Νέα

Πολιτικά νέα/άρθρα από websites, blogs κλπ.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 231K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Συμφωνείτε με την αποπομπή της Δραγωνας από το Υπουργείο παιδείας αφού δεν έχει τα τυπικά προσόντα;

• Ναι

Ψήφοι: 103 86,6%
  • Όχι

Ψήφοι: 16 13,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    119

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]fethry , η Εκκλησία στην  7ετία  αλώθηκε  ! Και μετά την άλωσή της σώπασε ...
Δεν νομίζω να ήταν και ο μοναδικός θεσμός που σώπασε τότε . Και η δικαιοσύνη είχε τότε σωπάσει ... Γιατί δεν είμαστε το ίδιο επικριτικοί και προς αυτήν ?[/size]

Ποιος στο είπε (ότι δεν είμαστε)?

Συζητήσαμε ποτέ εδώ για τη στάση της δικαιοσύνης στην επταετία?

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ποιος στο είπε (ότι δεν είμαστε)?

Συζητήσαμε ποτέ εδώ για τη στάση της δικαιοσύνης στην επταετία?
Μήπως συζητήσαμε την ίδια την επταετία;
Εδώ ένα -δυσανάλογα μεγάλο εν σχέσει με το μέσο όρο έξωθεν- λέει οτι μια χαρά ήταν τα πράγματα επί χούντας!
Έλεος!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μήπως συζητήσαμε την ίδια την επταετία;
Εδώ ένα -δυσανάλογα μεγάλο εν σχέσει με το μέσο όρο έξωθεν- λέει οτι μια χαρά ήταν τα πράγματα επί χούντας!
Έλεος!

Τί άλλο πια να πούμε για την επταετία;
Έχουν περάσει 41 χρόνια από τότε που ξεκίνησε και 34 χρόνια από τότε που έληξε...
Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού ήταν πολύ μικρο για να έχει αναμνήσεις ή δεν είχε γεννηθεί καν...
Λες και το τί έκανε ο Χριστούδουλος ή ο Καζάκος (δήμαρχος ζωγράφου) τότε θα λύσει τα προβλήματα των G-700, της ανεργίας ή της εγκληματικότητας ντόπιων και αλλοδαπών...
Και το κυνήγι χουντικών σταγονιδίων μετά από τόσο καιρό μόνο γέλιο προκαλεί...
Πάλι καλά που δεν έχει βγει κανά θρίλερ με τίτλο "Ξέρω τί έκανες την επταετία" κατά το "Ξέρω τί έκανες πέρυσι το καλοκαίρι"...

Η δε απονομή πιστοποιητικών χουντοφροσύνης ελάχιστα διαφέρει από τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων της 10ετίας του 50...
Τότε τα έδιναν οι δεξιοί, τώρα τα μοιράζουν οι αριστεροί...
Οι οποίοι ανασύρουν από το χροντοντούλαπο της ιστορίας ακροδεξιούς μπαμπούλες για να δικαιολογήσουν την μάλλον περιττή παρουσίας τους...

Για να τελειώνουμε με αυτό το ζήτημα...
Δυο δεινά μας κληροδότησε η χούντα...Την Κύπρο και τη γενιά που πολυτεχνείου...
Με το πρώτο κουτσά - στραβά τα βολέψαμε- η κύπρος αν και ακρωτηριασμένη έχει ευημερήσει...
Με το άλλο, θα αργήσουμε πολύ να ξεμπερδέψουμε...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
O Καζάκος πάντως δημοκρατικά βγήκε δήμαρχος. Ενοχλεί αυτό?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
O Καζάκος πάντως δημοκρατικά βγήκε δήμαρχος. Ενοχλεί αυτό?

Τα σέβη μου μέντορα και δάσκαλε...

Εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου- κάποιος στελεχάρες του συν και του πασοκ τις είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα στις προηγούμενες αλλά και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές...
Οι δημότες βέβαια είχαν άλλη άποψη, δείχνοντας έμπρακτα ότι η δημοκρατία συγχωρεί...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τί άλλο πια να πούμε για την επταετία;
Έχουν περάσει 41 χρόνια από τότε που ξεκίνησε και 34 χρόνια από τότε που έληξε...
Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού ήταν πολύ μικρο για να έχει αναμνήσεις ή δεν είχε γεννηθεί καν...
Λες και το τί έκανε ο Χριστούδουλος ή ο Καζάκος (δήμαρχος ζωγράφου) τότε θα λύσει τα προβλήματα των G-700, της ανεργίας ή της εγκληματικότητας ντόπιων και αλλοδαπών...
Και το κυνήγι χουντικών σταγονιδίων μετά από τόσο καιρό μόνο γέλιο προκαλεί...
Πάλι καλά που δεν έχει βγει κανά θρίλερ με τίτλο "Ξέρω τί έκανες την επταετία" κατά το "Ξέρω τί έκανες πέρυσι το καλοκαίρι"...

Η δε απονομή πιστοποιητικών χουντοφροσύνης ελάχιστα διαφέρει από τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων της 10ετίας του 50...
Τότε τα έδιναν οι δεξιοί, τώρα τα μοιράζουν οι αριστεροί...
Οι οποίοι ανασύρουν από το χροντοντούλαπο της ιστορίας ακροδεξιούς μπαμπούλες για να δικαιολογήσουν την μάλλον περιττή παρουσίας τους...

Για να τελειώνουμε με αυτό το ζήτημα...
Δυο δεινά μας κληροδότησε η χούντα...Την Κύπρο και τη γενιά που πολυτεχνείου...
Με το πρώτο κουτσά - στραβά τα βολέψαμε- η κύπρος αν και ακρωτηριασμένη έχει ευημερήσει...
Με το άλλο, θα αργήσουμε πολύ να ξεμπερδέψουμε...
Το "για να τελειώνουμε" που λες, άσε να το πει και κανένας άλλος, φιλαράκι.
Αν πρεσβεύεις τη λήθη για τη χούντα, σεβαστόν μεν, αλλά όχι και απαραίτητο να το αποδεχθούμε οι υπόλοιποι.
Δεν βλέπω όμως στα πολλά ποστ σου να έχεις διάθεση "λήθης" και για παλαιότερα απο τη χούντα γεγονότα.
Όταν π.χ. μας θύμιζες την Ελένη του -αμφιλεγόμενου κυρίου, να με συμπαθάς- Γκατζογιάννη.
Τι γίνεται λοιπόν, η μνήμη είναι επιλεκτική η οφείλει να είναι μονομερώς δεξιόστροφη;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Η πλάκα είναι, στρέϊτ, οτι παρά την αντικομμουνιστική, αντιαριστερή, αντι- αντιεξουσιαστική κλπ ταυτότητά σου, ο πυρήνας της σκέψης σου είναι αμιγώς σταλινικός.
Σκέψου το!    :dancing:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Κάλμα συναδελφοι!

Δε χρειάζεται να επιτίθεστε ο ένας στον άλλο για να δώσετε βάρος στις απόψεις σας.

Δώστε το με επιχειρήματα.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Κάλμα συναδελφοι!

Δε χρειάζεται να επιτίθεστε ο ένας στον άλλο για να δώσετε βάρος στις απόψεις σας.

Δώστε το με επιχειρήματα.
Απο τη μεριά μου δεν ήταν επίθεση πάντως.
Και το εννοώ.
Θέλω να πιστεύω οτι -ως πάλιουρας- το κατανοείς.
Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι στρογγυλεύονται οι ΥΠΑΡΚΤΕΣ διαφωνίες.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το "για να τελειώνουμε" που λες, άσε να το πει και κανένας άλλος, φιλαράκι.
Αν πρεσβεύεις τη λήθη για τη χούντα, σεβαστόν μεν, αλλά όχι και απαραίτητο να το αποδεχθούμε οι υπόλοιποι.
Δεν βλέπω όμως στα πολλά ποστ σου να έχεις διάθεση "λήθης" και για παλαιότερα απο τη χούντα γεγονότα.
Όταν π.χ. μας θύμιζες την Ελένη του -αμφιλεγόμενου κυρίου, να με συμπαθάς- Γκατζογιάννη.
Τι γίνεται λοιπόν, η μνήμη είναι επιλεκτική η οφείλει να είναι μονομερώς δεξιόστροφη;

Η ελένη είχε αναφερθεί ως δείγμα και παράδειγμα αριστερής λογοκρισίας...
Και η λογοκρισία είχε λάβει χώρα τη δεκαετία του '80 , όταν υποτίθεται ότι διανύαμε περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας...
Και νομίζω ότι είναι εύκολα αντιληπτο ακόμη και για εσένα ότι άλλο η γνώση της ιστορίας και άλλο η εμμονή σε αυτήν...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Η ελένη είχε αναφερθεί ως δείγμα και παράδειγμα αριστερής λογοκρισίας...
Και η λογοκρισία είχε λάβει χώρα τη δεκαετία του '80 , όταν υποτίθεται ότι διανύαμε περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας...
Και νομίζω ότι είναι εύκολα αντιληπτο ακόμη και για εσένα ότι άλλο η γνώση της ιστορίας και άλλο η εμμονή σε αυτήν...
Την "αριστερή"  λογοκρισία που λες ουδέποτε την απέδειξες. Σου υπενθυμίζω όμως οτι το -αμφιλεγόμενο, το ξαναλέω- βιβλίο που λες (όπως και η ταινία που βασιζόταν σ'αυτό και που καλλιτεχνικά ήταν επιεικώς αστεία) ποτέ δεν σταμάτησε να κυκλοφορεί.
Αληθινή λογοκρισία είχαμε σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις. Και την επέβαλε πότε η πολιτική και πότε η θρησκευτική εξουσία. Αν το αμφισβητείς, να σου απαριθμήσω μερικές δεκάδες τέτοια περιστατικά, έτσι στα πολύ πρόχειρα.
Και είναι δικαίωμά σου να πρεσβεύεις τη χαλαρή (και επιλεκτική εν τέλει)σχέση με την ιστορική μνήμη. Μη μου ζητάς όμως -και δη φορτικά- να κάνω το ίδιο.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Παράθεση
Η ηρωική δασκάλα Χ.Ν, η δασκάλα που δεν υπέκυψε τόσους μήνες στην πίεση του τουρκικού προξενείου, υπέστη την περασμένη Πέμπτη επίθεση και ξυλοδαρμό από Τούρκο παρακρατικό.
Το έγκλημά της; Τόλμησε να διδάσκει ελληνικά (βοηθητικά, δωρεάν, εκτός προγράμματος), σε όποιο παιδί ήθελε και είχε ανάγκη.

]

Τετοιες ειδησεις ειναι το λιγοτερο αστειες...Καλα της εκαναν.

Ακους εκει μια βρωμοδασκαλα να ανατρεπει το ομολογηθεν απο ολους σχεδιο...

Ακους εκει να διδασκει ελληνικα σε σχολιο της Ελλαδος...

Δεν ειναι επιτρεπτο...

Υ.Γ. γεια σου ρε tomito...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Απίστευτες προκλήσεις από τα Σκόπια!

Στενεύουν τα περιθώρια χειρισμών και ελιγμών στο Σκοπιανό, παραμονές της επίσκεψης της Ντ. Μπακογιάννη στην Ουάσιγκτον, καθώς οι ΗΠΑ και η Γερμανία δηλώνουν αντίθετες σε ενδεχόμενο ελληνικό βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, την ώρα που η σκοπιανή πλευρά σκληραίνει τη στάση της.
Τηλεοπτικός σταθμός στα Σκόπια μετέδωσε ότι η Σκοπιανή κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει κατάλογο 12 μέτρων τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή εναντίον της Ελλάδας εφόσον εγερθεί βέτο στο ΝΑΤΟ. Μεταξύ αυτών είναι:
η επαναφορά της σημαίας με τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας,
η καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας,
η διακοπή των συνομιλιών υπό τον Μ. Νίμιτς,
η προσφυγή στη Γ.Σ. του ΟΗΕ για αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος,
προώθηση των ζητημάτων της υποτιθέμενης «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, (ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ "ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ"!)δημοψήφισμα για το θέμα του ονόματος ώστε να αποκλεισθεί πλέον και με λαϊκή εντολή το ενδεχόμενο συμβιβασμού,
η ενίσχυση των σχέσεων με το ψευδοκράτος και
η μετονομασία κτιρίων και δρόμων στην ΠΓΔΜ με ονόματα της αρχαίας Μακεδονίας.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν διέψευσε ρεπορτάζ του (φιλοκυβερνητικού) τηλεοπτικού σταθμού Citel, αλλά... ο εκπρόσωπός της δήλωσε ότι «η "Μακεδονία" θα λάβει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή της ως μέλος της διεθνούς κοινότητας».
Στο Βερολίνο ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρ. Γκέιτς αλλά και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φ.Β. Σταϊνμάγιερ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην αποστολή πρόσκλησης στη «Μακεδονία» για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Ενθαρρυμένος από το κλίμα το οποίο διαμορφώνεται, ο πρόεδρος των Σκοπίων Μ. Τσερβενκόφσκι, διακωμωδώντας ουσιαστικά την όλη διαδικασία υπό τον κ. Νίμιτς, δήλωσε ότι για τη χώρα του «υπάρχει η κόκκινη γραμμή, το συνταγματικό όνομα που συνδέεται στενά με την εθνική ταυτότητα. Προτάσεις που επιτίθενται στην εθνική και πολιτιστική ταυτότητα της χώρας δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές» και προειδοποίησε ότι εάν τεθεί το δίλημμα «ένταξη ή όνομα», η απάντηση της χώρας του θα είναι «το όνομα».
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Β. Μεϊμαράκης κάλεσε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία τους και τη διεθνή κοινότητα να λάβει σοβαρά υπόψη την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει τα όσα έχει δηλώσει για την ατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.

Πηγή

Σιγα Υπουργε μου,μην φωνασκεις και εγκαλεις τα Σκοπια σε τετοιο "αντρικο" υφος...

Θα ξυπνησεις την Πατριδα...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Η οποία πατρίδα θα ξαναβγεί σε συλλαλητήρια με ανακατεμένους Βουκεφάλες και ρασοφόρους, όπως το 1992;

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Η οποία πατρίδα θα ξαναβγεί σε συλλαλητήρια με ανακατεμένους Βουκεφάλες και ρασοφόρους, όπως το 1992;

Ειναι πλεον αργα για τετοιου ειδους συλλαλητηρια...

Κατι αλλο πρεπει να γινει ,αλλα ειμαι μικρος για να το προσδιορισω...

Αν επιτρεπεται,η γνωμη σου επι του θεματος;

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
aytokollito4.JPG

Γνωριζόμαστε από κάπου?

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
  Ειναι πλεον αργα για τετοιου ειδους συλλαλητηρια...

Κατι αλλο πρεπει να γινει ,αλλα ειμαι μικρος για να το προσδιορισω...

Αν επιτρεπεται,η γνωμη σου επι του θεματος;
Η γνώμη μου επι του θέματος:
Τα εν λόγω συλλαλητήρια ήταν ότι πιο κιτς και εθνικά επιζήμιο έχω ζήσει.
Αν τότε (το 1992) είχαμε αποδεχθεί το πακέτο Πινέϊρο για σύνθετη ονομασία, που θα περιείχε και το συστατικό Μακεδονία, ίσως και να είχαμε ξεμπλέξει.
Τώρα, το πιο πιθανό είναι να αποδεχθούμε το σκέτο Μακεδονία. Όπως δηλαδή αποκαλεί την FYROM όλος ο κόσμος.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί, μιας και ο κύριος φταίχτης για την εξέλιξη των πραγμάτων ήταν η αλλοπρόσαλλη εξωτερική μας πολιτική. Ας προσέχαμε.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Τώρα, το πιο πιθανό είναι να αποδεχθούμε το σκέτο Μακεδονία. Όπως δηλαδή αποκαλεί την FYROM όλος ο κόσμος.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί, μιας και ο κύριος φταίχτης για την εξέλιξη των πραγμάτων ήταν η αλλοπρόσαλλη εξωτερική μας πολιτική. Ας προσέχαμε.

Το "αποδεχθουμε" και "...ολος ο κοσμος" δεν ηταν ποτε της ιδιοσυγκρασιας μου..

Ποτε δεν νοιαστηκα για το τι ονομαζει ολος κοσμος,η προσωπικη μου ονοματοδοσια εχει να κανει με τον δικο μου κωδικα τιμης....

Φιλε,κακως δεν σε ενοχλει...Μου θυμιζει σιωπηλη συναινεση στα σχεδια τους...Το δεχεσαι αυτο,πρωτα-πρωτα ως πολιτης;Ασχετο με το τι μπορεις να κανεις για αυτο...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
  Το "αποδεχθουμε" και "...ολος ο κοσμος" δεν ηταν ποτε της ιδιοσυγκρασιας μου..

Ποτε δεν νοιαστηκα για το τι ονομαζει ολος κοσμος,η προσωπικη μου ονοματοδοσια εχει να κανει με τον δικο μου κωδικα τιμης....

Φιλε,κακως δεν σε ενοχλει...Μου θυμιζει σιωπηλη συναινεση στα σχεδια τους...Το δεχεσαι αυτο,πρωτα-πρωτα ως πολιτης;Ασχετο με το τι μπορεις να κανεις για αυτο...

Δεν μου αρέσει να μου θέτουν ερωτήσεις του στυλ "το δέχεσαι αυτό;". Ειδικά τέτοιου προκατασκευασμένου ύφους, ελπίζω να μου το επιτρέπεις.
Απαντάω όσο καλύτερα μπορώ και ειλικρινά, χωρίς όμως να με υποχρεώνει κανείς τι να πω και τι να μην πω.
Είναι δικαίωμά σου φυσικά να σε ενοχλεί η ονομασία "Μακεδονία". όπως και δικό μου να μη με ενοχλεί. Και δεν θεωρώ οτι σιωπηλά η φανερά συναινώ στα σχέδιά τους. (ποιων άραγε;)
Θα σου συνιστούσα να αποδεχθείς πάντως το νο1 κριτήριο της επιστήμης της εθνολογίας, αυτό του αυτοπροσδιορισμού.
Όσο για τη δική σου ονοματοδοσία, είσαι ελεύθερος να βαφτίσεις και τη Νέα Υόρκη π.χ. "Ζωοδόχο Πηγή" η όπως αλλιώς νομίζεις. Αν στείλεις όμως ένα γράμμα στη "Ζωοδόχο Πηγή", δεν θα φτάσει ποτέ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom