Νέα

Πολιτικές Εξελίξεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν προκηρύσσονταν ΣΗΜΕΡΑ εκλογές (Οκτώβριος 2020)?

  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 244 14,0%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 464 26,5%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 269 15,4%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 15 0,9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 68 3,9%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 44 2,5%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 6 0,3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 52 3,0%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 29 1,7%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 82 4,7%
  • ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ

    Ψήφοι: 16 0,9%
  • Αυτό το νέο της ΖΩΗΣ

    Ψήφοι: 35 2,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δεν υπάρχει εδώ

    Ψήφοι: 159 9,1%
  • Είμαι ακόμα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ψήφοι: 130 7,4%
  • ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ

    Ψήφοι: 122 7,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.749

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Μηνύματα
3.970
Κριτικές
26
Like
12.362
Πόντοι
14.615
Στην σημερινή κοινωνία δεν υπάρχει αναρχική ιδεολογία ούτε και σε καμία κοινωνία μπορεί να εφαρμωστεί. Ο μόνος πρακτικός τρόπος να ζήσεις σαν αναρχικός είναι η απομόνωση από την κοινωνία.

Ε αν ήταν ανοιχτά τα καφενεία εδώ θα ήμουν να μιλάω για αναρχίες?  :grin:
Οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές είναι ιστορικά και ιδεολογικά αντίπαλοι.
Ωστόσο κάποιοι νεοέλληνες τα μπερδεύουν.
Όπως έγραψα και σε άλλο νήμα, το θέμα το είχε αποδώσει τέλεια σε παλιά παράσταση ο συγχωρεμένος Τζίμης Πανούσης.
Αφού μίλησε για κανα τέταρτο "αναλύοντας" με αριστερή θεώρηση κοινωνικο-πολιτικο-ψυχολογικά ζητήματα, στο τέλος κατέληξε: "...αναρωτιέστε που θέλω να καταλήξω; ... πουθενά συγκεκριμένα..."
 

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Μηνύματα
18.301
Κριτικές
9
Like
7.827
μέχρις στιγμής οι πτήσεις γίνονται κανονικά... από ότι είδα (προσπάθησα να φέρω την ημερομηνία λίγο πίσω) οι πτήσεις είναι τίγκα και οι τιμές έχουν πάει στα ύψη... η βραδυνή πτήση της aegean από το λονδίνο είχε 580 λίρες το άτομο η Business ενώ την 25 Μαρτίου 735 για δύο άτομα...
να κατσεις στην αγγλετερα τι θες και μας ερχεσαι εδώ.
θα σε υποδεχτω στο αεροδρομιο,20 μερες στην απομονωση θα σε εχω
 

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Μηνύματα
18.301
Κριτικές
9
Like
7.827
«Μέτρα που δεν είναι οριζόντια, αφήνουν δεκάδες επαγγελματικούς κλάδους εκτός στήριξης», προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συζητήσω με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και να λάβω από πρώτο χέρι μια εικόνα για την ανταπόκριση των μέτρων που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση. Η αίσθηση που διαμορφώνεται είναι ότι τα μέτρα είναι αποσπασματικά και πολύ πίσω από τις ανάγκες των εργαζόμενων και της αγοράς», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «όταν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνονται οριζόντια προληπτικά μέτρα ύψους έως και 20% του ΑΕΠ, ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει μέτρα ύψους μόλις 1% του ΑΕΠ. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, μέτρα 1% είχα ανακοινώσει εγώ πέρυσι το Μάη,  όταν η χώρα δεν βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  και ίσχυαν πλήρως οι δημοσιονομικοί περιορισμοί του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%».

«Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που έρχεται», σχολίασε ο Αλ.Τσίπρας προσθέτοντας ότι «ενώ ορθώς, με εξαίρεση τις εκκλησίες, πήρε έγκαιρα προληπτικά μέτρα για τη δημόσια υγεία, για την οικονομία δεν παίρνει ούτε έγκαιρα ούτε προληπτικά μέτρα. Παρά μονάχα αποσπασματικά, τρέχει πίσω από το πρόβλημα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «δεν είναι μόνο το ύψος των παρεμβάσεων αλλά και ο χαρακτήρας τους. Μέτρα που δεν είναι οριζόντια, αφήνουν δεκάδες επαγγελματικούς κλάδους εκτός στήριξης. Αν αυτό συνεχιστεί, οι χιλιάδες απολύσεις που θα ακολουθήσουν, θα μας επιστρέψουν σε επίπεδα ανεργίας που θα θυμίζουν τις χειρότερες μέρες του 2014. Ενώ αν δεν υπάρξει άμεσα κρατική παρέμβαση στις τράπεζες, ώστε να παγώσουν τις δανειακές οφειλές και για τα φυσικά πρόσωπα, να παγώσουν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καθώς και να παρατείνουν την εξόφληση των επιταγών για όσο διαρκεί η κρίση, τότε σε λίγες εβδομάδες, φοβάμαι, δεν θα υπάρχει επιχείρηση ή επιχειρηματίες δίχως ασφυκτικά προβλήματα».

«Αυτό που σήμερα απαιτείται είναι όχι μέτρα "ασπιρίνες", αλλά ένα γενναίο πρόγραμμα σωτηρίας με ορίζοντα τουλάχιστον ως το τέλος του έτους,  που θα καλύπτει οριζόντια όλη την οικονομία. Απαγόρευση απολύσεων με ταυτόχρονη καταβολή από το κράτος πλήρως των μισθολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, όπως φυσικά και του δώρου του Πάσχα. Παροχή άτοκων δανείων στις επιχειρήσεις, καθώς και η δημιουργία νέων εργαλείων ρευστότητας μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Συγκρότηση, τέλος, ενός αντίστοιχου «σχεδίου Ηρακλής» για τις επιχειρήσεις και την εγγύηση του δημοσίου σε επιχειρηματικά δάνεια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μητσοτάκης δυσκολεύεται να μπει σε μια τέτοια λογική. Είναι δέσμιος των νεοφιλελεύθερων απόψεών του για την οικονομία. Αυτών που οδήγησαν, όμως, την οικονομία  ήδη πριν τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε καθοδική τροχιά» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι «τώρα οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι οι νεοφιλελεύθερες απόψεις του είναι ήδη νεκρές. Τώρα όλοι τρέχουν να σωθούν πίσω από γενναίες κρατικές παρεμβάσεις. Όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσει, τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες για την οικονομία και κυρίως για τους επιχειρηματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους».

 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Ασκήσεις ολοκληρωτισμού ελέω κορονοϊού

Άλλες εποχές θυμίζει η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, με το αιτιολογικό της αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊού. Δεν είναι μόνο οι συνειρμοί με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων από τη χούντα, είναι κυρίως η ανάδυση του προφίλ ενός νέου ολοκληρωτισμού, περιβεβλημένου μάλιστα με τον μανδύα της ιατρικής επιστήμης, της επιδημιολογίας και της έγνοιας για τον πλησίον και τη δημόσια υγεία. Διότι στο βαθμό που αυτές οι απαγορεύσεις γενικεύονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προστασία του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στη συγκέντρωση και στη διαμαρτυρία έχουν βαρύτατες συνέπειες στα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

««Την απαγόρευση από αύριο των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με συμμετοχή δέκα ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς». Μάλιστα εντύπωση προκαλεί η απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων των 10 ατόμων και άνω, ενώ «αποθαρρύνονται οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων» (έστω κι αν εκεί είναι προφανώς πιο επικίνδυνες). Στο στόχαστρο λοιπόν είναι κυρίως οι δημόσιες, υπαίθριες συναθροίσεις…

Προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα:

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της απαγόρευσης, στο βαθμό που έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για την μετάδοση του ιού, για τις αποστάσεις ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται; Με την κατάλληλη εξήγηση φαίνεται πως οι πολίτες αναπτύσσουν ολοένα και περισσότερο την κοινωνική ευθύνη και τις υλοποιούν. Μπορεί για παράδειγμα, επειδή κάποιος ή κάποιοι οδηγοί κάνουν παραβάσεις στο δρόμο (με χιλιάδες νεκρούς κάθε χρόνο) να καταργηθεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων;

Πόσο πειστική είναι η γενική απαγόρευση συναθροίσεων όταν σε πλήθος χώρων εργασίας, από τη βιομηχανία μέχρι τις υπηρεσίες, ακόμα και στα σούπερ μάρκετ, συγκεντρώνονται πολύ περισσότεροι από 10 εργαζόμενοι (ή και πελάτες);

Τι θα γίνει όταν γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν για τα εγκληματικά κενά στο σύστημα υγείας; Θα πάει η αστυνομία να τους συλλάβει γιατί βλάπτουν την υγεία; Και πώς, άραγε, θα μπορέσουν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στην αυξανόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία, επίσης ελέω κορονοϊού; Εκτός από την απόλυση και τις περικοπές στον μισθό, θα χρεωθούν και με πρόστιμο 1.000 ευρώ;

Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, που τόσο ανησυχεί για τη δημόσια υγεία και λαμβάνει τόσο δρακόντεια μέτρα για την απαγόρευση των συναθροίσεων, δεν παίρνει ανάλογα δραστικά μέτρα για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας; Γιατί δεν έχει ανοίξει ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ ακόμα; Γιατί δεν προσλαμβάνει μαζικά γιατρούς; Γιατί έμεινε στους 2.000 νοσηλευτές, όταν τα κενά στο ΕΣΥ είναι πολλαπλάσια; Γιατί δεν προχώρησε σε επίταξη, χωρίς αποζημίωση, κρίσιμων υποδομών των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων; Γιατί, αν θέλετε, δεν προχωρά εδώ και τώρα στην εθνικοποίηση των φαρμακευτικών εταιρειών και στην παραγωγή των απαραίτητων ειδών (από τα πιο απλά, π.χ. μάσκες, μέχρι πιο σοβαρά, π.χ. αναπνευστήρες);

Μα γιατί η απαγόρευση των συναθροίσεων, οι ασκήσεις μαζικής πειθάρχησης του πληθυσμού είναι και πολύ πιο φτηνές και χρήσιμες για το μέλλον του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: και μέτρα για το ΕΣΥ δεν παίρνουν, απεναντίας εμφανίζουν την ατομική στάση του καθένα ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τη δημόσια υγεία, και προετοιμάζω μια δυστοπική κοινωνία με όλο τον κόσμο αποκλεισμένο στο σπίτι να υποτάσσεται στα κρατικά/κυβερνητικά παραγγέλματα. Που και όταν βγαίνει να κάνει μια βόλτα, χωρίς κανένα συνωστισμό, θα τον περιμένει η αστυνομία για τα περαιτέρω…

Εξάλλου, όλοι καταλαβαίνουμε πόσο εννοούν όσα λένε, καθώς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν υπάρχει καμία έγνοια για την αποφυγή συνωστισμού. Απεναντίας, αυτούς τους πατικώνουν κατά χιλιάδες στις Μόριες και τους απαγορεύουν να πλησιάσουν τις πόλεις που ζουν οι γηγενείς! Ας κολλήσουν οι πρόσφυγες κορονοϊό, με την αυταπάτη ότι θα μείνει μεταξύ τους… Ο κυβερνητικός ολοκληρωτισμός έχει και την ρατσιστική πλευρά του, την κατάσταση εξαίρεσης για τους «ξένους».

Εκεί όμως που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, οι ΗΠΑ κλπ, ξεπερνούν κάθε όριο κυνισμού είναι όταν προσπαθούν να ρίξουν το βάρος στους «ασυνείδητους». Όταν ακόμα και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παραδέχθηκε σήμερα πως «υποτιμήσαμε στην αρχή την απειλή του κορονοϊού», ενώ οι μαχόμενοι γιατροί, επιστήμονες και το κίνημα προειδοποιούσαν , τότε είναι μέγιστη υποκρισία να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός «συνειδητοποιημένος» ειδικά όταν πρόκειται για… απαγορεύσεις. Όταν εδώ και πολλές δεκαετίες υποβαθμίζουν μέχρι διαλύσεως τη δημόσια υγεία, όταν πρωταγωνίστησαν στο κλείσιμο νοσοκομείων, πάει πολύ τώρα οι κυβερνώντες και η ΕΕ να κουνούν το δάχτυλο στους εργαζόμενους.

Ξέρουμε πως αυτή η επιλογή δεν είναι μόνο της ΝΔ, που έτσι κι αλλιώς έχει οργιάσει στην αναβάθμιση του αστυνομικού κράτους και της λογικής «νόμος και τάξη». Είναι τάση του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού, όπως φαίνεται από τις απαγορεύσεις του ακραίου «κεντρώου» Μακρόν στη Γαλλία και της κυβέρνησης Σάντσεθ στην Ισπανία (Σοσιαλιστές και Ποδέμος). Εξάλλου βλέπουμε τη συμφωνία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στο «μένουμε σπίτι», εννοώντας πως και η αντιπολίτευσή τους φόρεσε παντόφλες και έμεινε σπίτι.

Οι εργαζόμενοι και ο κόσμος του κινήματος, των αγώνων για δημοκρατικά δικαιώματα και της μαχόμενης Αριστεράς έχουν ανεπτυγμένη και την ατομική και την κοινωνική ευθύνη, δεν θα δεχθούν μαθήματα από κάθε μαθητευόμενο μάγο της νεοφιλελεύθερης καταστροφής και των απαγορεύσεων.

Δεν χρειαζόμαστε μπάτσους. Γιατρούς και νοσηλευτές χρειαζόμαστε, καθώς και υπεύθυνους και ελεύθερους πολίτες.

 

Συνημμένα

  • coronapolice-768x466.jpg
    coronapolice-768x466.jpg
    67 KB · Εμφανίσεις: 22

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
Εξάλλου βλέπουμε τη συμφωνία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στο «μένουμε σπίτι», εννοώντας πως και η αντιπολίτευσή τους φόρεσε παντόφλες και έμεινε σπίτι.
Σοβαρα τωρα?
 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Μάλιστα εντύπωση προκαλεί η απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων των 10 ατόμων και άνω, [tt]ενώ «αποθαρρύνονται οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων» [/tt](έστω κι αν εκεί είναι προφανώς πιο επικίνδυνες). Στο στόχαστρο λοιπόν είναι κυρίως οι δημόσιες, υπαίθριες συναθροίσεις…
 

Γιώργος Ξύδης

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.340
Κριτικές
9
Like
4.700
Πόντοι
2.597
Ασκήσεις ολοκληρωτισμού ελέω κορονοϊού

Άλλες εποχές θυμίζει η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, με το αιτιολογικό της αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊού. Δεν είναι μόνο οι συνειρμοί με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων από τη χούντα, είναι κυρίως η ανάδυση του προφίλ ενός νέου ολοκληρωτισμού, περιβεβλημένου μάλιστα με τον μανδύα της ιατρικής επιστήμης, της επιδημιολογίας και της έγνοιας για τον πλησίον και τη δημόσια υγεία. Διότι στο βαθμό που αυτές οι απαγορεύσεις γενικεύονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προστασία του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στη συγκέντρωση και στη διαμαρτυρία έχουν βαρύτατες συνέπειες στα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

««Την απαγόρευση από αύριο των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με συμμετοχή δέκα ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς». Μάλιστα εντύπωση προκαλεί η απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων των 10 ατόμων και άνω, ενώ «αποθαρρύνονται οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων» (έστω κι αν εκεί είναι προφανώς πιο επικίνδυνες). Στο στόχαστρο λοιπόν είναι κυρίως οι δημόσιες, υπαίθριες συναθροίσεις…

Προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα:

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της απαγόρευσης, στο βαθμό που έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για την μετάδοση του ιού, για τις αποστάσεις ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται; Με την κατάλληλη εξήγηση φαίνεται πως οι πολίτες αναπτύσσουν ολοένα και περισσότερο την κοινωνική ευθύνη και τις υλοποιούν. Μπορεί για παράδειγμα, επειδή κάποιος ή κάποιοι οδηγοί κάνουν παραβάσεις στο δρόμο (με χιλιάδες νεκρούς κάθε χρόνο) να καταργηθεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων;

Πόσο πειστική είναι η γενική απαγόρευση συναθροίσεων όταν σε πλήθος χώρων εργασίας, από τη βιομηχανία μέχρι τις υπηρεσίες, ακόμα και στα σούπερ μάρκετ, συγκεντρώνονται πολύ περισσότεροι από 10 εργαζόμενοι (ή και πελάτες);

Τι θα γίνει όταν γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν για τα εγκληματικά κενά στο σύστημα υγείας; Θα πάει η αστυνομία να τους συλλάβει γιατί βλάπτουν την υγεία; Και πώς, άραγε, θα μπορέσουν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στην αυξανόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία, επίσης ελέω κορονοϊού; Εκτός από την απόλυση και τις περικοπές στον μισθό, θα χρεωθούν και με πρόστιμο 1.000 ευρώ;

Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, που τόσο ανησυχεί για τη δημόσια υγεία και λαμβάνει τόσο δρακόντεια μέτρα για την απαγόρευση των συναθροίσεων, δεν παίρνει ανάλογα δραστικά μέτρα για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας; Γιατί δεν έχει ανοίξει ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ ακόμα; Γιατί δεν προσλαμβάνει μαζικά γιατρούς; Γιατί έμεινε στους 2.000 νοσηλευτές, όταν τα κενά στο ΕΣΥ είναι πολλαπλάσια; Γιατί δεν προχώρησε σε επίταξη, χωρίς αποζημίωση, κρίσιμων υποδομών των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων; Γιατί, αν θέλετε, δεν προχωρά εδώ και τώρα στην εθνικοποίηση των φαρμακευτικών εταιρειών και στην παραγωγή των απαραίτητων ειδών (από τα πιο απλά, π.χ. μάσκες, μέχρι πιο σοβαρά, π.χ. αναπνευστήρες);

Μα γιατί η απαγόρευση των συναθροίσεων, οι ασκήσεις μαζικής πειθάρχησης του πληθυσμού είναι και πολύ πιο φτηνές και χρήσιμες για το μέλλον του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: και μέτρα για το ΕΣΥ δεν παίρνουν, απεναντίας εμφανίζουν την ατομική στάση του καθένα ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τη δημόσια υγεία, και προετοιμάζω μια δυστοπική κοινωνία με όλο τον κόσμο αποκλεισμένο στο σπίτι να υποτάσσεται στα κρατικά/κυβερνητικά παραγγέλματα. Που και όταν βγαίνει να κάνει μια βόλτα, χωρίς κανένα συνωστισμό, θα τον περιμένει η αστυνομία για τα περαιτέρω…

Εξάλλου, όλοι καταλαβαίνουμε πόσο εννοούν όσα λένε, καθώς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν υπάρχει καμία έγνοια για την αποφυγή συνωστισμού. Απεναντίας, αυτούς τους πατικώνουν κατά χιλιάδες στις Μόριες και τους απαγορεύουν να πλησιάσουν τις πόλεις που ζουν οι γηγενείς! Ας κολλήσουν οι πρόσφυγες κορονοϊό, με την αυταπάτη ότι θα μείνει μεταξύ τους… Ο κυβερνητικός ολοκληρωτισμός έχει και την ρατσιστική πλευρά του, την κατάσταση εξαίρεσης για τους «ξένους».

Εκεί όμως που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, οι ΗΠΑ κλπ, ξεπερνούν κάθε όριο κυνισμού είναι όταν προσπαθούν να ρίξουν το βάρος στους «ασυνείδητους». Όταν ακόμα και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παραδέχθηκε σήμερα πως «υποτιμήσαμε στην αρχή την απειλή του κορονοϊού», ενώ οι μαχόμενοι γιατροί, επιστήμονες και το κίνημα προειδοποιούσαν , τότε είναι μέγιστη υποκρισία να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός «συνειδητοποιημένος» ειδικά όταν πρόκειται για… απαγορεύσεις. Όταν εδώ και πολλές δεκαετίες υποβαθμίζουν μέχρι διαλύσεως τη δημόσια υγεία, όταν πρωταγωνίστησαν στο κλείσιμο νοσοκομείων, πάει πολύ τώρα οι κυβερνώντες και η ΕΕ να κουνούν το δάχτυλο στους εργαζόμενους.

Ξέρουμε πως αυτή η επιλογή δεν είναι μόνο της ΝΔ, που έτσι κι αλλιώς έχει οργιάσει στην αναβάθμιση του αστυνομικού κράτους και της λογικής «νόμος και τάξη». Είναι τάση του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού, όπως φαίνεται από τις απαγορεύσεις του ακραίου «κεντρώου» Μακρόν στη Γαλλία και της κυβέρνησης Σάντσεθ στην Ισπανία (Σοσιαλιστές και Ποδέμος). Εξάλλου βλέπουμε τη συμφωνία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στο «μένουμε σπίτι», εννοώντας πως και η αντιπολίτευσή τους φόρεσε παντόφλες και έμεινε σπίτι.

Οι εργαζόμενοι και ο κόσμος του κινήματος, των αγώνων για δημοκρατικά δικαιώματα και της μαχόμενης Αριστεράς έχουν ανεπτυγμένη και την ατομική και την κοινωνική ευθύνη, δεν θα δεχθούν μαθήματα από κάθε μαθητευόμενο μάγο της νεοφιλελεύθερης καταστροφής και των απαγορεύσεων.

Δεν χρειαζόμαστε μπάτσους. Γιατρούς και νοσηλευτές χρειαζόμαστε, καθώς και υπεύθυνους και ελεύθερους πολίτες.



Χέσε μας  εσύ, το ΠΡΙΝ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ σου. Κάθεσαι και διαβάζεις ό,τι σκουπίδι κυκλοφορεί και μετά το ανεβάζεις εδώ μέσα... ελεεινό άρθρο.
 

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Μηνύματα
15.243
Like
200
Πόντοι
166
Οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές είναι ιστορικά και ιδεολογικά αντίπαλοι.
Ωστόσο κάποιοι νεοέλληνες τα μπερδεύουν.
Όπως έγραψα και σε άλλο νήμα, το θέμα το είχε αποδώσει τέλεια σε παλιά παράσταση ο συγχωρεμένος Τζίμης Πανούσης.
Αφού μίλησε για κανα τέταρτο "αναλύοντας" με αριστερή θεώρηση κοινωνικο-πολιτικο-ψυχολογικά ζητήματα, στο τέλος κατέληξε: "...αναρωτιέστε που θέλω να καταλήξω; ... πουθενά συγκεκριμένα..."
Εννοείται ότι είναι αντίθετοι. Ο κουμουνισμός βασίζεται σε ένα σύστημα που υπάρχει κράτος. Ο αναρχισμός αν έτσι μπορείς να το πεις δεν θέλει κανένα κράτος και να βασιστούμε όλοι στην καλή θέληση του καθενός. Και προφανώς όταν μας ενοχλήσει να του σπάσουμε το κεφάλι αφού δεν υπάρχει κράτος να μας δικάσει.
 

Γιώργος Ξύδης

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.340
Κριτικές
9
Like
4.700
Πόντοι
2.597

εσύ τον κόβεις για σοβαρό; βρήκε ευκαιρία να κάνει προπαγάνδα εν μέσω πανδημίας ρε φιλε και ανεβάζει κείμενα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πήρε 0,4% στις εκλογές και νομίζει ότι μιλάει εκ μέρους του λαού (που τους έχει φτύσει). Πιο γραφικοί κι απ το ΚΚΕ.

ΥΓ: Νομίζω δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τι θα γινόταν αν αυτή την στιγμή είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ έτσι; Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα.
 

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Μηνύματα
4.498
Like
4.668
Πόντοι
1.706
οι τιμες γενικα πρεπει να είναι ελευθερες

σε ορισμενα μερη που δεν  υπαρχει ανταγωνισμος σε περιπτώσεις εκτακτες η και  σε πολύ βασικα ειδη μπορει να υπαρχει διατιμηση η εφαρμογή του νομου περι αισχροκερδειας

στις καντινες των πλοιων στους αρχαιολογικους χωρους κλπ δεν υπαρχει επαρκης ανταφωνισμος
για αυτό και σε λιγα πραγματα υπαρχει διατιμηση,και είναι υποχρεωτικο να υπαρχουν
στα βαπόρια που εφερες παράδειγμα αν εχεις από το σπιτι σου θερμος με νερο η και 2 τοστ ποσο κρατανε το καλοκαιρι εκτος ψυγειου
επισης καποτε τελειωνει και το νερο
σε ένα ταξιδι προς την ροδο που διαρκει λοιπον αν διψας αν θελεις νερο πιστευω ότι η τιμη δεν πρεπει να είναι ελευθερη αν θες κοκα κολα ναι
οι τιμες δεν πεφτουν παντα σε ελευθερη αγορα
εχω συζητηση σε εξελιξη για αυτό για την τιμη της βενζίνης στα νησια
ας μην μιλησουμε για αυτό μαζι
να σου πω ένα άλλο παράδειγμα από την μυκονο
το σουβλακι και οι ξαπλωστρες

μην μου πεις ότι δεν υπαρχει ανταγωνισμος σε αυτά
παρολα αυτά το σουβλακι εκανε το καλοκαιρι νομιζω 3,5 στο φθηνοτερο μαγαζι
τι κανει ο ανταγωνισμος εδώ  ; τιποτα

εβαια ακουμε αυτά και οι περισσοτεροι δεν παμε στην μυκονο

εσεις λοιπον του  πλήρως ελευθερου ανταγωνισμου πιστευετε ότι με τον ελευθερο ανταγωνισμο που επικρατει εκει και απαγορευει την συντριπτικη πλειοψηφια των ελληνων να μην μπορει ναχ πλησιασει δεν πειραζςι
σε ακουω να λες πηγαινε σε φθηνοτερο νησι
αυτό εκανα
δεν βλεπω όλα να πανε καλα ομως

άλλο παράδειγμα
τωρα ζουμε σε κατασταση ανάγκης
οι τιμες στις μασκες και στα απολυμαντικα ειχαν παει κατά διαολου
δεν μπορούμε να μην αγοράζουμε μεχρι να εξισσοροπηθει η αγορα, ουτε μπορούμε να δινουμε ότι θελει ο κάθε πωλητης
ουτε εδώ η διατιμηση είναι η λυση γιατι εχουν αυξηθεί οι τιμες η πρωτων υλων η του προιοντος στο εξωτερικο
η εφαρμογή του νομου περι αισχροκερδιας από την κυβερνηση είναι σωστη και μπραβο της

Ξεκινάς με το ορθό, οτι οι τιμές γενικά πρέπει να είναι ελεύθερες αλλά μετά βάζεις τόσες εξαιρέσεις που διαβρώνεται ο κανόνας.
Τσουκ!
Οι τιμές πρέπει να είναι ελεύθερες και η δουλειά του κράτους είναι να ενισχύει τον ανταγωνισμό. Οχι να βάζει καινούριες στρεβλώσεις με τη διατίμηση.
Πάμε να δούμε με τη σειρά τα παραδείγματα που αναφέρεις, για να καταλήξουμε στο τελευταίο που συμφωνούμε.

Βασικά είδη σε διατίμηση:
Ποιά είναι βασικά; Το νερό που είπαμε στο προηγούμενο ποστ οτι εξαφανίζεται το 0,5λ και πωλείται ακριβά το 0,75λ;
Μια και είσαι παλιός θυμάσαι την διατίμηση στο ψωμί 70%; Αυτό που τελείωνε και αγοράζαμε το "πολυτελείας";
Τον ΟΤΕ που τον ήθελαν κρατικό μονοπώλιο και έγινε ανταγωνιστική αγορά και έπεσαν οι τιμές;
Το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο; Βασικά είδη δεν είναι;
Να τα βάλουμε στη διατίμηση ή η ελεύθερη αγορά λειτουργεί καλύτερα;

Καντίνες πλοίων, αρχαιολογικοί χώροι, βενζινάδικα στα νησιά, βενζινάδικα στην εθνική οδό, κλπ που δύσκολα λειτουργεί ο ανταγωνισμός:
Η αγορά μια χαρά αυτορρυθμίζεται. Ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής ξέρει να προστατεύσει την τσέπη του και κάνει ελεύθερες επιλογές χωρίς να έχει ανάγκη τον κρατικό νταβατζή. Αν πάει με άδειο ρεζερβουάρ χωρίς ένα μπουκαλάκι νερό δεν του φταίει η έλλειψη διατίμησης αλλά η απρονοησία του. Αντίθετα όπου βλέπει σεβασμό στα λεφτά του τότε επιβραβεύει με την προτίμησή του. Φέτος είδα κάπου ένα κυλικείο everest. Στο τραίνο νομίζω. Οι τιμές ελαφρά ακριβότερες από τις συνήθεις αλλά πλήρως δικαιολογημένες από τις συνθήκες λειτουργίας. Φυσικά ψώνισα ανενδοίαστα.
Αντίθετα ο ρόλος του κράτους είναι να ενισχύει τον ανταγωνισμό και όχι να τον στρεβλώνει με τη διατίμηση.
Δεν θέλω να φάω διατιμημένο τοστ με τυρί επειδή είναι το μόνο φθηνό που έχει ο αγιογδύτης έμπορας μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Θέλω να δίνει ελεύθερα άδειες σε όποιον θέλει να ανοίξει περίπτερο 10 μέτρα πριν την είσοδο.

Σουβλάκι και ξαπλώστρες στην Μύκονο:
Μια χαρά λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Τις τιμές τις συγκρίνεις σε συνάρτηση με το περιβάλλον. Οχι αυτόνομα.
Το τουριστικό προϊόν Μύκονος, Σαντορίνη κλπ δεν συγκρίνεται με το τουριστικό προϊόν Καμμένα Βούρλα.
Πως να το κάνουμε; Το σουβλάκι με 2€ που θα φας στη γειτονιά σου θα το πληρώσεις 3,5€ στην Οία.
Δεν σε κλέβουν. Έχουν άλλα κόστη και απευθύνονται σε διαφορετικής οικονομικής επιφάνειας πελάτες με διαφορετικές απαιτήσεις.
Και καλώς κατά τη γνώμη μου.
Με ενδιαφέρει περισσότερο να μπαίνει τουριστικό συνάλλαγμα στη χώρα παρά να έχω προσωπικά την δυνατότητα να βρέχω τα ποδάρια μου στην Ψαρού.

Αισχροκέρδεια στα αντισηπτικά κλπ:
Εδώ συμφωνούμε. Είναι ο μοναδικός λόγος που θα δεχόμουν διατίμηση. Γιατί δεν μιλάμε για τρόπο λειτουργίας της αγοράς. Μιλάμε για αντιμετώπιση μιας έκτακτης ανάγκης οπότε απαιτούνται έκτακτα μέτρα. Έπεσε θανατικό και κοιτάμε πως θα την βγάλουμε κάνα-δυο μήνες. Δεν υπάρχει χρόνος να λειτουργήσει ανταγωνιστικά η αγορά, να μπουν καινούριοι παίκτες και να ισορροπήσει. Ε οκ, ας βάλουμε φρένο στον γερολαδά που έτυχε να έχει απόθεμα. Προσοχή όμως. Εκτάκτως και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αν περάσει κανένα εξάμηνο και ακόμη λέμε για διατίμηση τότε είναι πλήρης αποτυχία.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Ασκήσεις ολοκληρωτισμού ελέω κορονοϊού

Η δεξια χουντα του67 ειχε σαν δικαιολογια τον κομμουνισμο

Μετα απο 8 χρονια - 74 -τον νομιμοποιησε... μετα απο 15χρονια  - 89 - συγκυβερνησε



 

Γιώργος Ξύδης

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.340
Κριτικές
9
Like
4.700
Πόντοι
2.597
Η δεξια χουντα του67 ειχε σαν δικαιολογια τον κομμουνισμο

Μετα απο 8 χρονια - 74 -τον νομιμοποιησε... μετα απο 15χρονια  - 89 - συγκυβερνησε

κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι...
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Ξεκινάς με το ορθό, οτι οι τιμές γενικά πρέπει να είναι ελεύθερες αλλά μετά βάζεις τόσες εξαιρέσεις που διαβρώνεται ο κανόνας.
Τσουκ!
Οι τιμές πρέπει να είναι ελεύθερες και η δουλειά του κράτους είναι να ενισχύει τον ανταγωνισμό. Οχι να βάζει καινούριες στρεβλώσεις με τη διατίμηση.
Πάμε να δούμε με τη σειρά τα παραδείγματα που αναφέρεις, για να καταλήξουμε στο τελευταίο που συμφωνούμε.

Βασικά είδη σε διατίμηση:
Ποιά είναι βασικά; Το νερό που είπαμε στο προηγούμενο ποστ οτι εξαφανίζεται το 0,5λ και πωλείται ακριβά το 0,75λ;
Μια και είσαι παλιός θυμάσαι την διατίμηση στο ψωμί 70%; Αυτό που τελείωνε και αγοράζαμε το "πολυτελείας";
Τον ΟΤΕ που τον ήθελαν κρατικό μονοπώλιο και έγινε ανταγωνιστική αγορά και έπεσαν οι τιμές;
Το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο; Βασικά είδη δεν είναι;
Να τα βάλουμε στη διατίμηση ή η ελεύθερη αγορά λειτουργεί καλύτερα;

Καντίνες πλοίων, αρχαιολογικοί χώροι, βενζινάδικα στα νησιά, βενζινάδικα στην εθνική οδό, κλπ που δύσκολα λειτουργεί ο ανταγωνισμός:
Η αγορά μια χαρά αυτορρυθμίζεται. Ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής ξέρει να προστατεύσει την τσέπη του και κάνει ελεύθερες επιλογές χωρίς να έχει ανάγκη τον κρατικό νταβατζή. Αν πάει με άδειο ρεζερβουάρ χωρίς ένα μπουκαλάκι νερό δεν του φταίει η έλλειψη διατίμησης αλλά η απρονοησία του. Αντίθετα όπου βλέπει σεβασμό στα λεφτά του τότε επιβραβεύει με την προτίμησή του. Φέτος είδα κάπου ένα κυλικείο everest. Στο τραίνο νομίζω. Οι τιμές ελαφρά ακριβότερες από τις συνήθεις αλλά πλήρως δικαιολογημένες από τις συνθήκες λειτουργίας. Φυσικά ψώνισα ανενδοίαστα.
Αντίθετα ο ρόλος του κράτους είναι να ενισχύει τον ανταγωνισμό και όχι να τον στρεβλώνει με τη διατίμηση.
Δεν θέλω να φάω διατιμημένο τοστ με τυρί επειδή είναι το μόνο φθηνό που έχει ο αγιογδύτης έμπορας μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Θέλω να δίνει ελεύθερα άδειες σε όποιον θέλει να ανοίξει περίπτερο 10 μέτρα πριν την είσοδο.

Σουβλάκι και ξαπλώστρες στην Μύκονο:
Μια χαρά λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Τις τιμές τις συγκρίνεις σε συνάρτηση με το περιβάλλον. Οχι αυτόνομα.
Το τουριστικό προϊόν Μύκονος, Σαντορίνη κλπ δεν συγκρίνεται με το τουριστικό προϊόν Καμμένα Βούρλα.
Πως να το κάνουμε; Το σουβλάκι με 2€ που θα φας στη γειτονιά σου θα το πληρώσεις 3,5€ στην Οία.
Δεν σε κλέβουν. Έχουν άλλα κόστη και απευθύνονται σε διαφορετικής οικονομικής επιφάνειας πελάτες με διαφορετικές απαιτήσεις.
Και καλώς κατά τη γνώμη μου.
Με ενδιαφέρει περισσότερο να μπαίνει τουριστικό συνάλλαγμα στη χώρα παρά να έχω προσωπικά την δυνατότητα να βρέχω τα ποδάρια μου στην Ψαρού.

Αισχροκέρδεια στα αντισηπτικά κλπ:
Εδώ συμφωνούμε. Είναι ο μοναδικός λόγος που θα δεχόμουν διατίμηση. Γιατί δεν μιλάμε για τρόπο λειτουργίας της αγοράς. Μιλάμε για αντιμετώπιση μιας έκτακτης ανάγκης οπότε απαιτούνται έκτακτα μέτρα. Έπεσε θανατικό και κοιτάμε πως θα την βγάλουμε κάνα-δυο μήνες. Δεν υπάρχει χρόνος να λειτουργήσει ανταγωνιστικά η αγορά, να μπουν καινούριοι παίκτες και να ισορροπήσει. Ε οκ, ας βάλουμε φρένο στον γερολαδά που έτυχε να έχει απόθεμα. Προσοχή όμως. Εκτάκτως και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αν περάσει κανένα εξάμηνο και ακόμη λέμε για διατίμηση τότε είναι πλήρης αποτυχία.

ωραιο το κειμενακι ... τι το χαλας στο τελος ?

ο γερολαδας δεν εχει καποιο απεριοριστο αποθεμα που να φτανει για ολους για 2-3-6 μηνες (ή οσο κρατησει το πανηγυρι)
καποιοι θα προλαβουν να παρουν, καποιοι αλλοι θα βρουν στην μαυρη αγορα ή μεσω διαπλοκης, και μολις τελειωσει το αποθεμα (που εχει ηδη τελειωσει γιαυτο και εχεις ελλειψεις σημερα) πως θα την βγαλουμε ? ο καλυτερος τροπος ειναι να αφησεις την αγορα να λειτουργησει ανταγωνιστικα, αλλιως, εαν περιμενεις απο τους κρατιστες να σου βρουν λυση, θα μετρησεις πολυ περισσοτερους νεκρους
 

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.926
Like
1.533
Πόντοι
266
Ξεκινάς με το ορθό, οτι οι τιμές γενικά πρέπει να είναι ελεύθερες αλλά μετά βάζεις τόσες εξαιρέσεις που διαβρώνεται ο κανόνας.
Τσουκ!
Οι τιμές πρέπει να είναι ελεύθερες και η δουλειά του κράτους είναι να ενισχύει τον ανταγωνισμό. Οχι να βάζει καινούριες στρεβλώσεις με τη διατίμηση.
Πάμε να δούμε με τη σειρά τα παραδείγματα που αναφέρεις, για να καταλήξουμε στο τελευταίο που συμφωνούμε.

Βασικά είδη σε διατίμηση:
Ποιά είναι βασικά; Το νερό που είπαμε στο προηγούμενο ποστ οτι εξαφανίζεται το 0,5λ και πωλείται ακριβά το 0,75λ;
Μια και είσαι παλιός θυμάσαι την διατίμηση στο ψωμί 70%; Αυτό που τελείωνε και αγοράζαμε το "πολυτελείας";
Τον ΟΤΕ που τον ήθελαν κρατικό μονοπώλιο και έγινε ανταγωνιστική αγορά και έπεσαν οι τιμές;
Το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο; Βασικά είδη δεν είναι;
Να τα βάλουμε στη διατίμηση ή η ελεύθερη αγορά λειτουργεί καλύτερα;

Καντίνες πλοίων, αρχαιολογικοί χώροι, βενζινάδικα στα νησιά, βενζινάδικα στην εθνική οδό, κλπ που δύσκολα λειτουργεί ο ανταγωνισμός:
Η αγορά μια χαρά αυτορρυθμίζεται. Ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής ξέρει να προστατεύσει την τσέπη του και κάνει ελεύθερες επιλογές χωρίς να έχει ανάγκη τον κρατικό νταβατζή. Αν πάει με άδειο ρεζερβουάρ χωρίς ένα μπουκαλάκι νερό δεν του φταίει η έλλειψη διατίμησης αλλά η απρονοησία του. Αντίθετα όπου βλέπει σεβασμό στα λεφτά του τότε επιβραβεύει με την προτίμησή του. Φέτος είδα κάπου ένα κυλικείο everest. Στο τραίνο νομίζω. Οι τιμές ελαφρά ακριβότερες από τις συνήθεις αλλά πλήρως δικαιολογημένες από τις συνθήκες λειτουργίας. Φυσικά ψώνισα ανενδοίαστα.
Αντίθετα ο ρόλος του κράτους είναι να ενισχύει τον ανταγωνισμό και όχι να τον στρεβλώνει με τη διατίμηση.
Δεν θέλω να φάω διατιμημένο τοστ με τυρί επειδή είναι το μόνο φθηνό που έχει ο αγιογδύτης έμπορας μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Θέλω να δίνει ελεύθερα άδειες σε όποιον θέλει να ανοίξει περίπτερο 10 μέτρα πριν την είσοδο.

Σουβλάκι και ξαπλώστρες στην Μύκονο:
Μια χαρά λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Τις τιμές τις συγκρίνεις σε συνάρτηση με το περιβάλλον. Οχι αυτόνομα.
Το τουριστικό προϊόν Μύκονος, Σαντορίνη κλπ δεν συγκρίνεται με το τουριστικό προϊόν Καμμένα Βούρλα.
Πως να το κάνουμε; Το σουβλάκι με 2€ που θα φας στη γειτονιά σου θα το πληρώσεις 3,5€ στην Οία.
Δεν σε κλέβουν. Έχουν άλλα κόστη και απευθύνονται σε διαφορετικής οικονομικής επιφάνειας πελάτες με διαφορετικές απαιτήσεις.
Και καλώς κατά τη γνώμη μου.
Με ενδιαφέρει περισσότερο να μπαίνει τουριστικό συνάλλαγμα στη χώρα παρά να έχω προσωπικά την δυνατότητα να βρέχω τα ποδάρια μου στην Ψαρού.

Αισχροκέρδεια στα αντισηπτικά κλπ:
Εδώ συμφωνούμε. Είναι ο μοναδικός λόγος που θα δεχόμουν διατίμηση. Γιατί δεν μιλάμε για τρόπο λειτουργίας της αγοράς. Μιλάμε για αντιμετώπιση μιας έκτακτης ανάγκης οπότε απαιτούνται έκτακτα μέτρα. Έπεσε θανατικό και κοιτάμε πως θα την βγάλουμε κάνα-δυο μήνες. Δεν υπάρχει χρόνος να λειτουργήσει ανταγωνιστικά η αγορά, να μπουν καινούριοι παίκτες και να ισορροπήσει. Ε οκ, ας βάλουμε φρένο στον γερολαδά που έτυχε να έχει απόθεμα. Προσοχή όμως. Εκτάκτως και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αν περάσει κανένα εξάμηνο και ακόμη λέμε για διατίμηση τότε είναι πλήρης αποτυχία.
για το νερο
πραγματι υπηρχε αυτό που λες για το 0,75 λτ αλλα ηταν πολύ σπανιο

συνηθως υπηρχε  το νερο των 0,5λτ
και όπως θα δεις τις αποφασεις για τις καντινες βαλανε στην  διατιμηση και του 0,75λτ και ότι τα ειδη είναι υποχρεωτικα να υπαρχουν και ότι πρεπει να υπαρχει ταμπελλα να τα επισημαινει

ρίτη, 05 Απριλίου 2016 - 16:06
Gazzetta team

Πλαφόν σε 9 προϊόντα που πωλούνται σε πρόσφυγες. είναι άλλη μια
1 εκει που βρίσκονται  στους καταυλισμουςμια στις εθνικες οδους

Εννέα προϊόντα σε διατίμηση στις οργανωμένες πλαζ


Ποια προϊόντα, με ποιες τιμές, είναι σε διατίμηση σε καντίνες-κυλικεία

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει τους ελέγχους για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, και στο πλαίσιο αυτό ενημερώνει όσους ταξιδεύουν με πλοία, αεροπλάνα, τρένα, υπεραστικά λεωφορεία αλλά και όσους επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους και εκείνοι που επιλέγουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια σε οργανωμένες παραλίες, ότι υπάρχουν συγκεκριμένα ροφήματα και μικρά γεύματα τα οποία πωλούνται με ανώτατη τιμή πώλησης. Βρίσκονται δηλαδή στη διατίμηση.
Επίσης οι επιχειρήσεις οι οποίες εμπορεύονται αυτά τα αγαθά (κυλικεία, καντίνες κ.λπ.) είναι υποχρεωμένες να τα έχουν στη διάθεση των καταναλωτών. Σύμφωνα λοιπόν με τους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ τα είδη αυτά και οι ανώτατες τιμές πώλησής τους είναι:

• Νερό 500 ml: 0,50 ευρώ
• Νερό 750 ml: 0,75 ευρώ
• Τοστ ή σάντουιτς με τυρί, ψημένο ή άψητο: 1,25 ευρώ
• Τοστ ή σάντουιτς με τυρί και ζαμπόν ψημένο ή άψητο: 1,45 ευρώ
• Καφές ελληνικός μονός: 1,20 ευρώ
• Καφές φίλτρου: 1,30 ευρώ
• Καφές εσπρέσο μονός ζεστός ή κρύος (φρέντο): 1,45 ευρώ
• Καφές φραπέ ή νες μονός: 1,30 ευρώ
• Τσάι (ζεστό ή κρύο): 1,30 ευρώ.
Οι τιμές αυτές ισχύουν για όρθιους πελάτες και όχι καθήμενους προς τους οποίους παρέχονται υπηρεσίες (παραγγελίες για σερβίρισμα από σερβιτόρους).
Είναι επίσης υποχρεωτική η αναγραφή των προϊόντων αυτών στους τιμοκαταλόγους σε ειδικό πλαίσιο στο οποίο αναγράφονται με κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα τα εξής: «ΓΙΑ ΟΡΘΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ, ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ, ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΪ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ» - «FOR CUSTOMERS THAT ARE NOT SEATED, BOTTLED WATER, SANDWICHES, TOASTS, COFFEE AND TEA ARE AVAILABLE AT REGULATED PRICES».
Οπως προαναφέρθηκε, τα αγαθά αυτά θα πρέπει να διατίθενται από τις επιχειρήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ενώ για τα επιβατικά πλοία και αεροδρόμια όλο το 24ωρο. Σε ό,τι αφορά τα πλοία οι προαναφερόμενοι κανόνες και η διάθεση διατιμημένων προϊόντων ισχύουν μόνο για τις θέσεις «οικονομική» και «διακεκριμένη», αλλά και για εκείνα που εκτελούν δρομολόγια εσωτερικών γραμμών.


οι αποφασεις είναι διαφορετικών κυβερνήσεων διαφορετικών υπουργων
εκτος από τις 2 για τους προσφυγες

γιατι ελληφθησαν αυτές οι αποφασεις
γιατι πριν υπηρχαν καταγγελιες ότι υπηρχαν υπερβολικες τιμες προηγουμένως και δεν λειτουργουσε ο ανταγωνισμος που λετε

δεν υπαρχει ανταγωνισμος στα κυλικεία των τρενων πλοιων,αρχαιολογικων χωρων μακρια από πολεις και το στις παραλιες κλπ
πολλες φορες π.χ  δεν μπορεις να εχεις αγορασει προηγουμένως νερο σε πλοιο για ροδο
ακομα και να εχεις θερμος το καλοκαιρι σε 3  ωρες θα εχει τελειωσει και υα χρειστει να αγορασεις
ουτε πρεπει αναγκαστικα να τιμωρούμε αυτους που δεν το εχουν προβλεψει η τους τουρίστες που δεν το ξερουν
τα κυλικεία εχουν δεκάδες ειδη
δεν μπορεις να βαλεις την κοκα κολα στην διατιμηση
ας πιει νερο

τωρα τα προιοντα στην μυκονο κλπ εγραωα και εγω ότι μπορουν να εχουν αυξημενο κοστος γιατι εχουν αυξημένα κοστη
όχι όμως τετοια διαφορα
μην ξεχνας ότι στην μυκονο κάθονται και μονιμοι κατοικοι και δημόσιοι υπαλληλοι απολαλλο μερος όχι μονο τουρίστες
π.χ στους καθηγητες από αλλα μερη δεν τους φτανουν χρηματα και νομιζω ο δήμαρχος κανει αγωνα για να τους βρει στεγη
και εμενα μου αρεσει το συναλλαγμα από τους πλουσιους ξενους
αυτό μπορει να συνυπαρξει όμως και με τουρίστες ελληνες που λογω κοστους δεν μπορουν να πανε στην μυκονο με τον ελευθερο ανταγωνισμο
π.χ σε κάθε εστιατοριο 6 ειδη προιοντων 1 ζυμαρικο 1 κρεας 1 ψαρι 2 σαλατες 1 ορεκτικο να είναι σε διατιμηση
για δε τα ξενοδοχεια το 20% των θεσεων να απευθυνωνται σε ελληνες με προκαθορισμένες τιμες αναλογα την κατηγορια

για την βενζινη στα νησια δεν μπορεις να προνοησεις
γεμιζεις στην αθηνα και μετα τις 5;μερες που θα τελειωσει πρεπει να βαλεις εκει
δεν είναι λογικο λογω της εκμεταλλευσης της θεσης εκει να βγαζουν τριπλασιο κερδος από τον αθηναιο βενζινα επειδή δεν λειτουργει ο ανταγωνισμος και για τον τουριστα και τον μονιμο κατοικο

χαιρομαι που συμφωνούμε στον ΠΡΟΣΩΡΙΝο ελεγχο  τιμων σε μασκες και σε αντισηπτικα

για τις τηλεπικοινωνίες
είναι δυσκολο να συγκρινεις την τωρινη κατασταση που υπαρχουν  σταθερα και κινητα με τον πολύ παλιο οτε
θυμαμαι ότι τοτε μπορει να περιμενες μεχρι 2 χρονια να παρης τηλεφωνο και όταν σου ερχοταν πληρωνες ένα ποσο
όμως δεν υπηρχε χρονοχρεωση και μιλαγες με 1 δραχμή ωρες
τωρα εδώ και λιγο καιρο εχω διαπιστωσει ότι ολες οι εταιρειες κινητης ακολουθώντας 1 μια την άλλη ανεβαζουν το ελαχιστο ποσο αγορς χρονου ,τωρα 10 η 12 και μειωνουν τον χρονο που ισχυει 2μηνες τωρα
κανουν δηλαδή εναρμονισμενη πρακτικη

και σημερα το κρατος βοηθα στην διατηρηση προκαθορισμενων  τιμων στις ασικες συγκοινωνιες στην δεη,στην ΕΥΔΑΠ στα περισσοτερα ταξι στα δημοσια ΚΤΕΟ κλπ
δεν ξερω αν οι εναλλακτικες της δεη είναι κερδοφορες
πιστευω ότι μερος της ζημιας της δεη είναι γιατι για πολιτικους λογους δεν κόβεται το ρευμα
επισης δεν ξερω αν τα δημοσια ΚΤΕΟ με τα 40 ευρω είναι κερδοφορα που είναι φθηνοτερα από τα ιδιωτικα



 

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Μηνύματα
4.498
Like
4.668
Πόντοι
1.706
ωραιο το κειμενακι ... τι το χαλας στο τελος ?

ο γερολαδας δεν εχει καποιο απεριοριστο αποθεμα που να φτανει για ολους για 2-3-6 μηνες (ή οσο κρατησει το πανηγυρι)
καποιοι θα προλαβουν να παρουν, καποιοι αλλοι θα βρουν στην μαυρη αγορα ή μεσω διαπλοκης, και μολις τελειωσει το αποθεμα (που εχει ηδη τελειωσει γιαυτο και εχεις ελλειψεις σημερα) πως θα την βγαλουμε ? ο καλυτερος τροπος ειναι να αφησεις την αγορα να λειτουργησει ανταγωνιστικα, αλλιως, εαν περιμενεις απο τους κρατιστες να σου βρουν λυση, θα μετρησεις πολυ περισσοτερους νεκρους

Γι' αυτό κάνω τον διαχωρισμό σε λειτουργία αγοράς και σε έκτακτες συνθήκες. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.
Στην καθημερινότητα όταν ακούω για ρυθμίσεις, επιδόματα, διατίμηση, επιδότηση βγάζω καντήλες.
Τα θεωρώ όλα αυτά στρεβλώσεις της ελεύθερης οικονομίας.
Τώρα όμως δεν είναι έτσι.
Υπάρχει το υπέρτερο αγαθό που λέγεται δημόσια υγεία.
Για να προστατευθεί αυτό δέχομαι την παρέμβαση του κράτους στην λειτουργία των επιχειρήσεων και το προσωρινό κλείσιμό τους.
Δέχομαι και υποστηρίζω την ενίσχυση των εργαζομένων όσο το κράτος επιβάλει την διακοπή και απαγορεύει τις απολύσεις.
Δέχομαι την αναβολή κάποιων υποχρεώσεων όσο δεν υπάρχει έσοδο στην επιχείρηση.
Δέχομαι τον περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης και της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών.
Έχω νερώσει λοιπόν την συμπεριφορά μου πολύ για να το παίξω πούρος φιλελεύθερος στην διατίμηση των αντισηπτικών και μασκών.
Δεν πρόκειται να ανοίξει αγορά, να μπουν νέοι παίκτες μέσα σε ένα-δυο μήνες και να επέλθει ισορροπία.
Οπότε το φρένο στην κερδοσκοπία του φόβου το βρίσκω θετικό.
Από όλα αυτά τα παραπάνω θεωρώ οτι η διατίμηση είναι το ελάσσων.
Το πιο σημαντικό είναι να μην αρχίσει η κυβέρνηση κανένα γαϊτανάκι αποζημιώσεων στο πνεύμα του "δώσε και μένα μπάρμπα" και ξαναγυρίσουμε στα παλιά.
 

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.926
Like
1.533
Πόντοι
266
επειδή εχουμε μια διαφωνια στο συγκεκριμενο με τον αντωνη και συμφωνια με τον πολιτη
συμφωνείτε με την δηλωση του γεωργιαδη η πιστευετε ότι θα πρεπει να αφεθουν ελευθερες οι τιμες  για τις μασκες και τα αντισηπτικα οποιες και να είναι και ότι θα επελθει ισσοροπια και μειωση τους;

Αναφερόμενος σε τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας εν μέσω της κατάστασης που επικρατεί, υποστήριξε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά την αγορά και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων αν υπάρξει ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια.
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Δεν πρόκειται να ανοίξει αγορά, να μπουν νέοι παίκτες μέσα σε ένα-δυο μήνες και να επέλθει ισορροπία.

τι να κανουμε ... οπως λεει και ο daima εδω διαφωνουμε

οποιον τομεα και να παρεις ... η ελευθερη αγορα και ο ανταγωνισμος υπερτερει των κρατιστων και της κεντρικα σχεδιασμενης οικονομιας

πιο γρηγορα θα μπουν νεοι παικτες στην αγορα και θα επελθει η ισορροπια, παρα αν περιμενεις τον κρατικο κρυφοκουμουνιστικο σχεδιασμο να σου λυσει τα προβληματα των ελλειψεων

οποιο τομεα και να δεις, η εμπειρια δειχνει οτι ο κεντρικος σχεδιασμος τα κανει μανταρα - τι σε κανει να πιστευεις οτι εδω θα βρει λυση, χωρις να δημιουργησει τεραστια προβληματα ?
 

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Μηνύματα
4.498
Like
4.668
Πόντοι
1.706
για το νερο
πραγματι υπηρχε αυτό που λες για το 0,75 λτ αλλα ηταν πολύ σπανιο

συνηθως υπηρχε  το νερο των 0,5λτ
και όπως θα δεις τις αποφασεις για τις καντινες βαλανε στην  διατιμηση και του 0,75λτ και ότι τα ειδη είναι υποχρεωτικα να υπαρχουν και ότι πρεπει να υπαρχει ταμπελλα να τα επισημαινει

ρίτη, 05 Απριλίου 2016 - 16:06
Gazzetta team

Πλαφόν σε 9 προϊόντα που πωλούνται σε πρόσφυγες. είναι άλλη μια
1 εκει που βρίσκονται  στους καταυλισμουςμια στις εθνικες οδους

Εννέα προϊόντα σε διατίμηση στις οργανωμένες πλαζ


Ποια προϊόντα, με ποιες τιμές, είναι σε διατίμηση σε καντίνες-κυλικεία

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει τους ελέγχους για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, και στο πλαίσιο αυτό ενημερώνει όσους ταξιδεύουν με πλοία, αεροπλάνα, τρένα, υπεραστικά λεωφορεία αλλά και όσους επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους και εκείνοι που επιλέγουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια σε οργανωμένες παραλίες, ότι υπάρχουν συγκεκριμένα ροφήματα και μικρά γεύματα τα οποία πωλούνται με ανώτατη τιμή πώλησης. Βρίσκονται δηλαδή στη διατίμηση.
Επίσης οι επιχειρήσεις οι οποίες εμπορεύονται αυτά τα αγαθά (κυλικεία, καντίνες κ.λπ.) είναι υποχρεωμένες να τα έχουν στη διάθεση των καταναλωτών. Σύμφωνα λοιπόν με τους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ τα είδη αυτά και οι ανώτατες τιμές πώλησής τους είναι:

• Νερό 500 ml: 0,50 ευρώ
• Νερό 750 ml: 0,75 ευρώ
• Τοστ ή σάντουιτς με τυρί, ψημένο ή άψητο: 1,25 ευρώ
• Τοστ ή σάντουιτς με τυρί και ζαμπόν ψημένο ή άψητο: 1,45 ευρώ
• Καφές ελληνικός μονός: 1,20 ευρώ
• Καφές φίλτρου: 1,30 ευρώ
• Καφές εσπρέσο μονός ζεστός ή κρύος (φρέντο): 1,45 ευρώ
• Καφές φραπέ ή νες μονός: 1,30 ευρώ
• Τσάι (ζεστό ή κρύο): 1,30 ευρώ.
Οι τιμές αυτές ισχύουν για όρθιους πελάτες και όχι καθήμενους προς τους οποίους παρέχονται υπηρεσίες (παραγγελίες για σερβίρισμα από σερβιτόρους).
Είναι επίσης υποχρεωτική η αναγραφή των προϊόντων αυτών στους τιμοκαταλόγους σε ειδικό πλαίσιο στο οποίο αναγράφονται με κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα τα εξής: «ΓΙΑ ΟΡΘΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ, ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ, ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΪ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ» - «FOR CUSTOMERS THAT ARE NOT SEATED, BOTTLED WATER, SANDWICHES, TOASTS, COFFEE AND TEA ARE AVAILABLE AT REGULATED PRICES».
Οπως προαναφέρθηκε, τα αγαθά αυτά θα πρέπει να διατίθενται από τις επιχειρήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ενώ για τα επιβατικά πλοία και αεροδρόμια όλο το 24ωρο. Σε ό,τι αφορά τα πλοία οι προαναφερόμενοι κανόνες και η διάθεση διατιμημένων προϊόντων ισχύουν μόνο για τις θέσεις «οικονομική» και «διακεκριμένη», αλλά και για εκείνα που εκτελούν δρομολόγια εσωτερικών γραμμών.


οι αποφασεις είναι διαφορετικών κυβερνήσεων διαφορετικών υπουργων
εκτος από τις 2 για τους προσφυγες

γιατι ελληφθησαν αυτές οι αποφασεις
γιατι πριν υπηρχαν καταγγελιες ότι υπηρχαν υπερβολικες τιμες προηγουμένως και δεν λειτουργουσε ο ανταγωνισμος που λετε

δεν υπαρχει ανταγωνισμος στα κυλικεία των τρενων πλοιων,αρχαιολογικων χωρων μακρια από πολεις και το στις παραλιες κλπ
πολλες φορες π.χ  δεν μπορεις να εχεις αγορασει προηγουμένως νερο σε πλοιο για ροδο
ακομα και να εχεις θερμος το καλοκαιρι σε 3  ωρες θα εχει τελειωσει και υα χρειστει να αγορασεις
ουτε πρεπει αναγκαστικα να τιμωρούμε αυτους που δεν το εχουν προβλεψει η τους τουρίστες που δεν το ξερουν
τα κυλικεία εχουν δεκάδες ειδη
δεν μπορεις να βαλεις την κοκα κολα στην διατιμηση
ας πιει νερο
Ρε 'συ όσες αποφάσεις και να μου βάλεις, όσων κυβερνήσεων και υπουργών η πραγματικότητα δεν θα αλλάξει.
Με την επιβολή κάνεις μια τρύπα στο νερό.
Όταν υπάρχει ωφέλεια να γίνει κάτι τότε πραγματοποιείται. Όταν υπάρχει εξαναγκασμός τότε καταστρατηγείται. ΝΟΜΟΣ.

Βγάλε 10 εγκυκλίους για διατίμηση στα νερά των 0,5λ και 0,75λ. Θα εμφανιστούν νερά των 0,8λ και θα πωλούνται στην τιμή που θα ορίσει ο νόμος της προσφοράς-ζήτησης. Πιο φθηνά θα εξαφανίζονται και πιο ακριβά θα μαραζώνουν στο ράφι.
Βγάλε άλλες 10 εγκυκλίους με κλειδωμένες τιμές στα τόστ τυρί και τόστ τυρί-ζαμπόν. Όλοι θα πουλάνε τοστ με ζαμπόν-τυρί-μουστάρδα.

τωρα τα προιοντα στην μυκονο κλπ εγραωα και εγω ότι μπορουν να εχουν αυξημενο κοστος γιατι εχουν αυξημένα κοστη
όχι όμως τετοια διαφορα
μην ξεχνας ότι στην μυκονο κάθονται και μονιμοι κατοικοι και δημόσιοι υπαλληλοι απολαλλο μερος όχι μονο τουρίστες
π.χ στους καθηγητες από αλλα μερη δεν τους φτανουν χρηματα και νομιζω ο δήμαρχος κανει αγωνα για να τους βρει στεγη
και εμενα μου αρεσει το συναλλαγμα από τους πλουσιους ξενους
αυτό μπορει να συνυπαρξει όμως και με τουρίστες ελληνες που λογω κοστους δεν μπορουν να πανε στην μυκονο με τον ελευθερο ανταγωνισμο
π.χ σε κάθε εστιατοριο 6 ειδη προιοντων 1 ζυμαρικο 1 κρεας 1 ψαρι 2 σαλατες 1 ορεκτικο να είναι σε διατιμηση
για δε τα ξενοδοχεια το 20% των θεσεων να απευθυνωνται σε ελληνες με προκαθορισμένες τιμες αναλογα την κατηγορια
Δεν γίνονται αυτά.
Το μπιφτέκι ή το σουβλάκι θα είναι το φθηνό; Αν τελειώσει η διατιμημένη σαρδέλα θα πρέπει να σερβίρει φθηνή συναγρίδα αλλιώς πρόστιμο; Διατίμηση στο κουτούκι του μπαρμπα Μήτσου, διατίμηση και στο Βαρούλκο;
Το ξύλο από τους ξενοδόχους δύο, τριών και τεσσάρων αστέρων ποιός θα το φάει; Γιατί εγώ, εσύ και οι υπόλοιποι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων θα μένουμε στις διατιμημένες καμπάνες του αστέρα. Ασε τους μαλάκες τους ξένους να στριμώχνονται με την πλέμπα στο τετράστερο.
Συμπέρασμα: Οποιαδήποτε παρέμβαση του κράτους στρεβλώνει την αγορά.

για την βενζινη στα νησια δεν μπορεις να προνοησεις
γεμιζεις στην αθηνα και μετα τις 5;μερες που θα τελειωσει πρεπει να βαλεις εκει
δεν είναι λογικο λογω της εκμεταλλευσης της θεσης εκει να βγαζουν τριπλασιο κερδος από τον αθηναιο βενζινα επειδή δεν λειτουργει ο ανταγωνισμος και για τον τουριστα και τον μονιμο κατοικο
Συμφωνούμε λοιπόν ότι όποιος έχει ανταγωνιστικές τιμές έχει ευχαριστημένους πελάτες που χαίρονται να του δίνουν τα λεφτά τους.
Όποιος είναι αγιογδύτης βλέπει τους δυνητικούς πελάτες του να προσπερνούν μηχανευόμενοι τρόπους να τον αποφύγουν.
Με αυτή τη γνώση πορευόμαστε και κάνουμε τα κουμάντα μας. Προσωπικά θα είχα μπιτόνι στο πορτ-μπαγκάζ.

χαιρομαι που συμφωνούμε στον ΠΡΟΣΩΡΙΝο ελεγχο  τιμων σε μασκες και σε αντισηπτικα
Εφ'όσον τονίζεις το "προσωρινό" συντάσσομαι ανεπιφύλακτα.

για τις τηλεπικοινωνίες
είναι δυσκολο να συγκρινεις την τωρινη κατασταση που υπαρχουν  σταθερα και κινητα με τον πολύ παλιο οτε
θυμαμαι ότι τοτε μπορει να περιμενες μεχρι 2 χρονια να παρης τηλεφωνο και όταν σου ερχοταν πληρωνες ένα ποσο
όμως δεν υπηρχε χρονοχρεωση και μιλαγες με 1 δραχμή ωρες
τωρα εδώ και λιγο καιρο εχω διαπιστωσει ότι ολες οι εταιρειες κινητης ακολουθώντας 1 μια την άλλη ανεβαζουν το ελαχιστο ποσο αγορς χρονου ,τωρα 10 η 12 και μειωνουν τον χρονο που ισχυει 2μηνες τωρα
κανουν δηλαδή εναρμονισμενη πρακτικη
Τον κρατικό ΟΤΕ τον ζήσαμε. Ήταν πολύ κακός, ακριβός και αδιάφορος για την εξυπηρέτηση των πελατών του. Κλασική περίπτωση κρατικού μονοπωλίου.
Φυσικά το οτι μίλαγες με 1 δραχμή ώρες δεν ήταν ωφέλεια.
Ως κρατική οντότητα μάντεψε τα ελλείμματά του ποιός τα πλήρωνε.
Φυσικά αυτό δεν δίνει ελαφρυντικό στην σημερινή εναρμονισμένη πρακτική του ολιγοπωλίου τηλεπικοινωνιών.
Είπαμε οτι ο ρόλος του κράτους είναι να διασφαλίσει τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Σαφώς τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να ελέγχονται και να τιμωρούνται.

και σημερα το κρατος βοηθα στην διατηρηση προκαθορισμενων  τιμων στις ασικες συγκοινωνιες στην δεη,στην ΕΥΔΑΠ στα περισσοτερα ταξι στα δημοσια ΚΤΕΟ κλπ
δεν ξερω αν οι εναλλακτικες της δεη είναι κερδοφορες
πιστευω ότι μερος της ζημιας της δεη είναι γιατι για πολιτικους λογους δεν κόβεται το ρευμα
επισης δεν ξερω αν τα δημοσια ΚΤΕΟ με τα 40 ευρω είναι κερδοφορα που είναι φθηνοτερα από τα ιδιωτικα

Ελα παραδέξου οτι αυτά τα γράφεις για να με τρολλάρεις.
Θυμάσαι τις εποχές που υπήρχαν μόνο δημόσια κτεο; Που πήγαινες σκυφτός με το μπαξίσι για να σε αντιμετωπίσει σα σκουπίδι ο βυσματίας υπαλληλίσκος; Τις αναπολείς;
'Η τη ΔΕΗ που δεν κόβει το ρεύμα από τους κακοπληρωτές; Μιλάμε για την ίδια ΔΕΗ που οι Φωτόπουλοι κάναν πάρτυ και αν κάποιος τους ενοχλούσε δεν δίσταζαν να βυθίσουν την χώρα στο σκοτάδι;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom