Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
Βρισκομαι επαρχια για δουλεια, μολις επεστρεψα στο χοτελι και εριξα την ξουρα της χιλιετιας.
Δεν πιανω ΙΧΝΟΣ τριχας. Iσως ειχε να κανει με το οτι πλενομουνα με καυτο νερο μιση ωρα και ημουνα και αξυριστος 3-4 μερες.
2 χερια 1 με τη φορα της τριχας και πολυ τραβηγμα δερματος και ενα 90 μοιρες, κυριως στο μουστακι.
Σαβετα εφοδιασμενη με την πλεον αγαπημενη μου λεπιδα bic chrome platinum, κρεμα taylor of old bond street, αφτερ σειβ aqua velva.

Ντυνομαι και παω να φυτιλιασω ολα τα πορνοευρω μου στα τοπικα κωλομπαρα  :rockon:

:rockon: :rockon: :rockon:

krotalias

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Βρισκομαι επαρχια για δουλεια, μολις επεστρεψα στο χοτελι και εριξα την ξουρα της χιλιετιας.
Δεν πιανω ΙΧΝΟΣ τριχας. Iσως ειχε να κανει με το οτι πλενομουνα με καυτο νερο μιση ωρα και ημουνα και αξυριστος 3-4 μερες.
2 χερια 1 με τη φορα της τριχας και πολυ τραβηγμα δερματος και ενα 90 μοιρες, κυριως στο μουστακι.
Σαβετα εφοδιασμενη με την πλεον αγαπημενη μου λεπιδα bic chrome platinum, κρεμα taylor of old bond street, αφτερ σειβ aqua velva.

Ντυνομαι και παω να φυτιλιασω ολα τα πορνοευρω μου στα τοπικα κωλομπαρα  :rockon:
Δώσε και σώσε!!!

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605

τα σέβη μου
respect-051.gif

digit_ten

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
70
Πόντοι
16

Άξιος......Άξιος
:rockon:

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.845
Πόντοι
5.975
Λοιπόν μάγκεshh (που λέει και ο Γεωργίου!) πραγματοποιήθηκε η πρώτη "αναγνωριστική πτήση" με το καινούργιο ξυραφάκι (πόρνο-)Lord!  :rockon:
Πρώτα από όλα θα τονίσω ότι έχω πολύ ευαίσθητο δέρμα και εξαιρετικά σκληρά γένια, όπως αντιλαμβάνεστε με τα fusion proglide που χρησιμοποιούσα μέχρι στιγμής, αντιμετώπιζα θέμα ερεθισμών σε κάποιες περιοχές.
Δεύτερον, πραγματοποίησα ξύρισμα μετά από 3 ημέρες και χρησιμοποιώντας Gilette clear shave gel (εκτός από τη συσκευασία που χρησιμοποιώ, έχω άλλες 2 - 3) αντί για το stickάκι και το πινελάκι.
Μέθοδος
Χρειάστηκα 2 χέρια, το 1ο με την κατεύθυνση και το 2ο κόντρα. Η μηχανή θεωρώ ότι είναι καλής ποιότητας (δεδομένης της χαμηλής τιμής της πάντα) και με καλό βάρος - σε καμμία περίπτωση δε μιλάμε για... κινέζικη αποβολή! Η μόνη ένσταση έγκειται ως προς το ξυραφάκι που είναι ελαφρώς ΓΤΠ.  :- Τα χρειάστηκε απέναντι... στον κάκτο που φυτρώνει στο πρόσωπό μου! Παρόλα αυτά, δεν υπήρξε ούτε μια φορά να φρακάρει η μηχανή, γεγονός σύνηθες με τη Gilette.
Αποτέλεσμα
Μετά από ένα σχετικά άνετο αν και λίγο χρονοβόρο ξύρισμα (1η φορά είναι αυτή), αν εξαιρέσω 2 - 3 κοψιματάκια που έγιναν από καθαρά δική μου λαλακία, είμαι άκρως ικανοποιημένως και το κυριότερο χωρίς τους ερεθισμούς που είχα τις προηγούμενες φορές!  :rockon:
Θα συνεχίσω να παραθέτω τις εντυπώσεις μου όταν θα χρησιμοποιήσω και τα υπόλοιπα προϊόντα.
Με την ευκαιρία, σκέφτομαι να πραγματοποιήσω αυτήν την αγορά:
www.amazon.co.uk/100-Astra-Superior-Platinum-Shaving/dp/B00CK7NQ8Y/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1417201189&sr=8-1&keywords=astra+blades]http://www.amazon.co.uk/100-Astra-Superior-Platinum-Shaving/dp/B00CK7NQ8Y/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1417201189&sr=8-1&keywords=astra+blades[/url]
και θα ήθελα τη γνώμη των ειδικών επί αυτού!  :thumbsup:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
καλορίζικος  :thumbsup:

