Πουτάνες και <<πουτάνες>>
Είναι σωστή η κριτική που μου κάνει και ο panosmpos στο τελευταίο του post[sup].[/sup] ήμουν απόλυτος (και πολλά άλλα) στο αρχικό μου post αλλά έγινε γιατί ήθελα να εστιάσω σε κάτι και να φουντώσει η συζήτηση πάνω σ' αυτό και σε όλο το θέμα. Στα επόμενα θα ήταν εύκολο να παρουσιάσω την άποψή μου...
Νομίζω όμως ότι θέτει "τεχνητές διαχωριστικές γραμμές" ανάμεσα στα μέλη (και τον ανδρικό πληθυσμό) τονίζοντας υπερβολικά κάτι σαν δεσμό του καθενός μας με το "βιομηχανικό" sex. Γιατί; Σήμερα το βάζεις εδώ, αύριο εκεί, μεθαύριο παραδίπλα... Παντρευθήκαμε και δεν το πήραμε είδηση;!;
έλα, πολύ άστοχος και άκυρος ο παραλληλισμός σου...
Ο παραλληλισμός του (σεξουαλικού) συντρόφου με μέσο μεταφοράς, Ι.Χ. ή Λεωφορείο και του εαυτού μας με οδηγό ή επιβ...άτη...
Νομίζω ότι προκύπτει εύστοχος, π.χ. τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι πιο οικονομικά και τα συνιστά η ...Κυβέρνηση της Χώρας όπως "πράττουν" αντίστοιχα οι
moderatores του Δικτυακού Τόπου. Και σχεδόν όλοι έχουμε ανάγκη μεταφοράς...
Θα ήταν υποτιμητικό για τις γυναίκες
αν ίσχυε προς τη μια μόνο κατεύθυνση.
Όμως μια σχέση δεν είναι πάντα σαν ειδύλλιο όπου υπάρχει συμμετρία[sup].[/sup] η ζωή δεν επιτρέπει τέτοιες μόνιμες ομορφιές οπότε κάποτε κάποιος θα πάρει το τιμόνι ή θα δώσει την κατεύθυνση και ο άλλος θα κουβαλήσει!
Στις "υγιείς" σχέσεις αυτοί οι ρόλοι εναλλάσσονται... Αντίθετα οι "πριγκιπέσσες" λειτουργούν σαν να είναι συνοδηγοί(=επιβάτες) και οδηγοί ταυτόχρονα ενός Ι.Χ. όπου επιβαίνουν δυο άτομα!!!
Οι γυναίκες που εκδίδονται πάλι μου μοιάζουν με οδηγούς λωφορείου του ΚΤΕΛ που κάνουν καθημερινά τη διαδρομή Αθήνα - Γύθειο. Κάποια στιγμή θα βλαστημήσουν, κάποια στιγμή θα κουραστούν, κάποτε θα προκαλέσουν ατύχημα και κάποτε θα ρίξουν μια φευγαλέα ματιά -σαν επιβάτες...- σε μια ωραία τοποθεσία, άνθρωποι είναι...
Και το όχημά τους τις πηγαίνει παντού εκτός από το σπίτι τους. Αλλά και για τους Γιωταχήδες το Αθήνα - Γύθειο δεν είναι πάντοτε εκδρομή...
Στο κυρίως Θέμα τώρα.
Ποιό είναι το αρνητικό νόημα του χαρακτηρισμού ΠΟΥΤΑΝΑ, ποια είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πουτάνα;
Εγώ λέω
πουτάνα μόνο την γυναίκα που χρησιμοποιεί (έχοντας επιλέξει ή και ψυχαναγκαστικά) τα σεξουαλικά της θέλγητρα (το κορμί, τον αισθησιασμό και τον ερωτισμό) με σκοπό
να υποτάξει στη θέλησή της (δηλαδή να στερήσει την δυνατότητα επιλογής) κάποιον ή κάποια και να τον
χρησιμοποιήσει με "δόλιες προθέσεις",
γνωρίζοντας ότι αυτό θα προκαλέσει τελικά σε αυτόν είτε σε άλλους
άδικη ζημιά.
Δεν θα χαρακτήριζα πουτάνα μια Ελληνίδα που θα παρέσυρε έναν αξιωματικό της Γκεστάπο σε θανάσιμη παγίδα ούτε την πράξη της πουτανιά... Παγίδευση(=εχθρική ενέργεια) ναι...
Δεν θα χαρακτήριζα πουτάνα μια γυναίκα που βλέπει το φίλο της σκοτισμένο και καταστενοχωρημένο και του την πέφτει για να ... ξεχάσει τους καημούς ... απ' τους αναστεναγμούς!!! Αλλοίμονο αν δεν το κάνει... Ούτε αυτήν που γουστάρει κάποιον και του την πέφτει για να τον ρίξει στο κρεββάτι. Ευπρόσδεκτη -κατ' αρχήν και ... χωρίς παρεξήγηση!- θα την χαρακτήριζα.
Και βέβαια δεν χαρακτηρίζω πουτάνα την γυναίκα που εκδίδεται... Αυτό δεν σημαίνει ότι
αποκλείεται να είναι κουμάσι ή αποκλείεται να δράσει κάποτε σαν πουτάνα. Αν και ... "αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες!" κ.λ.π.
Καριόλα αντίστοιχα χαρακτηρίζω την γυναίκα που επιδιώκει (δηλαδή επιλέγει) να στενοχωρεί κάποιον χωρίς αυτός να της φταίει.
Ήταν η Ωραία Ελένη -κατά τα παραπάνω- πουτάνα;!; Είναι μια ανδρογυνοχωρίστρα πουτάνα και σε ποια περίπτωση; Μπορούμε να επεκτείνουμε τον ορισμό της πουτάνας και σε άνδρες και ποια λέξη θα προτείνατε;