έμαθες τη διαφορά στούντιο/γκαρσονιέρας?
Ε, ρε φουκαρά, από τι κοιτάς να πιαστείς για να μου την πεις. Νομίζεις ότι είσαι έξυπνος, ενώ πολύ απλά είσαι ένα ψυχάκι τελειωμένο. Τρανταχτή απόδειξη οι εμμονές σου.
Επειδή έχει κολλήσει η βελόνα σου, σαν αυτιστικό, άντε να σε ξεφτιλίσω πάλι:
Πιστεύεις στο ότι είμαι κάποιος άλλος ο οποίος ζει στην Ελλάδα κι εφόσον λέει ότι είναι στα Ακίνητα, άρα θα πρέπει να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ στούντιο και γκαρσονιέρας. Μόνο που ως συμβουλος ακινήτων έχω εκπαιδευτεί κι εργαστεί σε ξένη χώρα. Οι όροι δεν χρησιμοποιούνται, από ό,τι κατάλαβα, με την ίδια έννοια και ειλικρινά δεν θυμάμαι μετά από 25 χρόνια τη διαφορά στην Ελλάδα.
Εδώ η ταξινόμηση είναι Τ1, Τ2, Τ3 .... (ανάλογα με τα δωμάτια) για διαμερίσματα κανονικής διαμονής.
και
F1, F2, F3 ... για διαμερίσματα ειδικής λειτουργικότητας.
Το στούντιο είναι διαμέρισμα ενός δωματίου με κουζίνα στον ίδιο ενιαίο χώρο (ανεξαρτήτως τετραγωνικών). Μπορείς να πεις: ένα μικρό στούντιο, όπως και ένα μεγάλο στούντιο.
Το διαμέρισμά μου ήταν F1 όταν το νοίκιασα (ξενοδοχειακή χρήση). Ως επαγγελματίας του χώρου, είχα εσωτερική πληροφόρηση ότι το συγκρότημα θα αποχαρακτηριζόταν από ξενοδοχειακό κι έσπευσα να νοικιάσω για να έχω διάμερισμα υψηλού standing σε προσιτότερη τιμή.
Μετά βεβαίως κατηγοριοποιήθηκε ως Τ1, αλλά με την έγκριση της διοίκησης, αντικατέστησα τον διαχωριστικό τοίχο της κουζίνας με κοντό τοίχο του στυλ αμέρικαν μπαρ, και είμαι υποχρεωμένος να τον αποκαταστήσω όταν φύγω. Αυτό κάνει το διάμερισμα πρακτικά στούντιο, αλλά στα χαρτιά παραμένει Τ1.
ΥΓ Για να δούμε τώρα αν θα συνεχίσει η άρρωστη εμμονή σου. Σίγουρα κάτι θα βρεις να πεις και πάλι, δεν γίνεται. Γράφε, έχω χρόνο.