Τύπε Bardamu:

1.το θέμα με τον αιθέρα είναι λίγο πιο περίπλοκο αλλά σε γενικές γραμμές το έπιασες.

2.Η μηχανή που πήρες είναι open comb αν βλέπω καλά.Έχει δηλ. δοντάκια και όχι προφυλακτήρα.Έχε το νού σου τι λεπίδες θα βάλεις γιατί με πολύ επιθετικές κινδυνεύεις να κόψεις φέτες μπέικον από τα μάγουλα.Κάνε δοκιμές αλλά με το μαλακό.Αν δεις ότι κάτι δε σου πάει μην το πιέζεις.Βλέπε και παλιότερα για περιγραφές μηχανών.

3.Πάρε μια στίψη καλού κακού.Εκτός του ότι σταματάει το αίμα "βαθμολογεί" και το ξύρισμα που έκανες.Αν νιώθεις τσιμπήματα όταν την περνάς μετά το ξύρισμα στο πρόσωπο τότε έχεις πάει πολύ βαθιά κι ας μη μάτωσες.

4.Μη χρησιμοποείς καυτό νερό για να ξεπλένεις τη μηχανή κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος.Καις τα μαγουλά σου και χαλάει και η κόψη της λεπίδας.

5.Βλέπω στη φωτογραφία ότι χρησιμοποιείς και λούφα για το μπάνιο!!!!! ΑΞΙΟΣ!!!!!! ;) ;) ;) ;)

Τύπε Johnny Red εμένα προσωπικά οι Elios  δε με ενθουσίασαν αλλά ότι βολέυει τον καθένα.

Όσον αφορά τη σαβέτα ένα θα πω.Με σαβέτα ξεκίνησα το παραδοσιακό ξύρισμα και μάλιστα συρταρωτή που δεν είναι και η καλύτερη σαβέτα. Με τα bic κοβόμουν πολύ περισσότερο από ότι κόπηκα με τη σαβέτα την πρώτη φορά.Κι αυτό επειδή τα πίεζα στο πρόσωπό μου.Όλα είναι θέμα χρήσης.Αν το παίξεις γαμάω θα σφαχτείς.Αν το κάθε εργαλείο το χρησιμοποιείς σωστα δεν παθαίνεις τιποτα.

Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια και εξοπλισμό, μηχανές, μαχαίρια κτλ, η σαβέτα είναι ο τρόπος ξυρίσματος που προτιμώ!!! :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Παρατηρήσεις:

Τύπε Bardamu:

1.το θέμα με τον αιθέρα είναι λίγο πιο περίπλοκο αλλά σε γενικές γραμμές το έπιασες.:

Τι καταλαβε; Γραφει οτι ενα στομωμενο μαχαιρι σε κοβει πιο ευκολα με την ιδια πιεση.

Επισκέπτης
oh1pc8.jpg

Αρχηγε σε περιμενα.

Εγω τη μερκουρ 34c παραγγειλα να μου στειλουν. Αλλη ειναι αυτη; στο κουτι δεν εγραφε τυπο.

Λουφα εννοειται τυπε. Ανεκαθεν.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Τι καταλαβε; Γραφει οτι ενα στομωμενο μαχαιρι σε κοβει πιο ευκολα με την ιδια πιεση.

Δυστυχώς δε μπορώ να εξηγήσω με λόγια πως ακριβώς παίζει το σκηνικό με τον αιθέρα πρέπει να το δέίξω σε εικόνα και δεν έχω κάτι πρόχειρο.Δε νομίζω όμως ότι έχει και πολύ σημασία να καταλάβει κάποιος τι είναι ο αιθέρας.Απλά παίρνει λεπίδες, δοκιμάζει και ότι του κάνει το κρατάει.Τόσο απλά.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26

Τύπε για να κατάλαβω ποιος τύπος από τις 3 είναι η μηχανή σου;Έχει δοντάκια;

Συνημμένα

• IMG_0159b.jpg
    IMG_0159b.jpg
    114,1 KB · Εμφανίσεις: 31

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Η μηχανή που έβγαλες την τελευταία φώτο είναι η δική σου;;

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Δυστυχώς δε μπορώ να εξηγήσω με λόγια πως ακριβώς παίζει το σκηνικό με τον αιθέρα πρέπει να το δέίξω σε εικόνα και δεν έχω κάτι πρόχειρο.Δε νομίζω όμως ότι έχει και πολύ σημασία να καταλάβει κάποιος τι είναι ο αιθέρας.Απλά παίρνει λεπίδες, δοκιμάζει και ότι του κάνει το κρατάει.Τόσο απλά.

Το ακονισμα της λεπιδας ειναι. Δε θελει πολυ εξηγηση. Αλλες λεπιδες εχουν πολυ λεπτη κοψη που κοβει πολυ, αλλα στομωνει γρηγοροτερα, αλλες εχουν πιο χοντρη κοψη που δεν κοβει τοσο εντονα αλλα ειναι πιο ανθεκτικη. Πχ. ενα μαχαιρι χασαπικου που κοβει κοκαλα πρεπει να εχει το δευτερο τυπο.

Τωρα σε σχεση με αυτο που ειπα ο νωντας. Αν εχεις μια φαλτσετα, οσο τη χρησιμοποιεις τοσο στραβωνει η ακρη. Πρεπει να την ισιωσεις στο δερμα. Αν δεν το κανεις, δεν γδερνεσαι φυσικα! Απλα δεν κοβει το ιδιο καλα. Αν την πιεσεις στο προσωπο σου επειδη δεν κοβει, τοτε ναι θα εχεις περισσοτερους ερεθισμους.

Επισκέπτης
που το γραψα αυτο ρε μπουφο;

Γραφω οτι το καλο μαχαιρι χωνεται στο ιδιο βαθος με μικροτερη πιεση και προκαλωντας μικροτερη πληγη. Αν με κακο μαχαιρι επιχειρησεις να πας σε αυτο το βαθος θα σε πληγιασει χειροτερα.

Εστω οτι για καποιο λογο επρεπε να κανεις μια τομη στο μπουτι σου να φτανει μεχρι το κοκαλο. Τι θα προτιμουσες; να την εκανες με χειρουργικο νυστερι ή με την ξιφολογχη του στρατου;

anexelektos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Σεπ 2010
Κριτικές
6
Like
207
Πόντοι
286
που το γραψα αυτο ρε μπουφο;

Γραφω οτι το καλο μαχαιρι χωνεται στο ιδιο βαθος με μικροτερη πιεση και προκαλωντας μικροτερη πληγη. Αν με κακο μαχαιρι επιχειρησεις να πας σε αυτο το βαθος θα σε πληγιασει χειροτερα.

Εστω οτι για καποιο λογο επρεπε να κανεις μια τομη στο μπουτι σου να φτανει μεχρι το κοκαλο. Τι θα προτιμουσες; να την εκανες με χειρουργικο νυστερι ή με την ξιφολογχη του στρατου;
τυην ξιφολογχη βεβαια βρε μπαγλαμα

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Το ακονισμα της λεπιδας ειναι. Δε θελει πολυ εξηγηση. Αλλες λεπιδες εχουν πολυ λεπτη κοψη που κοβει πολυ, αλλα στομωνει γρηγοροτερα, αλλες εχουν πιο χοντρη κοψη που δεν κοβει τοσο εντονα αλλα ειναι πιο ανθεκτικη. Πχ. ενα μαχαιρι χασαπικου που κοβει κοκαλα πρεπει να εχει το δευτερο τυπο.

Τωρα σε σχεση με αυτο που ειπα ο νωντας. Αν εχεις μια φαλτσετα, οσο τη χρησιμοποιεις τοσο στραβωνει η ακρη. Πρεπει να την ισιωσεις στο δερμα. Αν δεν το κανεις, δεν γδερνεσαι φυσικα! Απλα δεν κοβει το ιδιο καλα. Αν την πιεσεις στο προσωπο σου επειδη δεν κοβει, τοτε ναι θα εχεις περισσοτερους ερεθισμους.

Εγώ πάλι άλλα ξέρω.Δεν είναι ο αιθέρας το ακόνισμα της λεπίδας.Πάντως δεν έχει και πολύ σημασία και προφανώς δεν τις μετράμε τις γνωσεις μας.Το παλλικάρι δεν ψάχνει για μαχαίρι και τρόπους διατήρησης της κόψης.Τώρα ξεκίνησε και αγοράζει λεπίδες.Το πως είναι ακονισμένες αυτές λίγη σημασία έχει.Αν του κάνουν θα τις κρατήσει.Αν όχι θα τις πετάξει.Μην αναλωνόμαστε σε τσάμπα καυγάδες... :hi: :hi: :hi:

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
η δικη μου

Σορυ για την βρωμα :grin:

Απ τις 3 που εβαλες νομιζω ειναι τυπου scalloped safety bar

Δεν φαίνεται πουθενά βρώμα χαλάρωσε!!!Ούτε έχουμε ταξιαρχική εδώ!!!!! :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Η δική σου μηχανή λοιπόν,αλλάζω άποψη, είναι η 34c closed comb και είναι μια πολύ γαμάτη επιλογή!!!! Συγχαρητήρια και καλές ξούρες!!!Επίσης βάλε άφοβα ότι λεπίδα θες για να πειραματιστείς.Κάνει για όλες!!!!!  ;) ;) ;)

Επισκέπτης
Δεν φαίνεται πουθενά βρώμα χαλάρωσε!!!Ούτε έχουμε ταξιαρχική εδώ!!!!! :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Η δική σου μηχανή λοιπόν,αλλάζω άποψη, είναι η 34c closed comb και είναι μια πολύ γαμάτη επιλογή!!!! Συγχαρητήρια και καλές ξούρες!!!Επίσης βάλε άφοβα ότι λεπίδα θες για να πειραματιστείς.Κάνει για όλες!!!!!  ;) ;) ;)
:wanker: :wanker: :wanker:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom