Νέα

Πώς κόψατε το κάπνισμα; Συμβουλές - Τρόποι - Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.140
Πόντοι
2.356
@Μάγος του ΟΖ έχω αρκετά προσανάμματα :cheesy: αλλά αυτό που ο @ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ συνεφώνησε παραπάνω (περί κληρονομικών χαρακτηριστικών και πιθανοτήτων) έχει μια βάση. Για παράδειγμα ο πατέρας μου (περιστασιακός) διαλύθηκε εντελώς (ινσουλινοεξαρτώμενος από τα 55) και ήταν θαύμα που έφτασε οριακά 73, ενώ ο αδελφός του (μανιώδης καπνιστής ως τα ~50) πήγε από καρκίνο στα 67.
Της γιαγιάς ο αδελφός κάπνιζε από τα 15 και φεύγει όρθιος στα 89 - θα μου πεις άλλη ζωή (εξοχή, τα περισσότερα τρόφιμα ήταν ποιοτικά, αν όχι όλα)...
Με άλλα λόγια όταν κυνηγάς πολλά επικίνδυνα πράγματα στη ζωή, ε κάτι θα σου ξημερώσει.
Δεν υπήρξα ποτέ καπνιστής όμως καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να το κόψεις - και φυσικά έχει να κάνει και με βιολογικά χαρακτηριστικά, το πώς αντιδράει ο οργανισμός σωματικά και ψυχικά κ.λπ. Και σέβομαι απόλυτα όσους το παλέυουν ή όσους απλά δεν θέλουν να το κόψουν - που και αυτοί έχουν τους λόγους τους.

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
8.126
Πόντοι
2.596
Οι επικίνδυνες ηλικίες είναι εκεί στο Λύκειο - αν και τώρα καπνίζουν από Γυμνάσιο - τέσπα όλα τα αδέλφια μου ουδέποτε κάπνισαν - άντε αραιά και που όταν γκομένιζαν - κι ευτυχώς ούτε τα ανίψια μου καπνίζουν...
Ύστερα από τα σχόλια σας βγήκα έναν περίπατο - λίγο το απόγευμα με τον καφέ και το αναμμένο τζάκι με έπιασε κανένα πεντάλεπτο η στέρηση (όχι έντονα) κι αυτό ήταν...
Το κύριο πρόβλημα που θα αντιμετωπίζω για κάμποσο καιρό είναι οι κοινωνικές/επαγγελματικές σχέσεις γιατί κακά τα ψέμματα @@ρια απαγόρευση υπάρχει.

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
8.126
Πόντοι
2.596
Πριν 4 ημέρες........
Το τελευταίο 72ωρο δεν έχω νοιώσει καν σύνδρομο στέρησης...
Βέβαια έχω κόψει "κοινωνικές" επαφές σε μέρη καπνιζόντων που τα μέτρα είναι έτσι για να λέμε ότι υπάρχουν. Δεν είναι ότι θα με πειράξει, αλλά ΓΚΡ δεν έμπαινα μέσα ανέκαθεν σε τεκέδες, θα σου βρωμάνε κι οι κάλτσες τσιγαρίλα...
Μεταβολισμός δεν βλέπω να έχει επηρεαστεί σε κάποιο αξιοπρόσεκτο βαθμό, μερικές φορές με πιάνει μια δίψα λες κι είναι καλοκαίρι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom