Νέα

Πολιτικά νέα/άρθρα από websites, blogs κλπ.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Συμφωνείτε με την αποπομπή της Δραγωνας από το Υπουργείο παιδείας αφού δεν έχει τα τυπικά προσόντα;

  • Ναι

    Ψήφοι: 103 86,6%
  • Όχι

    Ψήφοι: 16 13,4%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    119

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Μηνύματα
3.888
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
εν το μεταξυ τοση ωρα καθομαστε και γραφουμε πανω σε ενα ανυπαρκτο
θεμα περι ιαπωνιας και μουσουλμανων
οποιος βλεπει μονο το τιτλο βγαζει και λαθος συμπερασμα
εξυπηρετουμε και εμεις την προπαγανδα των αυγων αθελα μας
εγω σταματαω
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Τελικά, να που οφείλεται η πρόοδος της Ιαπωνίας και να γιατί είναι πολύ εξελιγμένη αυτή η χώρα.
Έχετε διαβάσει ποτέ σ' εφημερίδα ότι πολιτικός ηγέτης ή ένας πρωθυπουργός από ισλαμικό κράτος να έχει επισκεφθεί την Ιαπωνία; Έχετε διαβάσει ποτέ ότι ο πρωθυπουργός π.χ. του Ιράν, βασιλιάς ή πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας έχει επισκεφτεί την Ιαπωνία; Η Ιαπωνία έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με το Ισλάμ και όλους τους μουσουλμάνους και αυτοί δεν τολμούν να πλησιάσουν
Οι λόγοι που δεν πάνε είναι οι εξής:
...............


Ω ναι, δεν τολμούν να πλησιάσουν.
http://[URL unfurl="true"]www.kuna.net.kw/NewsPictures/2011/10/13/8d3900c0-34be-4c8c-b5c6-7d61a3b9d525_othermain.jpg[/img[/URL]] [img]http://[URL unfurl="true"]www.kuna.net.kw/NewsPictures/2012/7/18/839faa05-0a2c-4257-96cd-6e962903b303_othermain.jpg[/img[/URL]]

[url=http://[URL unfurl="true"]www.kuna.net.kw/ArticleDetails.aspx?id=2196196&language=en]Kuwait[/URL] oil donation jumpstarts Japan''s reconstruction efforts[/url]

[url=http://reliefweb.int/report/japan/kuwaiti-donation-saves-japans-tsunami-hurt-children]Kuwaiti donation saves Japan's tsunami-hurt children[/url]


Ω ναι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ Άραβας πρωθυπουργός την Ιαπωνία:

[img]http://[URL unfurl="true"]www.arabtimesonline.com/Portals/0/Images/2012/mar/23main.jpg[/img[/URL]]

Και το αντίστροφο βέβαια:

[img]http://[URL unfurl="true"]www.aawsat.net/wp-content/uploads/2013/05/1367419053828466700-e1367492756169.jpg[/img[/URL]]  [img]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTr-O6dwCRhGUD4mzE9Jt-bFgpHQ6fG4wZbJaZuKf0KDHBf-ogr

AJ201305030046M.jpg



Το ότι είσαι Κάβλαρχος δεν εμποδίζει σε τίποτε να είσαι Μαλακοκάβλης.
 

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.750
Κριτικές
41
Like
20
Πόντοι
616
μπορει καποιοι να ηρθαν παρανομα με τα ποδια η καποιοι να παρεμειναν με ληγμενες βιζες
αλλα σημασια εχει οτι βρηκαν το τροπο και νομιμοποιηθηκαν (νομοι του ελληνικου κρατους)
Με καλυψες πληρως. Πως μπορει καποιος να νομιμοποιησει ενα καθεστως το οποιο ειναι παρανομο μονο στην Ελλαδα γινεται. (Παρανομοι λαθρομεταναστες, παρανομα κτισματα-αυθαιρετα, φυλακισμενοι για ισοβια που παιρνουν αδεια, κτλ) ολα με την ιδια λογικη "νομιμοποιουνται". Παω πασο. Αφου τετοια Ελλαδα θελουμε, τετοια θα εχουμε. Διαστρεβλωση δηλαδη της πραγματικοτητας, των θεσμων και των νομων που απορρεουν απο το εθιμικο δικαιο δηλαδη απο το λαο. Γιατι ειμαι βεβαιος οτι κανενας λαος του κοσμου δεν θα ελεγε μπατε σκυλοι αλεστε. Εδω με νομιμοφανη τροπο γινεται αυτο. Με αυτη τη λογικη λοιπον ειμαστε ολοι Πακιστανοι που λεει και ο συντροφος Κωνσταντινου.

 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
αρα ειναι δικαιωμα τους να εχουν τζαμι και στην αθηνα   :uglystupid:
οπως εχουν οι ελληνες  ομογενεις ορθοδοξες εκκλησιες στην αφρικη πχ  :uglystupid:
η στο χονγκ κονγκ
αντι να εχουν αυτοσχεδια τζαμια ανα την αθηνα οπως εχουν τωρα
γιατι να μην εχουν ενα?  :uglystupid:
σε πολεις και χωρια της θρακης
αλλωστε οι ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτες μουσουλμανοι
ηδη εχουν  :uglystupid:

φυσικά και είναι δικαίωμα τους... αρκεί να το πληρώσουν από την τσέπη τους και να μην περιμένουν να το πληρώσει ο φορολογούμενος...

μαζεύονται βάζουν χρήμα, αγοράζουν οικόπεδο, βγάζουν άδεια και χτίζουν... με δικούς τους παράδες όμως...
 

Επισκέπτης
φυσικά και είναι δικαίωμα τους... αρκεί να το πληρώσουν από την τσέπη τους και να μην περιμένουν να το πληρώσει ο φορολογούμενος...

μαζεύονται βάζουν χρήμα, αγοράζουν οικόπεδο, βγάζουν άδεια και χτίζουν... με δικούς τους παράδες όμως...
:thumbsup: αυτο λεω και εγω αλλα ο αντιφασιστικος αγωνας απαιτει και τσιμπουκια στους νομιμους λαθροεισβολεις
 

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.022
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Σήμερα συνελήφθη στη Χίο Γερμανός κωλογερος (73 ετών) κατάσκοπος της Τουρκίας που τα τελευταία 3 χρόνια φωτογράφιζε στο νησί στρατόπεδα, πολεμικό εξοπλισμό, έργα υποδομής κλπ και τα έστελνε στους Τούρκους.


Μια μέρα μετά τη σύλληψη των Κούρδων στο Αιγαίο με οπλισμό για τρομοκρατικές πράξεις στην Τουρκία.


Δενδιας και Σαμαράς έχουν βαλθεί να τρελανουν τον Ερντογαν. Από κει που μας κατηγορούσαν ότι εκπαιδεύουμε Κούρδους τρομοκράτες στο Λαύριο, τους παμε πακέτο και τους τρομοκράτες και τους δικούς τους κατασκόπους. Να δω πως θα σχολιάσει η Άγκυρα τα δύο γεγονότα με διαφορά μιας μέρας.
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
:thumbsup: αυτο λεω και εγω αλλα ο αντιφασιστικος αγωνας απαιτει και τσιμπουκια στους νομιμους λαθροεισβολεις

να πάνε να τα κάνουν αυτοί τότε... εξάλλου ειδικότης τους είναι...

 

ΚΑΒΛΑΡΧΟΣ

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2012
Μηνύματα
4.813
Κριτικές
7
Like
57
Πόντοι
16
Το ευρώ σκοτώνει τους Έλληνες αλλά αυτοί είναι δειλοί"


"Δ' ΡΑΪΧ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ"



Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τις πιέσεις στην Γερμανία για να αλλάξει πολιτική εντός της ευρωζώνης και ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, φοβούμενες τα χειρότερα:
Εσωτερική κατάρρευση, αποδόμηση της οικονομικής και πολιτικής ελίτ και "αλλαγή στρατοπέδου" προς την κατεύθυνση της Ρωσίας, όπως έγινε με την Σερβία, την Ουκρανία και πιθανόν να συμβεί και με την Βουλγαρία.

Σε άρθρο του κατά της πολιτικής εξαθλίωσης του νότου και του κοινού νομίσματος ο Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, συνεργάτης της εφημερίδας Observer, Γκρέγκορι Πάλαστ ο οποίος βρίσκεται "κοντά" στον Λευκοί Οίκο και τις θέσεις των ΗΠΑ σε διάφορα θέματα, χαρακτηρίζει την ευρωζώνη “Tέταρτο Ράιχ” και την Ελλάδα ως “σκηνή εγκλήματος” του Τέταρτου Ράϊχ!

Αλλά σφυροκοπά και τους Έλληνες πολίτες που έχουν σκύψει το κεφάλι στην τρόικα χαρακτηρίζοντάς τους "δειλούς" και καλεί να υπάρξει "μια διαφορετική φωνή στην Ελλάδα για να τοποθετηθεί κατά του ευρώ. Ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτηρίζει "συμβιβασμένο που έχει υποκύψει πλήρως"!

“Πρέπει η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη. Δεν πρέπει να είστε μέλος της. Το να θέλεις να μείνεις στην Ευρωζώνη είναι σαν να θέλεις να μείνεις σε μια κοινότητα λεπρών... Το ευρώ είναι το Τέταρτο Ράιχ” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συνεχίζει “Η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αργεντινούς είναι πως οι Έλληνες είναι δειλοί. Ο ελληνικός λαός είναι εκ φύσεως δειλός [....] δεν υπάρχει κάποια φωνή κατά του ευρώ. Υπήρχε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πλέον έχει υποκύψει πλήρως. Χρειάζεστε μια διαφορετική φωνή” καταλήγει ο Γκρέγκορι Πάλαστ.

Ο Αμερικανός συγγραφέας σημειώνει ότι η σημερινή οικονομική πολιτική που έχει επιβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη της χώρας και το ΔΝΤ λανθασμένα συμπορεύεται με αυτή την πολιτική.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιταγές του ΔΝΤ και της τρόικα προς την Ελλάδα είναι παρόμοιες με αυτές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που είχαν ως αποτέλεσμα να πωληθούν σε εξευτελιστικές τιμές πλουτοπαραγωγικές πηγές στο βωμό μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης.

“Τα παραδείγματα χωρών της λατινικής Αμερικής μας δείχνουν πολλά. Η Ελλάδα χρειάζεται το νερό και την ενέργεια. Αν τα πουλήσει θα αναγκαστεί να τα αγοράζει από αμερικανικές ή γερμανικές εταιρίες” αναφέρει ο ίδιος ο  Γκρέγκορι Πάλαστ ο οποίος με έναν λίβελο κατά της Ε.Ε καλεί τη χώρα μας να εγκαταλείψει πάραυτα την Νομισματική Ένωση.




 

Akarnan

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2012
Μηνύματα
1.336
Like
928
Πόντοι
96
Παγκόσμια καπιταλιστική κρίση: Κανένα μείγμα διαχείρισης δε σώζει το λαό
free-market.jpg


Η επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ και η συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα αναθέρμανε και στην Ελλάδα τη συζήτηση γύρω από τα δύο μείγματα διαχείρισης της κρίσης. Η διαφορά, σε σχέση με το παρελθόν, είναι πως τώρα όλοι δηλώνουν υπέρμαχοι της άποψης ότι η διαχείριση της κρίσης δεν μπορεί να γίνεται μόνο με λιτότητα, αλλά χρειάζεται επίσης στρατηγική για βιώσιμο χρέος, ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως είπε και ο Ομπάμα. Αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σ' αυτά συμφώνησε ο Αντ. Σαμαράς στη συνάντηση με τον Μπ. Ομπάμα, αυτά επανέλαβαν όλα τα κόμματα, με εξαίρεση το ΚΚΕ.

Αυτά λένε με κάθε ευκαιρία όλες οι αστικές κυβερνήσεις στις χώρες του λεγόμενου «ευρωπαϊκού Νότου». Για την ιστορία, τις ίδιες διακηρύξεις, για «λιτότητα με ανάπτυξη», συμπεριέλαβαν στα συμπεράσματά τους όλες οι τελευταίες Σύνοδοι Κορυφής της ΕΕ. Η εφαρμογή τους, μάλιστα, ξεκίνησε από τη Γαλλία, στην οποία δόθηκε δίχρονη παράταση (μέχρι και το 2015) για να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τα μετέπειτα σύμφωνα για την ανταγωνιστικότητα στις χώρες του ευρώ.


Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έφτασε τότε να πει ότι η παράταση στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας του, θα σηματοδοτήσει το «τέλος της λιτότητας»! Παίρνοντας το παράδειγμα της Γαλλίας, μπορεί να δει κανείς ότι από τη χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων, ο λαός δεν ωφελήθηκε σε τίποτα. Απεναντίας, μάλιστα. Όρος για τη χαλάρωση της λιτότητας στη Γαλλία ήταν και παραμένει να προχωρήσουν ταχύτερα οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, που θεωρούνται από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς οι βασικές «πληγές» για την ανταγωνιστικότητα της γαλλικής οικονομίας.

Το ίδιο ισχύει και με την Ισπανία, για την οποία επίσης «έσπασε» η λιτότητα και της δόθηκε διετής παράταση στην εκπλήρωση των όρων για το έλλειμμα. Μόλις τις προάλλες, όμως, άνοιξε στα γεμάτα ξανά η συζήτηση για νέα μείωση 10% στους μισθούς, δείχνοντας ότι το τέλος της λιτότητας στο μείγμα της επεκτατικής διαχείρισης της κρίσης αφορά το κεφάλαιο και όχι το λαό. Άλλο παράδειγμα είναι η Ελλάδα, για την οποία, το Νοέμβρη του 2012, αποφασίστηκε η επιμήκυνση της δανειακής σύμβασης κατά δύο χρόνια, από το 2014 στο 2016.

Η τρόικα, στην έκθεσή της, εκτιμούσε τότε ότι η διετής επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ανεβάζει το χρηματοδοτικό κενό στα 32,6 δισ. ευρώ, που στο σύνολό τους μεταφράζονται σε μέτρα και περικοπές σε βάρος του λαού. Έλεγε ακόμα ότι η διετής επιμήκυνση «θα περιορίσει τον αντίκτυπο των οδυνηρών μέτρων λιτότητας, που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση». Από τότε έως σήμερα, η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, τα μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο, ήδη συζητιούνται νέες ανατροπές για το Σεπτέμβρη και η εργατική - λαϊκή οικογένεια βουλιάζει στη φτώχεια.

Τι έχουν στο νου τους;

Τι έχουν στο νου τους όλοι αυτοί που μιλάνε για περιορισμό της λιτότητας και περισσότερα αναπτυξιακά μέτρα στο μείγμα της διαχείρισης; Σίγουρα όχι τα λαϊκά συμφέροντα. Για παράδειγμα, τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ευρωζώνη, συμφωνούν ότι οι αντεργατικές - αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, που είναι ο πυρήνας των ανατροπών στις χώρες με ή χωρίς μνημόνιο, είναι όρος απαράβατος για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και να έρθει η ανάπτυξη. Αυτό είπε και ο Μπ. Ομπάμα στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά.

Κανείς, επίσης, σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο δε διαφωνεί ότι το χρέος μιας χώρας πρέπει να είναι βιώσιμο και πως δεν πρέπει να έχει μεγάλα ελλείμματα, που τροφοδοτούν το χρέος. Άλλωστε, η ευρωζώνη, με καθοριστική συμβολή της Γερμανίας, είναι αυτή που επέβαλε όριο στο χρέος των κρατών - μελών της με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992), στο 60% του ΑΕΠ και 3% στο έλλειμμα.

Η αναχρηματοδότηση του χρέους απορροφά μεγάλο μέρος των κρατικών εσόδων. Το υψηλό χρέος είναι επίσης ανασταλτικός παράγοντας για να δανειστεί μία χώρα από τις λεγόμενες «αγορές», αφού μεγαλώνουν το ρίσκο να κηρύξει πτώχευση και τα επιτόκια ανεβαίνουν. Άρα, για να αντλεί φτηνό χρήμα από τις καπιταλιστικές αγορές και να τροφοδοτεί τα μονοπώλιά της με προνόμια, υποδομές και φοροαπαλλαγές, μία οικονομία πρέπει να έχει ρεγουλαρισμένο το χρέος και το έλλειμμα. Αυτό γίνεται πιο δύσκολο σε συνθήκες κρίσης, αφού και τα έσοδα του κράτους μειώνονται και το ΑΕΠ μικραίνει, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ.

Στην Ελλάδα, όλα τα παραπάνω ζητήματα, που εκκολάφθηκαν την περίοδο της φρενήρους ανάπτυξης, οξύνθηκαν απότομα με την κρίση. Τότε, και μπροστά στον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, με συνέπειες συνολικά για το ευρώ, επιλέχθηκε ο δανεισμός από τα κράτη - μέλη και το ΔΝΤ, προκειμένου η κυβέρνηση να ανατροφοδοτεί το χρέος της. Σαν αποτέλεσμα, το χρέος μεγάλωσε και η πρόσβαση στις καπιταλιστικές αγορές έγινε ακόμα πιο δύσκολη.

Τώρα, τα αστικά επιτελεία βλέπουν ότι είναι αδύνατο να ανακάμψει δημοσιονομικά η Ελλάδα με τόσο μεγάλο χρέος και πως αν δεν καταστραφεί κεφάλαιο, η κρίση δεν πρόκειται να ξεπεραστεί. Γι' αυτό συζητούν ξανά ένα νέο «κούρεμα» του χρέους. Τώρα όμως, τα κεφάλαια που μένουν να «κουρευτούν» είναι αυτά που διακρατούν τα κράτη - μέλη με τη μορφή ελληνικών ομολόγων, σε αντάλλαγμα των οποίων δάνεισαν την Ελλάδα. Άρα, οποιοδήποτε «κούρεμα» που θα αλαφρώσει την καπιταλιστική οικονομία της Ελλάδας, θα ζημιώσει τους εταίρους δανειστές της, που είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους οικονομίες, όσο κι αν ανήκουν στην ίδια λυκοσυμμαχία.

Η κόντρα Γερμανίας - ΔΝΤ

Γι' αυτό η Γερμανία σκυλιάζει με την ιδέα ενός νέου «κουρέματος». Από τη μία ξέρει πως αν οι δημοσιονομικοί δείκτες δε βελτιωθούν στην Ελλάδα, θα χρειάζεται διαρκώς καινούργια δάνεια για να ανατροφοδοτεί το χρέος που θα μεγαλώνει. Από την άλλη, αν δεχτεί να χαλαρώσουν οι ρυθμοί της δημοσιονομικής πειθαρχίας και να «κουρευτεί» το χρέος, ξέρει πως η ζημιά θα βαρύνει τη δική της οικονομία και τα δικά της μονοπώλια, αφού θα αναγκαστεί να καταστρέψει κεφάλαιο που της ανήκει.

Το ΔΝΤ επιμένει στο «κούρεμα», επειδή οι χώρες που το χρηματοδοτούν είναι ανταγωνιστικές με τη Γερμανία και τα άλλα κράτη - μέλη τη ευρωζώνης. Γι' αυτό πιέζουν να αναλάβουν οι εταίροι της Ελλάδας μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς που προκαλεί η διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα λεφτά που δανείζουν θα τα πάρουν πίσω και ότι δε θα εξαφανιστούν στον «Καιάδα» μιας ανεξέλεγκτης ελληνικής χρεοκοπίας. Γι' αυτό και οι ΗΠΑ αξιοποιούν το ζήτημα της Ελλάδας για να πιέσουν τη Γερμανία να κάνει υποχωρήσεις στη διαχείριση της κρίσης, που ενδεχόμενα να σταθεροποιήσουν προσωρινά την οικονομία της ευρωζώνης, αποδυναμώνουν όμως την ίδια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Πάνω εκεί εξελίσσεται η κόντρα για το μείγμα διαχείρισης της κρίσης. Κανείς τους, ούτε η Γερμανία, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε το ΔΝΤ δε λένε ότι αν αλαφρώσει το χρέος, η κυβέρνηση θα μπορεί να αυξήσει μισθούς και συντάξεις, να χαλαρώσει τις αντεργατικές ανατροπές, να μειώσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να ρίξει χρήμα για δημόσια και δωρεάν Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια. Αντίθετα, όλοι ζητάνε χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας για να περισσέψει χρήμα ώστε το κράτος να αναπτύξει υποδομές με δημόσιες επενδύσεις, να δώσει φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για να επενδύσουν οι καπιταλιστές τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους. Έτσι, λένε, θα αυξηθεί η απασχόληση.

Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά, τελευταία, οι δημόσιες επενδύσεις να μην προσμετρώνται στο χρέος. Γι' αυτό ζητά «κούρεμα», αλλά χύμα και τσουβαλάτα ομολογεί πλέον ότι από αυτό ο λαός καμιά διαφορά δεν πρόκειται να δει προς όφελός του. Τον παραμυθιάζουν όλοι μαζί ότι έτσι θα περισσέψει χρήμα στο κράτος να βοηθήσει τους καπιταλιστές, ώστε να γίνουν επενδύσεις και να αυξηθούν οι θέσεις απασχόλησης. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως θα στηρίξει τους «υγιείς επιχειρηματίες», αντί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν τα λαμόγια, όπως τους κατηγορεί.

Την ίδια χρησιμότητα έχει και το λεγόμενο «ευρωομόλογο» ή η «αμοιβαιοποίηση του χρέους» που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε τις προάλλες ο Γ. Στουρνάρας, μιλώντας για «ενιαία αγορά χρέους» της ευρωζώνης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ανισόμετρες μεταξύ τους οικονομίες θα δανείζονται με ενιαία επιτόκια. Αυτό όμως θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους δανεισμού για την ισχυρή οικονομία της Γερμανίας και άλλων χωρών, αφού πλέον θα είναι συνεγγυητές των δανείων της αδύναμης οικονομικά Ελλάδας. Αυτά στον καπιταλισμό δε γίνονται.

Τους δυσκολεύει το ευρώ
Το ευρώ τους δυσκολεύει διπλά στη διαχείριση της κρίσης, επειδή μία χώρα δεν μπορεί να το υποτιμήσει, ώστε να καταστρέψει ακαριαία κεφάλαιο και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάκαμψης, βυθίζοντας όμως το λαό στη φτώχεια. Ούτε μπορούν (προς το παρόν) να κόψουν χρήμα, γιατί η ευρωζώνη αποτελείται από ανταγωνιστικές και ανισόμετρες μεταξύ τους οικονομίες, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, την Κίνα ή την Ιαπωνία, που είναι ενιαίες οικονομίες, και όχι συνασπισμοί κρατών με ανταγωνιζόμενες οικονομίες και ίδιο νόμισμα.

Ακόμα κι αν παρθούν τέτοια επεκτατικά μέτρα για την Ελλάδα ή άλλες χώρες, το μάρμαρο θα το πληρώσει ο λαός, αφού οι χώρες που θα έχουν χασούρα, θα επιδιώξουν και θα πάρουν ανταλλάγματα ανάλογης ή μεγαλύτερης αξίας για τα μονοπώλιά τους. Άρα, με επεκτατική ή περιοριστική διαχείριση, το υποζύγιο είναι ο λαός. Ο νόμος του καπιταλισμού λέει ότι η δίψα του κεφαλαίου για κέρδος οδηγεί στην ολοένα και μεγαλύτερη συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης. Πάνω εκεί στηρίζονται τα αντιλαϊκά μέτρα σε ανάπτυξη και κρίση.

Μπορεί οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις να δυσκολεύουν τη διαχείριση της κρίσης σε συνθήκες παγκοσμιοποιημένης δράσης του κεφαλαίου, όμως συμφωνούν απόλυτα ότι με οποιοδήποτε μείγμα, ο εργάτης πρέπει να γίνεται διαρκώς φθηνότερος, τα μονοπώλια να κερδίζουν νέα πεδία δράσης και να αυξάνεται σταθερά η μονοπώληση της οικονομίας.

Να γιατί λέμε ότι στον καπιταλισμό, ο λαός δεν πρόκειται να δει χαΐρι, απ' όποιο μονοπάτι κι αν πάνε να τον οδηγήσουν έξω από την κρίση οι διαχειριστές του συστήματος. Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, σημαίνει καταστροφή της αιτίας που τη γεννά. Σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων για να πάρει ο λαός τα κλειδιά της οικονομίας και μονομερή διαγραφή του χρέους.



902
 

ANDREIOS

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Σεπ 2007
Μηνύματα
1.155
Κριτικές
13
Like
1.757
Πόντοι
6.255
Σαν σήμερα άρχισαν τις πυρκαγίες στην Ηλεία το 2007
Και αυτή η καταστροφή έγινε επειδή ο τοτε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ειχε συμφωνήσει με τους Ρώσους οχι μόνο για τους αγωγούς αλλα και για έρευνες και άνοιγμα των πετρελαιοπηγών στην Ελλάδα απο τους Ρωσους
Ολες οι πυρκαγίες του 2007 και 2009 ηταν δουλεία των Αμερικανών για να φύγει ο Καραμανλής και να έρθει στην εξουσία ο μίστερ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" Γ. Παπανδρέου

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Λε Πα: «Στους φίλους μας θα κόψουμε απόδειξη;»
Saturday, 24 August 2013 18:06

«Κάποιοι αποφάσισαν ότι 50 ολικογένειες θα μείνουν χωρίς φαγητό». Ο Λευτέρης Πανταζής
οργισμένος για το λουκέτο που έβαλε το ΣΔΟΕ στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή του αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι οι αποδείξεις που δεν κόπηκαν ήταν... κεράσματα. «Εχουμε και πέντε φίλους που τους κερνάμε. Εσείς αν ερχόσασταν η μάνα σας δεν θα την κερνούσατε; Θα κόβατε απόδειξη;» είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός τραγουδιστής.


Read more:

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
 

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Μηνύματα
19.297
Like
4
Πόντοι
166
πειτε του βαλσαμωμενου να παει να γαμηθει
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.974
Κριτικές
31
Like
13.682
Πόντοι
5.097
κοβεις μηδενικη αποδιξη και αποδιδεις το φπα
ειναι και μαλακας εκτος απο ασχετος  :jerking:
 

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Μηνύματα
7.794
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
αν και από τέχνη zero the hero καλά τα λέει ..
στα λαμόγια λαμογιές  ;)
 

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
32.931
Κριτικές
36
Like
39.903
Πόντοι
19.795
Mια απορια οφτοπικ ρε παιδια. Τα λεφτα που μαζευουν απο το ΦΠΑ που πανε;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom