Νέα

Πόσα λεφτά κρατάτε στην τράπεζα;;;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα alths_epi_kyrias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 178
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)
OP
OP
A

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
κοιτα. η αληθεια ειναι οτι βαζοντας τα στο χρηματηστηριο (η σε οποιαδηποτε επενδυση) τα "δανειζεις" σε καποιον. οταν τον εχεις ψαξει καπως αυτον τον καποιον ΚΑΙ οταν αυτος κινειται σε ενα χωρο που ελεγχεται (αρα δυσκολα θα σου παιξει χοντρη πουστια) σε ενα βαθμο τοτε εχεις λογο να του τα δανεισεις. οταν μιλαμε για δεικτες πχ s&p500 που προτεινει ο φιλος τα επενδυεις σε 500 τυπους ισοποσα. αμερικανικες εταιριες. ελεγχομενο περιβαλλον. ε και καποιοι να παιξουν πουστια η να πεσουν εξω στις προβλεψεις τους θα ρεφαρεις απο τους αλλους. αν τα εχεις στο στρωμα δεν τα δανειζεις σε κανεναν - τα εχεις σε αχρησια... χανουν την αξια τους γιατι συνεχως τυπονονται κιαλα

κοιτα λιγο στο γκουγκλ πως κινειται αυτος ο δεικτης (εχουν στοιχεια απτο 80 εως τωρα).. τα μονα μεγαλα κατεβασματα που εχει κανει ειναι σε περιοδους χοντρης κρισης. τωρα ειναι καπως ψηλα οποτε αν επαναληφθει το μοτιβο ισως πεσει συντομα (για να ξανανεβει γιατι μιλαμε για αμερικη)... αν τωρα γινει κανενα μπαμ τοσο χοντρο που ο δεικτης καταποντιστει και δεν ξανανεβει συντομα τοτε τα λεφτα σου και σε χαρτι να τα εχεις μικρη αξια θα εχουν...

καποιοι λενε οτι τωρα το αμερικανικο χρηματιστηριο ειναι πολυ φουσκωμενο διοτι τα επιτοκια ειναι χαμηλα, και αν τα επιτοκια αυξηθουν (που ορισμενοι προβλεπουν πως θα γινει συντομα) το αμερικανικο χρηματιστηριο θα πεσει... τι λες για αυτο κωστα ασχημε 86?

ΡΕ τύπε συυγνώμη κιόλας..δεκτά τα όσα λες και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου που κάθισες και έγραψες...όμως το είπα ξεκάθαρα:δε θέλω να επενδύσω.Έχω ήδη επενδύσεις που μου αποφέρουν όσα χρειάζομαι σε συνάρτηση με τη δουλειά μου, δε θέλω άλλα.Θέλω να έχω και χρόνο να τα τρώω όχι μόνο να τα βγάζω!!!

Εγώ ρωτάω αν έχετε χρήμα στην τράπεζα.Προφανώς κάποιος που δεν έχει καθόλου χρήμα δεν έχει και στην τράπεζα.Όσοι έχουν τι το έκαναν;Το έχουν στην τράπεζα;Το πηραν σπίτι;Το επένδυσαν;το έκαναν λίρες; Αυτό ρωτάω.Και τελικά από όλα αυτά πόσο ποσοστό έχουν αφημένο στην τράπεζα.

priksarxidis

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2014
Like
2
Πόντοι
6
λεω πως τα επιτοκια πρεπει να αυξανονται σε βαθος τουλαχιστον 3-4 χρονων να αγγιξουνε τουλαχιστον το 4% τα 10ετη που τωρα να φανταστεις ειναι ακομα στο 2.4% αν θελουμε να μιλαμε για καποιο top στην wall-street.

Ειναι τρελα να πιστευει καποιος οτι το market θα διορθωσει τωρα.
Καθε μερα κανει new-all-time highs.
Εταιριες σαν την AAPL , ΤSLA , PCLN και ενα σωρο αλλες σταθερα earnings και ολο το χρημα απο τα αμερικανικα ομολογα παει αυτην την στιγμη στο αμερικανικο χρηματιστηριο .

Το θεμα ειναι οτι παντου διαβαζεις πως ο Trump θα τα σκατωσει , πως ειναι bubble και μιλαμε για το μεγαλυτερο bull market στην ιστορια της Wall street.

Πολλοι απλα το παιζεις αφοβα για 4-5 χρονια και μετα ισως δουμε καποιας μορφης crash (20-30%) .

Correction της ταξεως του 5% μπορει να γινει αλλα πιστευω θα το ΑΓΟΡΑΣΟΥΝΕ αμεσως.

Αφορα αμερικανικες εταιρειες.
Αν και για μενα το trade του 2017 ειναι τα grains (σιταρια σογιες κτλπ) και εταιριες σαν Potash και Mosaic.

αν οι κυκλοι του χρηματιστηριου επαναλαμβανονται στο ιδιο διαστημα βλεποντας τον σπ500 το κρας θα γινει καπου τωρα ομως... δεν μπορεις να το παραβλεψεις αυτο... βεβαια ο τραμπ ειναι ασταθμητος παραγοντας... μηπως γινει το κρας τωρα στα ξεκινηματα της εξουσιας του λοιπον? μηπως αυτοι που εχουν την δυναμη να ανεβαζουν και να κατεβαζουν δεικτες το επιδιωξουν τωρα μηπως και τον ριξουν?

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326
πουλαω εγω 220τμ στα βορεια προαστια...θες?
συνεχιζεις να λες παπαριες...
αν μεχρι το 2010 δεν ειχες πουληση,πεταξε το πουλακι...
τωρα τα βαζεις στο κολο,και συ και ολοι μας...
εχεις ιδεα ποτε επεσε η μπομπα στην οικοδομη....
απο το 08,τοτε εσυ πρεπει να πηγενες ακομα σχολειο ετσι?

το '08 ημουν 19 να φανταστεις και εβλεπα τον Bernie Madoff να τρωει την 100αρα στην Butner Prison και δεν μπορουσα να το χωνεψω πως καταρρευσε η Αμερικανικη οικονομια.
Τοτε γινοταν της πουτανας θυμαμαι.
Να βλεπεις μετοχες του Dow να πηγαινουνε σε μονοψηφιους αριθμους.
Εφιαλτης.
Λογικα δεν θα ξανασυμβει ποτε κατι τετοιο τοσο χοντρο.
Ακομα και τωρα με την κριση χρεους θα την πληρωσουν πιστευω μερικες πουτσοχωρες τυπου Ελλαδα Ιταλια Πορτογαλια Ισπανια και θα πεσουν σε βαθια κριση αλλα μετα δεν θα υπαρχει θεμα στην παγκοσμια οικονομια.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Το έχουν στην τράπεζα;Το πηραν σπίτι;Το επένδυσαν;το έκαναν λίρες; Αυτό ρωτάω.Και τελικά από όλα αυτά πόσο ποσοστό έχουν αφημένο στην τράπεζα.

Στην τράπεζα είναι ξεγραμμένα.

Τα είπαμε.
Σπίτι ... έχει ρίσκο ...

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326
αν οι κυκλοι του χρηματιστηριου επαναλαμβανονται στο ιδιο διαστημα βλεποντας τον σπ500 το κρας θα γινει καπου τωρα ομως... δεν μπορεις να το παραβλεψεις αυτο... βεβαια ο τραμπ ειναι ασταθμητος παραγοντας... μηπως γινει το κρας τωρα στα ξεκινηματα της εξουσιας του λοιπον? μηπως αυτοι που εχουν την δυναμη να ανεβαζουν και να κατεβαζουν δεικτες το επιδιωξουν τωρα μηπως και τον ριξουν?

ναι ξερω τι λες για market cycles αλλα δυστυχως αυτη η φορα ειναι διαφορετικη απο τις προηγουμενες.

Δεν μιλαμε για ενα συνηθησμενο bull market αλλα για το μεγαλυτερο bull market στην ιστορια της Wall-street.

Φυσιολογικα ειναι οπως το λες...με τα χαλια της Ευρωπης με τον Τραμπ ασταθμητο παραγοντα και αλλα τοσα Brexit εκλογες Γαλλια κτλπ θα επρεπε αυριο κιολας να το δεις να ριχνει βουτια.

Αλλα η ολη ιστορια παραμενει πως τα επιτοκια ειναι τοσο εξευτελιστικα χαμηλα που ολο το χρημα φευγει απο τα αμερικανικα ομολογα και παει στις μετοχες.

Σου ξαναλεω πως διορθωσεις της ταξεως του 4-5% μπορει να γινουν (αν και αυτο δυσκολο το βλεπω αλλα τεσπα) ...μακαρι να γινουνε γιατι θα ειμαι ο πρωτος που θα παιξει παλι τους δεικτες κατευθειαν για ανοδο.

Το market δεν δειχνει πως θα κανει crash...τεσπα εδω θα ειμαστε να τα λεμε...

spanios78

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Like
142
Πόντοι
6
Στην τράπεζα είναι ξεγραμμένα.

Τα είπαμε.
Σπίτι ... έχει ρίσκο ...

για μενα,μια λογικη λυση ειναι ΠΑΝΤΟΥ
λιγα στη τραπεζα.
λιγα σε θυριδα
λιγα στο σπιτι
λιγα σε λιρες
λιγα στο εξοχικο
κλπ,

priksarxidis

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2014
Like
2
Πόντοι
6
ΡΕ τύπε συυγνώμη κιόλας..δεκτά τα όσα λες και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου που κάθισες και έγραψες...όμως το είπα ξεκάθαρα:δε θέλω να επενδύσω.Έχω ήδη επενδύσεις που μου αποφέρουν όσα χρειάζομαι σε συνάρτηση με τη δουλειά μου, δε θέλω άλλα.Θέλω να έχω και χρόνο να τα τρώω όχι μόνο να τα βγάζω!!!

Εγώ ρωτάω αν έχετε χρήμα στην τράπεζα.Προφανώς κάποιος που δεν έχει καθόλου χρήμα δεν έχει και στην τράπεζα.Όσοι έχουν τι το έκαναν;Το έχουν στην τράπεζα;Το πηραν σπίτι;Το επένδυσαν;το έκαναν λίρες; Αυτό ρωτάω.Και τελικά από όλα αυτά πόσο ποσοστό έχουν αφημένο στην τράπεζα.

εγω προσωπικα εχω το 60% των χρηματων μου σε ελληνικες τραπεζες (ψαχνω να τα επενδυσω) και το 40% σε ξενη (ευρωπαικη, εκει εχουν γινει και καποιες επενδυσεις). σπιτι εχω ελαχιστα αλλα εχω στοκ σε φαι και αλλα αντικειμενα με χρηστικη η ανταλλακτικη αξια

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16

τα μετρητα (εκτος επενδυσεων) σε τραπεζες στο εξωτερικο

στις ελληνικες τραπεζες μονο τα τρεχοντα εξοδα για 2-3 μηνες

spanios78

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Like
142
Πόντοι
6
εγω προσωπικα εχω το 60% των χρηματων μου σε ελληνικες τραπεζες (ψαχνω να τα επενδυσω) και το 40% σε ξενη (ευρωπαικη, εκει εχουν γινει και καποιες επενδυσεις). σπιτι εχω ελαχιστα αλλα εχω στοκ σε φαι και αλλα αντικειμενα με χρηστικη η ανταλλακτικη αξια

για μενα ο πιο σωστος!και λιγοτερα σε τραπεζα φιλε...

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326
απλα να πω για τον φιλο τον priksarxidi που φαινεται πως ειναι ο μονος με λιγη λογικη εδω περα πως ο κυριος λογος που δημιουργειται αυτη η φουσκα στο αμερικανικο χρηματιστηριο...γιατι εν τελη φουσκα θα δημιουργηθει...ασχετο αν παρει 4-5 χρονια οπως πιστευω μεχρι να γινουνε ολα τα rate hikes απο την fed κτλπ .

Ειναι πως γινεται μια τεραστια ανακατανομη πλουτου απο τα αμερικανικα ομολογα στις αμερικανικες μετοχες.

Ολοι αναφερονται στο γεγονος πως η αυξηση των επιτοκιων ειναι αρνητικο για τα markets.
Ναι ειναι αν μιλαμε για normal rates.

Εδω περα μιλαμε για interest rates ΠΑΤΟ...οταν λοιπον κατι ειναι στον πατο και το πας λιγο πιο πανω δεν γινεται normalized απο τη μια μερα στην αλλη.

Οποτε τα προβληματα της Ευρωζωνης σε συνδυασμο με την αυξηση των επιτοκιων σε βαθος χρονων μπορει να δημιουργησουνε φουσκα αλλα ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ να παιζει καποιος για αυτη την φουσκα τωρα.

Και περιττο να πω πως γινεται το εξης :

1) Η πλειοψηφια παιζει καθε μερα για πτωση και χανουνε τα χρηματα τους
2) Ενα μερος περιμενει να γινει το crash για να επενδυσει και απλα βλεπουνε το μεγαλυτερο bull market της ιστοριας να περναει απο διπλα τους και αυτοι αμετοχοι το κοιτανε.

Κυριως οι παραπανω 2 κατηγοριες παιζουνε.

ε και φυσικα ειναι ενα μικρο ποσοστο οι πανεξυπνοι γκουχου γκουχου σαν και μενα καλη ωρα που συμμετεχουν στο bull market

spanios78

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Like
142
Πόντοι
6
μια μικρη ιστοριουλα....
δε θα ξεχασω ποτε το βλεμα και το τροπο που μου μιλησαν και μου φερθηκαν,"μονο πιπα δε μου πηραν,που αν τους ελεγα θα μου περναν!!"
οταν πριν καμια 10αρια χρονια,παω στη citibank στη κηφισια,με 5-6 καρτες,νταινερς,βιζα,κλπ.
και της ελεγα,
τι χρωσταμε εδω?
"τοσα κυριε"
παρτα,εδω?
"τοσα κυριε"
παρτα.και παει λεγοντας...
και μετα τους ειπα να της καταργησουν ολες..
πρεπει να ηταν το πιο σωστο πραγμα που εχω κανει στη ζωη μου..
περιτο να πω πως μου τα καναν μπαλονια να μη το κανω,τι προσφορες,τι ετσι κι αλλιως!

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
αν ειναι να σου βρουμε ΔΙΠΛΟ ή ΜΟΝΟ ΣΤΡΩΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ εκατομμυρια σου ????

Τύπε ... δεν είναι μονο τα στρώματα στα σπίτια.
Έχεις ακούσει για χρηματοκιβώτια βαρέως τύπου ;
128951-varieos-typou-1.jpg

Υπάρχουν μοντελάκια 500 κιλών , 1000 , 1500 ...

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
μια μικρη ιστοριουλα....
δε θα ξεχασω ποτε το βλεμα και το τροπο που μου μιλησαν και μου φερθηκαν,"μονο πιπα δε μου πηραν,που αν τους ελεγα θα μου περναν!!"
οταν πριν καμια 10αρια χρονια,παω στη citibank στη κηφισια,με 5-6 καρτες,νταινερς,βιζα,κλπ.
και της ελεγα,
τι χρωσταμε εδω?
"τοσα κυριε"
παρτα,εδω?
"τοσα κυριε"
περιτο να πω πως μου τα καναν μπαλονια να μη το κανω,τι προσφορες,τι ετσι κι αλλιως!

Δεν είχα ποτέ πιστωτική.
Μόνο debit.
Τράπεζες και τραπεζίτες.
Τους γαμώ τις μάνες και το σπίτι.

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
522
Like
73.086
Πόντοι
41.129
μια μικρη ιστοριουλα....
και της ελεγα,
τι χρωσταμε εδω?
"τοσα κυριε"
παρτα,εδω?
"τοσα κυριε"

τυπε οι πιστωτικες ειναι πολυ δυνατο οπλο απλα πρεπει να ξερεις να τις χρησιμοποιησεις...

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
την λεξη πληθωρισμος την εχεις ακουστα ?

Να τα κανει αυτα τα χρηματοκιβωτια τι ?
Να βαζει μεσα τα εκατομμυρια που δεν εχει ?

Βάζεις και λίρες στο χρηματοκιβώτιο.
Και είναι σίγουρο ό,τι βάλεις μέσα.

spanios78

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Like
142
Πόντοι
6
Τύπε ... δεν είναι μονο τα στρώματα στα σπίτια.
Έχεις ακούσει για χρηματοκιβώτια βαρέως τύπου ;
128951-varieos-typou-1.jpg

Υπάρχουν μοντελάκια 500 κιλών , 1000 , 1500 ...

φιλε δε θελω να σε απογοητευσω,αλλα πλεον υπαρχουν τα καταλληλα εργαλεια,και το τρυπας για πλακα...για μενα το κουτι ειναι μονο για μοστρα,και κραχτης,πχ αυτος εχει κουτι στο σπιτι του,και παει απο στομα σε στομα...

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326
φιλε δε θελω να σε απογοητευσω,αλλα πλεον υπαρχουν τα καταλληλα εργαλεια,και το τρυπας για πλακα...για μενα το κουτι ειναι μονο για μοστρα,και κραχτης,πχ αυτος εχει κουτι στο σπιτι του,και παει απο στομα σε στομα...

ναι ξερω τι λες
απλα στην περιπτωση του νηματοθετη δεν γινεται να τα βρουν τα λεφτα με τιποτα γιατι κρυβει 2 ευρω κατω απο το σταχτοδοχειο οποτε ακομα και ο πιο επιδοξος ληστης ειναι δυσκολο να το υποψιαστει οτι καποιος θα μπορουσε να κρυβει την αμυθητη περιουσια του κατω απο ενα σταχτοδοχειο

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.454
Πόντοι
216
καλα τα εχετε στο στρωμα και στα κουτια.
Τωρα που θ αλλαξουν τα πενηνταρικα τι θα κανετε?
Θα πρεπει να ξαναμπουν στη τραπεζα και να δηλωθουν

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom