Νέα

Πολιτικά νέα/άρθρα από websites, blogs κλπ.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 231K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Συμφωνείτε με την αποπομπή της Δραγωνας από το Υπουργείο παιδείας αφού δεν έχει τα τυπικά προσόντα;

• Ναι

Ψήφοι: 103 86,6%
  • Όχι

Ψήφοι: 16 13,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    119

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
«Και οι συντηρητικοί, όπως και οι προοδευτικοί, χρειάζονται για τα έθνη. Μα ήθελα την παράδοση όχι πρόληψη και την ιστορική αντίληψη τέτοια, που να μην παραλύη την ενέργεια και να μην αλυσοδένει τη ζωντανάδα. Εγώ ονομάζω ιστορικό πνέυμα όχι εκείνο, που κοιτάζει αποκλειστικά κατά πίσω, αλλά το πνέυμα που βλέπει την αιωνιότητα των πραγμάτων και κατά πίσω και κατά μπρός και για όλα τα έθνη της γης και για όλα τα άτομα»
Ίων Δραγούμης «Όσοι Ζωντανοί»

Φίλε Αίσθηση,
Συμφωνώ και επαυξάνω. Κανείς δεν περισσευει. Αρκεί να κοιτάξει να συμμετάσχει με το μυαλό απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος.
Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά διαρκώς κοιτώντας πίσω.
Σταθερά λέω, αυτά που μας ενώνουν είναι απείρως περισσότερα από όσα ίσως μας χωρίζουν.
Ένα απόσπασμα του Ξενοφώντα έχω βαρεθεί να το βάζω.
Στα ίδια σχολεία, στα ίδια στρατόπεδα, στους ίδιους δρόμους, στις ίδιες παραλίες έχουμε αφήσει κομμάτια της ζωής μας όλοι.
Το ίδιο μας εκνευρίζουν όλες οι ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, όλοι το ίδιο αγανακτίσαμε με τις φωτιές.
Ποιος ο λόγος να στρεφόμαστε διαρκώς εναντίον αλλήλων?
Μήπως αυτό βολευει κάποιους, και αν ναι ποιους?
Όλοι Μαζί λοιπόν!

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Φίλτατε, και το εννοω τομιτο, η εθνικη ενοτητα σε ένα κατασκευασμενο εθνος κρατος μου ειναι ιδεολογικα αδιαφορη. Τα περι Σοβιετιας δεν τα καταλαβα, υποθετω οτι με εχεις περασει για κομμουνιστη, οποιαδηποτε ομοιοτητα με τετοιον σε διαβεβαιω ειναι συμπτωματικη. Δεν πιστευω στα κόμματα. Οσο για τον Οτζαλάν και όχι Οτσαλάν. Πιστεύεις στον αγωνα του πκκ ή σε συμφέρει η σύγχυση που προκαλεί στην Τουρκια δια της λογικης ο εχθρος του εχθρου ειναι κατ αναγκη φιλος μου; Το κεμαλοφασιστες παλι δεν τον καταλαβαινω ως ορο.

Επιπλέον η σύγχυση της πραγματικοτητας με το σαιτ εστω και σε επιπεδο παραλληλισμων ειναι επιεικως ατυχης. Εκτος αν θεωρεις χαρακτηριστικο της πολιτικης και της κοινωνιας το 40% του λαος στη δημοσκοπηση του σαιτ.

ais8hsh

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Ποιος ο λόγος να στρεφόμαστε διαρκώς εναντίον αλλήλων?
Μήπως αυτό βολευει κάποιους, και αν ναι ποιους?
Όλοι Μαζί λοιπόν!

Είναι εύκολο πια να τους διακρίνουμε... ακόμα και ο πιο απλός λαϊκός άνθρωπος πλεόν, θαρρώ πως μπορεί να τους διακρίνει...
Όλοι μαζί, συμφωνώ... Με ποιό τρόπο ? Πως μπορεί να ενώσει κάποιος τις φωνές εκατοντάδων ανθρώπων ? Με ένα έντυπο ? Με το Internet ? Με ένα σύλλογο (όμιλο που λέει κι ο Βενιζέλος... :jerking: ) ? Με έναν νέο πολιτικό φορέα ? Με ένωση διαφόρων φορέων ? Με όλα τα παραπάνω ?   

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Προφανώς θεωρείς τα έθνη κράτη κατασκευάσματα.
Εγώ από την άλλη μια από τις καλύτερες επινοήσεις του ανθρωπινού πνευματος.
Μοντέλο βέβαια οργάνωσης της κοινωνίας δεν μας προτείνεις.
Όυτε εγω πιστευω στα κόμματα. Να ένα σημαντικό κοινό λχ.
Πιστευω στην αυτοδιάθεση κάθε λαού, άρα και του Κουρδικού που πέραν κάθε αμφιβολίας αποτελεί διακριτό Έθνος, εκτός αν διαφωνείς.
Οποιοσδήποτε λογικός νομίζω το Κεμαλοφασίστες το κατάλαβε
Ελπίζω να μην εννοείς πως η σύγχρονή μας Τουρκική Δημοκρατία είναι υπόδειγμα Δημοκρατίας.
Την χρησιμοποιήση δημοσκοπήσεων δεν την υιοθετώ λυπάμαι.
Της ανέφερες και προηγουμένως και δεν τσίμπησα.
Αφήνουν το πολιτικό μου αισθητήριο ασυγκίνητο.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Είναι εύκολο πια να τους διακρίνουμε... ακόμα και ο πιο απλός λαϊκός άνθρωπος πλεόν, θαρρώ πως μπορεί να τους διακρίνει...
Όλοι μαζί, συμφωνώ... Με ποιό τρόπο ? Πως μπορεί να ενώσει κάποιος τις φωνές εκατοντάδων ανθρώπων ? Με ένα έντυπο ? Με το Internet ? Με ένα σύλλογο (όμιλο που λέει κι ο Βενιζέλος... :jerking: ) ? Με έναν νέο πολιτικό φορέα ? Με ένωση διαφόρων φορέων ? Με όλα τα παραπάνω ?   

Με όλα τα παραπάνω νομίζω, συμμετέχοντας όπου βρίσκει ο καθένας θεμιτό και αποτελεσματικό ίσως.
Η μαζική εμπειρία είναι δυνατή.
Ας κατεβούμε ξανά ίσως λίγο πεζοδρόμιο.
έχει το γούστο του.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Προφανώς θεωρείς τα έθνη κράτη κατασκευάσματα.
Εγώ από την άλλη μια από τις καλύτερες επινοήσεις του ανθρωπινού πνευματος.
Μοντέλο βέβαια οργάνωσης της κοινωνίας δεν μας προτείνεις.
Όυτε εγω πιστευω στα κόμματα. Να ένα σημαντικό κοινό λχ.
Πιστευω στην αυτοδιάθεση κάθε λαού, άρα και του Κουρδικού που πέραν κάθε αμφιβολίας αποτελεί διακριτό Έθνος, εκτός αν διαφωνείς.
Οποιοσδήποτε λογικός νομίζω το Κεμαλοφασίστες το κατάλαβε
Ελπίζω να μην εννοείς πως η σύγχρονή μας Τουρκική Δημοκρατία είναι υπόδειγμα Δημοκρατίας.
Την χρησιμοποιήση δημοσκοπήσεων δεν την υιοθετώ λυπάμαι.
Της ανέφερες και προηγουμένως και δεν τσίμπησα.
Αφήνουν το πολιτικό μου αισθητήριο ασυγκίνητο.
Δε θεωρώ καμία δημοκρατία που γνωρίζω υπόδειγμα πόσο μάλλον την Τουρκική. Απλά δεν καταλαβαίνω τον όρο Κεμαλοφασίστας. Δεν τον έχω συναντησει στη βιβλιογραφία. Εκτός να θεωρείς τον Βορίδη δημοκρατη και τον Μπαικάλ πχ Κεμαλοφασίστα οπότε η συζητηση τελειώνει εδώ. Οι Κούρδοι σε πληροφορώ Τομίτο, τουλάχιστον της Τουρκίας, κάθε άλλο παρά διακριτό έθνος είναι. Θα θεωρούσα πιο λογικό να μου έλεγες ότι πως το λένε γουστάρεις που προκαλεί αίμα και αναταραχή στην τουρκία το πκκ παρά δίκαια των Κούρδων και τρίχες. Θα ήταν νομίζω και πιο ειλικρινές. Αντί για τους λόγους Καλεντερίδη θα σε συμβούλευα να μάθεις ποιος είναι ο Οτζαλάν, από που ξεκίνησε, τι ακριβως έχει προκαλέσει σε Κούρδους (άλλων κομμάτων και φατριων ) και Τούρκους το πκκ και μετά να νοιάζεσαι για την τύχη του Άπο.
Α, μια που είπες για δημοκρατίες. Γνωρίζεις πόσοι Κούρδοι βουλευτές με ευθείες αυτονομιστικές τάσεις είναι στο τουρκικό κοινοβούλιο;

Αν αύριο δημιουργηθεί ένα πκκ στη Δυτικη Θρακη θα σου θυμισω το ποστ σου για / αυτοδιαθεση των λαων/

Για μοντέλα και κλισέ τύπου, προτεινε μας κι εσυ κατι, δεν απαντω γιατι θα γραψω πολλα και βαριεμαι.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
1: Ο Βοριδης με τα χίλια ζόρια βγήκε βουλευτής- Ο Μπαϊκάλ έχει ασκήσει εξουσία. Ατυχές.
2: Την  ενδοκουρδική διαμάχη Ταλαμπανι-Μπαρζανί-Οτσαλάν, την γνωρίζω. Ότι θα την χρησιμοποιήσει Έλληνας για να μαζέψει τα ασυμαζευτα της παράδοσης δεν το περίμενα.
3: Αφου οι Κουρδοι της Τουρκίας δεν είναι διακριτό έθνος γιατί εκλέγουν αυτονομιστές βουλευτές?
4: Προφανώς θεωρείς εξίσου Δημοκρατία την Τουρκία με την Δανία και την Ολλανδία. Επίσης ατυχές
5: Αν με την αυτοδιάθεση των λαων κατάλαβες κατευθυνόμενες μεινότητες μερικών εκατοντάδων χιλιάδων πάω πάσο.
6: Τα μοντέλα και τα κλισε είναι πασίγνωστα σε κάθε λογικό άνθρωπο που έχει τύχει να έχει ταξιδέψει εκτός ελλάδος.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Αλλα ντ αλλων. Τελος παντων επειδη δεν μπορω να μιλαω για την Τουρκια με μη γνωστες της χωρας το αφηνω εδω. Εντελως φιλικη συμβουλη ρε συ τομιτο. Την Τουρκια ουτε θα την μαθεις ουτε θα την καταλαβεις απο τον Καλεντεριδη. Τα σεβη μου. Ο εσκιά.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Την καληνυχτα μου καρνταση Τομίτο  ;)

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Επίσης Αδελφέ!
Καλή Καρδιά κ Τύχη Αγαθή!

Επισκέπτης
αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγγελος είναι Δημήτριε στην ουσία και αυτοί συμμετέχουν στο να εκλεχθούν.

Νομικά ... είναι εκλόγιμοι πάντες οι Αρχιμανδρίτες , οι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων.
Στην ουσία , όμως δεν είναι  ;) ...

Η μοναδική φορά που εξελέγη αρχιμανδρίτης , απευθείας Αρχιεπίσκοπος (χωρίς να είναι πρώτα τουλάχιστον επίσκοπος ή Μητροπολίτης) , ήταν επι Χούντας , με την περίφημη εκλογή Ιερωνύμου απο την "Αριστείνδην" Σύνοδο ! ( Αυτό για την ιστορία...!)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Νομικά ... είναι εκλόγιμοι πάντες οι Αρχιμανδρίτες , οι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων.
Στην ουσία , όμως δεν είναι  ;) ...

Η μοναδική φορά που εξελέγη αρχιμανδρίτης , απευθείας Αρχιεπίσκοπος (χωρίς να είναι πρώτα τουλάχιστον επίσκοπος ή Μητροπολίτης) , ήταν επι Χούντας , με την περίφημη εκλογή Ιερωνύμου απο την "Αριστείνδην" Σύνοδο ! ( Αυτό για την ιστορία...!)
Ώστε κάνει -ενίοτε- πολιτική και η Εκκλησία, φίλε μου Δημήτριε;    :think:

Επισκέπτης
Ώστε κάνει -ενίοτε- πολιτική και η Εκκλησία, φίλε μου Δημήτριε;     :think:
Η εκλογή Ιερωνύμου fethry , είναι μεγάλη ιστορία ...
Δε μου φθάνουν 50 σελίδες να στην αναλύσω ...
Το τί έγινε τότε ... ας το ...

Η Χούντα έβαλε παντού το χεράκι της ... η Εκκλησία θα της γλήτωνε ?

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Η εκλογή Ιερωνύμου fethry , είναι μεγάλη ιστορία ...
Δε μου φθάνουν 50 σελίδες να στην αναλύσω ...
Το τί έγινε τότε ... ας το ...

Η Χούντα έβαλε παντού το χεράκι της ... η Εκκλησία θα της γλήτωνε ?
Η Εκκλησία δηλαδή αντιστάθηκε και εν τέλει υπέκυψε;
Μάλλον θα διαφωνήσω μ' αυτό που λες, αν όντως εννοείς κάτι τέτοιο.
Αλλά με σένα οι διαφωνίες είναι επιπέδου, τουλάχιστον!  :)

Επισκέπτης
Η Εκκλησία δηλαδή αντιστάθηκε και εν τέλει υπέκυψε;
Μάλλον θα διαφωνήσω μ' αυτό που λες, αν όντως εννοείς κάτι τέτοιο.
Αλλά με σένα οι διαφωνίες είναι επιπέδου, τουλάχιστον!   :)
Δεν είπα κάτι τέτοιο φίλε fethry.
Η Εκκλησία ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ στην εποχή της 7ετίας.
Αλλά τό γιατί δεν αντιστάθηκε , το ερευνήσαμε ποτέ? Ή μήπως λέμε κουβέντες στον αέρα για να διαβάλλουμε ? (και δεν απευθύνομαι εδώ συγκεκριμένα σε εσένα)

Ο νόμος της Χούντας , το 1967 , προέβλεψε ξαφνικά όριο ηλικίας Αρχιερέων!
Κάτι τέτοιο δεν προβλεπότανε τότε. Ούτε σήμερα προβλέπεται.

Θέτοντας η Χούντα όριο ηλικίας Αρχιερέων , το  80ο  έτος της ηλικίας των , πετυχαίνει με μία κίνηση δύο πράγματα .
1. Εκθρονίζεται ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος ο Β' (ήδη 80 ετών)
2. Μαζί με αυτόν , εκθρονίζονται και άλλοι 30 Μητροπολίτες (από 70 συνολικά τότε) - (Όλοι άνω των 80 ετών)

Συστήνεται έκτακτη Σύνοδος , η οποία ιστορικά ονομάστηκε "Αριστήνδην Σύνοδος" (Δηλαδή αποτελουμένη απο τους Αρίστους Μητροπολίτες), και υπο την προεδρία του τότε Μητροπολίτη Πατρών , εκλέγεται Αρχιεπίσκοπος του χηρεύσαντος Αρχιεπισκοπικού θρόνου , ο Αρχιμανδρίτης και ιερέας των Ανακτόρων Ιερώνυμος .

Απο απλός ιερέας , ο Ιερώνυμος εκλέγεται Αρχιεπίσκοπος !!!
Εν συνεχεία , με τη σειρά του ο Ιερώνυμος , εκλέγει 30 Μητροπολίτες (εκλεκτών της Χούντας) στις θέσεις των 30 εκθρονισθέντων ... και πλέον ελέγχει σχεδόν όλη τη Σύνοδο.

Συν τοις άλλοις , με νόμο , ιδρύεται και επίσημα "Αριστήνδην Σύνοδος" (που απο πολλούς ονομάστηκε και ΑΡΕ-ΣΤΗΝΔΗΝ - ώς "αρεστή" στο καθεστώς) , με τη συμμετοχή μέρους Μητροπολιτών (και όχι όλης της Ιεραρχίας) ...  Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε όλοι ...

fethry , η Εκκλησία στην  7ετία  αλώθηκε  ! Και μετά την άλωσή της σώπασε ...
Δεν νομίζω να ήταν και ο μοναδικός θεσμός που σώπασε τότε . Και η δικαιοσύνη είχε τότε σωπάσει ... Γιατί δεν είμαστε το ίδιο επικριτικοί και προς αυτήν ?

Είναι απλό. Η Εκκησία φοράει ράσο ! Και το ράσο φαίνεται απο μακρυά , όπως και κάθε θεσμός με στολή ...(π.χ. η τότε Χωροφυλακή)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δεν τα ήξερα αυτά που λες, Δημήτριε.
Και δέχομαι ανεπιφύλακτα οτι είναι έτσι, εφόσον το λες εσύ.
Απλώς η εξήγηση του Μακαριστού Χριστόδουλου οτι δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν επι χούντας, την ιδια εποχή μάλιστα που αρθρογραφούσε και στο ΣΤΟΧΟ, ήταν αρκετά προκλητική.
Και αυτό τον σημάδεψε, ανάμεσα σε άλλα βέβαια.

ais8hsh

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Δεν τα ήξερα αυτά που λες, Δημήτριε. Και δέχομαι ανεπιφύλακτα οτι είναι έτσι, εφόσον το λες εσύ. Απλώς η εξήγηση του Μακαριστού Χριστόδουλου οτι δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν επι χούντας, την ιδια εποχή μάλιστα που αρθρογραφούσε και στο ΣΤΟΧΟ, ήταν αρκετά προκλητική. Και αυτό τον σημάδεψε, ανάμεσα σε άλλα βέβαια.

Συμφωνώ fethry... άστο όμως βρε φίλε... πάει, έφυγε τώρα 0:)... σε άνθρωπο που έχει φύγει, ας θυμόμαστε μόνο τα καλά...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Συμφωνώ fethry... άστο όμως βρε φίλε... πάει, έφυγε τώρα 0:)... σε άνθρωπο που έχει φύγει, ας θυμόμαστε μόνο τα καλά...
Δυσκολεύομαι βέβαια να βρώ τα καλά που λες, αλλά οκ, το κουράσαμε αρκετά.

ais8hsh

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Δυσκολεύομαι βέβαια να βρώ τα καλά που λες, αλλά οκ, το κουράσαμε αρκετά.

Ας παραδεχθούμε οτι μίλησε
images

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Η ηρωική δασκάλα Χ.Ν, η δασκάλα που δεν υπέκυψε τόσους μήνες στην πίεση του τουρκικού προξενείου, υπέστη την περασμένη Πέμπτη επίθεση και ξυλοδαρμό από Τούρκο παρακρατικό.
Το έγκλημά της; Τόλμησε να διδάσκει ελληνικά (βοηθητικά, δωρεάν, εκτός προγράμματος), σε όποιο παιδί ήθελε και είχε ανάγκη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom