AntonisAnt2
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Αυγ 2017
- Κριτικές
- 1
- Like
- 531
- Πόντοι
- 96
Ρε παιδια ειδα πριν ρωτησε καποιος γιατι δεν συμμετεχω στη συζητηση
Ισως γιατι μου την ψιλο-σπάει να βλεπω γραμμενο το "αισχροκέρδεια" λαθος
με ει ειναι ? σορρυ
Ρε παιδια ειδα πριν ρωτησε καποιος γιατι δεν συμμετεχω στη συζητηση
Ισως γιατι μου την ψιλο-σπάει να βλεπω γραμμενο το "αισχροκέρδεια" λαθος
Ναι ρε αλλά σιγα, πλακιτσα κανωμε ει ειναι ? σορρυ
Νομιζω πολυ απλα οτι οταν κατι ειναι σε ελλειψη ανεβαινει αυτοματα η τιμη του
Η βενζινη ας πουμε τωρα εχει πεσει στα ταρταρα
Δεν εχει μονο ασχημα η ελευθερη οικονομια
Ολα εχουν τα πανω και τα κατω τους
αφου συμφωνήσαμε πως η τιμη παραγωγου τωρα ισούται με την τιμη λιανικης πριν 2 μηνες που ηταν μικρη πως είναι αισχροκερδια
αισχροκερδια είναι να παρεις τωρα σε τιμη λιανικης
σου θυμιζω τους αριθμούς της λιανικης τοτε και τωρα
Η τιμή της μάσκας στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί από ένα λεπτό σε δέκα ευρώ έκαστη και η συσκευασία ενός λίτρου απολυμαντικού ζελέ για τα χέρια, που την περασμένη εβδομάδα πωλούνταν στα επτά ευρώ, χθες πωλούνταν στα 39», δήλωσε η Σιτσιλιάνο.
Πηγή: iefimerida.gr -
αν λοιπο η τιμη της λιανικης ηταν πριν 2 μηνες 1 λεπτο που είναι σημερινη τιμη παραγωγου και τοσο την πηρε η δεη ενώ σημερα κανει 10 ευρω που είναι η αισχροκερδια
στο 23092 σου εχω βαλει 3 τιμες πριν από την κριση λιανικη για τις μασκες 1 λεπτο 1,5 λεπτο 3,5 λεπταμαλακιες λεει το δημοσιευμα
αμεσως μετα τα χριστουγγενα εψαχνα για μασκες και στολες
στα καταστηματα λιανικης στην ελλαδα - οχι στην ιταλια - η μασκα ειχε 10-15 λεπτα η δυαδα οι χαρτινες και γυρω στα 2-3 € η ενισχυμενη με τις βαλβιδες
η απλη στολη βιοχημικου πολεμου της 3Μ περιπου 8-10€
ποσο ειχαν τοτε οι τιμες χοντρικης των κινεζων δεν εχω ιδεα
τι εννοεις που ειναι η αισχροκερδεια ? στις αυξημενες τιμες των κινεζων - αυτο δεν φωναζεις και εσυ και ο γεωργιαδης ? οτι αυξηση στις τιμες ειναι αισχροκερδεια ?
εσυ τι περιμενεις ? οτι αυτη η αυξηση του παραγωγου δεν θα περασει στα καταστηματα λιανικης και στον τελικο καταναλωτη ?
φυσικα και ετσι είναιΝομιζω πολυ απλα οτι οταν κατι ειναι σε ελλειψη ανεβαινει αυτοματα η τιμη του
Η βενζινη ας πουμε τωρα εχει πεσει στα ταρταρα
Δεν εχει μονο ασχημα η ελευθερη οικονομια
Ολα εχουν τα πανω και τα κατω τους
στο 23092 σου εχω βαλει 3 τιμες πριν από την κριση λιανικη για τις μασκες 1 λεπτο 1,5 λεπτο 3,5 λεπτα
εσυ λες παραπανω
θα δεχθω λοιπον γιατι δεν είναι αυτό το θεμα την δικιασου αποψη ας πουμε 12 λεπτα
σημερα κανει 10 ευρω
εσυ εγραψες ότι η δεη αγορασε την μασκα οσο αγοράζαμε εμεις πριν την κριση δηλαδή ςυμφωνα με σενα 12 λεπτα
η μασκα σημερε κανει 10 ευρω
αν λοιπον η μασκα σημερα κανει 10 ευρω και η δεη την αγορασε 12 λεπτα είναι αυτό αισχροκερδεια;
και επειδή δεν θεωρω ότι εισαι χαζος και ουτε το κανεις επίτηδες καπου χανομαστε θα βαλω λοιπον τα δεδομενα να μου απαντας αν θες ένα ένα
1 ηταν η λιανικη τιμη προ κρισης 12 περιπου λεπτα;
2 είναι η λιανικη τιμη σημερα περπου 10 ευρω;
3 είναι η τιμη παραγωγου σημερα οσο η λιανικη πριν 2 μηνες;
4 αν ναι στην προηγουμενη ερωτηση είναι η τιμη παραγωγου σημερα 12 λεπτα;
5 αγορασε η δεη στην τιμη των 12 λεπτων;
6 αν ναι θεωρείται αυτό αισχροκερδεια όταν η μασκα πουλιεται σημερα 10 ευρω;
μας ενδιαφερει το περιπου
αν το 12 λεπτα είναι 13 η το 10 ευρω 9 είναι λεπτομερεια
φυσικα και ετσι είναι
σε άλλο διαφωνούμε με τον αντωνη
υπαρχουν 2 διαφωνιες
διαφωνια 1 ο αντωνης λεει ότι δεν υπαρχουν μασκες και απολυμαντικα γιατι η απειλη του γεωργιαδη ότι θα εφαρμοσει τον νομο περι αισχροκερδιας κανει τους εισαγωγεις να μην εισαγουν τιποτα από τα 2 γιατι δεν τους συμφερει
εγω δεν είμαι σιγουρος αν υπαρχουν ελλειψεις σημερα στα αντισηπτικα
στις μασκες μαλλον υπαρχουν
πιστευω όμως ότι αν δεν υπαρξουν συντομα απολυμαντικα τουλάχιστον η ιδια η κυβερνηση θα κανει εισαγωγες
για τις μσκες δεν ξερω αν θα μπορει να βρει
διαφωνια 2
αν ο γεωργιαδης δεν παριτηθει και δεν αλλαξει την πραξη νομ περ περι αισχροκερδειας και γινουν εισαγωγες από ιδιωτες ο αντωνης πιστευει ότι οποιες και να είναι οι τιμες πρεπει να αφεθουν ελευθερες και ότι ο μηχανισμος της αγορας θα τις κανει να μειωθουν ενώ εγω πιστευω ότι αν είναι πολύ μεγαλες εν σχεσει με την τιμη εισαγωγης να χρησιμοποιηθεί ο νομος περι αισχροκερδειας και σαν δευτερο μετρο η διατιμηση
πιστευω όμως ότι αν δεν υπαρξουν συντομα απολυμαντικα τουλάχιστον η ιδια η κυβερνηση θα κανει εισαγωγες
δεν καταλαβα ακομακανεις λαθος που συγκρινεις τιμες λιανικης με τιμες χοντρικης
θα μου συγκρινεις τιμη χοντρικης του παραγωγου πριν 2 μηνες (πολυ μικροτερη απο την τοτε λιανικη των 10 λεπτων) με τιμη χοντρικης τωρα που ειναι 10 λεπτα
και τιμη λιανικης τοτε και τωρα
εσυ μας λες απο χτες οτι οταν ανεβαινει η ζητηση και (για μενα φυσιολογικα) ανεβαινουν οι τιμες στη λιανικη (οσο ανεβουν, ελευθερη αγορα εχουμε), προκειται για αισχροκερδεια
και εγω σε ρωταω : οταν ανεβαζει ο παραγωγος τις τιμες (ειτε γιατι δεν βρισκει πρωτες υλες ή γιατι πρεπει να πληρωσει υπερωριες για να καλυψει τη ζητηση κλπ κλπ ) γιατι αντιστοιχα δεν μιλας για αισχροκερδεια του παραγωγου ?
και ξανα : για μενα δεν υπαρχει "σωστη", "λογικη", "ηθικη" τιμη με βαση την δικια μου ή την δικια σου τσεπη ή τις ιδεες οποιουδηποτε γεωργιαδη, η μονη σωστη τιμη ειναι αυτη που ισορροπει η αγορα μεσα απο τον ελευθερο ανταγωνισμο
ή μηπως πιστευεις οτι ο παραγωγος θα μπορει να ανεβαζει τις τιμες χοντρικης αλλα ολη η υπολοιπη αλυσιδα (εισαγωγεας, μεγαλεμπορος, καταστηματα λιανικης) θα κρατανε τις τιμες σταθερες για να μην τους κραζει ο γεωργιαδης ?
ο γεωργιαδης δηλωσε εχθες ότι το πρωι υπηρχαν απολυμαντικα ενώ το βραδυ υπηρχε ελλειψη γιατι δεν τηρηθηκε το πλαφον των 3 αγορων και ότι από την δευτερα θα μπουν προστιμαποια διαφωνια 1 και 2 - το ιδιο πραγμα ειναι
ειτε αφηνεται ελευθερη η αγορα να ρυθμισει τις τιμες ωστε να καλυφθει η αυξημενη ζητηση ειτε μπαινει κρατικη ρυθμιση (διατιμηση, αισχροκερδεια, πλαφον, δελτιο οπως θες πες το) και εχουμε ελλειψεις γιατι δεν συμφερει η παραγωγη/εισαγωγη
και ελλειψεις δυστυχως εχουμε τωρα ... εγω τουλαχιστον δεν μπορω να βρω ουτε μασκες ουτε αντισηπτικα
καλα ρε τυπε εσυ πιστευεις τον μπουμπουκο?ο γεωργιαδης δηλωσε εχθες ότι το πρωι υπηρχαν απολυμαντικα ενώ το βραδυ υπηρχε ελλειψη γιατι δεν τηρηθηκε το πλαφον των 3 αγορων και ότι από την δευτερα θα μπουν προστιμα
α τωρα ειναι καλος ο στρατος?καλα ρε τυπε εσυ πιστευεις τον μπουμπουκο?
δεν φτανουν τα αντισυπτικα να καλυψουν τον πληθυσμο καταλάβετε το.
επρεπε ηδη η κυβερνηση να ειχε επιστρατευση τον στρατο να αυξηθεί η παραγωγη,αν δεν παραγουμε 10000 μπουκαλακια τη μερα μια ζωη ελλειψη θα εχουμε.
και αρχικο πλαφον 1 μπουκαλι ανα ατομο και όχι 3.
τι λες ρε κινδυνολογε της συμφορας ο συριζα θα τα ειχε κανει καλυτερα,θα ειχε βγαλει ηδη τον στρατο να προσφερει κοινωνικο εργο και όχι να επιβληθει όπως πανε να κανουν τωρα οι νδ.α τωρα ειναι καλος ο στρατος?
αυτα ελεγες χτες στα Εξαρχεια που επινες μπυρα?
σκεψου ποσο ανακολουθος και ψεκασμενος εισαι!
δεν ξερεις τι σου γινεται.
κλασικος ψηφοφορος Τσιπρα!
εσυ πιστευες Τσιπρα,Βαρουφακη,Πολακη.
Σκεψου να ηταν αυτοι στην εξουσια τωρα!
Θα ειχαμε γινει Ιταλια εδω και καιρο
τυπε για να μην υπαρχει αισχροκερδια ηδη η κυβερνηση επρεπε να θεσει πλαφον σε υλικα ειδικου σκοπου.για ολα τα αλλα λες πραγματα προφανη και τα αναμιγνυεις με πραγματα της δικιας σου θεωριας
και εσυ και εγω και ο πολιτης πιστευοθμε στην προσφορα και χητηση και στην ελευθερη διαμορφωση των τιμων
η διαφορα μας είναι ότι εσυ πιστευεις 100% ότι πρεπει να γινεται ,ο πολιτης από ότι εχω καταλαβει 98% ας πουμε με την τωρινη κατασταση να ανηκει στο 2% για οσο υπαρχει ο ιος και εγω ισως στο 90% συμφωνώντας με τις εξαιρέσεις που υπαρχουν και τις εχουμε συζητησει και υπαρχει διατιμηση στις οποιες και εσυ και ο πολιτης διαφωνείτε εκτος των μετρων μονο τωρα για τον κορονοιο που για την εκτακτη κατασταση που ζουμε συμφωνούμε με τον πολιτη και διαφωνεις εσυ
τωρα λοιπον επικεντρωνόμαστε στην τωρινη κατασταση
φυσικα λοιπον
όταν υπαρχει αυξημενη ζητηση θα ανεβουν οι τιμες
όταν αυξηθουν οι πρωτες υλες η τα εργατικα θα ανεβει η τιμη σε όλα τα σταδια εμποριας αρα καιστον τελικο καταναλωτή
για να δουμε τι εκανε η ταιβαν στο θεμα αυτό που τα πηγε πολύ καλα
ο πρεσβευτης τους
Για να εξασφαλιστεί το απόθεμα, η Ταϊβάν απαγόρευσε την εξαγωγή μασκών από τις 24 Ιανουαρίου και περιόρισε τον αριθμό όσων αποστέλλονται από επιβάτες και μέσω κούριερ. Από τις 6 Φεβρουαρίου, οι μάσκες αγοράζονται με το πραγματικό όνομα του κάθε πολίτη εντός του συστήματος. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εγκατέστησε 60 χειρουργικές μηχανές που μπορούν να κατασκευάσουν 10.000.000 μάσκες την ημέρα. Με τον κυβερνητικό έλεγχο, η τιμή κάθε μονάδας κοστίζει μόνο 0,15 ευρώ. Αυτή τη στιγμή στην Ταϊβάν λειτουργούν πάνω από 1.100 θάλαμοι αρνητικής πίεσης, για την καταπολέμηση εξάπλωσης του ιού. Η Ταϊβάν έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής χειρουργικών μασκών στον κόσμο
παρε
ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ 15 ΛΕΠΤΑ
τωρα μπορει επειδή της καρασκευασαν εκει αυτό να βοηθησε
παμε τωρα σε εμας
καταλαβαίνω όπως εχουμε συζητησει γιατι η τιμη στο σουβλακι από 2 πηγε 2,4 λογω της αύξησης του χοιρνου
υα καταλαβαινα να μου πει καποιος ότι η τιμη του απολυμαντικου τυχαίοι αριθμοι από 0,5 ευρω το λιτρο πηγε 2 ευρω το λιτρο
δεν καταλαβαίνω όμως και το θεωρω αισχροκερδεια αν από 1,5 ευρω πηγε 100 ευρω
οσο αφορα την ελλαδα ότι και να θεωρω οσο αφορα την τιμη εισαγωγης λιγη σημασια εχει
να πουμε παλι με αρθμους
αν η μεση τιμη που μπορει να παρει ενας εισαγωγεας από 0,5 ευρω εχει παει 5 ευρω
η ελλαδα και η κυβενηση δεν μπορει να κανει τιποτα για αυτό
τι μπορει να κανει
να πει στον εισαγωγεα
φιλε ποσο επαιρνες πριν το λιτρο το απολυμαντικο
0,4 ευρω και το πουλαγες 1,5
κερδος λοιπον 275%
ωραια λογω των συνθηκων σου επιτρέπουμε κερδος 300% στην τιμη αγορας
αν λοιπον το περνεις τωρα 3 ευρω από 0,4 πουλα το μεχρι 12 ευρω
αν πας να το πουλησης παραπανω πχ 30 ευρω, θα χρησιμοποισω τον νομο περι αισχροκερδιας και αν το κανεις και θα βαλω προστιμο και θα βαλω διατιμηση 12 ευρω
ο εισαγωγεας λοιπον εχει να διαλεξει η να κερδισει πολλα λεφτα επειδή υπαρχει μεγαλη ζητηση και θα τα πουλησει αμεσως η να πει μπα αφου δεν αφηνεις ελευθερες τις τιμες να πουλαω 30 ευρω δεν θα κανω καθολου εισαγωγή και δεν θα βγαλω καθολου κερδος
εγω είμαι υπερ της λογικης των ελευθερων τιμων του αντωνη η οσο θελω η τιποτα
φυσικα κανεις δεν θα το πει αυτό
και αν το πει καποιος οι αλλοι 10 εισαγωγεις δεν θα το πουν
βαζω την μεση τιμη γιατι μπορει να μην μπορει να αγορασει στην κατωτερη
αυτό δεν εχει όμως σημασια
σε οποιαδήποτε εξακριβωμενη τιμη εισαγωγης από το κρατος μπορει να γινει αυτό
αν τωρα πουν οι εισαγωγεις ότι εισαγω σε τιμη 20 ευρω και το κρατος ελεγξει και δει ότι είναι 3 ,θα κανει το ιδιο εισαγωγή ,θα πουληση με 100% κερδος στα 6 και ολοι πλην εισαγωγεων και αντωνη θα ειμαστε ευτιχυσμενοι
δεν θερω αν το ιδιο θα συμβει με τις μασκες γιατι δεν θερω αν η παγκοσμια ζητηση υπερβαινει κατά πολύ την παγκοσμια προσφορα και δεν γινεται να ικανοποιηθεί συντομα με προσθετη παραγωγη
δεν καταλαβα ακομα
με τους αριθμούς που λεμε η δεη αγορασε τις μασκες περιπου 12 λεπτα;
μια ερωτηση την φορα
σε άλλη απαντηση τα αλλα
ο γεωργιαδης δηλωσε εχθες ότι το πρωι υπηρχαν απολυμαντικα ενώ το βραδυ υπηρχε ελλειψη γιατι δεν τηρηθηκε το πλαφον των 3 αγορων και ότι από την δευτερα θα μπουν προστιμα