Οπως σου απαντησε και ο Δασκαλος, κοκκινιλες/ερεθισμοι οφειλονται στο κακο η καθημερινο ξυρισμα.
Απεφυγε το καθημερινο, καλυτερα ανα 2-3 μερες.
Επισης ο λαιμος ειναι υπουλο μερος και θελει πολυ προσοχη και σωστη τεχνικη. Εγω εχω σταματησει εδω και καιρο την κοντρα στο λαιμο(για κατω κατω μιλαω), γιατι πολυ απλα το δερμα μου δε το σηκωνει εκει, οτι και αν κανω. Και μιλαμε το χω μελετησει το θεμα μεχρι αηδιας
, εχω δοκιμασει 1000 διαφορετικους τροπους, αλλα και παλι με την κοντρα κατα 99,99%, καποιο σπυρακι θα φυτρωσει την επομενη μερα :S
Πλεον κανω 3 περασματα στο λαιμο κανονικα, απλα το 3ο αντι για κοντρα, ειναι παλι 90μοιρες, απλα απ την αντιθετη μερια με το 2ο. Δουλευει καλα σε μενα, εχω να δω σπυρακι πολυ καιρο. Βεβαια δεν ειναι τελειως BBS(baby butt smooth) που λενε, αλλα προκειμενου να γεμιζω κοκινιλες, συμβιβαζομαι ετσι.
Κατι αλλο που θα σου προτεινα να δοκιμασεις, εστω 1-2 φορες να δεις αν σου κανει, ειναι το ξυρισμα με κρυο νερο. Εγω βρηκα την υγεια μου, με το ζεστο γαμιομουνα και γεμιζα κοκκινιλες :S Τωρα τιποτα. Δοκιμασε το και αν δε σου κανει οκ, συνεχιζεις με ζεστο.
ΠΑΝΤΑ καλη προετοιμασια με αφθονο νερο!
Να φτιαχνεις καλο αφρο δουλευοντας το αρκετη ωρα(θελει τουλαχιστον 1 λεπτο κατα τη γνωμη μου) και να προσεχεις την αναλογια νερο/σαπουνι.
Και για αφτερ σειβ, τσεκαρε και το alum . Kανει πολυ καλη δουλεια στο να επουλωνει τις πληγες και να απολυμαινει την περιοχη και μειωνει δραματικα τα razorburns. Και μετα φυσικα αφθονο αφτερ σειβ με οινοπνευμα. Απλα φροντισε το alum να το ξεπλυνεις αρκετα καλα πριν βαλεις αφτερ σειβ, γιατι (εμενα τουλαχιστον) μου προκαλει λιγο ξηροδερμια αν δε το ξαβγαλω καλα.
Tωρα θα αγορασω και το Thayers witch hazel(με αλοη) το οποιο ολοι λενε οτι ειναι εξαιρετικα πορνωδες. To βαζεις μετα το alum, το αφηνεις λιγο να το αποροφησει το δερμα και μετα αφερ σειβ.
Μετα απ ολα αυτα οι πιθανοτητες για σπυρακια/κοκκινιλες/μολυνσεις κλπ μειωνονται δραματικα.
Και τελος πειραματισου και με καμια αλλη μαρκα λεπιδες.