Νέα

Πού είναι το ΛΑΟΣ; οέο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα eskiya
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Διαγραμμένο μέλος 26508

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Like
1.474
Πόντοι
216
Φιλε μου αριον κανεις λαθος! Ο ΦΠΑ δεν δινεται εξ'ολοκληρου στην Ε.Ε .Μαλλον κατι λαθος διαβασες η λαθος το καταλαβες

Επισκέπτης
.Πως;Με τον ιδιο μαγικό τρόπο που τάζει σε ολους τους Συνταξιούχους 1000 Ευρουλια Κατώτατη σύνταξη;Με τον ίδιο μαγικό τρόπο πού θα μας βγάλει απο το ΝΑΤΟ;Δεν βλέπει πρώην Κουμουνιστικες Χώρες να εισέρχονται μια μια στην Ε.Ε;Μήπως είναι πολύ απασχολημένο να "πρωταγωνιστεί" στους αγώνες του Λαου;Υπερασπίζεται πολιτικές που θα μας καταστρέψουν κανονικά!Εκτός και αν ΟΤΑΝ με το καλό εκλεγεί κάποτε στην εξουσία επικαλεστει και αυτο........την χάλια οικονομική μας κατάσταση και κάνει γαργάρα όσα προεκλογικά έταζε(ρε κάτι μου θυμίζει αυτο!)Και τώρα κάτι λίγο πιο σχετικό με το θέμα.Δεν διάβασα το thread Ζαχόπουλος οπότε μπορεί να έχει ειπωθεί εκεί!Εχετε σκεφτεί οτι όλη την κόπια του dvd δεν την έχει μόνο το Μαξίμου;Την έχει και ο τύπος;Και δεν την διαρρέει κανένας παρά μόνο σε πηγαδάκια μέσα στα κανάλια;Οποιος δουλευει σε τηλεόραση ας δώσει λιγο τα φώτα του.....τουλαχιστον να διασταυρωσω μια πληροφορια που έχω διπλοτσεκαρει μέχρι στιγμης.Οσο για το ΛΑΟΣ και γω δεν μπορώ να καταλάβω ακομα τί ρόλο βαραει....αλλα ακόμα είναι νωρίς.....Κατά τη γνώμη μου όμως έχει τη λίγοτερο Ξυλινη γλώσσα απο όλους.Παράδειγμα τη δήλωση Καρατζαφέρη οτι αν ταυτίζονται οι απόψεις του με Αριστερά θα την υποστηρίξει.Η οτι τον εμπνέουν τα γραφήματα της 17 ν.Είναι απόψεις που δύσκολα λέγονται απο κάποιον που ανήκει στη δεξιά πλευρά!
φίλε μου τα αιτήματα για 1000 ευρώ σύνταξη και 1300 ευρώ κατώτατος μισθός ήταν αιτήματα  του 2006 - 2007  και γέλαγαν αρκετοί και μάλιστα οι του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ όμως λίγους  μήνες μετά προ των εκλογών μήπως αυτά τα ποσά τα έταζαν και τα απαιτούσαν και τα δυο κόμματα?

αν θέλεις να σου πω και άλλα παραδείγματα που χλεύαζαν το ΚΚΕ τα άλλα λεγόμενα αριστερά κόμματα και μετά από λίγο τα αιτήματα αυτά αυτοί που χλεύαζαν πριν μετά τα έκαναν σημαία. 

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Δε νομιζω η Ελλαδα να δινει περισσοτερα απο οσα παιρνει.Αν ηταν ετσι θα ειχαμε φαληρισει προ πολλου.

Αντιθετως τα ΚΠΣ ριχνουν μανι με τη σεσουλα.

Επισκέπτης
Δε νομιζω η Ελλαδα να δινει περισσοτερα απο οσα παιρνει.Αν ηταν ετσι θα ειχαμε φαληρισει προ πολλου.

Αντιθετως τα ΚΠΣ ριχνουν μανι με τη σεσουλα.
και όμως δίνουμε περισσότερα μας δίνουν λιγότερα και πάλι αυτά δεν τα απορροφούμε όλα.

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
φίλε μου τα αιτήματα για 1000 ευρώ σύνταξη και 1300 ευρώ κατώτατος μισθός ήταν αιτήματα  του 2006 - 2007  και γέλαγαν αρκετοί και μάλιστα οι του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ όμως λίγους  μήνες μετά προ των εκλογών μήπως αυτά τα ποσά τα έταζαν και τα απαιτούσαν και τα δυο κόμματα?

αν θέλεις να σου πω και άλλα παραδείγματα που χλεύαζαν το ΚΚΕ τα άλλα λεγόμενα αριστερά κόμματα και μετά από λίγο τα αιτήματα αυτά αυτοί που χλεύαζαν πριν μετά τα έκαναν σημαία. 
Φυσικά δεν διαφωνώ.Αλλα σκέφτηκες μήπως το ΠΑΣΟΚ (γιάτι για ΣΥΝ δεν ξέρω) έταζε λαγούς με πετραχείλια στηριζόμενος στην απίστευτη μπλόφα που έκανε η ΝΔ με την οικονομική επιτήρηση;(εννοώ να κάνει και αυτό κατι παρόμοιο) και με μόνο σκοπό να κερδίσει τις εκλογές;Το προβλημα του ΚΚΕ είναι οτι τα πιστεύει......αυτο με ανησυχεί.Ας κάνει προτάσεις στηριζόμενο στις πραγματικες συνθήκες που επικρατούν(Ελλάδα μέλος ΕΕ-ΝΑΤΟ) διδαγμένο απο τα αποτυχημένα καθεστώτα(Ε.Σ.Σ.Δ Βουλγαρια,Πολωνία)και ενημερωμένο για το τί γίνεται με όλους μας όσων αφορα τους μισθούς και τις συντάξεις και ας δώσει εφικτες προτάσεις(γιατί το σκεπτικό:καμμια υποχώρηση στα όρια ηλικίας και τις συντάξεις δεν είναι πρόταση).Αν υπάρχει δυσκολία στο να βρεί προτασεις δεν πειράζει.Ας κάτσει στο τραπέζι με τους άλλους και να χρησιμοποιήσει την επιρροή του να παλουκώσει οσους περισσοτερους μπορει στο ίδιο τραπέζι για όσο χρόνο χρειαστεί να δοθεί λύση !!!!!Θα το εκτιμήσω αφάνταστα ως πολιτική οντότητα.......

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66

Για να σε προβοκάρω και λίγο Αρίωνα, πόσα λεφτά κατώτερο μισθό δίνει το ΚΚΕ στους εργαζόμενούς του; (κομματικούς υπαλλήλους, τηλεφωνήτριες στον 902, καθαρίστριες, εργαζόμενους στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κλπ) Θα σε παρακαλούσα βέβαια να απαντήσεις εφόσον ξέρεις στ' αλήθεια, και όχι να με παραπέμψεις σε κανένα τσιτάτο του Λένιν.
Να υποθέσω δηλαδή οτι εφόσον ζητάει απο την κυβέρνηση 1300 ευρώ κατώτατο μισθό (και καλά κάνει), δίνει τα ίδια ως εργοδότης;

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
κατ αρχήν δεν χρωστάς σε κανένα τίποτα, τα λεφτά που έχεις πάρει από την ΕΕ δεν είναι λεφτά που σου έδωσαν από την τσέπη τους αλλά επιστροφή ενός μέρους αυτών που καταβάλεις σε αυτήν σαν συμμετοχή σου σαν εταίρος, δηλαδή το ΦΠΑ που εισπράττει το κράτος από τους πολίτες πάει ολόκληρο στα ταμεία της ΕΕ και όχι στα ταμεία τα δικά μας.
όσον για της επιχειρήσεις για να μην στο αναλύσω γιατί θέλει σελίδες πολλές πρόσφατο παράδειγμα είναι η Βενεζουέλα του Τσάβες που πέρασε τα πάντα στην υπηρεσία του λαού και έγιναν λαϊκή περιουσία.     

Όχι καμιά σχέση δεν έχει ο ΦΠΑ.Αυτός ο φόρος πάει εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό δημόσιο.Απλώς κάθε χώρα δίνει μια εισφορά στην Ε.Ε.Και τις μεγαλύτερες εισφορές τις δίνουν οι βόρειες και πιο πλούσιες χώρες,γι'αυτό αντιδρούν με τα πακέτα που παίρνουν οι Ελλάδα,Ιταλία,Ισπανία.Τώρα και οι νέες...

Η Βενεζουέλα έχει πετρέλαια,και ορυκτά.Η Ελλάδα έχει μόνο ήλιο,θάλασσα και όμορφα βουνά.

Επισκέπτης
Φυσικά δεν διαφωνώ.Αλλα σκέφτηκες μήπως το ΠΑΣΟΚ (γιάτι για ΣΥΝ δεν ξέρω) έταζε λαγούς με πετραχείλια στηριζόμενος στην απίστευτη μπλόφα που έκανε η ΝΔ με την οικονομική επιτήρηση;(εννοώ να κάνει και αυτό κατι παρόμοιο) και με μόνο σκοπό να κερδίσει τις εκλογές;Το προβλημα του ΚΚΕ είναι οτι τα πιστεύει......αυτο με ανησυχεί.Ας κάνει προτάσεις στηριζόμενο στις πραγματικες συνθήκες που επικρατούν(Ελλάδα μέλος ΕΕ-ΝΑΤΟ) διδαγμένο απο τα αποτυχημένα καθεστώτα(Ε.Σ.Σ.Δ Βουλγαρια,Πολωνία)και ενημερωμένο για το τί γίνεται με όλους μας όσων αφορα τους μισθούς και τις συντάξεις και ας δώσει εφικτες προτάσεις(γιατί το σκεπτικό:καμμια υποχώρηση στα όρια ηλικίας και τις συντάξεις δεν είναι πρόταση).Αν υπάρχει δυσκολία στο να βρεί προτασεις δεν πειράζει.Ας κάτσει στο τραπέζι με τους άλλους και να χρησιμοποιήσει την επιρροή του να παλουκώσει οσους περισσοτερους μπορει στο ίδιο τραπέζι για όσο χρόνο χρειαστεί να δοθεί λύση !!!!!Θα το εκτιμήσω αφάνταστα ως πολιτική οντότητα.......
μα φίλε μου ορισμένα πράγματα τα λένε όλοι με της συντάξεις πχ. όλοι λένε ότι αν πάρουν μέτρα και πάρουν τα λεφτά που χρωστούν οι βιομήχανοι και οι τράπεζες στα ασφαλιστικά ταμεία η κατώτατη σύνταξη θα ήταν 1200 ευρώ και εξασφαλισμένα τα ταμεία για 100 χρόνια.
δηλαδή ως πότε οι κυβερνήσεις θα κατεβάζουν της κιλότες στο κεφάλαιο.
λεφτά των εργαζομένων είναι και το κεφάλαιο τα έχει ληστέψει. 

Επισκέπτης
Όχι καμιά σχέση δεν έχει ο ΦΠΑ.Αυτός ο φόρος πάει εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό δημόσιο.Απλώς κάθε χώρα δίνει μια εισφορά στην Ε.Ε.Και τις μεγαλύτερες εισφορές τις δίνουν οι βόρειες και πιο πλούσιες χώρες,γι'αυτό αντιδρούν με τα πακέτα που παίρνουν οι Ελλάδα,Ιταλία,Ισπανία.Τώρα και οι νέες...

Η Βενεζουέλα έχει πετρέλαια,και ορυκτά.Η Ελλάδα έχει μόνο ήλιο,θάλασσα και όμορφα βουνά.
για τον ΦΠΑ επιμένω το έχω κουβεντιάσει με οικονομολόγους, το αν αντιδρούν οι βόρειες χώρες το κάνουν γιατί θέλουν μεγαλύτερη βοήθεια οι νέες χώρες δορυφόροι τους.
τώρα αν η Βενεζουέλα έχει πετρέλαιο αυτό το έχεις και εσύ αλλά και εδώ τον μαλάκα για πάρτι των  7 αδελφών.

Επισκέπτης
Για να σε προβοκάρω και λίγο Αρίωνα, πόσα λεφτά κατώτερο μισθό δίνει το ΚΚΕ στους εργαζόμενούς του; (κομματικούς υπαλλήλους, τηλεφωνήτριες στον 902, καθαρίστριες, εργαζόμενους στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κλπ) Θα σε παρακαλούσα βέβαια να απαντήσεις εφόσον ξέρεις στ' αλήθεια, και όχι να με παραπέμψεις σε κανένα τσιτάτο του Λένιν.
Να υποθέσω δηλαδή οτι εφόσον ζητάει απο την κυβέρνηση 1300 ευρώ κατώτατο μισθό (και καλά κάνει), δίνει τα ίδια ως εργοδότης;
αυτό δεν το ξέρω αλλά κάποια πράγματα μπορώ να τα μάθω.  πάντως μερικοί γνωστοί που δουλεύουν σε κάποιες δουλειές εκεί δεν τους βλέπω να έχουν οικονομικό πρόβλημα διαβίωσης.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
αυτό δεν το ξέρω αλλά κάποια πράγματα μπορώ να τα μάθω.  πάντως μερικοί γνωστοί που δουλεύουν σε κάποιες δουλειές εκεί δεν τους βλέπω να έχουν οικονομικό πρόβλημα διαβίωσης.

Αυτό ΔΕΝ είναι απάντηση όμως. Η ξέρεις η δεν ξέρεις. Και ΔΕΝ ξέρεις.
Επι τη ευκαιρία: το δικαίωμα της απεργίας το έχουν (απο την εργοδοσία τους) οι εργαζόμενοι του ΚΚΕ? Ναι η όχι?

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
για τον ΦΠΑ επιμένω το έχω κουβεντιάσει με οικονομολόγους, το αν αντιδρούν οι βόρειες χώρες το κάνουν γιατί θέλουν μεγαλύτερη βοήθεια οι νέες χώρες δορυφόροι τους.
τώρα αν η Βενεζουέλα έχει πετρέλαιο αυτό το έχεις και εσύ αλλά και εδώ τον μαλάκα για πάρτι των  7 αδελφών.

Ο ΦΠΑ δε δίδεται στην Ε.Ε.Κι εγώ οικονομολόγος είμαι.Κάτι άλλο θα σου είπαν.Ότι μέσω του ΦΠΑ βρίσκονται τα λεφτά για την εισφορά,είναι λογικό.Αλλά όχι ότι ο ΦΠΑ σαν μέγεθος πάει στην Ε.Ε.

Η Ελλάδα έχει μόνο από τη Θάσο πετρέλαιο.Το πετρέλαιο που μπορεί να έχει το Αιγαίο δε λογίζεται,διότι δεν έχει γίνει καμιά έρευνα να διαπιστώσει ύπαρξη.

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
[move]Λα(γ)ος[/move]

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
μα φίλε μου ορισμένα πράγματα τα λένε όλοι με της συντάξεις πχ. όλοι λένε ότι αν πάρουν μέτρα και πάρουν τα λεφτά που χρωστούν οι βιομήχανοι και οι τράπεζες στα ασφαλιστικά ταμεία η κατώτατη σύνταξη θα ήταν 1200 ευρώ και εξασφαλισμένα τα ταμεία για 100 χρόνια.
δηλαδή ως πότε οι κυβερνήσεις θα κατεβάζουν της κιλότες στο κεφάλαιο.
λεφτά των εργαζομένων είναι και το κεφάλαιο τα έχει ληστέψει. 
Και πάλι δεν διαφωνώ.Αυτο με τα χρωστούμενα και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που χαρίζουν το 80% είναι πρροκλητικότατο!Αλλά πώς θα πάρει κάποιος την πολιτική ευθύνη να τα ζητήσει(ακόμα και το ΚΚΕ) όταν βρισκεται στην εξουσία ξέροντας οτι εμείς που ψηφίζουμε σε αυτην την χώρα με λίγη πλυση εγκεφάλου θα ρίξουμε στην πύρα το κόμμα που οι ίδιοι εκλέξαμε να μας σώσει;;;;;;;;;ΠΟΙΟΣ;;;;;;Αυριο πάλι....αν έχω κάτι να πω! :sleeping:

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
Ας μη μιλήσω για πετρέλαιο......Κρατιέμαι!

Επισκέπτης
Αυτό ΔΕΝ είναι απάντηση όμως. Η ξέρεις η δεν ξέρεις. Και ΔΕΝ ξέρεις.
Επι τη ευκαιρία: το δικαίωμα της απεργίας το έχουν (απο την εργοδοσία τους) οι εργαζόμενοι του ΚΚΕ? Ναι η όχι?
οι εργαζόμενοι στο ΚΚΕ απεργούν αυτό το ξέρω πολύ καλά, για τους μισθούς σου είπα ότι δεν τους ξέρω.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Διαφωνω.Η πορεια της ευρυτερης αριστερας ειναι εφαμιλλη με αυτη του ΠΑΜΕ.Τα ποσοστα που δινεις δε στεκουν απλα.

Αυτο που λες περι επιστροφης μερους των χρηματων απο την ΕΕ ειναι μεγα λαθος.Η Ελλαδα συμβαλλει ελαχιστα στον ευρωπαικο προυπολογισμο.Τα μεγαλυτερα κονδυλια τα καταβαλλει η Γερμανια ως η πλεον ανεπτυγμενη, και ακολουθουν οι υπολοιπες ανεπτυγμενες χωρες.η ελλαδα δινει 1 και παιρνει 20

Εεε, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Η σχέση το 2006 ήταν 1:3,6 και όχι 1:20.

Παρόλα αυτά είναι η καλλίτερη στην ΕΕ.

Αν περνούσε η αναθεώρηση του ΑΕΠ στο νούμερο που ήθελε αρχικά ο Αλογοσκούφης τότε από καθαρή λήπτρια η Ελλάδα θα γίνονταν καθαρή συνεισφέρουσα.

Ακόμη και αν δεν του έγινε η χάρη του Αλογοσκούφη, με τα νούμερα ανάπτυξης που προωθεί η παρούσα κυβέρνηση αυτό θα γίνει σε 4-5 χρόνια.

Οπότε θα περάσουμε και εμείς στην λέσχη των "κορόϊδων". Στην οποία σημειωτέον ανήκει η Ιταλία αλλά όχι η Ισπανία.
Εμ, 30 χρόνια πέρναμε, κάποτε θα έφτανε και αυτή η στιγμή: να χρηματοδούμε την ανάπτυξη και τις υποδομές της Σλοβακίας, της Λιθουανίας, της Ρουμανίας κλπ. Δηλαδή όλων των χωρών του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.

Θα μας τα πέρνουνε διπλά: και άμεσα ως City Tours και έμμεσα μέσω της φορολογίας που θα την πληρώνουνε όλοι γιατί πιθανότατα θα πάρει την μορφή της αύξησης του ΦΠΑ.

Κατά τα άλλα τα επιχειρήματα του Αρίωνα έχουν τόσο βάρος όσο και οι απόλυτες ανακρίβειες που λέει για τον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Δεν αξίζει να ασχολείται κανένας μαζί τους.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
οι εργαζόμενοι στο ΚΚΕ απεργούν αυτό το ξέρω πολύ καλά, για τους μισθούς σου είπα ότι δεν τους ξέρω.

Εννοείς οτι συμμμετέχουν απλώς στις γενικές απεργίες που εξαγγέλλει η ΓΣΕΕ?
Γιατί εγώ ρώτησα τι γίνεται π.χ. αν θελήσουν να απεργήσουν εναντίον του ίδιου του εργοδότη τους. Το δικαίωμα αυτό το έχουν?
Γιατί αν όντως το έχουν, είναι όντως μια πρόοδος ως προς τις χώρες του "υπαρκτού σοσιαλισμού" (μπρρρ..) που ΔΕΝ το είχαν.

Επισκέπτης
Εννοείς οτι συμμμετέχουν απλώς στις γενικές απεργίες που εξαγγέλλει η ΓΣΕΕ?
Γιατί εγώ ρώτησα τι γίνεται π.χ. αν θελήσουν να απεργήσουν εναντίον του ίδιου του εργοδότη τους. Το δικαίωμα αυτό το έχουν?
Γιατί αν όντως το έχουν, είναι όντως μια πρόοδος ως προς τις χώρες του "υπαρκτού σοσιαλισμού" (μπρρρ..) που ΔΕΝ το είχαν.
εσύ δηλαδή τι πιστεύεις ότι οι εργαζόμενοι στο κόμμα τι είναι δηλαδή κάποιοι σκλάβοι? σιδηροδέσμιους τους έχουν? και αν μέσα στο κόμμα αυτά που προσπαθείς να υπαινιχθείς τελικά θα είχε διαλύσει  και σαν κόμμα αν το κόμμα αυτό εκμεταλλεύονταν τόσο στυγνά τα μέλη του. 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom