Διαγραμμένο μέλος 64374
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Οκτ 2008
- Like
- 151
- Πόντοι
- 16
Το καπνισμα κοβεται μονο με εναν τροπο "Μαχαιρι" τα αλλα ολα ειναι παπαριες.
Το καπνισμα κοβεται μονο με εναν τροπο "Μαχαιρι" τα αλλα ολα ειναι παπαριες.
Το τσιγαρο αδερφέ ειναι το μεγαλύτερο ναρκωτικό,γιατί διανεμεται ελευθερα..Σε πληροφορώ ότι για να κόψεις τα ναρκωτικά,τωρα πια σου δινουν υποκαταστατα-μεθαδόνη κλπ-για να αποτοξινωθείς πιο ηπια.Ετσι και με το τσιγάρο,πιστεύω ότι ελαχιστοι μπορούν να το κοψουν από μονοι τους,μεσα σε αυτους και ο πατερας μου 33 χρονια καπνιστης του Astor και του Ασσου...Οι υπόλοιποι μόνο με βοήθεια,υποκαταστατα και ψυχολογική υποστηριξη..Εγω τα καταφερα με ΗΤ,αλλοι με βελονισμό κλπ..Αξιέπαινοι όλοι...τισχεση εχουν τα ναρκωτικα με το καπνισμα ρε μεγαλε....ασε που και τα ναρκωτικα εαν δεν θελεις ο ιδιος να τα κοψεις δε πα να κανουν τα παντα οι αλλοι, εισαι τελειωμενος.
τι ειναι το ΗΤ?Το τσιγαρο αδερφέ ειναι το μεγαλύτερο ναρκωτικό,γιατί διανεμεται ελευθερα..Σε πληροφορώ ότι για να κόψεις τα ναρκωτικά,τωρα πια σου δινουν υποκαταστατα-μεθαδόνη κλπ-για να αποτοξινωθείς πιο ηπια.Ετσι και με το τσιγάρο,πιστεύω ότι ελαχιστοι μπορούν να το κοψουν από μονοι τους,μεσα σε αυτους και ο πατερας μου 33 χρονια καπνιστης του Astor και του Ασσου...Οι υπόλοιποι μόνο με βοήθεια,υποκαταστατα και ψυχολογική υποστηριξη..Εγω τα καταφερα με ΗΤ,αλλοι με βελονισμό κλπ..Αξιέπαινοι όλοι...
Παντως απέχει κατα πολύ το ενα απο το αλλο! αλλο τα Drugs και αλλο το τσιγαρο,μην τα συγχεουμε! τα εμαθα και τα δυο απο κοντα και στο λεω.... ;)Και τα ναρκωτικά μαχαιρι τα κόβεις φιλε?Δε θες βοηθεια?ναρκωτικό ειναι κι αυτό....
Φίλε το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Κανείς δεν ξέρει τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της χρήσης του. Τα "φυτικά εκχυλίσματα" που εισπνέεις, δεν ξέρεις τι επιπτώσεις θα έχουν. η καλύτερη λύση είναι η πλήρης αποχή από αυτές τις μαλακίες.
τι ειναι το ΗΤ?
τισχεση εχουν τα ναρκωτικα με το καπνισμα ρε μεγαλε....ασε που και τα ναρκωτικα εαν δεν θελεις ο ιδιος να τα κοψεις δε πα να κανουν τα παντα οι αλλοι, εισαι τελειωμενος.
Ο Ναύαρχος το έγραψε αναφερόμενος στον εθισμό που προκαλείται τόσο απ' το ένα, όσο κι απ' το άλλο. Ιατρικώς αποδεδειγμένα το τσιγάρο είναι πολύ ψηλά στην λίστα ουσιών που προκαλούν εθισμό, πολύ ψηλότερα από πολλά ναρκωτικά (ναρκωτικά δεν είναι μόνο η ηρωίνη). Είναι τεράστια μαγκιά να μπορείς να κόψεις το κάπνισμα αλλά μην ξεχνάμε και την ιατρική πλευρά του θέματος.
(Με πληροφορίες απ' το Υπασπιστήριο του Ναυάρχου).
Ένα ακόμη πλήγμα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αυτή τη φορά από την Ιαπωνία, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα μπορεί να περιέχουν έως δέκα φορές μεγαλύτερες ποσότητες ορισμένων καρκινογόνων ουσιών σε σχέση με τα κανονικά τσιγάρα. Ο επικεφαλής δε της ερευνητικής ομάδας προειδοποίησε πως πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι «οι κατασκευαστές πουλάνε τέτοια προϊόντα για διπλή χρήση» δηλαδή παράλληλα με τον καπνό ή ως «προθάλαμο» καπνίσματος για τους νέους.
Οι ερευνητές μελέτησαν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακάλυψαν πως στον ατμό αρκετών εξ αυτών μερικές καρκινογόνες ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από ό,τι στον καπνό των συμβατικών τσιγάρων.
«Σε ένα είδος ηλεκτρονικού τσιγάρου η ερευνητική ομάδα βρήκε υπερδεκαπλάσιο επίπεδο καρκινογόνων ουσιών από ό,τι σε ένα κανονικό τσιγάρο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ναόκι Κουνουγκίτα. Όπως συμπλήρωσε, οι μεγαλύτερες ποσότητες φορμαλδεΰδης παράγονται, όταν υπερθερμαίνεται το σύρμα που εξατμίζει το υγρό στο εσωτερικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Η ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Ιαπωνίας με επικεφαλής τον Ναόκι Κουνουγκίτα υπέβαλε τη σχετική έκθεση στο υπουργείο Υγείας της χώρας. Όπως είπαν οι ερευνητές, τα ευρήματά τους δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι τα αβλαβή προϊόντα που ο πολύς κόσμος νομίζει.
Οι αυστηρές συστάσεις του Π.Ο.Υ.
Τον Αύγουστο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων σε νέους, προειδοποιώντας ότι αποτελούν «σοβαρή απειλή» και για τα έμβρυα ενώ ζήτησε να απαγορεύεται η χρήση τους σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, περισσότεροι από 250.000 νέοι, που ποτέ δεν είχαν καπνίσει κανονικό τσιγάρο, χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό τσιγάρο πέρυσι.
Οι υποστηρικτές των ηλεκτρονικών τσιγάρων επιμένουν πάντως ότι αποτελούν μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα κανονικά τσιγάρα, τα οποία περιέχουν ένα συνδυασμό τοξικών χημικών ουσιών και αερίων που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο και καρδιαγγειακά προβλήματα.
Από την άλλη, οι αντίπαλοι των ηλεκτρονικών τσιγάρων αντιτείνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται εδώ και λίγα μόνο χρόνια, συνεπώς είναι ακόμη αβέβαιη η μακροπρόθεσμη επίπτωσή τους στην υγεία των χρηστών.
Στο μεταξύ -και όσο μαίνεται η διαμάχη για τα υπέρ και τα κατά- οι καπνοβιομηχανίες εξαγοράζουν εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών τσιγάρων, ανησυχώντας μήπως μείνουν έξω από μια παγκόσμια αγορά συνεχώς διευρυνόμενη, που ήδη αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Mαχαιρι και ειμαι καθαρος 3 χρονια και ειμαι κοντα στο 4Όπως καταλάβατε είμαι καπνιστής.
Έχω κάνει απόπειρες στη ζωή μου καμιά 4άρα φορές.
Πάντα το κράταγα κανά μήνα περίπου άκαπνος με την καλύτερη απόπειρα την τελευταία που δεν κάπνισα για 2 σερί μήνες.
Λίγο ένας τσακωμός φέρνει το ένα και το άλλο και εκεί αναζητάω τσιγάρο.
Προσωπική μου εμπειρία είναι ότι η πρώτη μέρα βγαίνει σχετικά εύκολα.
2-3 μέρα απλά βογγάω. Υποφέρω. Είμαι απίστευτα υπερκινητικός, δε μπορώ να κάτσω να χαλαρώσω, το σκέφτομαι όλη τη μέρα και γενικότερα νιώθω ότι δεν απολαμβάνω τίποτα. Δε μπορώ να πιώ καφέ, αλκοόλ ΤΙΠΟΤΑ.
Στις απόπειρές μου έπεφτα και κοιμόμουν πολλές ώρες για να ξεχνιέμαι.. ή ταινίες που πάλι με κάνει και ξεχνιέμαι.
Επίσης στις πρώτες απόπειρες όταν είχα φτάσει 3 εβδομάδες και δε μου έλειπε πια στην καθημερινότητα, παρά μόνο σε ποτό έξω με παρέα, εκεί έκανα την κλασσική μαλακία να λέω "ε αφού δεν καπνίζω πια ας κάνω ένα με το ποτάκι". Ε αυτό είναι η αρχή.
Είχα φτάσει σε σημείο να περιμένω εν αγωνίως να βγώ με φίλο καπνιστή για να κάνω τράκα ένα τσιγάρο !!!
Στην τελευταία απόπειρα που έμεινα άκαπνος 2 μήνες (το είχα πάρει το μάθημα ότι μόνο μαχαίρι χρειάζεται), ε μια μέρα που τσακώθηκα και είχα νεύρα πήγα χωρίς να σκέφτομαι και πήρα τσιγάρα. Τα πρώτα 2 ήταν πίκρα. Αφού τα κάπνιζα με το ζόρι. Στα 3-4 είχε πάρει πάλι αυτή τη γλύκα απόλαυσης του τσιγάρου.
Θα ήθελα πολύ να μάθω εμπειρίες και τρόπους από ανθρώπους που τα κατάφεραν. Ακόμα και από ανθρώπους που αποτύχανε γιατί είναι παραδείγματα προς αποφυγήν οι εμπειρίες τους και θα φανούν χρήσιμες.
Αν ξέρετε τρόπους που απλά βοηθάνε κάπως επίσης θα χαρώ να τους μάθω.
εγω τυπε εχω ερωτηση...
Όταν ατμιζεις ουσιαστικα ρουφας ένα υγρο σε αερια μορφη. Τι γινεται όταν αυτό ξαναπαγωσει στους πνευμονες;
η προπαγανδα των ατμιστων δεν θα περασειΚαλώς το φιλαράκι μου!
Είναι αυτό που έλεγε ο Θρασύβουλας: Ατμός. Εισπνέεις και εκπνέεις ατμό, δεν μένει στους πνεύμονες. Το ποσοστό που καταλήγει στους πνεύμονες είναι ελαχιστότατο και δεν προκαλεί καμία απολύτως βλάβη (αποδεδειγμένο). Και μην ξεχνάς βέβαια ότι οι πνεύμονες χρειάζονται αέρα με υγρασία, όχι ξηρό.
Πολύ ύπουλο πράγμα το άτιμο...
Κοντεύω 2 μήνες άκαπνος και σήμερα βρέθηκα με ένα φιλαράκι που είχα να δω καιρό, και εκεί που μου λέει ο κολλητός για πες ρε μαλάκα τι νέα? Και κρατούσα και το καφεδάκι στο χέρι...
Μου μπήκε ο διάολος στο κεφάλι να το φουντώσω... Πάλι καλά ήταν στιγμιαίο και μου φυγε...
Το νου σας μάγκες είναι ύπουλο... :S