Τελικα το πιο σημαντικο πραγμα στο ξυρισμα ειναι η προετοιμασια. Δυστυχως το παραλειπω πολλες φορες :-
Μιας και περιεργως ξυπνησα πολυ νωρις σημερα και προλαβαινα, μπηκα για πρωινο ντουζακι. Ζεστο νερο στην αρχη και στη συνεχεια σιγα σιγα οσο πιο κρυο αντεχω. Γενικα ειμαι φαν του κρυου μπανιου... με ξυπναει καλα
και μετα νιωθω ευδιαθετος και γεματος ενεργεια.
Οπως εχω ξαναπει, εχω παρατηρησει οτι με κρυο νερο κανω καλυτερο ξυρισμα. Δεν κοβομαι με τιποτα και παρατηρω πολυ λιγοτερο razor burn. Οι περισσοτεροι βεβαια προτιμουν το ζεστο, αλλα υπαρχουν και πολλοι σαν εμενα, οποτε δε σημαινει οτι καποιο απ τα 2 ειναι λαθος... οτι δουλευει στον καθενα.
Το ζεστο νερο κανει το δερμα πιο ελαστικο σιγουρα και εχω την εντυπωση οτι ισως να μαλακωνει λιγο καλυτερα και τις τριχες. Στα γενεια μου δεν βλεπω καμια ιδιαιτερη διαφορα αναμεσα σε ζεστο και κρυο, αλλα αν κρινω απο τα πινελα οπου μαλακωνουν καλυτερα στο ζεστο απ οτι στο κρυο, υποθετω οτι το ιδιο θα ισχυει και με τα γενεια.
Αnyway. To σημαντικο παντως ειναι να ριξεις
ΑΦΘΟΝΟ νερο στη μουρη σου για αρκετη ωρα, ειτε ειναι ζεστο ειτε κρυο. Επισης κατα τη διαρκεια του ντουζ, ενω φυσικα βρεχω τη μουρη μου, παραλληλα κανω για αρκετη ωρα μασαζ στα γενια, κοντρα. Εχω την εντυπωση οτι ενυδατονονται και μαλακωνουν καλυτερα ετσι και "σηκωνονται" κιολας περισσοτερο με αποτελεσμα να γινει πιο ευκολο και βαθυ το ξυρισμα.
Και κατι που εκανα λαθος για πολυ καιρο και αργησα να το καταλαβω ειναι οτι
δεν πλενουμε ποτε τη μουρη μας με σαπουνι πριν το ξυρισμα. Ουτε καν με face washes! Το σαπουνι ξεραινει το δερμα και κυριως αφαιρει τα πολυτιμα για το ξυρισμα, natural oils του δερματος. Μπορειτε φυσικα να πλυθειτε κανονικα με σαπουνι σε ολες τις αλλες περιοχες του προσωπου(μετωπο, μυτη κλπ), αλλα οχι στα γενεια!
Ευχαριστω τον Πορνολορδο ΑλτηΕπιΚυριας γι αυτη την πολυ χρησιμη συμβουλη.
Κραταω μια επιφυλαξη βεβαια για καποια ειδικα preshave σαπουνια που διαβαζω στα φορουμς τα οποια φτιαχθηκαν γι αυτο το λογο, αλλα και παλι αμφιβαλλω αν κανουνε καλη δουλεια. :-
Εαν παρολα αυτα νιωθετε οτι το προσωπο σαν θελει καθαρισμα, καθαριστε το
με σαπουνι ξυρισματος. Φορτωστε το πινελο με το σαπουνι, καντε κανονικα αφρο στη μουρη και μετα τον ξεβγαζετε και ξανακανετε αφρο απ την αρχη.
Επισης κατι που δουλευει καλα επισης(σε εμενα τουλαχιστον) ειναι το facelathering(δηλαδη να φτιαχνεις τον αφρο κατευθειαν στο προσωπο και οχι στο μπολ). Ειμαι της αποψης οτι οσο πιο πολυ ωρα δουλευεις το πινελο στα γενεια σου, τοσο καλυτερο αποτελεσμα πετυχαινεις. + οτι δινεις στο σαπουνι/κρεμα περισσοτερο χρονο για να δρασει.
Ανεξαρτητα απ το τι σαμπουνι/κρεμα χρησιμοποιω, παντα ακολουθω την ιδια μεθοδο. Eνοειται εχω αφησει το πινελο σε ενα ποτηρι με ζεστο νερο για τουλαχιστον 4-5 λεπτα, το βγαζω, το στραγγιζω αρκετα, φορτωνω σαπουνι/κρεμα, ξαναβρεχω την μουρη για λιγο και ξεκιναω να φτιαχνω αφρο. Στην αρχη θα ειναι αρκετα στεγνος ο αφρος, αλλα προσθετοντας σταδιακα στο πινελο νερο, φτανω στο επιθυμητο αποτελεσμα. Το καλο με αυτη τη μεθοδο ειναι οτι δε γινεται να πεσεις εξω στην αναλογια σαπουνι/νερο. Ρυθμιζεις εσυ ΑΚΡΙΒΩΣ την αναλογια, προσθετοντας σταγονα σταγονα οσο νερο κρινεις οτι χρειαζεται. Μου παιρνει τουλαχιστον 2 λεπτα να φτιαξω αφρο.
Ενα αλλο πλεονεκτημα αυτης της μεθοδου, ειναι οτι θελοντας και μη, τριβεις για αρκετη ωρα τη μουρη σου με το πινελο κατι το οποιο εχει ευεργετικα αποτελεσματα. Μαλακωνουν καλυτερα οι τριχες, σηκονονται και δινεις και στο σαπουνι/κρεμα περισσοτερο χρονο να δρασει.
Αφου φτιαξω καλο αφρο, "μπογιατιζω" λιγο μεχρι να απλωθει ομοιομορφα και μετα περιμενω περιπου 1 λεπτο ακομα να το αφησω να δρασει. Φυσικα δεν καθομαι στον καθρεφτη να κοιτιεμαι, εκμεταλλευομαι αυτο το χρονο για να συμμαζεψω λιγο, να περασω λεπιδα στη μηχανη κλπ. Επειτα με το δαχτυλο καθαριζω τον αφρο απ τα χειλια μου, τον λαιμο(στα σημεια μου δεν χρειαζονται ξυρισμα εννοειται..) καθως και λιγο στις φαβοριτες για να βλεπω που θα βαλω το ξυραφι... και τοτε ξεκιναω.
Φυσικα ολα αυτα παιρνουν αρκετο χρονο και εννοειται δεν προλαβαινουμε να τα κανουμε καθε πρωι... Αλλα πραγματικα κανουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!!! Το σημερινο μου ξυρισμα ηταν το καλυτερο που εχω κανει εδω και πολλους μηνες. Πιο πορνολορδος δε γινεται
Τα σημερινα μου εργαλεια ηταν
α) Κρεμα Τaylor of old bond street sensitive skin. Καλη κρεμα γενικα, αλλα το παραπονο μου ειναι οτι πασχει λιγο σε slickness, δηλάδη εννοω οτι δεν αφηνει αυτη τη χρησιμη "γλιτσα" στο δερμα, που ειναι πολυ χρησιμη για να γλυστραει καλα η λεπιδα.. Λογω αυτου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κανεις περασματα σε σημεια που δεν υπαρχει κρεμα... αν θελω να κανω πολλαπλα περασματα σε καποιο σημειο, με το χερι μου η το πινελο απλωνω λιγο αφρο στο σημειο, και τοτε περναω παλι με το ξυραφι. Αλλιως δε γλυστραει η λεπιδα και κοβεσαι :S
Καποια αλλα σαπουνια αφηνουν τοσο πολυ γλιτσα που μπορεις αφοβα να κανεις περασματα σε σημεια χωρις αφρο. Δυστυχως αυτη οχι.
β) Μerkur23c με λεπιδα Polsilver. Kαλη και κοφτερη λεπιδα, οχι οσο η feather βεβαια αλλα αρκετα κοντα και στη μιση τιμη
Επισης αλλο ενα πλεονεκτιμα της ειναι οτι ενω η feather στα 2 ξυρισματα θελει πεταμα, η Πολσιλβερ μου βγαζει 3-4
γ)Osma alum block. Σε καποιους δουλευει, σε καποιους αλλους οχι. Προσωπικα εχω ξεροχυσει.
δ)Aqua velva
Και τελος οσον αφορα το πρισειβ, υπαρχουν καποιες πρισειβ κρεμες και λαδια που μπορεις να βαλεις. Κρεμα δεν εχω δοκιμασει ακομα, αλλα θα αγορασω συντομα. Με το λαδι ειδα μια μικρη διαφορα σο γλυστρημα της λεπιδας και οτι μπορουσα να ξυριζω αφοβα σημεια χωρις αφρο, αλλα μου την εσπαξε η λαδιλα και δεν πετυχαινα τοσο καλο αφρο :- Οποτε δεν ξαναασχοληθηκα
Αυτα