Νέα

Πολιτικά νέα/άρθρα από websites, blogs κλπ.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 231K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Συμφωνείτε με την αποπομπή της Δραγωνας από το Υπουργείο παιδείας αφού δεν έχει τα τυπικά προσόντα;

• Ναι

Ψήφοι: 103 86,6%
  • Όχι

Ψήφοι: 16 13,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    119

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Απαντηση 246 πανω-πανω...

Και σαφως καταδικαζω τετοιες ενεργειες.

Οποιος ομως διαβαζει Ιστορια γενικα,μπορει να κατανοησει(ΠΟΤΕ ομως να δικαιολογησει...)γιατι γινεται κατι στην πορεια της...

Μπορω να κατανοησω γιατι οι Τουρκοι κατεσφαξαν τους Αρμενιους και τους Ποντιους.Διαβαζω Ιστορια απο πολλες πηγες...Δεν δικαιολογω ομως...

Εσυ πως με κρινεις οτι δικαιολογησα τους Σερβους;

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Πάντως δεν ειναι περίεργο;

Ολα αυτά ειναι γνωστα εδω και χρόνια. Αλλα για κάποιο ακατανόητο λόγο δεν έχουν υπάρξει προσπάθειες αλλαγής ή μπλοκαρίσματος των σχεδίων. Οσες κυβερνήσεις θυμάμαι απο τότε που καταλαβαίνω 5 πράματα, καμμία δεν λειτούργησε αποτρεπτικά. Προχειρότητες, φουσκωμένα "εγω", ερασιτεχνισμοί, δημοσιοϋπαλληλιστικη νοοτροπία και κυρίως ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στις πραγματικες διαστάσεις της.

Αν δεν ξέρεις ποιος είσαι, ποιες οι δυνατότητές σου και ποιο το περιβάλλον που πας ρε μπαρμπα; Γιατι δεν καθόσουνα στο Δημο;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
  Απαντηση 246 πανω-πανω...

Εσυ πως με κρινεις οτι δικαιολογησα τους Σερβους;
Απο το οτι, ενώ μας έπρηξες για τον περήφανο και ανάδελφο σέρβικο λαό, έκανες κάμποση ώρα να καταγγείλεις το άνανδρο ανδραγάθημα "εκλεκτών" τέκνων του ιδίου λαού.
Και απο το οτι το "κατανοείς".

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Πάντως δεν ειναι περίεργο;

Ολα αυτά ειναι γνωστα εδω και χρόνια. Αλλα για κάποιο ακατανόητο λόγο δεν έχουν υπάρξει προσπάθειες αλλαγής ή μπλοκαρίσματος των σχεδίων. Οσες κυβερνήσεις θυμάμαι απο τότε που καταλαβαίνω 5 πράματα, καμμία δεν λειτούργησε αποτρεπτικά. Προχειρότητες, φουσκωμένα "εγω", ερασιτεχνισμοί, δημοσιοϋπαλληλιστικη νοοτροπία και κυρίως ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στις πραγματικες διαστάσεις της.

Αν δεν ξέρεις ποιος είσαι, ποιες οι δυνατότητές σου και ποιο το περιβάλλον που πας ρε μπαρμπα; Γιατι δεν καθόσουνα στο Δημο;

Το προβλημα των Σερβων(αλλα και των Ελληνων οπως ευστοχα παρατηρεις...)ειναι

το λεγομενο ΔΗΜΗΓΡΑΦΙΚΟ. Εαν εχεις δημογραφικο δεικτη 1,2 και το ξενο στοιχειο 4-5 τοτε κλαφτα Χαραλαμπε...

Αντι οι αθλιες κυβερνησεις να υποστηριξουν μια προσπαθεια ανοδου του δημογραφικου δεικτη με πραγματικο οριζοντα 20ετιας,ταζουν ταξι σε τριτεκνες οικογενειες...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Απο το οτι, ενώ μας έπρηξες για τον περήφανο και ανάδελφο σέρβικο λαό, έκανες κάμποση ώρα να καταγγείλεις το άνανδρο ανδραγάθημα "εκλεκτών" τέκνων του ιδίου λαού.
Και απο το οτι το "κατανοείς".

Λυπαμαι που δεν μπορουμε να επικοινωνησουμε....

Σε ενα θρεντ,εσυ βλεπεις ενα ποστ,εγω βλεπω συνολικα τι εχει να πει ο αλλος...

Και εγω θα ζησω με τον εαυτο μου,και εσυ με τον δικο σου...

That's life..

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
  Λυπαμαι που δεν μπορουμε να επικοινωνησουμε....

Σε ενα θρεντ,εσυ βλεπεις ενα ποστ,εγω βλεπω συνολικα τι εχει να πει ο αλλος...

Και εγω θα ζησω με τον εαυτο μου,και εσυ με τον δικο σου...

That's life..
Κι εγώ λυπάμαι.
Τι να κάνουμε...

Παρεμπιπτόντως, ΠΟΥ στην απάντηση 246 (και μάλιστα πάνω- πάνω, όπως λες) καταδικάζεις την κτηνωδία της Στρεμπένιτσα;
Δεν είδα κάτι τέτοιο, συμπάθα με.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Βασικά εννούσα οτι οι Σερβοι όπως και οι έλληνες έχουν σοβαρό πρόβλημα συνειδητοποίησης των πραγματικών διαστάσεων των δυνατοτήτων τους αλλα και τις πραγματικότητας εν γένει. Σε αυτό, βοηθάνε πολύ τόσο οι λαϊκιστές που είναι στην εξουσία όσο και οι "παραδόσεις"

Πράγματι, ο ρυθμός γεννήσεων είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα. Αλλα φυσικά, εμεις εδω που ειμαστε 9 εκατομμύρια στα παπάρια μας. Ειμαστε ο περιούσιος λαός. Δεν εχουμε φοβο εμεις.

Το θέμα το έχει εντοπίσει ο τομιτο εδω και πααααρα πολύ καιρό.

Πάντως τα Σκόπια δεν ξέρω τι μέλλον θα έχουν μετά το κόσοβο.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Βασικά εννούσα οτι οι Σερβοι όπως και οι έλληνες έχουν σοβαρό πρόβλημα συνειδητοποίησης των πραγματικών διαστάσεων των δυνατοτήτων τους αλλα και τις πραγματικότητας εν γένει. Σε αυτό, βοηθάνε πολύ τόσο οι λαϊκιστές που είναι στην εξουσία όσο και οι "παραδόσεις"

Πράγματι, ο ρυθμός γεννήσεων είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα. Αλλα φυσικά, εμεις εδω που ειμαστε 9 εκατομμύρια στα παπάρια μας. Ειμαστε ο περιούσιος λαός. Δεν εχουμε φοβο εμεις.

Συμφωνώ απολύτως.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

Με τα Σκοπια οντως υπαρχει ερωτημα.Και τωρα τι  θα επιδιωξουν να πετυχουν περα του ονοματος;

Απο την πιτα του Κοσοβου δεν τσιμπησαν τπτ.Μηπως απο Μακεδονια μερια;

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Τα Σκόπια θα μπούν στο ΝΑΤΟ ή οχι??
Πρώτα αυτό και μετά τα υπόλοιπα.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Κρητικε μαλλον θα μπουνε

Οι λεονταρισμοι της Ντορολιζας  θα γινουν γαργαρα μου φαινεται...

Της το τραβηξανε το αυτακι....

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
  Κρητικε μαλλον θα μπουνε

Οι λεονταρισμοι της Ντορολιζας  θα γινουν γαργαρα μου φαινεται...

Της το τραβηξανε το αυτακι....
Αν μπούν ποιός θα τολμήσει να έχει βλέψεις στα εδάφη τους??
Για αυτό δεν κόπτονται και αυτοί να μπούν αλλά και όλοι οι άλλοι να τους βάλουν?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ο μόνος που δεν έχει καταδικάσει κτηνωδίες σε αυτό το thread είμαι εγώ. Καταδικάζω λοιπόν την πρώτη (σε Kindergarten  όρους, αυτόν που άρχισε) αλλά δεν είμαι σε θέση να προσδιορίσω ποιος έσφαξε πρώτος. Όσες ακολούθησαν, όχι απλά τις κατανοώ και τις δικαιολογώ, αλλά λαμβάνοντας υπόψη για ποια περιοχή μιλάμε, την ιστορία της, την ψυχοσύνθεση των λαών και άλλα πολλά, αλλά κυρίως παραμένοντας ρεαλιστής, είμαι βέβαιος ότι και εγώ το ίδιο θα έκανα.
Δεν είμαι απαραίτητα φιλοπόλεμος, άνανδρος, βασανιστής, τύραννος κλπ, είμαι απλά ρεαλιστής.
Και εκεί είναι που πιστεύω, ότι πάσχουν οι εξωτερικές παρεμβάσεις σε εσωτερικά θέματα χωρών, πάσχουν στην ικανότητα να εκτιμήσουν την κατάσταση βάσει των τοπικών συνθηκών και παραμέτρων και όχι βάσει ενός "civilised and politically correct western approach".
Συχνά όμως οδηγούμαι στο συμπέρασμα, ότι τελικά η ανωτέρω θέση/υπόθεσή μου δεν αποτελεί τελικά "αστοχία" των παρεμβάσεων, αλλά θελημένη κίνηση, η οποία εξυπηρετεί στρατηγικές, τις οποίες κύριοι, εάν μπορούσαμε με βεβαιότητα να προσδιορίσουμε και πόσο μάλλον να πολεμήσουμε, δεν θα μιλούσαμε στα bourdela.com, αλλά θα πίναμε τα ξύδια μας σε κάποιο πύργο, lear jet ή κάτι ανάλογο, αγκαλιά με celeb ξέκωλλα, και θα γελούσαμε με τους διάφορους μαλάκες που ασπάζονται ιδεολογίες, ονειρεύονται έναν τέλειο κόσμο κλπ κλπ κλπ.

Κοινώς θα παίζαμε σκάκι με τον κοσμάκη.

Το αν φταίνε ή όχι οι άμαχοι, θα σας προλάβω και θα σας πω ότι σαφώς και φταίνε κατά τη γνώμη μου (με εξαίρεση μία ομάδα αμάχων μόνο). Άμαχοι ή μάχιμοι, εάν θέλουν μπορούν να κάνουν πολλά και να αλλάξουν την μοίρα τους. Μπορούν ξεφύγουν από τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγηθεί. Η Ιστορία το έχει αποδείξει αυτό αρκετές φορές, απλά θέλει και θυσίες.

Τα μόνα που δεν φταίνε, είναι τα πιτσιρίκια, τα οποία πραγματικά δεν είναι σε θέση να καταλάβουν, πόσο μάλλον να κάνουν κάτι για να αλλάξουν το μέλλον τους.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αν μπούν ποιός θα τολμήσει να έχει βλέψεις στα εδάφη τους??
Για αυτό δεν κόπτονται και αυτοί να μπούν αλλά και όλοι οι άλλοι να τους βάλουν?

Γιατί?

Πρώτη φορά είναι που κράτος μέλος του ΝΑΤΟ νιώθει να έχουν διάφοροι γείτονες βλέψεις στα εδάφη του?

Καμιά φορά μάλιστα και από άλλα μέλη της ίδιας παρέας (ΝΑΤΟ)?

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Άν ακούσατε ειδήσεις η Οσετία και Απχαζία (φιλορωσικές επαρχίες της Γεωργίας),ήδη ανακοίνωσαν την ανεξαρτησία τους.Η χιονοστιβάδα ξεκίνησε.Η Δύση και οι ΗΠΑ τώρα θα δρέψουν τους καρπούς της φιλοαλβανικής τους πολιτικής.
Ήδη υπάρχουν αποδείξεις γιά έλεγχο του Κοσυφοπεδίου από καρτέλ ναρκωτικών καθώς και της Αλ Κάιντα.Τί θα γίνει στή Θράκη ?

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ο μόνος που δεν έχει καταδικάσει κτηνωδίες σε αυτό το thread είμαι εγώ. Καταδικάζω λοιπόν την πρώτη (σε Kindergarten  όρους, αυτόν που άρχισε) αλλά δεν είμαι σε θέση να προσδιορίσω ποιος έσφαξε πρώτος. Όσες ακολούθησαν, όχι απλά τις κατανοώ και τις δικαιολογώ, αλλά λαμβάνοντας υπόψη για ποια περιοχή μιλάμε, την ιστορία της, την ψυχοσύνθεση των λαών και άλλα πολλά, αλλά κυρίως παραμένοντας ρεαλιστής, είμαι βέβαιος ότι και εγώ το ίδιο θα έκανα.
Δεν είμαι απαραίτητα φιλοπόλεμος, άνανδρος, βασανιστής, τύραννος κλπ, είμαι απλά ρεαλιστής.
Και εκεί είναι που πιστεύω, ότι πάσχουν οι εξωτερικές παρεμβάσεις σε εσωτερικά θέματα χωρών, πάσχουν στην ικανότητα να εκτιμήσουν την κατάσταση βάσει των τοπικών συνθηκών και παραμέτρων και όχι βάσει ενός "civilised and politically correct western approach".
Συχνά όμως οδηγούμαι στο συμπέρασμα, ότι τελικά η ανωτέρω θέση/υπόθεσή μου δεν αποτελεί τελικά "αστοχία" των παρεμβάσεων, αλλά θελημένη κίνηση, η οποία εξυπηρετεί στρατηγικές, τις οποίες κύριοι, εάν μπορούσαμε με βεβαιότητα να προσδιορίσουμε και πόσο μάλλον να πολεμήσουμε, δεν θα μιλούσαμε στα bourdela.com, αλλά θα πίναμε τα ξύδια μας σε κάποιο πύργο, lear jet ή κάτι ανάλογο, αγκαλιά με celeb ξέκωλλα, και θα γελούσαμε με τους διάφορους μαλάκες που ασπάζονται ιδεολογίες, ονειρεύονται έναν τέλειο κόσμο κλπ κλπ κλπ.

Κοινώς θα παίζαμε σκάκι με τον κοσμάκη.

Το αν φταίνε ή όχι οι άμαχοι, θα σας προλάβω και θα σας πω ότι σαφώς και φταίνε κατά τη γνώμη μου (με εξαίρεση μία ομάδα αμάχων μόνο). Άμαχοι ή μάχιμοι, εάν θέλουν μπορούν να κάνουν πολλά και να αλλάξουν την μοίρα τους. Μπορούν ξεφύγουν από τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγηθεί. Η Ιστορία το έχει αποδείξει αυτό αρκετές φορές, απλά θέλει και θυσίες.

Τα μόνα που δεν φταίνε, είναι τα πιτσιρίκια, τα οποία πραγματικά δεν είναι σε θέση να καταλάβουν, πόσο μάλλον να κάνουν κάτι για να αλλάξουν το μέλλον τους.
Σόρρυ, αλλά δεν θα μπω καθόλου στον κόπο να σχολιάσω μια τέτοια άποψη που πρεσβεύει το οτι οι άμαχοι (με εξαίρεση τα παιδιά) καλώς εσφάγησαν.
Μάλλον δεν είσαι απο το Δίστομο.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
ΑΝ μπουνε με το ονομα καθαρό και οχι με μικτή ονομασία τότε εχουμε σοβαρό πρόβλημα

Αλλο ελλάδα, άλλο κοσοβο. Αν οι αλβανοι του τετοβου θελήσουν να ενωθουν με τα αδέρφια τους ποιος θα τους σταματήσει; Υπάρχει βέβαια και το εδάφιο αχτισάαρι αλλα..

Οσετία και Απχαζία ανακοίνωσαν ανεξαρτησία; Αμαν...

Φονιας

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Μετά το δριμύ «κατηγορώ» του Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον των Ευρωπαίων ήρθε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ότι «η ανακήρυξη και η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου θα αναγκάσει τη Μόσχα να αναπροσαρμόσει τη στάση της έναντι της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας».

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «επαίσχυντη, ανήθικη και παράνομη» την πρόθεση της ΕΕ να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, κάνοντας λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», με σαφέστατη αναφορά στην Κύπρο: «Επί 40 χρόνια η Βόρεια Κύπρος είναι επί της ουσίας ανεξάρτητη. Αυτή γιατί δεν την αναγνωρίζετε; Δεν ντρέπεστε, Ευρωπαίοι;».

Πηγή:ethnos.gr

Ο Vladimir χέστηκε για την Κύπρο!
Το "δε ντρέπεστε" πάει στο ότι η ΕΕ σπεύδει να αναγνωρίσει το Κόσοβο σε αντίθεση με την Βόρεια Κύπρο.
Δε λαμβάνει φυσικά υπ'όψιν του, οτι η Κύπρος είναι κατεχόμενη από τις Τουρκικές δυνάμεις ενώ το Κόσοβο ζητά απόσχιση. Και τρέμει μην ακολουθήσουν το παράδειγμα των Κοσοβάρων και οι υπόλοιπες Ρωσικές επαρχίες που απέμειναν δεμένες στο άρμα της μαμάς-Ρωσίας όπως η Αμπχαζία ή η Οσετία (το Μπεσλάν το θυμάται κανείς?)

Η υποκρισία των Εταίρων μας είναι απίστευτη... Με χαρά αναγνωρίζουν τα αυτονομιστικά κινήματα, αρκεί να αφορούν τους άλλους. Δεν βλέπω την Ισπανία να δέχεται απόσχιση των Βάσκων και των Καταλανών, η Αγγλία των Σκοτσέζων κλπ. Εισέβαλαν στο Ιράκ σε χρόνο dt επειδή έκανε ντου στο Κουβεϊτ, αλλά για την Κύπρο, τσιμουδιά! Μη θίξουμε τα καλά και τα συμφέροντα...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δεν έγινα αντιληπτός πιθανότατα. Θα πρότεινα να ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψα πριν.

Ο Yorgos και o Ferthy, δεν έχει σημασία τι σκέφτονται και τι καταδικάζουν.

Το θέμα είναι να μπορέσεις να σκεφτείς σαν Υorgovic και Ferthyvic εάν θες πραγματικά να βρεις λύση στα προβλήματά τους. Διαφορετικά, θα τους οδηγήσεις (όπως έχει αποδείξει η Ιστορία) σε περισσότερα προβλήματα και τίποτα παραπάνω.

Γνώμη μου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom