Νέα

Ποιός φοβάται τους «εθνικά Μακεδόνες» και γιατί;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 99K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Μηνύματα
10.456
Like
19
Πόντοι
166
λυσε μου και μια αποροια, ο γκοτσε ντελτσεφ και ο γιαννε σαντανσκι τι ηταν;; αν δεν ξερεις μπορεις να ρωτησεις του παλαιοτερους σου, ισως αυτοι εχουν μια απαντηση...και μιας και δηλωνεις εξαρχικος, εξαρχια και εξαρχικοι λεγονταν η βουλγαρικη εκκλησια οταν αποσπαστηκε απο το πατριαρχειο....αυτα...εσυ ρωτα με οτι θες πριατελιου,,,και μιας και ανεφερες το τσαρ σαμουηλ, οι βουλγαροι τον δηλωνουν δικο τους τσαρο, [ τον τυφλωσε ο βασιλειος ο βουλγαροκτονος....] φαντασου οτι και οι βυζαντινοι τον λαο σου που εσυ τους αποκαλεις ''μακεδονες'' βουλγαρους τους αποκαλουσαν, αυτο πριν 1000 χρονια και βαλε. η μαχη στο κλειδι εγινε το 1014 και μετα ο βασιλειος ονομαστηκε βουλγαροκτονος, χιλια και πλεον χρονια αυτο που εσεις αποκαλειτε ''μακεδονας'' ακομα και οι ιδιοι αποκαλουσατε τους εαυτους σας βουλγαρους,, και κατι που ισως δεν γνωριζεις, λες οτι η  γλωσσα σας μοιαζει με τα βουλγαρικα, οι ιδιοι οι βουλγαροι λενε οτι μιλατε ιδιωμα της γλασσας τους, οπςσ και πολλες αλλες περιοχες της βουλγαριας αλλωστε, και οι βουλγαροι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!!!!
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Здраво!

Φανταζεστε ισως την εκπληξη μου οταν ειδα τετοιο θεμα σε τετοια ιστοσελιδα.

Εν παση περιπτωσει, ως Μακεδονας ο ιδιος, δεν μπορουσα να μην χαιρετισω τον δημιουργο του θεματος και οσους αλλους υπερασπιζονται την μειονοτητα μας, ακομη και αν αυτο σημαινει οτι επρεπε να εγγραφω μελος (διαδικασια βαρετη για μενα).

Καταγομενος απο τη Бесфина νομου Φλωρινης, οπου το 100% των κατοικων ηταν Σλαβοφωνοι και εξαρχικοι, και δεν υπηρχε ουτε ενας με Ελληνικη συνειδηση, ξερω πολυ καλα τι σημαινει να εισαι Μακεδονας. Ο παππους μου και ο προπαππους μου πεθαναν στην εξορια υπερασπιζομενοι τη γλωσσα τους και το εθνος τους, και ο μονος λογος που εγω εχω τη δυνατοτητα να ζω εδω σημερα, ειναι επειδη μετα το θανατο του παππου μου, η γιαγια μου ως Ελληνιδα Ηπειρωτισα πολιτικη προσφυγας ειχε πλεον την δυνατοτητα να επιστρεψει στη χωρα. Εχω ακομη συγγενεις που ζουν στην εξορια και, κατα πως φαινεται, ποτε δεν θα δουν τον τοπο της γεννησης τους πριν πεθανουν. Αυτη δεν ειναι μονο η προσωπικη μου ιστορια, αλλα η ιστορια δεκαδων χιλιαδων ανθρωπων απο τη Φλωρινα και τη Καστορια. Και για οσους απο εσας δηλωνετε αριστεροι (προσωπικα δεν ανηκω σε αυτους) μην ξεχνατε οτι ο μισος ΔΣΕ ηταν Μακεδονες που πολεμουσαν γιατι το ΚΚΕ τους εταξε αυτονομια.

Εν παση περιπτωσει, το δικαιωμα μου να ειμαι και να νιωθω Μακεδονας δεν εξαρταται απο κανενα κρατος, καμια αναγνωριση, και καμια εκχωριση δικαιωματος απο κανεναν σας. Οσο ζω θα το λεω, γιατι ο ηρωικος βιος των προγονων μου με αναγκαζει να το κανω: јас сум Македонец και σ' οποιον αρεσει.

Και δυο απαραιτητες διευκρινισεις: α) δεν καμωνομαι οτι ειμαι απογονος του Μεγαλεξανδρου, και ουτε με ενδιαφερει το ζητημα. Ο Αλεξανδρος ειναι γνωστο οτι με Ελληνικη παιδεια μεγαλωσε σε Ελληνοφωνο παλατι. Αν και δεν γνωριζουμε τι γλωσσα μιλουσαν οι βουνισιες φυλες της Μακεδονιας, σιγουρα δεν μιλουσανε Σλαβικα. Και δεν με ενδιαφερει σε τελικη αναλυση τι γινοτανε πριν 2,500 χρονια. Η ουσια ειναι οτι ο δικος μου λαος ζει στη Μακεδονια πανω απο 1.000 χρονια. Ο Τσαρος Σαμουηλ στις Πρεσπες ειχε την πρωτευουσα του, και ο δικος μου λαος εχτισε τη βασιλικη του Αγιου Αχειλιου στην Πρεσπα. Ολη η περιοχη της Φλωρινας, για πανω απο 1.000 χρονια, μια γλωσσα μιλουσε, τα Σλαβικα. Εκτος βεβαια απο λιγους Βλαχους και Αλβανους. Ελληνικα ομως δεν μιλιουνταν εκει.

Και β), για οσους μας λενε Βουλγαρους. Ναι, η γλωσσα μας μοιαζει πολυ με τη Βουλγαρικη. Ναι, πριν πολλα χρονια, και εμεις οι ιδιοι δηλωναμε Βουλγαροι. Πλεον ομως δεν ειμαστε. Και για να σας δωσω ενα απλο παραδειγμα: ειμαστε σαν τους Αυστριακους με τους Γερμανους. Σχεδον ιδια γλωσσα (και μαλιστα ιδια επισημη) και μεχρι ακομη και το 1945 οι περισσοτεροι Αυστριακοι δηλωναν Γερμανοι. Πλεον σχεδον κανενας Αυστριακος δεν λεγεται Γερμανος, και προσπαθηστε εσεις να τους πεισετε για το αντιθετο αν μπορειτε. Το ιδιο συμβαινει και με εμας. Μετα την Βουλγαρικη κατοχη, πολυ λιγοι Σλαβοι της Μακεδονιας θεωρουν τους εαυτους τους Βουλγαρους. Νιωθουν διαφορετικοι απο αυτους. Και καπως πρεπει να λεγονται. Και δεδομενου οτι ζουν στη Μακεδονια πανω απο 1.000 χρονια (πολυ περισσοτερα απο τους Ψωμιαδηδες πχ), εχουν καθε δικαιωμα να λεγονται Μακεδονες.

Καλά, κόψε κάτι ως προς το ότι δεν ομιλούνταν ελληνικά στη Φλώρινα γιατί αν αρχίσουμε τα περί ελληνόφωνων πληθυσμών στα σκόπια, τα περί γραικομανων και άλλα πολλα δεν θα τελειώσουμε ποτε...
Μακεδόνας σκέτο δεν μπορείς να λέγεσαι- μακεδόνες ήταν στην αρχαιότητα ελληνικό φύλο (και όχι ελληνόφωνο απλά) και ο Μ. Αλέξανδρος ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ- όχι ελληνόφωνος ή ελληνολάτρης...
Και δεν μπορείς να λέγεσαι διότι δημιουργείται σύγχυση με τους 2.500.000 έλληνες μακεδόνες εντός ελλάδας και άλλους τόσους εκτός...
Σλάβος της Μακεδονίας πολύ ευχαρίστως...
Βορειομακεδόνας ΟΚ
Νεομακεδόνας ακόμη καλύτερα...
Αλλά το σκέτος μακεδόνας ως εθνικός προσδιορισμός δεν παίζει...

Στα άλλα που γράφεις πάνω- κάτω συμφωνούμε...
Αν και οι αυστριακοί δεν αρνούνται ότι είναι μέρος του Γερμανικού Έθνους που λόγω αψβουργων υπήχθησαν σε άλλο κράτος...
Για να το θέσω πιο απλά, οι σκοπιανοί και οι βούλγαροι έχετε μεταξύ σας την ίδια σχέση που έχουν οι ρουμάνοι με τους μολδαβούς και οι έλληνες με τους κύπριους ή οι άγγλοι με τους (αγγλοσάξωνες) αμερικάνους...
 

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.837
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16

Τι νούμερα είναι αυτοί ρε, όταν τους καυλώσει δηλώνουν βούλγαροι, έλληνες, μακεδόνες. Λοιπόν σκοπιανέ, η Μακεδονία βρίσκεται εντός ελληνικών συνόρων, είστε πολύ "λίγοι" για να αυτοαποκαλείστε μακεδόνες ή έλληνες. 
 

Druworos

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2009
Μηνύματα
27
Like
0
Πόντοι
0
θα σε αφορισει ο ππ γιατι λες αληθειες...μονο μια ερωτηση εχω για σενα, γιατι πριν την συνθηκη του αγ. στεφανου δεν δηλωνατε μακεδονες;; το οτι ειστε σλαβοι που ζειτε πανω απο 1000, χρονια στην μακεδονικη γη δεν διαφωνει κανενας, αυτο ομως σας κανει και εθνικα μακεδονες;;

Ποσοι Αυστριακοι δηλωναν Αυστριακοι πριν το 1945? Ή ποσοι Αυστραλοι ή Καναδοι δηλωναν Αυστραλοι ή Καναδοι αντι για Βρετανοι μέχρι τις αρχες του 20ου αιωνα? Η εθνικη ταυτοτητα δεν ειναι κατι το σταθερο. Παρε παραδειγμα και απο τους Ελληνοφωνους. Απο τοπικες ταυτοτητες στην αρχαιοτητα, σε μια αφηρημενη αισθηση κοινης ταυτοτητας μετα τα Περσικα, σε Ρωμαιοι επι Βυζαντιου, και τελικα σε Ελληνες απογονοι του Μεγαλεξανδρου μετα τον διαφωτισμο και την απελευθερωση. Πριν το 1800 αν εβρισκες στην Ελλαδα ανθρωπο να δηλωνει Ελληνας και οχι Ρωμαιος/Ρωμιος, θα ηταν σιγουρα η πολυ μεγαλη εξαιρεση. Οι εθνικες ταυτοτητες τροποποιουνται. Κυριως μπροστα στα ιστορικα γεγονοτα.

Οταν το 1941 ενα μεγαλο κομματι της Μακεδονιας υποδεχτηκε τους Βουλγαρους ως απελευθερωτες, δεν φανταζονταν οτι αυτοι θα προσπαθησουν να τους εκβουλγαρισουν, διδασ
κοντας τους την προτυπη Βουλγαρικη γλωσσα στα σχολεια αντι για την ντοπια Σλαβικη Μακεδονικη. Ουτε φανταζονταν οτι οποιος εδηλωνε Μακεδονας επι Βουλγαροκρατιας θα ειχε την ιδια μοιρα που ειχε και πριν, επι Μεταξα. Η Βουλγαρικη κατοχη ηταν καθοριστικος παραγοντας στο να αποποιηθουν πολλοι ανθρωποι τη Βουλγαρικη ταυτοτητα. Αυτα για το γιατι καποτε δηλωναμε Βουλγαροι και οχι πια.

Τωρα, το τι μας κανει εθνικα Μακεδονες, ειναι το οτι δεν ειμαστε ουτε Ελληνες ουτε Σερβοι ουτε Βουλγαροι ουτε Αλβανοι ουτε Βλαχοι, και καπως πρεπει και να λεγομαστε. Στη Μακεδονια ζουμε, απο αμνημονευτων χρονων, τι πιο φυσικο απ'το να λεγομαστε Μακεδονες; Για τα καραγκιοζιλικια του Γκρουεφσκι με τον Μεγαλεξανδρο, οκ, δικιο εχετε. Αλλα αναλογιστειτε και τη δικη σας ευθυνη για τον εθνικισμο που δερνει καποιους εκει πανω. Οταν αυτος που για 50 χρονια απαγορεψε στο μισο εθνος σου να μιλαει τη γλωσσα του, και μετα εξωθησε ενα μεγαλο κομματι του στην εξορια... Αυτος που ακομη και σημερα αρνειται να παραδεχτει επισημα οτι υπαρχουν ανθρωποι που ζουνε ακομη εδω, και αλλοι οι οποιοι ζουνε ή πεθαναν στην εξορια που τους εκλεψε το Ελληνικο κρατος τις περιουσιες. Οταν αυτο το κρατος, με αυτη την ιστορια απεναντι σου, σου αρνειται ακομη και το δικαιωμα να ονομασεις τη χωρα σου οπως θελεις (και παρεμπιπτοντως οπως ονομαζοταν ηδη για 50 χρονια στη Γιουγκσλαβια) ειναι αρκετα αναμενομενο σε καποιους ανθρωπους να ξυπνησει η εθνικιστικη αντιδρση.
 

Druworos

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2009
Μηνύματα
27
Like
0
Πόντοι
0
αλλη μια μιας και δεν απαντας στην πρωτη,,,,τι ειναι αυτο που σας εκανε να δηλωνετε βουλγαροι και ξαφνικα ''μακεδονες;;''  ρωτησα και τον αλλο,  και γιατι σε καμια ενετικη η τουρκικη απογραφη δεν αναφερεστε σαν ''μακεδονες'', οι ενετοι ως γνωστον εκαναμ τις πληρεστερες και λεπτομερεστατες απογραφες-καταγραφες....συμφωνω μαζι σου οτι ειστε σλαβικο φυλο, οχι ομως το πολυπληθεστερο της περιοχης, οι ελληνες που ζουν ακομα στο μοναστηρι στην γευγελη  αυτοι ουρανοκατεβατοι ηρθαν , γιατι ποντιοι δεν ειναι, οι ποντιοι εγκατασταθηκαν μετα το '22,..το οτι αναζητατε ρολο στην ιστορια της πριοχης δεκτο, με λαθος τροπο , σε λαθος τοπο και με λαθος επειχηρημστα ομως..

Θα σου απαντησω με αντερωτηση. Γιατι το Ελληνικο κρατος στις απογραφες της δεκαετιας του '20 καταμετρησε Μακεδονες ως εθνοτητα;

Οι "Ελληνες" που αναφερεις ειναι Βλαχοφωνοι. Δικαιωμα τους να δηλωνουν Ελληνες, αλλα στην περιοδο που σου μιλαω εγω, δηλαδη πριν τους Βαλκανικους πολεμους, Ελληνικα μαθαιναν μονο στο σχολειο, κατα τ' αλλα μιλουσανε Βλαχικα. Ο ρολος μας στην ιστορια της περιοχης... Οτι βλεπεις χτισμενο στη  Φλωρινα μετα 900 και πριν το 1900, εμεις το χτισαμε.
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
θα σε αφορισει ο ππ γιατι λες αληθειες...μονο μια ερωτηση εχω για σενα, γιατι πριν την συνθηκη του αγ. στεφανου δεν δηλωνατε μακεδονες;;
ειχανε φαει φασολαδα πριν κοιμηθουν και τους επεσε βαρια, και το πρωϊ που ξυπνησαν μεταξυ κλανιας και κουραδας θυμηθηκαν οτι ειναι "μακεδονες"

βεβαια, ο αγαπητος κλωνος αποφευγει να απαντησει στα πιο σημαντικα θεματα...

1. Αφου και ο ιδιος παραδεχεται πως δεν εχει σχεση με τον Μ.Αλεξανδρο και τους Ελληνες που κατοικουσαν στη Μακεδονια αιωνες πριν αποικισουν εκεινοι, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΝΕΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!

2. Με ποια λογικη, ιδιοποιειται το τοπωνυμιο μιας περιοχης η οποια ονομαστικε ετσι απο Ελληνες και σε μεγαλο μερος της οποιας εξακολουθουν να μενουν Ελληνες? Ακομη και αν εποικισαν σε καποιο κομματι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μακεδονιας, αυτο δεν τους δινει κανενα δικαιωμα ιδιοκτησιας ολοκληρης της περιοχης η της ονομασιας της!

3. Απο τη στιγμη που ο ιδιος παραδεχεται οτι δεν ειναι Ελληνας, αλλα μετοικησε πολυ αργοτερα στη Μακεδονια, γιατι και με ποιο δικαιωμα μεταφραζει αυθαιρετα την εθνικη καταγωγη του σε "Μακεδονικη"??
Τα τεκνα των Ελληνων που μεταναστευσαν εδω και δεκαετιες στη Ν.Υορκη ας πουμε ειναι εθνικα Νεοϋορκεζοι?


ΠΠε,οσους κλωνους και να κανεις, οσο και να προσπαθεις να περασεις τις προπαγανδες σου, η Ιστορια και η αληθεια θα σε κυνηγανε παντα! Παρτο χαμπαρι!
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ποσοι Αυστριακοι δηλωναν Αυστριακοι πριν το 1945? Ή ποσοι Αυστραλοι ή Καναδοι δηλωναν Αυστραλοι ή Καναδοι αντι για Βρετανοι μέχρι τις αρχες του 20ου αιωνα? Η εθνικη ταυτοτητα δεν ειναι κατι το σταθερο. Παρε παραδειγμα και απο τους Ελληνοφωνους. Απο τοπικες ταυτοτητες στην αρχαιοτητα, σε μια αφηρημενη αισθηση κοινης ταυτοτητας μετα τα Περσικα, σε Ρωμαιοι επι Βυζαντιου, και τελικα σε Ελληνες απογονοι του Μεγαλεξανδρου μετα τον διαφωτισμο και την απελευθερωση. Πριν το 1800 αν εβρισκες στην Ελλαδα ανθρωπο να δηλωνει Ελληνας και οχι Ρωμαιος/Ρωμιος, θα ηταν σιγουρα η πολυ μεγαλη εξαιρεση. Οι εθνικες ταυτοτητες τροποποιουνται. Κυριως μπροστα στα ιστορικα γεγονοτα.

Οταν το 1941 ενα μεγαλο κομματι της Μακεδονιας υποδεχτηκε τους Βουλγαρους ως απελευθερωτες, δεν φανταζονταν οτι αυτοι θα προσπαθησουν να τους εκβουλγαρισουν, διδασ
κοντας τους την προτυπη Βουλγαρικη γλωσσα στα σχολεια αντι για την ντοπια Σλαβικη Μακεδονικη. Ουτε φανταζονταν οτι οποιος εδηλωνε Μακεδονας επι Βουλγαροκρατιας θα ειχε την ιδια μοιρα που ειχε και πριν, επι Μεταξα. Η Βουλγαρικη κατοχη ηταν καθοριστικος παραγοντας στο να αποποιηθουν πολλοι ανθρωποι τη Βουλγαρικη ταυτοτητα. Αυτα για το γιατι καποτε δηλωναμε Βουλγαροι και οχι πια.

