Νέα

Πού είναι το ΛΑΟΣ; οέο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα eskiya
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Εεε, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Η σχέση το 2006 ήταν 1:3,6 και όχι 1:20.

Παρόλα αυτά είναι η καλλίτερη στην ΕΕ.

Αν περνούσε η αναθεώρηση του ΑΕΠ στο νούμερο που ήθελε αρχικά ο Αλογοσκούφης τότε από καθαρή λήπτρια η Ελλάδα θα γίνονταν καθαρή συνεισφέρουσα.

Ακόμη και αν δεν του έγινε η χάρη του Αλογοσκούφη, με τα νούμερα ανάπτυξης που προωθεί η παρούσα κυβέρνηση αυτό θα γίνει σε 4-5 χρόνια.

Οπότε θα περάσουμε και εμείς στην λέσχη των "κορόϊδων". Στην οποία σημειωτέον ανήκει η Ιταλία αλλά όχι η Ισπανία.
Εμ, 30 χρόνια πέρναμε, κάποτε θα έφτανε και αυτή η στιγμή: να χρηματοδούμε την ανάπτυξη και τις υποδομές της Σλοβακίας, της Λιθουανίας, της Ρουμανίας κλπ. Δηλαδή όλων των χωρών του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.

Θα μας τα πέρνουνε διπλά: και άμεσα ως City Tours και έμμεσα μέσω της φορολογίας που θα την πληρώνουνε όλοι γιατί πιθανότατα θα πάρει την μορφή της αύξησης του ΦΠΑ.

Κατά τα άλλα τα επιχειρήματα του Αρίωνα έχουν τόσο βάρος όσο και οι απόλυτες ανακρίβειες που λέει για τον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Δεν αξίζει να ασχολείται κανένας μαζί τους.
κατά πόσο μπορεί αυτά τα στοιχεία να είναι πραγματικά παρά πλασματικά?
αν η ΕΕ όντως είναι τόσο ευεργετική γιατί δεν βγαίνει η επίσημη πολιτεία και να ενημερώνει τους πολίτες και να πεί ότι εφέτος τόσα δώσαμε τόσα πήραμε και να λέει και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
εσύ δηλαδή τι πιστεύεις ότι οι εργαζόμενοι στο κόμμα τι είναι δηλαδή κάποιοι σκλάβοι? σιδηροδέσμιους τους έχουν? και αν μέσα στο κόμμα αυτά που προσπαθείς να υπαινιχθείς τελικά θα είχε διαλύσει  και σαν κόμμα αν το κόμμα αυτό εκμεταλλεύονταν τόσο στυγνά τα μέλη του. 

Σε ρώτησα πάντως κάτι πολύ απλό και δεν πήρα απάντηση: Αν σε έναν εργαζόμενο που δουλεύει σε επιχείρηση του ΚΚΕ δεν του φτάνουν τα λεφτά που παίρνει, έχει το δικαίωμα να κάνει απεργία εναντίον του εργοδότη του η όχι?

Επισκέπτης
Σε ρώτησα πάντως κάτι πολύ απλό και δεν πήρα απάντηση: Αν σε έναν εργαζόμενο που δουλεύει σε επιχείρηση του ΚΚΕ δεν του φτάνουν τα λεφτά που παίρνει, έχει το δικαίωμα να κάνει απεργία εναντίον του εργοδότη του η όχι?
φίλε μου το αν έχει η δεν έχει αυτό δεν μπορώ να το ξέρω και νομίζω ότι ερωτήσεις του τύπου αυτού δεν είναι σοβαρές για να κάνεις πολιτική συζήτηση.
το να κάνεις σοβαρή πολιτική συζήτηση είναι τα τόσα καυτά προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα και την θέση μας επάνω σε αυτά.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
φίλε μου το αν έχει η δεν έχει αυτό δεν μπορώ να το ξέρω και νομίζω ότι ερωτήσεις του τύπου αυτού δεν είναι σοβαρές για να κάνεις πολιτική συζήτηση.
το να κάνεις σοβαρή πολιτική συζήτηση είναι τα τόσα καυτά προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα και την θέση μας επάνω σε αυτά.

