να ρωτησω κατι οσους το εχετε πετυχει να το κοψετε το ρημαδι;
το καλυτερο συστημα ειναι το λαου λαου δηλαδη καθε μια δυο μερες να κανεις κι ενα τσιγαρο λιγοτερο μεχρι να το κοψεις σταδιακα η να κανεις ηλεκτρονικο τσιγαρο περιοριζοντας σταδιακα την περιεκτικοτητα της νικοτινης στο υγρο
ή καλυτερα ειναι το συστημα sudden death δηλαδη μια μερα να τσαλακωσεις το πακετο και να το πεταξεις στα σκουπιδια και τελος;
Κοίτα να δείς τα δοκίμασα όλα !!! διάβασε τις εμπειρίες μου.
1) Λάου λάου : Είναι κάτι που τις πρώτες μέρες θα το τηρήσεις. Με την πρώτη δυσκολία ή την πρώτη στενοχώρια,νεύρα, ή τρελό κέφι θα πείς "δε γαμιέται" το έχω ανάγκη. Εκεί τα γάμησες όλα πάλι. Και πίστεψέ με θα γίνει !
2)Τσίκλες Νικορέτ : Έχουν μια άσχημη γεύση μια ξινίλα. Τώρα το αν σου δίνει δόσεις νικοτίνης δε ξέρω, αλλά εμένα μου έλειπε παρόλο που μάσαγα τις τσίκλες. Μη νομίζεις το τσιγάρο πέρα από την νικοτίνη σου λείπει γιατί έχει γίνει και εθισμός και όλη η κίνηση. Οπότε αποτυχία και εκεί.
3) Είχα δοκιμάσει να το κόψω σταδιακά κάνοντας διαλειματάκια. Δεν έκανα ούτε ένα τσιγάρο και κάπνιζα μόνο τα ΣΚ. Δε γίνεται. Μια μέρα θα κάνεις το μπαμ και θα πάρεις πακέτο και μέσα στην εβδομάδα. Εγγύηση !
4) Είχα δοκιμάσει να κάνω 2-3 τσιγαράκια το βραδάκι που γύριζα σπίτι. Χαλάρωνα και κάπνιζα. Είχα φτάσει σε πολύ καλό σημείο και να μη μου λείπει μέσα στη μέρα το τσιγάρο. και αυτό γιατί είχα χαρεί που νόμιζα ότι γλύτωσα. Μετά από λίγες μέρες όλη την ημέρα σκεφτόμουν πότε θα πάω το βράδυ σπίτι να καπνίσω. Αποτυχία και εκεί.
5) Δοκίμασα ηλεκτρονικό. χωρίς νικοτίνη όμως. Με βοήθησε πολύ και είχα κλείσει 1 μήνα χωρίς τσιγάρο. Έφτασα σε σημείο πια, αφού δεν είχε νικοτίνη μέσα να μην το χρειάζομαι πια και το άφησα. Απλά ήταν η δεύτερη σοβαρή μου απόπειρα τότε, και πάνω που είπα μέσα μου ότι το ελέγχω και ότι δεν καπνίζω..... έκανα ένα τσιγάρο μια μέρα τράκα. Μετά από λίγες μέρες άλλο ένα τράκα... και μετά έπιασα τον εαυτό μου να θέλω να βγώ με αυτόν τον φίλο μου που καπνίζει μόνο και μόνο για να κάνω τράκα έστω ένα τσιγάρο !!! Αποτυχία και εκεί..
6) Μαχαίρι ! Για μένα η καλύτερη μέθοδος. Παρόλο που είναι και η πιο δύσκολη γιατί δεν έχεις υποκατάστατα, θα την ονομάσω και την πιο αποτελεσματική. Και λέω αποτελεσματική γιατί μπαίνεις σε ένα τρυπάκι αποτοξίνωσης. Νιώθεις σαν το πρεζάκι που περιμένει να αντέξει 7 μέρες μέχρι να αδειάσει από τη νικοτίνη. Πιέζεσαι δυσκολεύεσαι αλλά μετά την τρίτη μέρα ....κάθε μέρα γίνεται και πιο εύκολη. Και πίστεψέ με σε αυτό !
Αν διαβάσεις και υλικό, ή δείς το βιντεάκι του Alen Car, θα είναι πιο εύκολο ακόμα. Εγώ ήξερα τα συμπτώματα που θα αντιμετωπίσω, αφού τις πρώτες μέρες καμιά φορά όταν με έπιανε αυτή η ενόχληση που ήθελα τσιγάρο, καμιά φορά γέλαγα και έλεγα "ρε γαμημένο άντε να περάσουν λίγες μέρες ακόμα να μη με ενοχλείς" . Και έτσι και έγινε.
Η τελευταία μου απόπειρα που είχα αντέξει 2 μήνες σερί χωρίς τσιγάρο ήταν και η πιο "πετυχημένη". Και αυτή είχε γίνει με τη μέθοδο μαχαίρι ! Ο λόγος που το άρχισα ήταν γιατί είχα τρελλά νεύρα μια μέρα και μου βγήκε σαν αντίδραση.
Σε αυτή μου την προσπάθεια είμαι τώρα πόσους μήνες και τίποτα.. Ούτε τζούρα ούτε τίποτα. Ούτε να το κρατήσω δε θέλω ! Και συγκεκριμένα σε αυτή την φάση της ζωής μου πέρασα πολλές δυσκολίες. Θα ήταν εύκολο το να λυγίσω ή το να το ρίξω εκεί. Όμως δικαιολογίες υπάρχουν παντού.... Κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει.
Η συμβουλή μου αν μου το επιτρέπεις... είναι μαλακία να κρατάς κάτι στο στόμα σου, και να βγάζεις καπνούς λες και είσαι τσίρκο. Το έκανα χρόνια και τώρα το βλέπω σαν μαλακία. Εγώ το είδα λιγάκι αθλητικά, εγωιστικά ότι και καλά δε μπορώ να κάτσω να χαρώ κάτι χωρίς να θέλω να βγάζω καπνούς??? ή χωρίς να εξαρτιέμαι από κάτι? Μάλιστα για ένα μεγάλο διάστημα το έριξα στο κομπολόι. Πίστεψέ με έιχα φτάσει στο σημείο αν είχα ξεχάσει το κομπολόι μου τρελλενόμουν σαν τον καπνιστή χωρίς τσιγάρο.
Βρες ένα πάθος και ρίξτο εκεί. Αθλητισμός, κομπολόι είναι καλά. Να προσέξεις το ποτό όμως και το φαγητό. Εγώ ξέφυγα λίγο αλλά τώρα οκ όλα.
Για μένα πήγαινέ το Μαχαίρι λοιπόν. Ούτε τζούρα ! Είναι αλλιώς να λες δεν έχω βάλει τσιγάρο στο στόμα μου από την τάδε ημερομηνία πχ. Και είναι αλλιώς να λες ε καπνίζω που και που. Και αν θέλεις γράφε όποτε το αισθάνεσαι εδώ πως είναι η κάθε μέρα σου. Εμένα με βοήθησε που το έγραφα. Και ιδιαίτερα τα λόγια κάποιων ήταν πολύ δυνατά στο μυαλό μου και τους ευχαριστώ.
Κάνε την προσπάθειά σου αν το θέλεις πραγματικά... μη μένεις σε δικαιολογίες του στυλ από Δευτέρα.. Κάποιος που θέλει να μη καπνίζει το κάνει και από σήμερα...