Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.845
Πόντοι
5.975
Παίδες, θα χρειαστώ τις γνώσεις σας προτού ξεκινήσω...

1ον, είδα ότι η καλύτερη ξυριστική για αρχάριους με μηχανή ασφαλείας είναι η Parker 23R, ισχύει κάτι τέτοιο;

2ον, πρέπει το ξύρισμα να γίνεται αποκλειστικά με κρέμα ξυρίσματος;

Ευχαριστώεκ των προτέρων!
Parker 99R, ήθελα να πω!

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
η ξυριστικη τα παιρνει σαν το ξυραφι; πολυ παλια παντως που ξυριζομουν με ξυριστικη θυμαμαι οτι τα επαιρνε σαν το ξυραφι αλλα ηθελε παραπανω ωρα

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Παίδες, θα χρειαστώ τις γνώσεις σας προτού ξεκινήσω...

1ον, είδα ότι η καλύτερη ξυριστική για αρχάριους με μηχανή ασφαλείας είναι η Parker 23R, ισχύει κάτι τέτοιο;

2ον, πρέπει το ξύρισμα να γίνεται αποκλειστικά με κρέμα ξυρίσματος;

Ευχαριστώεκ των προτέρων!

Φίλε έχουν γίνει εκτενείς αναφορές πιο πίσω για το 99% των θεμάτων που θα σε απασχολήσουν σαν αρχάριο σε αναλυτικότατα ποστς.Ρίξε μια ματιά και θα σου λυθούν οι απορίες για τις μηχανές και για το ξύρισμα.

Δεν είναι απαραίτητο να πάρεις πινέλο-κρέμα αλλά εκεί θα καταλήξεις οπότε στην αρχή χρησιμοποίησε τον αφρό σου και μετά μπαίνεις στη διαδικασία.

η ξυριστικη τα παιρνει σαν το ξυραφι; πολυ παλια παντως που ξυριζομουν με ξυριστικη θυμαμαι οτι τα επαιρνε σαν το ξυραφι αλλα ηθελε παραπανω ωρα

Όταν λες ξυριστική εννοείς την μηχανή ασφαλείας που λέμε εμείς εδώ ή την ηλεκτρική;;;; Μπερδεύτηκα :think: :think: :think: :think:

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Αν Θέλετε αναλαμβάνω να ακονίσω τα straight razors σας με 25 ευρώ.
Επαγγελματική δουλειά και εμπειρία.
Επίσης διαθέτω vintage κομμάτια προς πώληση.

Φίλε είσαι επαγγελματίας τροχιστής ή ερασσιτέχνης;;; Επίσης αν μπορείς καλό θα ήταν να έβαζες κάποιες φωτογραφίες των κομματιών που πουλάς και ίσως καποιες ενδεικτικές τιμές για να ξερουμε γιατί πράγμα μιλάμε.

Εγγρ.
5 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
66
Πόντοι
1
Παράθεση από: BMWPOWER στις 10 Νοεμβρίου 2014, 21:57:22
Alum block χρησιμοποιει κανενας;

Δεν έχω χρησιμοποιήσει αλλά σαν ιδέα δε με ενθουσιάζει.Προτιμώ τη στύψη που είναι σίγουρα φυσικό προιόν.

www.eidikommotiriou.com/barber-products-styptic-stick-95gr-p-183.html]http://www.eidikommotiriou.com/barber-products-styptic-stick-95gr-p-183.html[/url]

Η στύψη και το Alum Block είναι το ίδιο πράγμα, απλά διαφέρουν στην μορφή.

[URL unfurl="true"]http://en.wikipedia.org/wiki/Alum[/url]

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Ήγγικεν η ώρα ω συνάδερφοι μαχαιροβγάλτες, το ποστ για τη φαλτσέτα γένοιτο!!!!

Έχουμε και λέμε, διαφορές φαλτσέτας και σαβέτας:

1.Διαφορά στη γωνία ξυρίσματος.Η φαλτσέτα θέλει πιο κάθετο κράτημα, δηλαδή η ράχη της να πλησιάζει πιο πολυ στο πρόσωπο από τη σαβέτα.Η σαβέτα έχει μεταλλικό μέρος για να συγκρατεί τη λεπίδα οπότε αναγκαστικά παίρνεις μεγαλύτερη γωνια για να ακουμπήσει η λεπίδα το πρόσωπό σου.Με τη φαλτσέτα αν πάρεις την ίδια γωνία θα κοπείς, ειδικά πηγούνι και βάση λαιμού προσοχή στη γωνία...

2.Μεγαλύτερη επιφάνεια λεπίδας.Αυτό δεν παίζει και πολύ ρόλο στο πηγούνι αλλά στα μαγουλα πχ έχει σημασία.Τα μαγουλά μας δεν είναι επίπεδα και όταν ξυρίζεσαι σε ένα σημείο πρέπει να βλέπεις σε πιο σημείο του προσώπου σου καταλήγει το υπόλοιπο ξυράφι.Κλασσικό ατύχημα, ιδιαίτερα με ξυράφια που έχουν μυτερή κατάληξη, είναι να φας αυτί στο σημείο που φτιάχνεις τη φαβορίτα.Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε μάθει να ξυριζόμαστε με το μέσο της λεπίδας, είτε φαλτσέτα είτε σαβέτα.Ένα ξυράφι 5/8 είναι σχεδόν το διπλάσιο σε σύγκριση με τη λεπίδα της σαβέτας.Να μην πω για 6/8... :o :o :o

3.Το βάρος.Η φαλτσέτα είναι σίγουρα βαρύτερη από οποιαδήποτε σαβέτα.Αυτό λογίζεται στα θετικά αλλά πρέπει πρώτα να το συνηθίσεις στη χρήση.

4.Η επιθετικότητα του ξυραφιού.Εδώ δεν αλλάζεις λεπίδα και τελείωσες.Πρέπει να το έχεις έτοιμο όπως το θέλεις για να ξυριστείς.Και όπως γνωρίζουμε και από τα λεπίδια, άλλο τρόχισμα θέλει για σκληρά και μερών γένια , άλλο για 1 μέρας και άλλο για λίγα κτλ.

5.Πολύ προσοχή κατά τη χρήση μην ακουμπήσετε την κόψη σε κανένα νεροχύτη,βρύση,κούπα κτλ γιατί γαμήθηκε ο αίθέρας και θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Αυτά για τη χρήση.Για τη διαδικασία τώρα εκείνο που έκανα εγώ είναι ότι πρώτα πηγα το δικό μου στον Τσομπάρη και του περιέγρραψα πως ακριβώς το θέλω, δηλ. με τι είδους κόψη, του πήγα τη λεπίδα την άστρα και του λέω έτσι θέλω να μου το κάνεις, τα γένια μου είναι έτσι κι έτσι και θέλω αυτό κι αυτό.Ξεκάθαρα πράγματα για να ξέρει και ο παππούς τι κάνει.

Πριν ξεκινήσουμε το περνάμε γύρω στις 25 φορές από το λουρί από την κάθε πλευρά εναλλάξ.Προσοχή στις γωνίες όταν το περνάτε.Αν είναι μεγάλη η κλίση απλά θα το χαλάσετε αν είναι μικρή δε θα το τροχίσετε.

Και ξεκινάτε.Ανάλογα πως θα σας το έχει τροχίσει ο παππούς θα επιλέξετε να ξυριστείτε με τα αντίστοιχα γένια.Για απαλό τρόχισμα λιγα γένια, για επιθετικό τρόχισμα πολλά και σκληρά γένια.

Το ξεπλένουμε τακτικά, σχεδόν σε κάθε κατέβασμα.Βοηθάει και το πρόσωπο να υγραίνεται και το ξυράφι να γλιστράει.Στο τέλος να μην ξεχάσετε να το καθαρίσετε και να το σκουπίσετε πολύ καλά και , αφού στεγνώσει, να του βάλετε τα απαραίτητα λάδια του για να μη σας σκουριάσει.

Άντε και καλό βόλι!!!!! :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

Υ.Γ.Ο όρος τρόχισμα για το πέρασμα από το λουρί είναι καταχρηστικός.Το λουρί δεν τροχίζει στην πραγματικότητα το ξυράφι απλά ισιώνει τον αιθέρα.Παίζει δηλ. το ρόλο που παίζει το μασάτι στο μαχαίρι του κρεοπώλη.

Εγγρ.
5 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
66
Πόντοι
1
Εσυ βαζεις alum block τυπε; Κανει δουλεια;

θεωρώ ότι είναι το καλύτερο αιμοστατικό για κοψίματα που συμβαίνουν αναπόφευκτα κατά καιρούς. Για καθημερινή χρήση μετά το ξύρισμα δεν έχει χρειαστεί, στην δική μου περίπτωση αρκεί το After Shave κατά προτίμηση με πολύ οινόπνευμα, δεν αντέχω καθόλου τα τύπου After Shave Balm. Θα έλεγα ότι  το κάθε δέρμα είναι διαφορετικό, δεν υπάρχει γενικός κανόνας.

Το Alum Block πάντως είναι αρκετά αδρανές και πέρα από ένα μικρό τσούξιμο στιγμιαίο εκεί που υπάρχουν κοψίματα, δεν δημιουργεί άλλα θέματα. Μήν ξεχάσεις να ξεπλύνεις την μούρη σου μετά από λίγα λεπτά γιατί όταν στεγνώσει αφήνει κάτι σαν άσπρη πούδρα, και σε κοιτάζουν στον δρόμο σαν να είσαι alien  :rockon:.

Ξέχασα να αναφέρω ότι κάνει και πολύ καλή δουλειά σαν αποσμητικό αντί για τα roll-on και  sticks που συνήθως χρησιμοποιούμε. 

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
προσωπικό update :

για καθημερινό ξύρισμα (ελάχιστα mm γενιού) οι personna/astra κάνουν δουλειά
για γένι 2-3 ημερών δουλεύουν τα astor αν και δεν καθαρίζουν "γυαλί".
για πάνω απο 3μέρες , για μένα δεν δουλεύουν ούτε τα astor και ίσως πρέπει να δοκιμάσω
τα feather

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.845
Πόντοι
5.975
προσωπικό update :

για πάνω απο 3μέρες , για μένα δεν δουλεύουν ούτε τα astor και ίσως πρέπει να δοκιμάσω
τα feather
Από όσο έχω διαβάσει στο internet, τα gilette θεωρούνται πολύ καλά. Έχεις δοκιμάσει;

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Από όσο έχω διαβάσει στο internet, τα gilette θεωρούνται πολύ καλά. Έχεις δοκιμάσει;

εμείς εδώ ξυριζόμαστε με σαβέτες ή φαλτσέτες  :)
δεν ξέρω αν η gilette βγάζει ξυράφια  :huh:

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.845
Πόντοι
5.975
εμείς εδώ ξυριζόμαστε με σαβέτες ή φαλτσέτες  :)
δεν ξέρω αν η gilette βγάζει ξυράφια  :huh:
Το καταλαβαίνω μιας και ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω οσονούπω το ξύρισμα με μηχανή ασφαλείας. Φυσικά και βγάζει ξυραφάκια η gilette. Παρακαλείται όποιος έχει ιδία εμπιρία ας μας πει την άποψή του.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
προσωπικό update :

τα feather

Καλά γένια έχεις ή συρματόσκοινα πια; :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Πέρα από την πλάκα δεν έχω πετύχει άνθρωπο που να μην τον πιάνουν οι αστορ.Μήπως δεν κάνεις κάτι καλά;
Να φανταστείς ότι οι μπαρμπέρηδες μου έχουν πει ότι τις αποφεύγουν τις άστορ γιατί είναι πολύ επιθετικές για το μέσο πελάτη.

Το καταλαβαίνω μιας και ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω οσονούπω το ξύρισμα με μηχανή ασφαλείας. Φυσικά και βγάζει ξυραφάκια η gilette. Παρακαλείται όποιος έχει ιδία εμπιρία ας μας πει την άποψή του.

Δυστυχώς gilette δεν έχω δοκιμάσει.Αν ξέρει κανείς που πουλάνε ειδοποιάτε!!!

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.845
Πόντοι
5.975

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26

Εδώ κοντά εννούμε φίλε :grin: :grin: :grin:
Αν παραγγείλω 5 λεπίδες μόνο από άμαζον θα μου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι. :'( :'( :'( :'(

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Καλά γένια έχεις ή συρματόσκοινα πια; :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Πέρα από την πλάκα δεν έχω πετύχει άνθρωπο που να μην τον πιάνουν οι αστορ.Μήπως δεν κάνεις κάτι καλά;
Να φανταστείς ότι οι μπαρμπέρηδες μου έχουν πει ότι τις αποφεύγουν τις άστορ γιατί είναι πολύ επιθετικές για το μέσο πελάτη.
:2funny: :2funny:

όχι,είναι καλά ξυράφια τα astor δεν αντιλέγω
αλλά ίσως (δλδ σίγουρα) φταίει και το δικό μου έλλειμα τεχνικής
που αφήνει ημιαξύριστες περιοχές όπως : στις γωνίες της γνάθου (κατα μήκος του κοκκάλου)
και στο πηγούνι...
αλλά που θα πάει ,θα βελτιωθεί και η τεχνική

xilnik

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
31 Οκτ 2007
Κριτικές
210
Like
2.895
Πόντοι
13.165
Προσωπικα με το ξυρισμα και γενικα την αντρικη περιποιηση εχω βρει τον δικο μου ανθρωπο και θεωρω ολη αυτη τη συζητηση περιτη
Εδω και ενα βιντεο απο την δουλεια του
[facebook]]

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
37.922
Πόντοι
42.697
Προσωπικα με το ξυρισμα και γενικα την αντρικη περιποιηση εχω βρει τον δικο μου ανθρωπο και θεωρω ολη αυτη τη συζητηση περιττη
Εδω και ενα βιντεο απο την δουλεια του
[facebook]]

ο τυπος ειναι ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!
απεριοριστο RESPECT!!!
φοβερο βιντεο!

krotalias

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Μετά από 2 εβδομάδες παραδοσιακού ξυρίσματος με την  Merkur 23c μπορώ ν πω ότι τα ατυχήματα ήταν ελάχιστα και οφείλονταν σε πρωινές βιασύνες ή σε μη καλό αφρό. Αυτό όμως όλο και διορθώνεται και απολαμβάνω ξύρισμα. Σταμάτησα να χρησιμοποιώ σαπούνι για αφρό και έβαλα την κρέμα με ευκάλυπτο της Omega η οποία είναι σούπερ!
Λίγο ακόμα να αποκτήσω άνεση και μετά θα το δοκιμάσω στο κεφάλι!

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Έχω ένα καλό κι ένα κακό νέο για το θέμα...

Το καλό νέο είναι ότι χθές διαπίστωσα ότι αφρός στο πρόσωπο γίνεται και με πινέλο γουρούνι.Όχι τόσο εύκολα και όχι τόσο πλούσιος όσο με ασβό αλλά αρκετά πυκνός.

Το κακό είναι το διαπίστωσα επειδή το πινέλο μου το silvertip ο ασβός που το πλήρωσα 65 ευρώ πριν 2.5 χρόνια μου έπεσε στη λεκάνη της τουαλέτας και προφανώς πάει για πέταμα :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

ΚΑι επειδή σα μαλάκας είχα χαρίσει όλα μου τα προηγούμενα πινέλα που κατα καιρούς είχα αγοράσει σε συγγενείς, μου είχαν μείνει 2 γουρούνια και αναγκαστικά χρησιμοποίησα αυτά για να ξυριστώ.

Τον κάθικα που με μάτιασε και πάει το πινελάκι μου χαμένο του εύχομαι να του κάτσει η Μόνικα Μπελούτσι και να μην του σηκώνεται και μετά να πάθει και καρκίνο του προστάτη :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom