Νέα

Πόσο επηρεάζει το να μένεις με γονείς σε προχωρημένη ηλικία?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα n_i_k_o_s
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 215
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Παιδιά, άνοιξα το θέμα γιατί σκεφτόμουν ότι με τα χρήματα που παίρνει ένας νέος σήμερα δύσκολα αν μείνει μόνος μπορεί να κάνει κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, να μαζέψει κάποια χρήματα για κανένα αυτοκίνητο, να κεράσει καμιά γκόμενα κλπ. Από την άλλη το να ζεις με γονέις ξέρουμε όλοι πως έιναι..γενικά από γυναίκες τι έχετε ακούσει να λένε για άντρες που μένουν στο πατρικό ακόμα κι είναι 30-31 κλπ?γενικά πείτε τι πιστεύετε, τι είναι καλύτερο?

:hi:

αν πεις στην γκομενα οτι μενεις με τους γονεις σου και εισαι 30+ κατευθειαν θα σκεφτει οτι εισαι φλωρος και δεν θα εχει αδικο.

Δεν νοειται να εισαι 30+ και να μενεις με τους γονεις σου.
Ειναι ξεφτιλα για εμενα.

Βαλε τον κωλο σου κατω δουλεψε γαμησε τα αμαξια τις πουτανες και δες τι θα κανεις να βρεις ενα σπιτι να πληρωνεις ενα νοικι κτλπ

Σε αλλες χωρες τους πετανε με τις κλωτσιες απο τα 18.
Εδω περα υπαρχει μια υπερπροστατευτικοτητα του στυλ "μην παθει τιποτα το παιδι" και κατανταει φλωρακι μετα

θα διαφωνησω βεβαια με τον φιλο
δεν ειναι αναγκη να πας να μεινεις σε 20 τετραγωνικα
απλα κοψε απο αλλα σου εξοδα οπως αυτοκινητα , πουτανες κτλπ
και μεινε σε 100+ τετραγωνικα σε καλη περιοχη

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
493
Πόντοι
186

Και το χαβιαρι δεν ειναι αναγκη να ειναι μπελουγκα! Ας φαμε μπρικ προσωρινα.

Επισκέπτης
Με το γέρο μου κάποτε συγκατοικούσαμε έως που έφτασα 36, βέβαια ήταν προσωπικοί λόγοι είχε μείνει χήρος από χρόνια, προβλήματα υγείας, αποδήμησε κι αυτός....
Δεν ήταν εύκολη η συμβίωση κι ας ήμουνα (όπως και τώρα) άνευ γυναίκας/παιδιών/σκυλιών (μόνο γάτες έχω)....
Με έχουν πάρει κάτι φορές τα αδέλφια να πάω κάτω όταν έχει γιορτές για να μείνω 2-3 μέρες αλλά δεν πάω.......
Έμαθα πλέον να ζω μόνος κι έρημος, θέλω την ησυχία μου με τις ιδιοτροπίες που έχω, αυτοί έχουν δικές τους οικογένειες, παιδιά, δε θα πάει κι ο θείος ο μαντράχαλος στα πόδια τους (άντε μια τυπική επίσκεψη).....
Αν τώρα αλλάξει το οικονομικό, εντάξει θα δούμε μπας και βρούμε μια γυναίκα, τώρα τι προδιαγραφές θα έχει, τι θα κάνει και πώς θα με κλάνει αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης.

Βλέπε U$A......
Επειδή έτυχε να σπουδάσω (αρχίδια τα βάλαμε στον κώλο εκ των υστέρων τα πτυχία) έφυγα από τα 18 από τους γονείς κι ήμουνα μόνος. Μετά Στρατός κλπ κλπ, οπότε δεν ένοιωθα την ανάγκη να μένω μαζί τους. Το αντίθετο ήθελα!

GSAKKI

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
210
Πόντοι
36
επισης ποσο επηρεαζει να γυρισεις στους γονεις ενω ειχες φυγει.

γαιτι αυτο γινεται τωρα...

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Και το χαβιαρι δεν ειναι αναγκη να ειναι μπελουγκα! Ας φαμε μπρικ προσωρινα.

φιλε μου εγω προσωπικα χωρις να θελω να κοροιδεψω κανεναν
επειδη εμενα σε 250 τ.μ 2οροφη μεζονετα με τους δικους μου δεν υπηρχε ουτε μια στο εκατομμυριο να παω να μεινω σε 20 τ.μ στην κυψελη για παραδειγμα για να μην ειμαι με τους γονεις μου

το θεμα ειναι να φευγεις αξιοπρεπως
αν ειναι να φευγεις και να μενεις στα σκατα...ε αστο καλυτερα

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Βλέπε U$A......
Επειδή έτυχε να σπουδάσω (αρχίδια τα βάλαμε στον κώλο εκ των υστέρων τα πτυχία) έφυγα από τα 18 από τους γονείς κι ήμουνα μόνος. Μετά Στρατός κλπ κλπ, οπότε δεν ένοιωθα την ανάγκη να μένω μαζί τους. Το αντίθετο ήθελα!

και εγω τα ιδια φιλε
σπουδες αμερικη στα λεγομενα "dorms" τα 2 πρωτα χρονια
μετα σε apartments τα υπολοιπα 3 χρονια
μετα στρατο εδω
και τωρα ειμαι σε δικο μου διαμερισμα

ουσιαστικα αν το παρεις εφυγα απο το σπιτι μου στα 18 οταν αρχισα τις σπουδες στο εξωτερικο

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Τυπε αν εχεις 500 τετραγωνικα σπιτι με πισινα και μενεις με τους γονεις σου καμια δεν θα τολμησει να σ'αποκαλεσει μαμακια, αν μενεις σε 90 μαζι με μπαμπα , μαμα , αδερφη παππου εκει εισαι αχρηστος και φτωχος. :S :S :S
------
που κ που λες κατι πολυ εξυπνο τυπε

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Αυτα τα κομπλεξ δημιουργουν το φθονο και την κακια και τη μιζερια για την οποια συζηταμε στο αλλο θρεντ. Δε νιωθει ο αλλος αρκετος και του φταιει ο διπλανος του και συμπεριφερεται σαν την κακιασμενη σκατογρια του χωριου.

Ειναι ενας τετοιος εδω μεσα τυπε. :S :S :S

κ εγω οταν εμαθα οτι καποια ατομα απο το παρελθον μου επαθαν κακο χαρηκα πολυ

ενας ηταν κ πρωην κολλητος μου ιδιο θρανιο κ ιστοριες οικονομικη καταστροφη υποθηκη το σπιτι στην τραπεζα

χαρηκα κ ειπα καλα να παθει

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
493
Πόντοι
186
Συγνώμη αλλά δεν αντέχω να διαβάζω μαλακίες. Όποιος είναι πραγματικός μπουρδελιάρης μένει με τους γονείς του μέχρι να πεθάνουν. Μετά νοικιάζει το πατρικό του σε άλλους και πάει και μένει σε κανένα δώμα στο Μετάξι δίπλα στα μπουρδέλα.
Μηδενικη συνεισφορα στη συζητηση.

Εγγρ.
8 Ιουν 2016
Like
7.119
Πόντοι
1.206
Συγνώμη αλλά δεν αντέχω να διαβάζω μαλακίες. Όποιος είναι πραγματικός μπουρδελιάρης μένει με τους γονείς του μέχρι να πεθάνουν. Μετά νοικιάζει το πατρικό του σε άλλους και πάει και μένει σε κανένα δώμα στο Μετάξι δίπλα στα μπουρδέλα.

Ερωτηση:ψηφιζεις?

Rififis

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2017
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
1
Προφανώς και επηρεάζει το να μένεις με τους γονείς στον τρόπο που σε βλέπουν οι γκόμενες. Σίγουρα εξαρτάται και από το target group σου αν θα είναι αυτό λόγος για να σε απορρίψει η άλλη. Δηλαδή αν θες τις κλαμπόβιες και χορεύτριες και κάτι σκυλιά, ναι εκεί δεν έχεις ελπίδα. Αν και η άλλη αντιμετωπίζει αντίστοιχες δυσκολίες θα υπάρχει και κάποια κατανόηση.
Από εκεί και πέρα την ζωή σου δεν μπορείς να την φτιάχνεις με βάση τι θέλουν οι γκόμενες. Την ανάγκη να μείνεις μόνος σου την αποκτάς πριν τα 30 έτσι και αλλιώς. Και για εμένα από τα βασικότερα που κερδίζεις όταν ζεις μόνος σου είναι πως βλέπεις και αντιμετωπίζεις καταστάσεις που αφορούν την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής. Αυτό είναι κάτι που όσο μένεις με τους γονείς δεν το αποκτάς ακόμα και αν μένεις σε 500 τετραγωνικά σπίτι.

Ειναι ξεφτιλα για εμενα.

Βαλε τον κωλο σου κατω δουλεψε γαμησε τα αμαξια τις πουτανες και δες τι θα κανεις να βρεις ενα σπιτι να πληρωνεις ενα νοικι κτλπ

Φίλτατε, με κάθε καλή διάθεση στο λέω, το να το χαρακτηρίζεις ξεφτίλα την κατάσταση αυτή είναι το λιγότερο απερίσκεπτο. Γιατί είναι ξεφτίλας κάποιος που δουλεύει αλλά δεν βγάζει αρκετά για να μείνει μόνος του;
Θα πρέπει πρώτα να σκεφτείς από τι βάση ξεκίνησες εσύ και αν ήταν ευνοϊκή για σένα αυτή η βάση καθώς και τι θα πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιος που δεν έχει αυτή τη βάση. (Δεν θέλω να μου απαντήσεις σε αυτά. Το αναφέρω σαν παράδειγμα για τον καθένα μιας και το θέμα είναι γενικό και όχι προσωπικό.)
Γιατί είναι πολύ εύκολο το να χαρακτηρίσεις ξεφτίλα κάποιον, αν εσύ (όχι εσύ πρωσωπικά) μπορείς να μένεις μόνος σου επειδή δουλεύεις στη επιτυχημένη επιχείρηση του πατέρα σου, ή να μπορείς να μένεις μόνος σου επειδή οι γόνεις σου σε βάλανε σε μια καλή επιχείρηση κάποιου γνωστού τους. Όπως επίσης αν μπόρεσες να σπουδάσεις στο εξωτερικό και όταν επέστρεψες σου κάνανε τεμενάδες (μιας και ως γνωστόν στην Ελλάδα θεωρείται πως οπουδήποτε στο εξωτερικό και αν σπουδάσεις είναι καλύτερα από εδώ). Όσοι δεν έχουν από πίσω τέτοια βοήθεια όμως τι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν; Δεν ξέρω τι εμπειρίες έχεις από τον κοινωνικό σου περίγυρο αλλά από αυτά που βλέπω εγώ δεν ζούμε σε εποχές όπου αν, όπως λες και εσύ, βάλεις τον κώλο σου κάτω και δουλέψεις δεν σημαίνει πως θα βγάλεις και χρήματα.

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
το να μενεις με γονεις εαν δεν σου φτανουν τα χρηματα που βγαζεις δεν ειναι κακο πιστευω. το να μενεις μονος και να σε κυνηγανε στο τελος καθε μηνα ενοικια-κοινοχρηστα και να κρυβεσε και να μην σηκωνεις τηλεφωνα το θεωρω μεγαλη μαλακια για να καθεσε μονος ενω δεν σου φτανουν τα λεφτα. επισης το να μενεις μονος σου και να πηγαινεις να τρως στην μανα σου και να σου πλενει τα βρακια το θεωρω τζαμπατζιλικι. γιατι να γινετε ολο αυτο ; για να εχεις σπιτι και να γαμας καμια ανεργη πατσαβουρα ή να το παιζεις ανεξαρτητος και φραγκατος σε καμια φτωχογκομενα που και αυτη θα μενει με τους γονεις τις σιγουρα.  με 500-700 ευρω μισθο οποιος νοικιαζει σπιτι ζει για τους λογαριασμους του και το φαγητο του. δεν μπορει να μαζεψει λεφτα. το μονο γουστο που θα βγαζει θα ειναι 6αδα μπυρες με 2ευρω και αραγμα στο μπαλκονι. καλυτερα να κανεις καποιος υπομονη να μεινει με γονεις 2-3 χρονια να μαζεψει κανενα ευρω στην ακρη και μετα να μεινει μονος.
μην ξεχνατε εχει και πολλους πανε μενουν μονοι και μετα απο 6-7 μηνες ξαναγυρνασε σε γονεις γιατι δεν την παλεουν με τα εξοδα .

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
αν πεις στην γκομενα οτι μενεις με τους γονεις σου και εισαι 30+ κατευθειαν θα σκεφτει οτι εισαι φλωρος και δεν θα εχει αδικο.

Ειναι ξεφτιλα για εμενα.

Εδω περα υπαρχει μια υπερπροστατευτικοτητα του στυλ "μην παθει τιποτα το παιδι" και κατανταει φλωρακι μετα

με 500-600 ευρω το μηνα θα πρεπει να κοψει και το κολοχορτο για να παει να δινει 400-500 ευρω σε καλη περιοχη για 100 τετραγωνικα.

Panos13

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
192
Πόντοι
16
Οι εποχή που ζούμε δυστυχώς ή ευτυχώς δικαιολογεί πλέον τέτοια σκηνικά.

Πόσα βγάζει ο μέσος νέος 25-35? Η μεγάλη πλειοψηφία να είναι ανάμεσα σε 500-800 ευρώ το μήνα?

Αν πας να βρεις μια τρύπα, λαγούμι δίπλα σε μαύρους στη κυψέλη θα θέλεις σίγουρα 300 ευρώ το μήνα (ενοίκιο, νερό, ρεύμα, να φας μακαρόνια νερόβραστα σχεδόν κάθε μέρα κτλ κτλ.) ...με ότι περισσεύει δεν μπορείς να έχεις γκόμενα έτσι κι αλλιώς...δεν θα έχεις να την πας πουθενά. Οπότε και ζεις σαν τριτοκοσμικός και δεν έχεις φράγκο. Καλύτερα με τη μάνα και τον πατέρα.

Αν βγάζεις 800 ευρώ τα 300/μήνα θα πρέπει να γίνουν 400/μήνα γιατί δεν θα πας να μείνεις σε τρώγλη, θα κοιτάξεις κάτι λίγο καλύτερο και θα τρως και τίποτα σας άνθρωπος, βασικά θα τρως. Και σου μένουν 400 ευρώ για να συντηρήσεις το αμάξι και να έχεις και τη γκόμενα, δηλαδή οκ γαμάς από κανένα μουνί σε τέτοια περίπτωση. Προκοπή ποτέ όμως....

ΕΧΩ τουλάχιστον 3 φίλους, οι οποίοι έφυγαν, νοίκιασαν .....ξέμειναν και ξαναγύρισαν στο πατρικό. Αλός γιατί έχασε τη δουλειά του, άλλος γιατί νόμιζε ότι με 200-300 ευρώ περίσσευμα θα μπορούσε να ζει....αλλά δεν μπορούσε τελικά.

Τα πράγματα είναι παλούκια ....απο τις λίγες λύσεις που βρίσκουν πλέον νεαρά ζευγάρια είναι όταν αποφασίσουν να συζήσουν να μοιράζονται τα έξοδα ενος σπιτιού (=δουλέυουν και οι 2 απαραίτητα) ...και έτσι μόνο παλέυεται η κατάσταση.

Υπάρχει και η περίπτωση, να εισαι τυχερός και να υπάρχει κάποιο διαμέρισμα στην οικογένεια που παλιότερα το νοικιάζατε ....ε πλέον πάει ο γιος/η κόρη και μένει εκεί και αναλαμβάνεί στην καλύτερη τη συντήρηση (λογαριασμοί, ενφια κτλ)...και τσουλάει λίγο το θέμα.

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36

Πόσα βγάζει ο μέσος νέος 25-35? Η μεγάλη πλειοψηφία να είναι ανάμεσα σε 500-800 ευρώ το μήνα?

Αν πας να βρεις μια τρύπα, λαγούμι δίπλα σε μαύρους στη κυψέλη θα θέλεις σίγουρα 300 ευρώ το μήνα (ενοίκιο, νερό, ρεύμα, να φας μακαρόνια νερόβραστα σχεδόν κάθε μέρα κτλ κτλ.) ...με ότι περισσεύει δεν μπορείς να έχεις γκόμενα έτσι κι αλλιώς...δεν θα έχεις να την πας πουθενά. Οπότε και ζεις σαν τριτοκοσμικός και δεν έχεις φράγκο. Καλύτερα με τη μάνα και τον πατέρα.

Αν βγάζεις 800 ευρώ τα 300/μήνα θα πρέπει να γίνουν 400/μήνα γιατί δεν θα πας να μείνεις σε τρώγλη, θα κοιτάξεις κάτι λίγο καλύτερο και θα τρως και τίποτα σας άνθρωπος, βασικά θα τρως. Και σου μένουν 400 ευρώ για να συντηρήσεις το αμάξι και να έχεις και τη γκόμενα, δηλαδή οκ γαμάς από κανένα μουνί σε τέτοια περίπτωση. Προκοπή ποτέ όμως....

ΕΧΩ τουλάχιστον 3 φίλους, οι οποίοι έφυγαν, νοίκιασαν .....ξέμειναν και ξαναγύρισαν στο πατρικό. Αλός γιατί έχασε τη δουλειά του, άλλος γιατί νόμιζε ότι με 200-300 ευρώ περίσσευμα θα μπορούσε να ζει....αλλά δεν μπορούσε τελικά.

Τα πράγματα είναι παλούκια ....απο τις λίγες λύσεις που βρίσκουν πλέον νεαρά ζευγάρια είναι όταν αποφασίσουν να συζήσουν να μοιράζονται τα έξοδα ενος σπιτιού (=δουλέυουν και οι 2 απαραίτητα) ...και έτσι μόνο παλέυεται η κατάσταση.

Υπάρχει και η περίπτωση, να εισαι τυχερός και να υπάρχει κάποιο διαμέρισμα στην οικογένεια που παλιότερα το νοικιάζατε ....ε πλέον πάει ο γιος/η κόρη και μένει εκεί και αναλαμβάνεί στην καλύτερη τη συντήρηση (λογαριασμοί, ενφια κτλ)...και τσουλάει λίγο το θέμα.
τυπε συμφωνω μαζι σου και να προσεθεσω και κατι αλλο.
πολλοι γονεις που εχουν καποιο δευτερο σπιτι που το νοικιαζουν προτιμουν να εχουν ενα εξτρα εισοδημα απο καποιον ενοικιαστη παρα να βαλουν μεσα γιο η κορη ποου στο τελος θα τους φεσωσει με απληρωτα ρευματα και κοινοχρηστα και θα εχουν χασει και τα χρηματα που θα επερναν εαν το ενοικιαζαν.

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6

το να ζεις με συγκατοικο δεν ειναι ντροπη, ολος ο δυτικος κοσμος ετσι περναει απο τα 20 στα 30, δεν γενιουνται ολοι με ελευθερη μεζονετα στην Κηφισια στα 24. Το να ζεις με το μπαμπα και τη μαμα στα 30+ ειναι δειγμα αποτυχημενου. Sorry.

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
το να ζεις με συγκατοικο δεν ειναι ντροπη, ολος ο δυτικος κοσμος ετσι περναει απο τα 20 στα 30, δεν γενιουνται ολοι με ελευθερη μεζονετα στην Κηφισια στα 24. Το να ζεις με το μπαμπα και τη μαμα στα 30+ ειναι δειγμα αποτυχημενου. Sorry.

συμφωνω μαζι σου.
αυτο εγραψα και παραπανω.

απλα πιστευω το τεραστιο λαθος που γινεται και κυριως εδω στην Ελλαδα ειναι τρομερη υπερπροστατευτικοτητα των γονιων με αποτελεσμα τα παιδια να επαναπαυονται και να γινεται ολο και δυσκολοτερα μετεπειτα να φυγουνε.

οσο γρηγοροτερα φυγει καποιος τοσο το καλυτερο.
γιατι μετα με τις πρωτες δυσκολιες θα θελει να γυρισει πισω.

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
ενω αν στα 30+ ζεις με συγκατοικο ειναι δειγμα απολυτης επιτυχιας.
με συγκατοικο ζεις οταν εισαι φοιτητης και βαρια βαρια μεχρι τα 25 αντε 30.

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
με 500-600 ευρω το μηνα θα πρεπει να κοψει και το κολοχορτο για να παει να δινει 400-500 ευρω σε καλη περιοχη για 100 τετραγωνικα.

400-500 δεν υπαρχει για 100 τετραγωνικα νεοδμητο σε καλη περιοχη

το πιο φθηνο διαμερισμα αντε να ξεκιναει στα 700-800 χωρις τα κοινοχρηστα

θες ενα χιλιαρικο τον μηνα στην ξεφτιλα μονο για αυτο
μετα βαλε εξοδα βενζινες φαγητο γκομενα κτλπ

υπολογισε 3 χιλιαρικα τον μηνα στην ξεφτιλα

τωρα χωρις γκομενα παλι στα 3 χιλιαρικα βγαινει απο πουτανες

οποτε μια η αλλη

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom