You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Πού είναι το ΛΑΟΣ; οέο;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα eskiya
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 308
- Εμφανίσεις 16K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
δηλαδή οι μετά αποχωρήσαντες από το κόμμα δεν έχουν ευθύνες για τα όποια λάθη έγιναν?
Έχουν. Αλλά προσπάθησαν και να δώσουν μια πειστική εξήγηση για όσα συνέβησαν, δεν έμειναν ας πούμε στο δόγμα οτι "το Κόμμα έχει πάντα δίκιο" και οτι όποιος διαφωνεί είναι "χαφιές".
Μήπως γνωρίζεις ας πούμε οτι η επίσημη θέση του ΚΚΕ για τον Άρη Βελουχιώτη είναι οτι είναι "μιζέριας και δηλωσίας" και για τον Νίκο Πλουμπίδη οτι είναι χαφιές;
Μπορεί να τους μνημονεύουν στα σχετικά εγχειρίδια ιστορίας του Κόμματος, αλλά ΕΠΙΣΗΜΑ δεν έχουν αποκατασταθεί ΠΟΤΕ. Και επειδή είμαι σίγουρος οτι θα το αμφισβητήσεις, σε προκαλώ να προσκομίσεις την επίσημη απόφαση αποκατάστασής τους, με ημερομηνίες, πρωτόκολλα, που δημοσιεύτηκε κλπ.
Επισκέπτης
εγώ προσωπικά έχω αναφέρει ότι δεν είμαι μέλος του κόμματος όμως τα 8 χρόνια που ήμουν στην ΚΝΕ ποτέ κανείς εκεί μέσα δεν επέβαλε την άποψη του ούτε σε εμένα αλλά ούτε σε άλλα μέλη σε όσα όργανα συμμετείχα στην διαδρομή μου εκεί μέσα.Αριων με αυτά που γράφεις μου φαίνεται ότι ούτε έχεις περάσει έξω από την πόρτα κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ. Η εσωκομματική δημοκρατία στο κόμμα είναι άγνωστο πράγμα.
το ότι είμαι δίπλα σε αυτό το κόμμα δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι πλήρως κάποια ζητήματα εκεί μέσα όμως προσωπικά το θεωρώ ότι αν υπάρχει ένα κόμμα που στηρίζει περισσότερο τον εργάτη και γενικά της λαϊκές μάζες στην χώρα μας είναι αυτό.
Έχει όμως δημοκρατικό συγκεντρωτισμό.
Σωθήκαμε τώρα!
boidopoutsa
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Μαΐ 2007
- Like
- 5
- Πόντοι
- 16
Το ΚΚΕ και γενικα η αριστερα πρεπει να ξυπνησει, να ενωθουν γιατι δεν καταλαβαινω τι διαφορες εχουν τα 589 κομματα της αριστερας , και να δημιουργηθει ο τριτος πολος.
Επισκέπτης
το να πετάς συνθήματα σε ένα φόρουμ σαν αυτό για να κερδίσεις εντυπώσεις είναι εύκολο και σου αρέσουν τα εύκολα το δύσκολο είναι να κερδίζεις της εντυπώσεις μέσα από την δράση σου για ένα καλύτερο αύριο λοιπόν μην σε βάζω σε δύσκολα κάτσε αγκαλιά με το ζεστό καλοριφέρ του σπιτιού σου και περίμενε το καλύτερο αύριο να στο φέρουν άλλοι εκτός αν είσαι βολεμένος και ντρέπεσαι να το πεις βλέπεις πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου όλοι μάγκες ήμαστε.Αρίων αν θέλεις να προσφέρεις κάτι στην ηγεσία του ΚΚΕ αυτό είναι μόνο η σιωπή σου.
Οσο πιο πολύ μιλάς τόσο το χειρότερο για το ήθος σου.
Το ΚΚΕ και γενικα η αριστερα πρεπει να ξυπνησει, να ενωθουν γιατι δεν καταλαβαινω τι διαφορες εχουν τα 589 κομματα της αριστερας , και να δημιουργηθει ο τριτος πολος.
Σωστό, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να προϋπάρξουν δύο πράγματα, νομίζω:
α. Να βγουν συμπεράσματα γι αυτό το έκτρωμα που ονομάστηκε "υπαρκτός σοσιαλισμός" και -δια του αρχιδολοφόνου Στάλιν- στοίχισε εκατομμύρια νεκρούς στην ανθρωπότητα, δυσφημώντας το όραμα του σοσιαλισμού
β. Οι αριστεροί να μιλάνε και να συνεργάζονται μεταξύ τους, όχι όπως τώρα δηλαδή που όλοι πανε στο Σύνταγμα για διαδήλωση και οι του ΚΚΕ (του ΠΑΜΕ κλπ, το ίδιο είναι) στα Προπύλαια.
Όπερ σημαίνει, αργεί ακόμα αυτό που λες, δυστυχώς.
boidopoutsa
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Μαΐ 2007
- Like
- 5
- Πόντοι
- 16
Διαφωνω με αυτο που λες. Προεχει ο κοσμος που πειναει και οχι τι εκανε ο Σταλιν πριν καποιες δεκαετιες. :-Σωστό, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να προϋπάρξουν δύο πράγματα, νομίζω:
α. Να βγουν συμπεράσματα γι αυτό το έκτρωμα που ονομάστηκε "υπαρκτός σοσιαλισμός" και -δια του αρχιδολοφόνου Στάλιν- στοίχισε εκατομμύρια νεκρούς στην ανθρωπότητα, δυσφημώντας το όραμα του σοσιαλισμού
Ας παραμερισουν τις διαφορες τους , που δεν ειναι του παροντος και ας ασχοληθουν με τα θεματα που καινε !
Επισκέπτης
μιλάμε για μια γνήσια σύγχρονη αριστερή πολιτική όχι όμως μια πολιτική του να πατάμε σε δυο βάρκες.Το ΚΚΕ και γενικα η αριστερα πρεπει να ξυπνησει, να ενωθουν γιατι δεν καταλαβαινω τι διαφορες εχουν τα 589 κομματα της αριστερας , και να δημιουργηθει ο τριτος πολος.
δόθηκε αυτή η ευκαιρία με την ίδρυση του συνασπισμού αλλά όταν ρώτησα πριν τον φίλο δεν μου απάντησε γιατί διασπάστηκε ο ΣΥΝ και αποχώρησε το ΚΚΕ που στην ουσία τότε αποτελούσε το 75 με 80% της δύναμης του.
boidopoutsa
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Μαΐ 2007
- Like
- 5
- Πόντοι
- 16
Εγω πιστευω οτι ο πραγματικος λογος που εγινε η διασπαση του συνασπισμου δεν ηταν οι δυο βαρκες . Απλα ολοι θελουν να γινουν αρχηγοι. Στην Ελλαδα οι ανθρωποι ειναι αρχομανεις :'(μιλάμε για μια γνήσια σύγχρονη αριστερή πολιτική όχι όμως μια πολιτική του να πατάμε σε δυο βάρκες.
δόθηκε αυτή η ευκαιρία με την ίδρυση του συνασπισμού αλλά όταν ρώτησα πριν τον φίλο δεν μου απάντησε γιατί διασπάστηκε ο ΣΥΝ και αποχώρησε το ΚΚΕ που στην ουσία τότε αποτελούσε το 75 με 80% της δύναμης του.
Επισκέπτης
αφού βάζεις το ζήτημα του ΠΑΜΕ τότε σύγκρινε την μαζικότητα του σε σχέση με αυτούς που λες που το αριστερός το έχουν μόνο ταμπέλα.Σωστό, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να προϋπάρξουν δύο πράγματα, νομίζω:
β. Οι αριστεροί να μιλάνε και να συνεργάζονται μεταξύ τους, όχι όπως τώρα δηλαδή που όλοι πανε στο Σύνταγμα για διαδήλωση και οι του ΚΚΕ (του ΠΑΜΕ κλπ, το ίδιο είναι) στα Προπύλαια.
δηαλαδή για ποιους αριστερούς μιλάς τους Πολυζογόπουλους και Πρωτοπαπάδες του ΠΑΣΟΚ που η πολιτική του είναι ποιο δεξιά και από της ΝΔ?
μιλάμε για μια γνήσια σύγχρονη αριστερή πολιτική όχι όμως μια πολιτική του να πατάμε σε δυο βάρκες.
Διασπάστηκε γιατί υπήρχαν διαφορετικές πολιτικές γραμμές, προφανώς.
Αλλά τι σόϊ μαθηματικά είναι τα δικά σου, που δίνουν στο ΚΚΕ το 75-80% της δύναμης του ενιαίου ΣΥΝασπισμού, όταν όλοι ξέρουμε οτι στο συνέδριο του ΚΚΕ το 1991 παίχτηκε ντέρμπυ κανονικό; Και όταν όλοι οι άλλοι, οι εκτός ΚΚΕ εταίροι, πήγαν με το ΣΥΝ και όχι με το ΚΚΕ τελικά; Πως τα αθροίζεις;
Σου απάντησα λοιπόν φίλε Αρίωνα. Εσύ πότε θα μου απαντήσεις για τον Άρη και τον Πλουμπίδη;
Επισκέπτης
το πρόβλημα τους ήταν ότι οι προερχόμενοι από το πρώην ΚΚΕ εσ. του Κύρκου απαίτησαν την διάλυση του ΚΚΕ πέρασμα των περιουσιακών του στοιχείων στον ΣΥΝ και φυσικά κάποιοι να νομιμοποιήσουν το πλιάτσικο που κάνανε μερικοί η διάσπαση δεν έγινε για ιδεολογικούς λόγους.Εγω πιστευω οτι ο πραγματικος λογος που εγινε η διασπαση του συνασπισμου δεν ηταν οι δυο βαρκες . Απλα ολοι θελουν να γινουν αρχηγοι. Στην Ελλαδα οι ανθρωποι ειναι αρχομανεις :'(
αφού βάζεις το ζήτημα του ΠΑΜΕ τότε σύγκρινε την μαζικότητα του σε σχέση με αυτούς που λες που το αριστερός το έχουν μόνο ταμπέλα.
δηαλαδή για ποιους αριστερούς μιλάς τους Πολυζογόπουλους και Πρωτοπαπάδες του ΠΑΣΟΚ που η πολιτική του είναι ποιο δεξιά και από της ΝΔ?
Ε τότε γιατί στις πορείες του Πολυτεχνείου το ΚΚΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατέβει στην ίδια συγκέντρωση με τους ΠΑΣΟΚους και τους δεξιούς, ενώ όταν γίνεται διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ κλπ (η πρόσφατα για το ασφαλιστικό), κατεβαίνει σαν τον ψωριάρη μόνο του;
το πρόβλημα τους ήταν ότι οι προερχόμενοι από το πρώην ΚΚΕ εσ. του Κύρκου απαίτησαν την διάλυση του ΚΚΕ πέρασμα των περιουσιακών του στοιχείων στον ΣΥΝ και φυσικά κάποιοι να νομιμοποιήσουν το πλιάτσικο που κάνανε μερικοί η διάσπαση δεν έγινε για ιδεολογικούς λόγους.
Η διάσπαση δεν έγινε για ιδεολογικούς λόγους; Τότε γιατί η Αλέκα ωρύεται όλα αυτά τα χρόνια οτι υπάρχουν "πέντε κόμματα και δύο πολιτικές";
Τά' χεις λίγο σαλάτα στο κεφάλι σου, φιλαράκο, σόρρυ.
Επισκέπτης
θα φθάσουμε και στον Άρη και στον Πλουμπίδη ας λύσουμε τα σύγχρονα προβλήματα που ήμαστε και εμείς μέτοχοι και θα φτάσουμε και στα χωράφια των άλλων.Διαφώνησε γιατί υπήρχαν διαφορετικές πολιτικές γραμμές, προφανώς.
Αλλά τι σόϊ μαθηματικά είναι τα δικά σου, που δίνουν στο ΚΚΕ το 75-80% της δύναμης του ενιαίου ΣΥΝασπισμού, όταν όλοι ξέρουμε οτι στο συνέδριο του ΚΚΕ το 1991 παίχτηκε ντέρμπυ κανονικό; Και όταν όλοι οι άλλοι, οι εκτός ΚΚΕ εταίροι, πήγαν με το ΣΥΝ και όχι με το ΚΚΕ τελικά; Πως τα αθροίζεις;
Σου απάντησα λοιπόν φίλε Αρίωνα. Εσύ πότε θα μου απαντήσεις για τον Άρη και τον Πλουμπίδη;
τώρα για ποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις μου λες αυτές που όλες μαζί δεν συμπλήρωναν ούτε 0,3% στης εκλογές? τα ποσοστά των κομμάτων δες πριν την ίδρυση του ΣΥΝ
θα φθάσουμε και στον Άρη και στον Πλουμπίδη ας λύσουμε τα σύγχρονα προβλήματα που ήμαστε και εμείς μέτοχοι και θα φτάσουμε και στα χωράφια των άλλων.
τώρα για ποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις μου λες αυτές που όλες μαζί δεν συμπλήρωναν ούτε 0,3% στης εκλογές? τα ποσοστά των κομμάτων δες πριν την ίδρυση του ΣΥΝ
Είπες για 75-80%. περιμένω λοιπόν να μου το αθροίσεις.
Και θα περιμένω όσο χρειαστεί, αλλά φτάσε κάποτε και στον Άρη και τον Πλουμπίδη. Ο Μαϊλης τόσα λέει (θετικά βέβαια) για το Στάλιν στο Ριζοσπάστη πια!
Επισκέπτης
το πολυτεχνείο είναι διαφορετική περίπτωση από μια απεργία στο πολυτεχνείο κατεβαίνεις και τιμάς τους αγώνες εκείνης της γενιάς για ψωμί παιδεία ελευθερία ζητήματα επίκαιρα και σήμερα, όμως και εκεί η κάθε παράταξη κατεβαίνει στα δικά της μπλόκ και κάθε παράταξη έχει τα δικά της συνθήματα. άλλο το ο αγώνας συνεχίζεται και άλλο ο αγώνας δικαιώνεται.Ε τότε γιατί στις πορείες του Πολυτεχνείου το ΚΚΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατέβει στην ίδια συγκέντρωση με τους ΠΑΣΟΚους και τους δεξιούς, ενώ όταν γίνεται διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ κλπ (η πρόσφατα για το ασφαλιστικό), κατεβαίνει σαν τον ψωριάρη μόνο του;
τώρα στης απεργίες με ποιους να συμπράξει το ΠΑΜΕ με αυτούς που ψήφισαν την αύξηση των 77 λεπτών?
το πολυτεχνείο είναι διαφορετική περίπτωση από μια απεργία στο πολυτεχνείο κατεβαίνεις και τιμάς τους αγώνες εκείνης της γενιάς για ψωμί παιδεία ελευθερία ζητήματα επίκαιρα και σήμερα, όμως και εκεί η κάθε παράταξη κατεβαίνει στα δικά της μπλόκ και κάθε παράταξη έχει τα δικά της συνθήματα. άλλο το ο αγώνας συνεχίζεται και άλλο ο αγώνας δικαιώνεται.
τώρα στης απεργίες με ποιους να συμπράξει το ΠΑΜΕ με αυτούς που ψήφισαν την αύξηση των 77 λεπτών?
Σου είπε κανείς να συμπράξεις με κάποιους η να μην κατεβάσεις δικά σου μπλοκ; Άλλο σε ρώτησα φίλε. Και το ξαναρωτάω: τι θα πάθεις αν κατέβεις (με το δικό σου μπλοκ και με τα δικά σου συνθήματα, μην τα ξαναλέμε) σε μια κοινή εκδήλωση κατά των σχεδίων για την κατάργηση του ασφαλιστικού συστήματος;
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 200
- Εμφανίσεις
- 9K