Εγγρ.
5 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
66
Πόντοι
1
Thanx φίλε για τις πληροφορίες μια δεύτερη γνώμη πάντα βοηθάει!!!

Είναι καλύτερο ή χειρότερο από το arko εσύ που έχεις δοκιμάσει;Από αφρό πως είναι;Γίνεται εύκολα;Δώσε καμια λεπτομέρεια...

La Toja  vs Arko

Το ARKO είναι σαπούνι από ζωικό λίπος κατά βάση αντίθετα από το La Toja.
Επί πλέον το La Toja περιέχει διάφορα ορυκτά άλατα από το ομώνυμο νησάκι της Ισπανικής Γαλικίας.  

Και τα δύο σαπούνια αφρίζουν ιδιαίτερα εύκολα. Η χρήση τους γίνεται με δύο τρόπους συνήθως. Τρίψιμο απ'ευθείας σε βρεγμένο πρόσωπο και μετά δούλεμα με το πινέλο. Άλλοι προτιμούν να έχουν κόψει τα stick (ή να τα έχουν τρίψει στον τρίφτη του τυριού) και να τα έχουν πατικώσει σε μπολάκια (είναι ιδιαίτερα μαλακά σαπούνια και αυτό γίνεται εύκολα) και μετά τα δουλεύουν σαν τα υπόλοιπα σαπούνια ξυρίσματος. Το La Toja θα έλεγα ότι δίνει περισσότερο αφρό.

Τα έχω δουλέψει τόσο με πινέλα από χοίρο όσο και από ασβό και δουλεύονται εξ ίσου εύκολα και τα δύο. Από λιπαντικές ιδιότητες καθώς και προστασία του δέρματος είναι και τα δύο πάρα πολύ δυνατά έως εξαιρετικά.

Από άρωμα θα έλεγα μάλλον δίνουν μία αίσθηση χημείας και αυτό χαλάει μερικούς αλλά εμένα μου αρέσουν. Για παράδειγμα το ARKO μου θυμίζει σαπούνι Μασσαλίας ενώ το La Toja αν και παρόμοιο φαίνεται ποιο εκλεπτυσμένο και μου θυμίζει κάτι σαν το σαπούνι Dove.

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι είναι δύο πολύ τίμια σαπούνια για τα χρήματά τους αν δεν σε χαλάει το άρωμά τους (εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ αλλά αρκετοί δεν το αντέχουν).

Προσωπικά προτιμώ λίγο περισσότερο το ARKO (αν και τούρκικο προϊόν) διότι έχει σαν βάση το tallow (ζωικό λίπος).

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.845
Πόντοι
5.975
La Toja  vs Arko

Το ARKO είναι σαπούνι από ζωικό λίπος κατά βάση αντίθετα από το La Toja.
Επί πλέον το La Toja περιέχει διάφορα ορυκτά άλατα από το ομώνυμο νησάκι της Ισπανικής Γαλικίας. 

Και τα δύο σαπούνια αφρίζουν ιδιαίτερα εύκολα. Η χρήση τους γίνεται με δύο τρόπους συνήθως. Τρίψιμο απ'ευθείας σε βρεγμένο πρόσωπο και μετά δούλεμα με το πινέλο. Άλλοι προτιμούν να έχουν κόψει τα stick (ή να τα έχουν τρίψει στον τρίφτη του τυριού) και να τα έχουν πατικώσει σε μπολάκια (είναι ιδιαίτερα μαλακά σαπούνια και αυτό γίνεται εύκολα) και μετά τα δουλεύουν σαν τα υπόλοιπα σαπούνια ξυρίσματος. Το La Toja θα έλεγα ότι δίνει περισσότερο αφρό.

Τα έχω δουλέψει τόσο με πινέλα από χοίρο όσο και από ασβό και δουλεύονται εξ ίσου εύκολα και τα δύο. Από λιπαντικές ιδιότητες καθώς και προστασία του δέρματος είναι και τα δύο πάρα πολύ δυνατά έως εξαιρετικά.

Από άρωμα θα έλεγα μάλλον δίνουν μία αίσθηση χημείας και αυτό χαλάει μερικούς αλλά εμένα μου αρέσουν. Για παράδειγμα το ARKO μου θυμίζει σαπούνι Μασσαλίας ενώ το La Toja αν και παρόμοιο φαίνεται ποιο εκλεπτυσμένο και μου θυμίζει κάτι σαν το σαπούνι Dove.

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι είναι δύο πολύ τίμια σαπούνια για τα χρήματά τους αν δεν σε χαλάει το άρωμά τους (εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ αλλά αρκετοί δεν το αντέχουν).

Προσωπικά προτιμώ λίγο περισσότερο το ARKO (αν και τούρκικο προϊόν) διότι έχει σαν βάση το tallow (ζωικό λίπος).
Mega respect φίλε μου! Αρκετά χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δίνεις!

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Τι έγινε ρε παιδιά; Έπεσε κόσμος; :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

Πιστευετε οτι θα μπορουσαμε να φτιαξουμε εδω μια λιστα με μαγαζια που κανουν καλο ξυρισμα.

Κάθολου άσχημη ιδέα...Είμαι ανοιχτός σε νέες προτάσεις...Δε μπορώ να βοηθήσω όμως, δυστυχώς :( :( :( :( :(

Ελπίζω να πέρσσες καλά φίλε :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Δεύτερον, πραγματοποίησα ξύρισμα μετά από 3 ημέρες και χρησιμοποιώντας Gilette clear shave gel (εκτός από τη συσκευασία που χρησιμοποιώ, έχω άλλες 2 - 3) αντί για το stickάκι και το πινελάκι.

Μετά από ένα σχετικά άνετο αν και λίγο χρονοβόρο ξύρισμα (1η φορά είναι αυτή), αν εξαιρέσω 2 - 3 κοψιματάκια που έγιναν από καθαρά δική μου λαλακία, είμαι άκρως ικανοποιημένως και το κυριότερο χωρίς τους ερεθισμούς που είχα τις προηγούμενες φορές!

Έεεετσι να δεις κι εσύ το φως το αληθινό σιγά σιγά :) :) :) :)

Ειδικός δεν είμαι αλλά αν δεν έχεις κουρείο σαν πολλές δεν είναι οι 100; :think: :think: :think: :think:
Κι αν δε σε βολεύουν αυτές και θες τελικά άλλες θα προπονείσαι για νιντζα πετώντας τις στον τοίχο; :grin: :grin: :grin: :grin:

Δοκίμασε διάφορες μάρκες και άμα καταλήξεις τότε αγόρασε.Άσε που όπως σου είπα και πιο πριν ότι αγόρασες αγόρασες.Τα υπόλοιπα από εδώ και πέρα είναι για το γούστο.10 ευρώ λοιπόν για λεπίδες και ένα φτηνό σαπούνι είναι πολλά λεφτά.Να πάρεις κάποιο καλύτερο πινέλο ή ένα πιο ακριβό σαπούνι ναι αλλά όχι για λεπίδες και το άρκο 10 ευρώ....

Γνώμη μου φυσικά...

Thanx για τις πληροφορίες, σωραιος:rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Τελικά δεν είναι μόνο δική μου γνώμη ότι γενικά τα σαπούνια από ζωικό λίπος είναι καλύτερα, χωρίς φυσικά το La Toja να υστερεί κάπου.Καλό αυτό, να μην παραπλανώ και τον κόσμο.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
πειτε κανα καλο after save που να κανει δουλεια ρε τυποι :rockon:

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.845
Πόντοι
5.975
πειτε κανα καλο after save που να κανει δουλεια ρε τυποι :rockon:
Χρησιμοποιώ το aftershave της apivita και μπορώ να πώ ότι είναι αρκετα καταπραϊντικό και ενυδατικό. Είναι σαν γαλάκτωμα ένα πράγμα και κάνει πολύ καλή δουλειά!

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Χρησιμοποιώ το aftershave της apivita και μπορώ να πώ ότι είναι αρκετα καταπραϊντικό και ενυδατικό. Είναι σαν γαλάκτωμα ένα πράγμα και κάνει πολύ καλή δουλειά!
αυτο τυπε?

URL]]

Εγγρ.
5 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
66
Πόντοι
1
παιδια  μπραβο για την ολη προσπαθεια πανω στο θεμα του ξυρισματος.

Πιστευετε οτι θα μπορουσαμε να φτιαξουμε εδω μια λιστα με μαγαζια που κανουν καλο ξυρισμα.

Δεν λεω... καλο το "φταξτο μονος σου" αλλα δεν μπορουμε ολοι για πολλους και διαφορους λογους.

Ελα ομως ρε αδερφε που καποιοι απο εμας το φχαριστιομαστε το κλασικο ξυρισμα απο μπαρμπερη.

Πιστευετε μπορουμε να φτιαξουμε ενα τετοιο ευρετηριο ορι ξερει ο καθενας. οχι τιποτα αλλο εγω εψαχνα μια εβδομαδα να βρω κατι κοντα μου...

Μετά από έρευνα των τελευταίων ετών χωρίς να έχω εξαντλήσει το θέμα, έχω βρεί τα παρακάτω :

(1) 1900 The Barber Shop Υψηλάντου 35 & Πλουτάρχου Κολωνάκι τηλ:210-7220511  www.facebook.com/1920barbershop]https://www.facebook.com/1920barbershop[/url[/video]]
(2) DON Barber & Groom Αμερικής 16, τηλ:210+3617507  [url=http://[URL unfurl="true"]www.don-barber.gr/]http://www.don-barber.gr/[/url
]
(3) Χρήστος Παυλάτος Ρόμβης 18, Σύνταγμα
(4) Κώστας Παπακώτσης Φειδίου 14-16, Σύνταγμα
(5) Barber Shop Χρήστος Τζαννής Επαμεινώνδα 5, Καισαριανή, τηλ:210-7664363    [URL unfurl="true"]http://barbershoptzanisx.blogspot.gr/[/url]
(6) Μάκης Ρόμπολας Σπυρίδωνος Τρικούπη, πλατεία Εξαρχείων
(7) Εν Αθήναις 1928 Σοφοκλέους 5 (εντός στοάς απέναντι από το παλαιό χρηματιστήριο) τηλ:210-3220070 www.athensbarber1928.gr/]http://www.athensbarber1928.gr/[/url]
(8) Los Barberos Ζαχ.Παπαντωνίου 19, Αγ.Ελευθέριος τηλ:210-8320188 [URL unfurl="true"]http://losbarberos.gr/[/url]
(9) Barber Stories Παναγιώτης & Γιώργος Τασάκος,  Κουντουριώτου 165-167, Πειραιάς τηλ:210-4296286  www.facebook.com/pages/Barber-Stories-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%A4%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%82/216061781849556]https://www.facebook.com/pages/Barber-Stories-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%A4%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%82/216061781849556[/url[/video]]
(10) Barber Rules Κώστας & Επαμεινώνδας Περράκης, Εθνικής Αντιστάσεως 23 Χαλάνδρι, τηλ:210-6746272  [url=http://[URL unfurl="true"]www.barberrules.gr/]http://www.barberrules.gr/[/url
]
(11) Barber's Shop Βασίλης Θεοχάρης, Φιλολάου 84-86 Παγκράτι, τηλ:210-7516984  www.barber.gr]http://www.barber.gr[/url]

Εγγρ.
5 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
66
Πόντοι
1
...

10 ευρώ λοιπόν για λεπίδες και ένα φτηνό σαπούνι είναι πολλά λεφτά.Να πάρεις κάποιο καλύτερο πινέλο ή ένα πιο ακριβό σαπούνι ναι αλλά όχι για λεπίδες και το άρκο 10 ευρώ....
...

Συμφωνώ απόλυτα, 10 Ευρώ για 100 Astra και 1 Arko σαπούνι είναι πολλά για έναν νεοεισερχόμενο στον χώρο για τον απλό λόγο ότι ίσως οι συγκεκριμένες λεπίδες να μην σου κάτσουν καλά και μετά θα ψάχνεις τρόπο να τις ξεφορτωθείς. Δοκίμασε πρώτα τι ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σου πριν προχωρήσεις σε τέτοιες μαζικές αγορές.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Ρε μαγκες, δυστυχως δεν εχω να προσφερω τιποτα στο θρεντ, καθοτι δεν εξασκω το σπορ, αλλα εχω μια ερωτηση για την οποια ειστε οι πιο καταλληλοι. Γνωριζουμε καποια ποιοτικη παστα για επαλειψη φυσικου δερματος για στροπαρισμα? Το ιδανικο θα ηταν καποια παστα οξειδιου του χρωμιου με κοκκο ~0,5 μικρομετρα, αλλα δε βρισκω τιποτα στο ιντερνετ για Ελλαδα(Αθηνα) και δεν ξερω καν σε τι ειδους μαγαζι να ρωτησω... Απο ebay ειναι λιγουλακι τσιμπημενα τα πραγματα...

Εγγρ.
5 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
66
Πόντοι
1
Ρε μαγκες, δυστυχως δεν εχω να προσφερω τιποτα στο θρεντ, καθοτι δεν εξασκω το σπορ, αλλα εχω μια ερωτηση για την οποια ειστε οι πιο καταλληλοι. Γνωριζουμε καποια ποιοτικη παστα για επαλειψη φυσικου δερματος για στροπαρισμα? Το ιδανικο θα ηταν καποια παστα οξειδιου του χρωμιου με κοκκο ~0,5 μικρομετρα, αλλα δε βρισκω τιποτα στο ιντερνετ για Ελλαδα(Αθηνα) και δεν ξερω καν σε τι ειδους μαγαζι να ρωτησω... Απο ebay ειναι λιγουλακι τσιμπημενα τα πραγματα...

Τύπε εδώ είσαι www.wellshaved.gr/faltsetes/pastes-stilbosis.html]http://www.wellshaved.gr/faltsetes/pastes-stilbosis.html[/url]

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης από την εταιρεία που τα παράγει δες εδώ πέρα www.thiers-issard.co.uk/SharpeninginstructionsDiamond.pdf]http://www.thiers-issard.co.uk/SharpeninginstructionsDiamond.pdf[/url]

Οι τιμές είναι λίγο φωτιά αλλά μιλάμε για προϊόντα από εταιρεία που φτιάχνει εξαιρετικά ξυράφια (made in France) και κατά συνέπεια γνωρίζει τι χρειάζεται η λεπίδα.  

Για να έχεις και μια εικόνα, αν αγοράσεις την ίδια πάστα από Αγγλικό κατάστημα σου βγαίνει περίπου 26 Ευρώ χωρίς τα μεταφορικά, ενώ από το Ελληνικό μαγαζί βγαίνει κάπου 34 Ευρώ.

Για πολύ χαμηλότερες τιμές ψάξε στο Αγγλικό Amazon και Ebay, έχει αρκετά σε τιμές κάτω του δεκάευρου αλλά από ποιότητα δεν μπορώ να σου πω τι ψάρια πιάνουν και πόσο τα 0.5micron που πρέπει να είναι η πάστα δεν είναι 50micron και σου κάνει το ξυράφι σαν αλυσοπρίονο...
Τα φθηνότερα που συνήθως βρίσκεις στο Αγγλικό Amazon ή Ebay είναι γενικά Τσέχικα και διακινούνται μέσω της Αγγλικής εταιρίας www.minerals-water.co.uk/]http://www.minerals-water.co.uk/[/url]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom