politis
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 30 Νοε 2005
- Like
- 4.671
- Πόντοι
- 1.706
τι να κανουμε ... οπως λεει και ο daima εδω διαφωνουμε
οποιον τομεα και να παρεις ... η ελευθερη αγορα και ο ανταγωνισμος υπερτερει των κρατιστων και της κεντρικα σχεδιασμενης οικονομιας
πιο γρηγορα θα μπουν νεοι παικτες στην αγορα και θα επελθει η ισορροπια, παρα αν περιμενεις τον κρατικο κρυφοκουμουνιστικο σχεδιασμο να σου λυσει τα προβληματα των ελλειψεων
οποιο τομεα και να δεις, η εμπειρια δειχνει οτι ο κεντρικος σχεδιασμος τα κανει μανταρα - τι σε κανει να πιστευεις οτι εδω θα βρει λυση, χωρις να δημιουργησει τεραστια προβληματα ?
Τα λέω αυτά επειδή είμαι μέσα στην αγορά.
Και μετά λόγου γνώσεως λέω οτι όσο κέρδος να φέρνει μια τοπική έκρηξη της ζήτησης σε ένα προϊόν δεν προλαβαίνεις σε έναν-δυο μήνες να κάνεις κάτι.
Και σε συναφές αντικείμενο να είσαι και παρόμοιο εξοπλισμό να έχεις και καμια συνταγή να κλέψεις ούτε αδειοδοτήσεις προλαβαίνεις, ούτε να οργανώσεις παραγωγή, αγορά Α υλών, λανσάρισμα κλπ.
Ουτε καν φθηνή εισαγωγή δεν παίζει αφού μιλάμε για παγκόσμιο φαινόμενο.
Μόνο όσοι έτυχαν να έχουν στοκ στα χέρια τους θα κονομήσουν.
Ε, εγώ που είμαι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας δεν βλέπω με καλό μάτι αυτές τις καρατερίστικες αρπαχτές εις βάρος της δημόσιας υγείας.
Κατά τα λοιπά στις γενικές θέσεις περί ανάμιξης του κράτους στην αγορά συμφωνούμε.