Δεν είναι ζήτημα αξιοπιστίας δηλαδή ενός πολιτικού κόμματος (και δη της Αριστερας, που κόπτεται, και δικαίως, για τα δικαιώματα των εργαζομένων) να δίνει στους εργαζόμενους που απασχολεί τα χρήματα που το ίδιο -με μορφή συνθήματος κιόλας- ζητάει ως κατώτατο μισθό για ΟΛΟΥΣ; Μη με τρελάνεις ρε Αρίωνα.

enipeas

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Η Ελλάδα για να πάρει από την ΕΕ, έστω και 1 ευρώ, πρέπει να βάλει η ίδια άλλα τόσα.
Επειδή όμως η Ελλάδα σαν χώρα χρωστά παντού αναγκάζεται να λαμβάνει δάνεια.
Από ποιούς τα λαμβάνει, μα φυσικά από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.
Ετσι φτάσαμε να χρωστάμε σαν χώρα 250 δισ ευρώ.
Από Γερμανικό οικονομικό έντυπο έχει αναφερθεί ότι για κάθε 100 ευρώ που δίνει η ΕΕ στην Ελλάδα τα 72 γυρίζουν σε χώρες τις ΕΕ. Αν υπολογίσουμε και τα 100 ευρώ που λαβαμε σαν δάνειο θα δείτε ποιος είναι οικονομικά κερδισμένος.
Το μεγαλύτερο κακό της υπόθεσης είναι ότι με τους κανονισμούς της ΕΕ έχει καταντήσει η χώρα ένα απέραντο καφενείο.

Επισκέπτης
Η Ελλάδα για να πάρει από την ΕΕ, έστω και 1 ευρώ, πρέπει να βάλει η ίδια άλλα τόσα.
Επειδή όμως η Ελλάδα σαν χώρα χρωστά παντού αναγκάζεται να λαμβάνει δάνεια.
Από ποιούς τα λαμβάνει, μα φυσικά από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.
Ετσι φτάσαμε να χρωστάμε σαν χώρα 250 δισ ευρώ.
Από Γερμανικό οικονομικό έντυπο έχει αναφερθεί ότι για κάθε 100 ευρώ που δίνει η ΕΕ στην Ελλάδα τα 72 γυρίζουν σε χώρες τις ΕΕ. Αν υπολογίσουμε και τα 100 ευρώ που λαβαμε σαν δάνειο θα δείτε ποιος είναι οικονομικά κερδισμένος.
Το μεγαλύτερο κακό της υπόθεσης είναι ότι με τους κανονισμούς της ΕΕ έχει καταντήσει η χώρα ένα απέραντο καφενείο.
καλή ημέρα κατ αρχήν.
όσα και να σου δώσουν και με όσα και αν συμμετέχεις σε αυτήν, δεν υπάρχει ποιο εξευτελιστικό  από την επιβολή νόμων που καθορίζουν το πως θα γίνεται το εμπόριο στην Ελλάδα στα πλαίσια τάχα του ανταγωνισμού που τελικά αναδεικνύονται σε νόμους προστασίας της αισχροκέρδειας.   

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
καλή ημέρα κατ αρχήν.
όσα και να σου δώσουν και με όσα και αν συμμετέχεις σε αυτήν, δεν υπάρχει ποιο εξευτελιστικό   από την επιβολή νόμων που καθορίζουν το πως θα γίνεται το εμπόριο στην Ελλάδα στα πλαίσια τάχα του ανταγωνισμού που τελικά αναδεικνύονται σε νόμους προστασίας της αισχροκέρδειας.   

Καμιά φορά (διαβάζοντας ιστορία του WW2 και το τι λέγανε οι Γερμανοί ως σχέδιά τους για την Ευρώπη αν ΔΕΝ έχαναν τον πόλεμο με τις μαλακίες του fύrer) σκέφτομαι ότι αυτό που δε κατάφεραν οι γερμανοί το 1940-1945 με τα όπλα πάνε τώρα να το καταφέρουν με τα κοινοβούλια...
Γιατί ποιός αμφιβάλλει ότι η λήψη απόφάσεων είναι 60% γερμανία, 25% Γαλλία, και 15% όλοι οι υπόλοιποι?
(Οι άγγλοι δε μετράνε. Αυτοί πάντα τραβεστί το έπαιζαν, τοποτηρητές των αμερικάνων είναι).

Επισκέπτης
Δεν είναι ζήτημα αξιοπιστίας δηλαδή ενός πολιτικού κόμματος (και δη της Αριστερας, που κόπτεται, και δικαίως, για τα δικαιώματα των εργαζομένων) να δίνει στους εργαζόμενους που απασχολεί τα χρήματα που το ίδιο -με μορφή συνθήματος κιόλας- ζητάει ως κατώτατο μισθό για ΟΛΟΥΣ; Μη με τρελάνεις ρε Αρίωνα.
Ε αυτό , δεν το είχα καν σκεφτεί ρε fethry !
Δίκιο έχεις !!!

Επισκέπτης
Καμιά φορά (διαβάζοντας ιστορία του WW2 και το τι λέγανε οι Γερμανοί ως σχέδιά τους για την Ευρώπη αν ΔΕΝ έχαναν τον πόλεμο με τις μαλακίες του fύrer) σκέφτομαι ότι αυτό που δε κατάφεραν οι γερμανοί το 1940-1945 με τα όπλα πάνε τώρα να το καταφέρουν με τα κοινοβούλια...
Γιατί ποιός αμφιβάλλει ότι η λήψη απόφάσεων είναι 60% γερμανία, 25% Γαλλία, και 15% όλοι οι υπόλοιποι?
(Οι άγγλοι δε μετράνε. Αυτοί πάντα τραβεστί το έπαιζαν, τοποτηρητές των αμερικάνων είναι).
όταν οι περισσότερες αλυσίδες τροφίμων είναι στην ουσία Γερμανικές το ίδιο και για τα άλλα είδη και με αυτό που μας έχουν ζαλίσει ότι η ΕΕ δεν  επιτρέπει τον έλεγχο τιμών στα πλαίσια του ανταγωνισμού οι ίδιες αυτές εταιρείες το ίδιο προϊόν το πουλάνε εδώ στην Ελλάδα στην διπλάσια τιμή απ ότι στην Γερμανία που εκεί ο εργαζόμενος παίρνει τον 3πλάσιο μισθό από τον Έλληνα. 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
όταν οι περισσότερες αλυσίδες τροφίμων είναι στην ουσία Γερμανικές το ίδιο και για τα άλλα είδη και με αυτό που μας έχουν ζαλίσει ότι η ΕΕ δεν  επιτρέπει τον έλεγχο τιμών στα πλαίσια του ανταγωνισμού οι ίδιες αυτές εταιρείες το ίδιο προϊόν το πουλάνε εδώ στην Ελλάδα στην διπλάσια τιμή απ ότι στην Γερμανία που εκεί ο εργαζόμενος παίρνει τον 3πλάσιο μισθό από τον Έλληνα. 

Φίλε arion, δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
Θα σας πω μάλιστα κάποιες σκέψεις που έκανα χθές, που άκουσα ότι η επιτροπή ανταγωνισμού κάνει εδώ και 2 χρόνια έρευνα (με εντολή Σιούφα) ΓΙΑΤΙ οι έλληνες καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα τα ίδια πράματα συγκριτικά με τους λοιπούς ευρωπαίους.

Είναι η αντιπαραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η παραοικονομία που το κάνουν αυτό.
Ας πούμε, θα ξέρετε όλοι ότι στη χώρα μας υπάρχει ο "θεσμός" και το επάγγελμα του "εκτελωνιστή".
Σε ΚΑΜΙΑ χώρα από τις 12 πρώτες της ΕΕ (ίσως με εξαίρεση την Ιταλία), τις ΗΠΑ, τον Καναδά, ή την Ιαπωνία δεν υπάρχει αυτό το επάγγελμα.
Εδώ γιατί υπάρχει?
Γιατί είναι απαραίτητο ώστε να "ξεμπλοκάρει" τη γραφειοκρατία σε θέματα τελωνειακών διατυπώσεων.
Ποιός συντηρεί όλον αυτόν τόν κόσμο (παλιότερα ήταν 15.000 τα εκτελωνιστικά γραφεία), άρα 15.000 οικογένειες, και ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ όλοι αυτοί οι άνθρωποι, τους οποίους η οικονομία μας τους συντηρεί? Τίποτα.
Μα όμως καταναλώνουν. Άρα, ο πλούτος που καταναλώνουν, από που θα βγει? Απο τους υπόλοιπους. Δηλαδή το "εκτελωνιστικό κόστος" που πληρώνει ο κάθε εισαγωγέας μεταφέρεται στα προϊόντα που εμπορεύεται, και γι αυτό τα πουλάει ακριβότερα από τον αντίστοιχο Γερμανό ή Άγγλο ή Ολλανδό εισαγωγέα, οι οποίοι δεν έχουν να αμοίβουν "εκτελωνιστή".

(Μη νομίσετε ότι έχω τίποτα με την "συμπαθή τάξη" των εκτελωνιστών, καί μάλιστα έχω και καλούς φίλους εκτελωνιστές, με τους οποίους τα λέμε όπως εδώ. Αλλά ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ότι αυτό το επάγγελμα χρειάζεται και υπάρχει μόνο για να "μεσολαβεί" μεταξύ του πολίτη και των τελωνειακών, ώστε οι δουλειές να προχωράνε γρήγορα - και "επ ωφελεία" και των δύο πλευρών).

Επισκέπτης
Φίλε arion, δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
Θα σας πω μάλιστα κάποιες σκέψεις που έκανα χθές, που άκουσα ότι η επιτροπή ανταγωνισμού κάνει εδώ και 2 χρόνια έρευνα (με εντολή Σιούφα) ΓΙΑΤΙ οι έλληνες καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα τα ίδια πράματα συγκριτικά με τους λοιπούς ευρωπαίους.

Είναι η αντιπαραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η παραοικονομία που το κάνουν αυτό.
Ας πούμε, θα ξέρετε όλοι ότι στη χώρα μας υπάρχει ο "θεσμός" και το επάγγελμα του "εκτελωνιστή".
Σε ΚΑΜΙΑ χώρα από τις 12 πρώτες της ΕΕ (ίσως με εξαίρεση την Ιταλία), τις ΗΠΑ, τον Καναδά, ή την Ιαπωνία δεν υπάρχει αυτό το επάγγελμα.
Εδώ γιατί υπάρχει?
Γιατί είναι απαραίτητο ώστε να "ξεμπλοκάρει" τη γραφειοκρατία σε θέματα τελωνειακών διατυπώσεων.
Ποιός συντηρεί όλον αυτόν τόν κόσμο (παλιότερα ήταν 15.000 τα εκτελωνιστικά γραφεία), άρα 15.000 οικογένειες, και ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ όλοι αυτοί οι άνθρωποι, τους οποίους η οικονομία μας τους συντηρεί? Τίποτα.
Μα όμως καταναλώνουν. Άρα, ο πλούτος που καταναλώνουν, από που θα βγει? Απο τους υπόλοιπους. Δηλαδή το "εκτελωνιστικό κόστος" που πληρώνει ο κάθε εισαγωγέας μεταφέρεται στα προϊόντα που εμπορεύεται, και γι αυτό τα πουλάει ακριβότερα από τον αντίστοιχο Γερμανό ή Άγγλο ή Ολλανδό εισαγωγέα, οι οποίοι δεν έχουν να αμοίβουν "εκτελωνιστή".

(Μη νομίσετε ότι έχω τίποτα με την "συμπαθή τάξη" των εκτελωνιστών, καί μάλιστα έχω και καλούς φίλους εκτελωνιστές, με τους οποίους τα λέμε όπως εδώ. Αλλά ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ότι αυτό το επάγγελμα χρειάζεται και υπάρχει μόνο για να "μεσολαβεί" μεταξύ του πολίτη και των τελωνειακών, ώστε οι δουλειές να προχωράνε γρήγορα - και "επ ωφελεία" και των δύο πλευρών).
εδώ το πρόβλημα δεν είναι αν ένα προϊόν εισαγωγής λόγο των όσων λες μπορεί να επιβαρύνονται με αυτό το κόστος αλλά εδώ καθαρά Ελληνικά προϊόντα που δεν μεσολαβεί κανείς αλλά είναι  σχέση παραγωγού και της ίδιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Γερμανία η τιμή του προϊόντος αυτού να είναι η μισή απ ότι εδώ στην Ελλάδα. 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt].... εδώ καθαρά Ελληνικά προϊόντα που δεν μεσολαβεί κανείς αλλά είναι  σχέση παραγωγού και της ίδιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Γερμανία η τιμή του προϊόντος αυτού να είναι η μισή απ ότι εδώ στην Ελλάδα.[/size] 

Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα τέτοιου προϊόντος για να καταλάβω τι εννοείς?

Μιλάμε για:
Ελληνικής παραγωγής,
Πωλείται εδώ
Πωλείται στη Γερμανία
Είναι ακριβώτερο εδώ.

Ένα πες μου.

Επισκέπτης
Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα τέτοιου προϊόντος για να καταλάβω τι εννοείς?

Μιλάμε για:
Ελληνικής παραγωγής,
Πωλείται εδώ
Πωλείται στη Γερμανία
Είναι ακριβώτερο εδώ.

Ένα πες μου.
δεκάδες τυροκομικά, φρούτα από εδώ την Ελλάδα εξάγονται σε καλύτερη ποιότητα στην Γερμανία και είναι ποιο φτηνά από ότι εδώ που στην ουσία οδηγούνται τα β διαλογής.
να μην πούμε και πως δουλεύει το σύστημα με της οικιακές συσκευές.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

Μιλάμε για:
Ελληνικής παραγωγής,
Πωλείται εδώ
Πωλείται στη Γερμανία
Είναι ακριβώτερο εδώ.

Ένα πες μου.

1990-1996 Όλα τα προϊόντα ΦΑΓΕ.

cornholio

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
1
δεκάδες τυροκομικά, φρούτα από εδώ την Ελλάδα εξάγονται σε καλύτερη ποιότητα στην Γερμανία και είναι ποιο φτηνά από ότι εδώ που στην ουσία οδηγούνται τα β διαλογής.
να μην πούμε και πως δουλεύει το σύστημα με της οικιακές συσκευές.

ελα πες το και αυτό , εσύ που τα ξέρεις όλα!
Θα σταματήσω να σε λέω ΠΑπαρίων Κακομοιρογλου και θα σε φωνάζω Δομή.
Μπουχαχα! :2funny:
warnwarn.gif
 Cornholio[/URL], για αυτό σου το post σε προειδοποιώ (warned).

Δεν καταλαβαίνω προς τι το μπάσιμο, και τι σε πείραξε ο συνάδελφος.

Συμμαζέψου.

Επισκέπτης
ελα πες το και αυτό , εσύ που τα ξέρεις όλα!
Θα σταματήσω να σε λέω ΠΑπαρίων Κακομοιρογλου και θα σε φωνάζω Δομή.
Μπουχαχα! :2funny:
το τι είσαι ποιοτικά σαν άνθρωπος φαίνεται από την διαδρομή σου εδώ μέσα στα 115 σου πόστ τα 80 τα έχεις αφιερώσει στο να μου στέλνεις προκλητικά πόστ, συγχαρητήρια σε αυτούς που σου κάνουν της πλάτες εδώ μέσα και ξέρω καλά ποιος είσαι στην πραγματικότητα.

cornholio

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
1
το τι είσαι ποιοτικά σαν άνθρωπος φαίνεται από την διαδρομή σου εδώ μέσα στα 115 σου πόστ τα 80 τα έχεις αφιερώσει στο να μου στέλνεις προκλητικά πόστ, συγχαρητήρια σε αυτούς που σου κάνουν της πλάτες εδώ μέσα και ξέρω καλά ποιος είσαι στην πραγματικότητα.

ξέχασες να πείς οτι σε φοβάμαι!
:2funny:

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16

Έτσι είναι, η ευαισθησία κάποιων είναι επιλεκτική.

Επισκέπτης
Αρίωνα μίλα καθαρά. Ποιός είναι ο cornholio;
φίλε δεν θέλω να εκθέσω το άτομο που μου το είπε και δεν είχα και πρόθεση να αναφέρω κάτι για αυτό αλλά μιλάμε σήμερα πάλι μπήκε εδώ προκαλεί και με αποκαλεί με χαρακτηρισμούς που προσβάλουν το άτομο μου αυτό έχει γίνει επανειλημμένα και το άτομο δεν έχει φάει ούτε ένα γουαρμ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom