Μεγάλος Λευκός
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Μαρ 2020
- Like
- 1.049
- Πόντοι
- 216
ρωτας τον αλεξ χωρις εσυ να εχεις παρει θεση
Δε τα διαβασα ακομη ολα ρε τυπε
ρωτας τον αλεξ χωρις εσυ να εχεις παρει θεση
για να δουμε λοιπον δεν θα δουμε ποτε αντισηπτικα η μονο όταν ο γεωργιαδης απολυθει η πει απεταξαμην την δηλωση περι αισχροκερδειαςδεν εισαγουν πρωτα απολα γιατι οι περισσοτερες χωρες δεν μπορουν να αντιμετωπισουν την δικια τους ζητηση και εχουν απαγορευσει τις εξαγωγες
δευτερον για να αντιμετωπιστει η εκρηξη στην ζητηση, καποιοι συγκεκριμενοι (δεν πεφτουν απο τα συννεφα οι μασκες και τα αντισηπτικα) πρεπει να αυξησουν την παραγωγη τους (να βρουν εξτρα εργατες, πρωτες υλες, μηχανηματα, χωρους κλπ κλπ) - αυτο δεν γινεται διχως εξτρα κοστος και ρισκο, για το οποιο θα πρεπει να κερδισουν και κατι, αλλιως δεν εχουν λογο να το κανουν σε μια αγορα που ξερουμε οτι η ζητηση θα καταρευσει καποια στιγμη το ιδιο ραγδαια οπως ξεκινησε - οσο μεγαλυτερο το κερδος τοσο περισσοτεροι θα το ρισκαρουν και τοσο γρηγοροτερα θα επελθει ισορροπια
ο επιχειρηματιας φυσικα και μπορει και θελει να εισαγει - με διατιμηση ομως δεν τον συμφερει να το κανει
δες το παραδειγμα τηε δεη που γραφω πιο πανω - παρηγγειλε η δεη μασκες και στολες απο την κινα - η τιμη που πετυχε ειναι περιπου η τιμη που μπορουσαμε εσυ και εγω να τις αγορασουμε στην λιανικη πριν δυο μηνες
Δε τα διαβασα ακομη ολα ρε τυπε
είναι απλοΔε τα διαβασα ακομη ολα ρε τυπε
όχι δεν είναι αυτήδεν χρειαζεται
η διαφωνια μας ειναι η εξης απλη
ποιος μπορει να αντιμετωπισει γρηγοροτερα τις ελλειψεις στην αγορα ενος προιοντος
το κρατος με διατιμηση ποσοστωσεις κλπ κλπ
ή ο ελευθερος ανταγωνισμος με αυξηση τιμων μεχρι να επελθει νεα ισορροπια στην προσφορα/ζητηση
προσεξε τι θα απαντησεις - νεκρους ειτε λογω ελλειψεων ειτε λογω ακριβων τιμων θα εχεις ετσι και αλλιως
για να δουμε λοιπον δεν θα δουμε ποτε αντισηπτικα η μονο όταν ο γεωργιαδης απολυθει η πει απεταξαμην την δηλωση περι αισχροκερδειας
όχι δεν είναι αυτή
είναι όταν θα γινει εισαγωγή πρεπει να μεινουν ελευθερες οι τιμες
μαλλον δεν καταλαβααυτο ηδη εγινε - σου ειπα τι ωραιες τιμες πετυχε η δεη
(εκει βεβαια ο γεωργιαδης εκανε την παπια για την αισχροκερδια των κινεζων)
μαλλον δεν καταλαβα
εσυ εγραψες
ες το παραδειγμα τηε δεη που γραφω πιο πανω - παρηγγειλε η δεη μασκες και στολες απο την κινα - η τιμη που πετυχε ειναι περιπου η τιμη που μπορουσαμε εσυ και εγω να τις αγορασουμε στην λιανικη πριν δυο μηνες
μα πριν 2 μηνες δεν υπηρχε το μπαμ του κορονοιου οποτε οι μασκες ειχαν χαμηλη τιμη
αρα τις πηρε σε χαμηλη τιμη τι αισχροκερδεια;
μου ξεφευγει τιποτα ;
Ούτως ή αλλως ο πραγματικος αναρχικος ειναι κατα της βιαςΣε κανένα.
Την ψάχνω προς αναρχία μεριά.
Πάντως δεν είμαι με το μέρος της βίας.
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν η σημερινη τιμη παραγωγου σημερα που είναι ιδια με τηνλιανικη τιμη προ 2 μηνων είναι μικρη σε σχεση με την σημερινη τιμη λιανικηςναι, οτι τις παρηγγειλε σημερα με την σημερινη τιμη του παραγωγου
η οποια εναι η ιδια με την τιμη που μπορουσαμε να τις παρουμε στην λιανικη εμεις πριν δυο μηνες οταν δεν υπηρχε το μπαμ
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν η σημερινη τιμη παραγωγου σημερα που είναι ιδια με τηνλιανικη τιμη προ 2 μηνων είναι μικρη σε σχεση με την σημερινη τιμη λιανικης
αν ναι γιατι είναι αισχροκερδεια;
αν όχι γιατι πριν 2 μηνες είχαμε μεγαλη τιμη;
αφου δεν μπορεισ να απαντησεις για αισχροκερδεια γιατι εγραψεςη σημερινη τιμη παραγωγου ειναι αυξημενη σε σχεση με την τιμη που εδινε πριν 2 μηνες
δεν ειχαμε μεγαλη τιμη εμεις στη λιανικη - φτηνα ηταν
απλα θα ακριβηνουν στη λιανικη για να καλυψουν την αυξημενη τιμη παραγωγου
για αισχροκερδια κλπ δεν μπορω να σου απαντησω - ο καθενας κρινει με βαση την τσεπη του αν τον συμφερει να αγορασει ή οχι - οπως σου ξαναεγραψα δεν υπαρχει στον ελευθερο ανταγωνισμο "λογικο" ή "θεμιτο" κερδος ή "σωστη" τιμη - οπου ισορροπησει η προσφορα και η ζητηση
αφου δεν μπορεισ να απαντησεις για αισχροκερδεια γιατι εγραψες
υτο ηδη εγινε - σου ειπα τι ωραιες τιμες πετυχε η δεη
(εκει βεβαια ο γεωργιαδης εκανε την παπια για την αισχροκερδια των κινεζων
γκαλοπ από την mrb
70% συμφωνει με τα μετρα της κυβερνησης
παει ο ξεσηκωμος κλωντ
μισοι μισοι για την σταση του συριζα
αφου συμφωνήσαμε πως η τιμη παραγωγου τωρα ισούται με την τιμη λιανικης πριν 2 μηνες που ηταν μικρη πως είναι αισχροκερδιαεσυ (και ο γεωργιαδης) δεν λετε οτι η αυξηση της τιμης οσο διαρκει η κριση ειναι αισχροκερδια ?
τωρα που η δεη αγορασε απο τον παραγωγο με αυξημενες τιμες, γιατι κανετε την παπια ? που ειναι οι φωνες εναντια στην αισχροκερδια των κινεζων ?
εγω δεν πιστευω γενικα στην αισχροκερδια - τι θες να σου απαντησω ?
γραψε τι νομιζεις για την αισχροκερδειαΡε παιδια ειδα πριν ρωτησε καποιος γιατι δεν συμμετεχω στη συζητηση
Ισως γιατι μου την ψιλο-σπάει να βλεπω γραμμενο το "αισχροκέρδεια" λαθος