Νέα

Πολ Νιούμαν

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sonyp900
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 25
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
Παιδιά, ΟΛΟΙ οι δίσκοι κλασσικής μουσικής είναι φτηνοί (καμμία σχέση με τους σύγχρονους), γιατί μετά από 100 χρόνια δεν πληρώνονται πλέον δικαιώματα στους συνθέτες ή στους κληρονόμους τους.

Αυτό ισχύει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες όπου δεν είναι αναπτυγμένο το «πάθος» της κλασσικής μουσικής και υπάρχουν μόνο οι στάνταρ εκτελέσεις έργων, και μόνο των πολύ γνωστών. Αν πας σε εξειδικευμένα καταστήματα κλασσικής μουσικής στην Ευρώπη όπου υπάρχουν πολλοί περισσότερα έργα και εκτελέσεις θα δεις ότι οι τιμές των έργων της κλασσικής μουσικής είναι οι υψηλότερες.

Για παράδειγμα, περίπου πριν 6 μήνες, αγόρασα από τέτοιο κατάστημα στο εξωτερικό την πολύ αγαπημένη μου όπερα «Boris Gutunov» του «Modest Mussorsky». Ένα cd μόνο, και η τιμή 70€ !

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
88
Πόντοι
66
Δε ξέρω Duracell, από αυτά είμαι άσχετος.

Καλοπροαίρετα στο λέω... πιστεψέ με! Θα το καταλάβεις και μόνος σου άλλωστε, αν σου δωθεί η ευκαιρία ν' ακούσεις στον ΙΔΙΟ χώρο, την ΙΔΙΑ εκτέλεση, από το ΙΔΙΟ ηχοσύστημα, με μόνη διαφορά ότι την μια φορά θα είναι από cd και την άλλη από πικάπ... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ !!!

Για να μην μιλήσω για συστήματα Hi-End... αλλά εκεί πλέον ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ πολύ όσον αφορά την ακουστική αλλά και τα χρήματα που χρειάζεται να δαπανήσουμε σε μηχανήματα...

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
Καλοπροαίρετα στο λέω... πιστεψέ με! Θα το καταλάβεις και μόνος σου άλλωστε, αν σου δωθεί η ευκαιρία ν' ακούσεις στον ΙΔΙΟ χώρο, την ΙΔΙΑ εκτέλεση, από το ΙΔΙΟ ηχοσύστημα, με μόνη διαφορά ότι την μια φορά θα είναι από cd και την άλλη από πικάπ... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ !!!

Για να μην μιλήσω για συστήματα Hi-End... αλλά εκεί πλέον ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ πολύ όσον αφορά την ακουστική αλλά και τα χρήματα που χρειάζεται να δαπανήσουμε σε μηχανήματα...

Εγώ δεν έχω ιδέα από αυτά. Αλλά για να το λες, έτσι θα ΄ναι.

Πάντως, επειδή η μουσική είναι συναίσθημα, κανένα ηχοσύστημα δε μπορεί να συγκριθεί στην πρόκληση συναισθημάτων με την ζωντανή απόλαυση μιας όπερας στη scalla του Μιλάνου, ή στην Βιένη, ή στη Πράγα, ή στη Μόσχα ή αλλού.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
88
Πόντοι
66
κανένα ηχοσύστημα δε μπορεί να συγκριθεί στην πρόκληση συναισθημάτων με την ζωντανή απόλαυση μιας όπερας στη scalla του Μιλάνου, ή στην Βιένη, ή στη Πράγα, ή στη Μόσχα ή αλλού.

Συμφωνώ απολύτως! Ακόμα και σε μια απλή αίθουσα... ΑΛΛΑ με ζωντανή ορχήστρα!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom