-το χρήμα είναι πολύ δύσκολο σπόρ, πρέπει να δουλέψεις όπως οι αθλητές υψηλού επιπέδου, δεν γίνεται με δουλειά ρουτίνας.
Ακριβώς αυτό. Επαγγελματικός πρωταθλητισμός. Αλλιώς δεν πας πουθενά.
Η έκφραση "το χρήμα θέλει κόπο, αλλά το πολύ χρήμα θέλει τρόπο" σε ποιες περιπτώσεις ισχύει?
Σε καμία απαραιτήτως θα έλεγα εγώ!
Είναι σαν να λες ότι ΟΛΟΙ οι ζάμπλουτοι είναι λαμόγια. Όλοι? Όλοι όλοι?
Ε, δεν γίνεται αυτό!
μπαρμπα και αυτο γινεται! δε πας ψηλα με το σταυρο στο χερι η αν φοβασαι να πατας τα πτωματα.... απλα καποιοι ισως τα βρηκαν ετοιμα και δε χρειαστηκε να πατησουν αυτοι.... πως επαιρνε σε καποια φαση ο γαυρος τα πρωταθληματα στον αυτοματο αφου πρωτα 3-4 χρονια πετσοκοβε με τον ενα η τον αλλο τροπο και απεκτησε το οικονομικο και ψυχολογικο αβανταζ....
αυτο δεν εμποδιζει το γεγονος να ειναι σχετικα κατακριτεοι οταν σωρευουν απλα τον πλουτο και στερωντας τον ετσι απο τον κοινωνικο περιγυρο....
το χρημα εχει αξια οταν ξοδευεται. απο ενα σημειο και μετα η συγκεντρωση πλουτου θα επρεπε να απαγορευεται εφοσον ειναι ανευ νοηματος....
παραθετω και αυτο το οποιο ισχυει τοσο στο οικονομικο οσο και στο κοινωνικο κομματι και το θεωρω ως πολυ ωραια παραβολη
Ρώτησαν τον ιδρυτή του Ντουμπάι, Σεΐχη Ρασίντ, πώς βλέπει το μέλλον της χώρας του και εκείνος απάντησε:
«Ο παππούς μου ίππευε καμήλα, ο πατέρας μου το ίδιο, εγώ οδηγώ Μερσεντές, ο γιος μου Land Rover, ο εγγονός μου πάλι Land Rover θα οδηγεί, αλλά ο δισέγγονος μου μάλλον πάλι καμήλα θα ιππεύει...»
Γιατί το λέτε αυτό;
«Υπάρχουν κάποιες αέναες αρχές που διέπουν τα πάντα στη ζωή. Και για να γίνω συγκεκριμένος, οι δύσκολες εποχές πλάθουν δυνατούς άνδρες, οι δυνατοί άνδρες δημιουργούν καλές εποχές, οι καλές εποχές παράγουν ανίσχυρους άνδρες και οι ανίσχυροι άνδρες δημιουργούν σκληρές εποχές. Πολλοί δεν θα καταλάβουν, αλλά η ευημερία και η ευμάρεια στη χώρα μας παράγει παράσιτα και όχι μαχητές της ζωής …"