Τωρα, το τι μας κανει εθνικα Μακεδονες, ειναι το οτι δεν ειμαστε ουτε Ελληνες ουτε Σερβοι ουτε Βουλγαροι ουτε Αλβανοι ουτε Βλαχοι, και καπως πρεπει και να λεγομαστε. Στη Μακεδονια ζουμε, απο αμνημονευτων χρονων, τι πιο φυσικο απ'το να λεγομαστε Μακεδονες; Για τα καραγκιοζιλικια του Γκρουεφσκι με τον Μεγαλεξανδρο, οκ, δικιο εχετε. Αλλα αναλογιστειτε και τη δικη σας ευθυνη για τον εθνικισμο που δερνει καποιους εκει πανω. Οταν αυτος που για 50 χρονια απαγορεψε στο μισο εθνος σου να μιλαει τη γλωσσα του, και μετα εξωθησε ενα μεγαλο κομματι του στην εξορια... Αυτος που ακομη και σημερα αρνειται να παραδεχτει επισημα οτι υπαρχουν ανθρωποι που ζουνε ακομη εδω, και αλλοι οι οποιοι ζουνε ή πεθαναν στην εξορια που τους εκλεψε το Ελληνικο κρατος τις περιουσιες. Οταν αυτο το κρατος, με αυτη την ιστορια απεναντι σου, σου αρνειται ακομη και το δικαιωμα να ονομασεις τη χωρα σου οπως θελεις (και παρεμπιπτοντως οπως ονομαζοταν ηδη για 50 χρονια στη Γιουγκσλαβια) ειναι αρκετα αναμενομενο σε καποιους ανθρωπους να ξυπνησει η εθνικιστικη αντιδρση.

Τις περιουσίες δεν σας τις έκλεψε το ελληνικό κράτος, τις χάσατε όταν συμμαχήσατε αρχικά με τους ναζί και έπειτα με τους κομμουνιστές με σκοπό τη δημιουργία "μακεδονικού" κράτους...
Ειδικά ο ΝΟΦ πολέμησε με τέτοιο πάθος στον "εμφύλιο" που η αριστερά ακόμη σας ξεπληρώνει γραμμάτια...

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν η εθνική ταυτότητα είναι κάτι σταθερό...Στους αμερικάνους πχ πήρε 300 χρόνια να διαφοροποιηθούν από τους άγγλους...
Όσο για τους έλληνες, η συνείδηση ήταν μία, είτε λέγονταν έλληνες, είτε ρωμιοί, είτε γραικοί είτε δαναοί...
Και φυσικά είναι στην περιοχή τριπλάσιο χρόνο από εσάς, με διαρκή παρουσία στη μακεδονία...

Τέλος, θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για τη Μακεδονική Δυναστεία και ιδίως το Βασίλειο το Βουλγαροκτόνο...Μακεδόνας είναι και αυτός σαν και εσάς...Τί έχεις να πεις για τον επιφανή συμπατριώτη σου;
 

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Μηνύματα
10.456
Like
19
Πόντοι
166
Ποσοι Αυστριακοι δηλωναν Αυστριακοι πριν το 1945? Ή ποσοι Αυστραλοι ή Καναδοι δηλωναν Αυστραλοι ή Καναδοι αντι για Βρετανοι μέχρι τις αρχες του 20ου αιωνα? Η εθνικη ταυτοτητα δεν ειναι κατι το σταθερο. Παρε παραδειγμα και απο τους Ελληνοφωνους. Απο τοπικες ταυτοτητες στην αρχαιοτητα, σε μια αφηρημενη αισθηση κοινης ταυτοτητας μετα τα Περσικα, σε Ρωμαιοι επι Βυζαντιου, και τελικα σε Ελληνες απογονοι του Μεγαλεξανδρου μετα τον διαφωτισμο και την απελευθερωση. Πριν το 1800 αν εβρισκες στην Ελλαδα ανθρωπο να δηλωνει Ελληνας και οχι Ρωμαιος/Ρωμιος, θα ηταν σιγουρα η πολυ μεγαλη εξαιρεση. Οι εθνικες ταυτοτητες τροποποιουνται. Κυριως μπροστα στα ιστορικα γεγονοτα.

Οταν το 1941 ενα μεγαλο κομματι της Μακεδονιας υποδεχτηκε τους Βουλγαρους ως απελευθερωτες, δεν φανταζονταν οτι αυτοι θα προσπαθησουν να τους εκβουλγαρισουν, διδασ
κοντας τους την προτυπη Βουλγαρικη γλωσσα στα σχολεια αντι για την ντοπια Σλαβικη Μακεδονικη. Ουτε φανταζονταν οτι οποιος εδηλωνε Μακεδονας επι Βουλγαροκρατιας θα ειχε την ιδια μοιρα που ειχε και πριν, επι Μεταξα. Η Βουλγαρικη κατοχη ηταν καθοριστικος παραγοντας στο να αποποιηθουν πολλοι ανθρωποι τη Βουλγαρικη ταυτοτητα. Αυτα για το γιατι καποτε δηλωναμε Βουλγαροι και οχι πια.

Τωρα, το τι μας κανει εθνικα Μακεδονες, ειναι το οτι δεν ειμαστε ουτε Ελληνες ουτε Σερβοι ουτε Βουλγαροι ουτε Αλβανοι ουτε Βλαχοι, και καπως πρεπει και να λεγομαστε. Στη Μακεδονια ζουμε, απο αμνημονευτων χρονων, τι πιο φυσικο απ'το να λεγομαστε Μακεδονες; Για τα καραγκιοζιλικια του Γκρουεφσκι με τον Μεγαλεξανδρο, οκ, δικιο εχετε. Αλλα αναλογιστειτε και τη δικη σας ευθυνη για τον εθνικισμο που δερνει καποιους εκει πανω. Οταν αυτος που για 50 χρονια απαγορεψε στο μισο εθνος σου να μιλαει τη γλωσσα του, και μετα εξωθησε ενα μεγαλο κομματι του στην εξορια... Αυτος που ακομη και σημερα αρνειται να παραδεχτει επισημα οτι υπαρχουν ανθρωποι που ζουνε ακομη εδω, και αλλοι οι οποιοι ζουνε ή πεθαναν στην εξορια που τους εκλεψε το Ελληνικο κρατος τις περιουσιες. Οταν αυτο το κρατος, με αυτη την ιστορια απεναντι σου, σου αρνειται ακομη και το δικαιωμα να ονομασεις τη χωρα σου οπως θελεις (και παρεμπιπτοντως οπως ονομαζοταν ηδη για 50 χρονια στη Γιουγκσλαβια) ειναι αρκετα αναμενομενο σε καποιους ανθρωπους να ξυπνησει η εθνικιστικη αντιδρση.  ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΩς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΓΙΑΤΙ  ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΤΙΑΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΑΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;;; ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ,ΔΗΛΩΝΑΝ ΒΟΥΛΓΡΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΕΒΡΑΙΟΙ, ΣΕΡΒΟΙ, ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΑΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣΜ ΤΙ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ, ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟς ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ''ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;;'' ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΖΟΥΣΑΝ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΕΜΑΤΟΡΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ;;
 

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Μηνύματα
10.456
Like
19
Πόντοι
166
Ποσοι Αυστριακοι δηλωναν Αυστριακοι πριν το 1945? Ή ποσοι Αυστραλοι ή Καναδοι δηλωναν Αυστραλοι ή Καναδοι αντι για Βρετανοι μέχρι τις αρχες του 20ου αιωνα? Η εθνικη ταυτοτητα δεν ειναι κατι το σταθερο. Παρε παραδειγμα και απο τους Ελληνοφωνους. Απο τοπικες ταυτοτητες στην αρχαιοτητα, σε μια αφηρημενη αισθηση κοινης ταυτοτητας μετα τα Περσικα, σε Ρωμαιοι επι Βυζαντιου, και τελικα σε Ελληνες απογονοι του Μεγαλεξανδρου μετα τον διαφωτισμο και την απελευθερωση. Πριν το 1800 αν εβρισκες στην Ελλαδα ανθρωπο να δηλωνει Ελληνας και οχι Ρωμαιος/Ρωμιος, θα ηταν σιγουρα η πολυ μεγαλη εξαιρεση. Οι εθνικες ταυτοτητες τροποποιουνται. Κυριως μπροστα στα ιστορικα γεγονοτα.

Οταν το 1941 ενα μεγαλο κομματι της Μακεδονιας υποδεχτηκε τους Βουλγαρους ως απελευθερωτες, δεν φανταζονταν οτι αυτοι θα προσπαθησουν να τους εκβουλγαρισουν, διδασ
κοντας τους την προτυπη Βουλγαρικη γλωσσα στα σχολεια αντι για την ντοπια Σλαβικη Μακεδονικη. Ουτε φανταζονταν οτι οποιος εδηλωνε Μακεδονας επι Βουλγαροκρατιας θα ειχε την ιδια μοιρα που ειχε και πριν, επι Μεταξα. Η Βουλγαρικη κατοχη ηταν καθοριστικος παραγοντας στο να αποποιηθουν πολλοι ανθρωποι τη Βουλγαρικη ταυτοτητα. Αυτα για το γιατι καποτε δηλωναμε Βουλγαροι και οχι πια.

Τωρα, το τι μας κανει εθνικα Μακεδονες, ειναι το οτι δεν ειμαστε ουτε Ελληνες ουτε Σερβοι ουτε Βουλγαροι ουτε Αλβανοι ουτε Βλαχοι, και καπως πρεπει και να λεγομαστε. Στη Μακεδονια ζουμε, απο αμνημονευτων χρονων, τι πιο φυσικο απ'το να λεγομαστε Μακεδονες; Για τα καραγκιοζιλικια του Γκρουεφσκι με τον Μεγαλεξανδρο, οκ, δικιο εχετε. Αλλα αναλογιστειτε και τη δικη σας ευθυνη για τον εθνικισμο που δερνει καποιους εκει πανω. Οταν αυτος που για 50 χρονια απαγορεψε στο μισο εθνος σου να μιλαει τη γλωσσα του, και μετα εξωθησε ενα μεγαλο κομματι του στην εξορια... Αυτος που ακομη και σημερα αρνειται να παραδεχτει επισημα οτι υπαρχουν ανθρωποι που ζουνε ακομη εδω, και αλλοι οι οποιοι ζουνε ή πεθαναν στην εξορια που τους εκλεψε το Ελληνικο κρατος τις περιουσιες. Οταν αυτο το κρατος, με αυτη την ιστορια απεναντι σου, σου αρνειται ακομη και το δικαιωμα να ονομασεις τη χωρα σου οπως θελεις (και παρεμπιπτοντως οπως ονομαζοταν ηδη για 50 χρονια στη Γιουγκσλαβια) ειναι αρκετα αναμενομενο σε καποιους ανθρωπους να ξυπνησει η εθνικιστικη αντιδρση.
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΡΑΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;; ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΓΜΑΤΑ, ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΧΤΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1000, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΤΙΖΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1000, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣΜ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ, ΤΟ ΝΑ ΦΟΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΜΩς ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ...
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Θα σου απαντησω με αντερωτηση. Γιατι το Ελληνικο κρατος στις απογραφες της δεκαετιας του '20 καταμετρησε Μακεδονες ως εθνοτητα;

Οι "Ελληνες" που αναφερεις ειναι Βλαχοφωνοι. Δικαιωμα τους να δηλωνουν Ελληνες, αλλα στην περιοδο που σου μιλαω εγω, δηλαδη πριν τους Βαλκανικους πολεμους, Ελληνικα μαθαιναν μονο στο σχολειο, κατα τ' αλλα μιλουσανε Βλαχικα. Ο ρολος μας στην ιστορια της περιοχης... Οτι βλεπεις χτισμενο στη  Φλωρινα μετα 900 και πριν το 1900, εμεις το χτισαμε.

Σιγά μην χτίσατε και το σινικό τείχος...
Βυζαντινή επαρχία ήταν η περιοχή και οι βούλγαροι πρόγονοί σας (από τους οποίους διαφοροποιηθήκατε μόλις πρόσφατα κατά δήλωσή σου) ως εισβολείς έρχονταν και συνήθως έφευγαν με την ουρά στα σκέλια...
Αν επί τουρκοκρατίας κάποιοι βούλγαροι μετακινήθηκαν στην περιοχή, είναι άλλη ιστορία...
 

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Μηνύματα
10.456
Like
19
Πόντοι
166
τι εγινε ρε παιδια, πηρατε την βοηθεια του τηλεφωνου για να απαντησετε;;
 

Druworos

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2009
Μηνύματα
27
Like
0
Πόντοι
0
λυσε μου και μια αποροια, ο γκοτσε ντελτσεφ και ο γιαννε σαντανσκι τι ηταν;; αν δεν ξερεις μπορεις να ρωτησεις του παλαιοτερους σου, ισως αυτοι εχουν μια απαντηση...και μιας και δηλωνεις εξαρχικος, εξαρχια και εξαρχικοι λεγονταν η βουλγαρικη εκκλησια οταν αποσπαστηκε απο το πατριαρχειο....αυτα...εσυ ρωτα με οτι θες πριατελιου,,,και μιας και ανεφερες το τσαρ σαμουηλ, οι βουλγαροι τον δηλωνουν δικο τους τσαρο, [ τον τυφλωσε ο βασιλειος ο βουλγαροκτονος....] φαντασου οτι και οι βυζαντινοι τον λαο σου που εσυ τους αποκαλεις ''μακεδονες'' βουλγαρους τους αποκαλουσαν, αυτο πριν 1000 χρονια και βαλε. η μαχη στο κλειδι εγινε το 1014 και μετα ο βασιλειος ονομαστηκε βουλγαροκτονος, χιλια και πλεον χρονια αυτο που εσεις αποκαλειτε ''μακεδονας'' ακομα και οι ιδιοι αποκαλουσατε τους εαυτους σας βουλγαρους,, και κατι που ισως δεν γνωριζεις, λες οτι η  γλωσσα σας μοιαζει με τα βουλγαρικα, οι ιδιοι οι βουλγαροι λενε οτι μιλατε ιδιωμα της γλασσας τους, οπςσ και πολλες αλλες περιοχες της βουλγαριας αλλωστε, και οι βουλγαροι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!!!!

Ξερω ποιοι ειναι και ξερω οτι δηλωνανε Βουλγαροι. Και ξερω και για την εξαρχια, απλα στο παρεθεσα ως αποδειξη οτι το χωριο μου ποτε δεν υπηρξε "Ελληνικο", και ας ειναι μεσα στα συνορα της Ελλαδας. Μου παραθετεις πραγματα που και γνωριζω και ποτε δεν αρνηθηκα. Ακομη και μεχρι το 1941, περισσοτεροι ηταν αυτοι που δηλωναν Βουλγαροι απ' οτι Μακεδονες. Τα χρονια που ακολουθησαν ομως το αλλαξαν αυτο. Αν θες να σου πω τη μαυρη αληθεια, μεχρι τα 1850, καμια ταυτοτητα εθνικη δεν ειχαμε. Ουτε Βουλγαροι, ουτε Ελληνες, ουτε Μακεδονες. Ορθοδοξοι ημασταν, και οσοι μορφωνονταν, το καναν σε Ελληνικα σχολεια του Πατριαρχειου. Σπιτι τους μιλουσανε Μακεδονικα, και οσο και να το θες αλλιως, η γλωσσα αυτη ετσι λεγεται στη γλωσσολογια διεθνως, και ετσι την αποκαλουσαν ακομη και οι Ελληνες Μακεδονομαχοι. Μετα τα 1850, μπηκανε στο παιχνιδι Σερβοι και Βουλγαροι να μας διεκδικησουν για παρτη τους. Και μπηκαν φυσικα και οι Ελληνες. Ελληνικα μιλουσανε μεχρι την Κατερινη τοτε, καθως και στη Χαλκιδικη. Στη Θεσσαλονικη πιο πολλοι ηταν οι Εβραιοι και οι Τουρκοι απο καθε αλλον. Και απο εξω απο τη Θεσσαλονικη και πανω, η γλωσσα που μιλιοτανε ηταν τα Μακεδονικα, με καποιους Αλβανους και αρκετους Βλαχους (πχ οι "Ελληνες" στο "Μοναστηρι"). Στην περιοδο αυτη, και μεχρι τους Βαλκανικους, συνηθως οι ανθρωποι δηλωναν ή Βουλγαροι ή Σέρβοι ή Ελληνες, αναλογα με το ποιος τους εδινε περισσοτερα, ή τινος το ενοπλο σωμα περασε τελευταια απο το χωριο. Ολοκληρα χωρια αλλαζαν "εθνικη ταυτοτητα" σε ενα μηνα μεσα, γιατι δεν ειχανε δικη τους απλα. Εβλεπες δυο αδερφια, και ο ενας δηλωνε Βουλγαρος και ο αλλος Σερβος. Τελικα, την καλυτερη προπαγανδα την κανανε οι Βουλγαροι, και αυτη η ταυτοτητα ηταν που κυριως επικρατησε. Μετα γιναν οι Βαλκανικοι, περασαν στην Ελλαδα τα μερη, και αρχισε για τα τα καλα ο "εξελληνισμος", με "καλα" αποτελεσματα. Μετα τη Βουλγαρικη κατοχη, που οι Βουλγαροι αποδειξαν οτι δεν ηταν καλυτεροι σε τιποτα απο τους Ελληνες, και με τη δημιουργια της αυτονομης Μακεδονιας στη Γιουγκοσλαβια, επιασε για καλα η εννοια της Μακεδονικης ταυτοτητας. Ετσι, σημερα εχεις τα εξης: εκατονταδες χιλιαδιες Σλαβοφωνους και απογονους Σλαβοφωνων που νιωθουν Ελληνες, στην Ελλαδα. Μαγκια τους φυσικα. Αλλους Σλαβοφωνους, στο Πιριν, που νιωθουν πλεον (ή αν θες ακομα) Βουλγαροι. Και αυτων μαγκια τους. Και τους Σλαβοφωνους της Δημοκρατιας της Μακεδονιας, και καποιες χιλιαδες που απομενουν στην Ελλαδα, που νιωθουν, δηλωνουν, και ειναι εθνικα Μακεδονες.
 

Druworos

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2009
Μηνύματα
27
Like
0
Πόντοι
0
ειχανε φαει φασολαδα πριν κοιμηθουν και τους επεσε βαρια, και το πρωϊ που ξυπνησαν μεταξυ κλανιας και κουραδας θυμηθηκαν οτι ειναι "μακεδονες"

βεβαια, ο αγαπητος κλωνος αποφευγει να απαντησει στα πιο σημαντικα θεματα...

1. Αφου και ο ιδιος παραδεχεται πως δεν εχει σχεση με τον Μ.Αλεξανδρο και τους Ελληνες που κατοικουσαν στη Μακεδονια αιωνες πριν αποικισουν εκεινοι, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΝΕΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!

2. Με ποια λογικη, ιδιοποιειται το τοπωνυμιο μιας περιοχης η οποια ονομαστικε ετσι απο Ελληνες και σε μεγαλο μερος της οποιας εξακολουθουν να μενουν Ελληνες? Ακομη και αν εποικισαν σε καποιο κομματι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μακεδονιας, αυτο δεν τους δινει κανενα δικαιωμα ιδιοκτησιας ολοκληρης της περιοχης η της ονομασιας της!

3. Απο τη στιγμη που ο ιδιος παραδεχεται οτι δεν ειναι Ελληνας, αλλα μετοικησε πολυ αργοτερα στη Μακεδονια, γιατι και με ποιο δικαιωμα μεταφραζει αυθαιρετα την εθνικη καταγωγη του σε "Μακεδονικη"??
Τα τεκνα των Ελληνων που μεταναστευσαν εδω και δεκαετιες στη Ν.Υορκη ας πουμε ειναι εθνικα Νεοϋορκεζοι?


ΠΠε,οσους κλωνους και να κανεις, οσο και να προσπαθεις να περασεις τις προπαγανδες σου, η Ιστορια και η αληθεια θα σε κυνηγανε παντα! Παρτο χαμπαρι!

1. Δεν ειμαι ο Γκρουεφσκυ και δεν απολογουμαι για αυτον.

2. Διαβασε τη διακηρυξη των δικαιωματων του ανθρωπου.

3. Η δευτερης γενιας Ελληνες της Αμερικης ειναι εθνικα Αμερικανοι, πλην εξαιρεσεων. Στη τριτη γενια οι εξαιρεσεις μειωνονται. Στην τεταρτη γενια, σχεδον κανεις δεν ξερει Ελληνικα και το μονο που τους δενει με την Ελλαδα ειναι ο μουσακας. Εν ολιγοις, ναι, ειναι εθνικα Αμερικανοι.
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.619
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Τι "Μακεδόνες" μωρέ και μαλακίες! Βούλγαροι είναι! Την εξέγερση του Ίλιντεν ποιοι την υποκίνησαν?! Η χώρα αυτή θα απορροφηθεί από τη Βουλγαρία, το υπόλοιπο θα το πάρει η Αλβανία και θα τελειώνουμε! Α και η μόνη χώρα που ακόμη την κρατά στη ζωή είναι η Ελλάδα.
 

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.837
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Αυτο που δεν θελεις να καταλαβεις (οπως και οι αλλοι σκοπιανοι) ειναι οτι οι μακεδονες ειναι ελληνες. Οπως οι κορινθιοι, οι ποντιοι, οι ηπειρωτες, οι κρητικοι κλπ. Ολοι ελληνες. Τωρα αν σας επιασε η καψα να αποκτησετε ιστορια κλεβοντας την απο εμας, κακο του κεφαλιου σας. Να μενατε στο "βουλγαροι"
 

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Μηνύματα
10.456
Like
19
Πόντοι
166
Ξερω ποιοι ειναι και ξερω οτι δηλωνανε Βουλγαροι. Και ξερω και για την εξαρχια, απλα στο παρεθεσα ως αποδειξη οτι το χωριο μου ποτε δεν υπηρξε "Ελληνικο", και ας ειναι μεσα στα συνορα της Ελλαδας. Μου παραθετεις πραγματα που και γνωριζω και ποτε δεν αρνηθηκα. Ακομη και μεχρι το 1941, περισσοτεροι ηταν αυτοι που δηλωναν Βουλγαροι απ' οτι Μακεδονες. Τα χρονια που ακολουθησαν ομως το αλλαξαν αυτο. Αν θες να σου πω τη μαυρη αληθεια, μεχρι τα 1850, καμια ταυτοτητα εθνικη δεν ειχαμε. Ουτε Βουλγαροι, ουτε Ελληνες, ουτε Μακεδονες. Ορθοδοξοι ημασταν, και οσοι μορφωνονταν, το καναν σε Ελληνικα σχολεια του Πατριαρχειου. Σπιτι τους μιλουσανε Μακεδονικα, και οσο και να το θες αλλιως, η γλωσσα αυτη ετσι λεγεται στη γλωσσολογια διεθνως, και ετσι την αποκαλουσαν ακομη και οι Ελληνες Μακεδονομαχοι. Μετα τα 1850, μπηκανε στο παιχνιδι Σερβοι και Βουλγαροι να μας διεκδικησουν για παρτη τους. Και μπηκαν φυσικα και οι Ελληνες. Ελληνικα μιλουσανε μεχρι την Κατερινη τοτε, καθως και στη Χαλκιδικη. Στη Θεσσαλονικη πιο πολλοι ηταν οι Εβραιοι και οι Τουρκοι απο καθε αλλον. Και απο εξω απο τη Θεσσαλονικη και πανω, η γλωσσα που μιλιοτανε ηταν τα Μακεδονικα, με καποιους Αλβανους και αρκετους Βλαχους (πχ οι "Ελληνες" στο "Μοναστηρι"). Στην περιοδο αυτη, και μεχρι τους Βαλκανικους, συνηθως οι ανθρωποι δηλωναν ή Βουλγαροι ή Σέρβοι ή Ελληνες, αναλογα με το ποιος τους εδινε περισσοτερα, ή τινος το ενοπλο σωμα περασε τελευταια απο το χωριο. Ολοκληρα χωρια αλλαζαν "εθνικη ταυτοτητα" σε ενα μηνα μεσα, γιατι δεν ειχανε δικη τους απλα. Εβλεπες δυο αδερφια, και ο ενας δηλωνε Βουλγαρος και ο αλλος Σερβος. Τελικα, την καλυτερη προπαγανδα την κανανε οι Βουλγαροι, και αυτη η ταυτοτητα ηταν που κυριως επικρατησε. Μετα γιναν οι Βαλκανικοι, περασαν στην Ελλαδα τα μερη, και αρχισε για τα τα καλα ο "εξελληνισμος", με "καλα" αποτελεσματα. Μετα τη Βουλγαρικη κατοχη, που οι Βουλγαροι αποδειξαν οτι δεν ηταν καλυτεροι σε τιποτα απο τους Ελληνες, και με τη δημιουργια της αυτονομης Μακεδονιας στη Γιουγκοσλαβια, επιασε για καλα η εννοια της Μακεδονικης ταυτοτητας. Ετσι, σημερα εχεις τα εξης: εκατονταδες χιλιαδιες Σλαβοφωνους και απογονους Σλαβοφωνων που νιωθουν Ελληνες, στην Ελλαδα. Μαγκια τους φυσικα. Αλλους Σλαβοφωνους, στο Πιριν, που νιωθουν πλεον (ή αν θες ακομα) Βουλγαροι. Και αυτων μαγκια τους. Και τους Σλαβοφωνους της Δημοκρατιας της Μακεδονιας, και καποιες χιλιαδες που απομενουν στην Ελλαδα, που νιωθουν, δηλωνουν, και ειναι εθνικα Μακεδονες.
και ξαναρωταω ο αδαης τι ηταν αυτο που σας εμποδιζε μεχρι την συνθηκη του αγ.στεφανου να δηλωνετε μακεδονες;;; τι σας εκανε μετα να το δηλωνετε;; το οτι στο χωριο σου κανενας δεν μιλουσε ελληνικα το δεχομαι...πως ανακαλυψατε εθνικη ταυτοτητα ξαφνικα;;πως;;; σλαβικο φυλο ειστε αλλα γιατι αυτοι η εμμονη να αυτοαποκαλειστε μακεδονες;; κατ' αποκλειστικοτητα κι ολας..δηλαδη οι λιγοστοι οπως λες ελληνες που ζουν εκει για χιλιαδες χρονια αυτοι δεν ειναι μακεδονες, οι εβραιοι;; οι αρμενιοι;; και αυτοι ζουν 700, 800χρονια στην περιοχη, γιατι  αυτοι να μην ειναι μακεδονες και να ειστε εσεις;;
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Τι "Μακεδόνες" μωρέ και μαλακίες! Βούλγαροι είναι! Την εξέγερση του Ίλιντεν ποιοι την υποκίνησαν?! Η χώρα αυτή θα απορροφηθεί από τη Βουλγαρία, το υπόλοιπο θα το πάρει η Αλβανία και θα τελειώνουμε! Α και η μόνη χώρα που ακόμη την κρατά στη ζωή είναι η Ελλάδα.

Και αυτό διότι φοβόμαστε τη μ. αλβανία...Άλλη μια λάθος εκτίμηση κατά την άποψή μου...
 

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Μηνύματα
10.456
Like
19
Πόντοι
166
1. Δεν ειμαι ο Γκρουεφσκυ και δεν απολογουμαι για αυτον.

2. Διαβασε τη διακηρυξη των δικαιωματων του ανθρωπου.

3. Η δευτερης γενιας Ελληνες της Αμερικης ειναι εθνικα Αμερικανοι, πλην εξαιρεσεων. Στη τριτη γενια οι εξαιρεσεις μειωνονται. Στην τεταρτη γενια, σχεδον κανεις δεν ξερει Ελληνικα και το μονο που τους δενει με την Ελλαδα ειναι ο μουσακας. Εν ολιγοις, ναι, ειναι εθνικα Αμερικανοι.
και οι σκοπιανοι που εχουν παει στην αμερικη και ειναι τωρα 4ης γενιας γιατι δηλωνουν ''εθνικα μακεδονες'' το ξεχασαν οτι ειναι εθνικα αμερικανοι;;
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.619
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μακεδονία είναι δηλωτικό χώρου μόνο σήμερα . Ο χώρος αυτός προσδιορίζεται ως το αρχαίο μακεδονικό βασίλειο. Κατά συνέπεια το να δηλώνουν κάποιοι σήμερα μακεδόνες σήμερα σημαίνει ότι έχουν συσχέτιση με τους αρχαίους Μακεδόνες.
Οι νυν κάτοικοι που σήμερα δηλώνουν Μακεδόνες , οι πρόγονοί τους δηλώναν ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.
Πολιτική της Βουλγαρίας ήταν να κάνει με τη Μακεδονία, ότι με την Ανατολική Ρωμυλία. Δηλαδή, να την αυτονομήσει πρώτα την περιοχή, έπειτα να την απορροφήσει.
Τα σχέδια χάλασαν, πρώτα εξαιτίας του κινήματος των Νεότουρκων, δεύτερον επειδή δεν περίμεναν στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, τόσο γρήγορη ελληνική προέλαση προς βορρά ( πίστευαν ότι οι Έλληνες δε θα πέρναγαν το Σαραντάπορο αλλά θα συνέβαλαν με το ναυτικό τους στον εγκλωβισμό των Τούρκων , ώστε οι Βούλγαροι με την ησυχία τους να κατακτήσουν όλη τη Μακεδονία), τρίτον, αφού δεν έπιασε αυτό, στην ήττα στο δεύτερο βαλκανικό πόλεμο ( όπου όταν οι Βούλγαροι είδαν ότι δε τους βγήκε , επιτέθηκαν σε Ελλάδα και Σερβία).
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
1. Δεν ειμαι ο Γκρουεφσκυ και δεν απολογουμαι για αυτον.

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ!ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

2. Διαβασε τη διακηρυξη των δικαιωματων του ανθρωπου.

ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΑ!

3. Η δευτερης γενιας Ελληνες της Αμερικης ειναι εθνικα Αμερικανοι, πλην εξαιρεσεων. Στη τριτη γενια οι εξαιρεσεις μειωνονται. Στην τεταρτη γενια, σχεδον κανεις δεν ξερει Ελληνικα και το μονο που τους δενει με την Ελλαδα ειναι ο μουσακας. Εν ολιγοις, ναι, ειναι εθνικα Αμερικανοι.

ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ....

ΔΕ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.....ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΝΕΟΥΟΡΚΕΖΟΙ!

ΑΒΑΒΑ ΕΤΣΙ?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom