Karamanis Stratos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 4 Αυγ 2020
- Like
- 8.418
- Πόντοι
- 2.356
Το ονομα του Ροδου (Ουμπέρτο Εκο) Τομος Α
Το διάβασα σχετικά πρόσφατα αλλά σε έναν τόμο, δεν ήξερα πως κυκλοφορεί και σε παραπάνω τόμους.Το ονομα του Ροδου (Ουμπέρτο Εκο) Τομος Α
Φίλε ο Matt Ridley τα σπάει γενικά, είναι μεγάλη μορφή. Και έχει και απίθανο προφορικό λόγο, όχι μόνο γραπτό.Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά, αλλά προτείνω το Ορθολογική Αιδιοδοξία του Matt Ridley. Είναι αρκετά ενδιαφέρον, μιας και παρουσιάζει τον κόσμο κοιτώντας το δάσος και όχι το δέντρο.
Φίλε το βιβλίο είναι πολύ καλό, αλλά έρχεται μαζί με τις ιδέες του Orwell για την πολιτική, οι οποίες για εμένα τουλάχιστον, είναι προβληματικες και τους λείπει μια περισσότερο επιστημονική προσέγγιση.Καλημερα , εχει διαβασει κανεις γνωμη για το 1984 του Orswell ?
Σωστά, αλλά μην ξεχνάς ότι ουσιαστικά αναφέρεται στον Στάλιν.Φίλε το βιβλίο είναι πολύ καλό, αλλά έρχεται μαζί με τις ιδέες του Orwell για την πολιτική, οι οποίες για εμένα τουλάχιστον, είναι προβληματικες και τους λείπει μια περισσότερο επιστημονική προσέγγιση.
Οι ιδέες του όπως φαίνονται στο 1984 και στην φάρμα των ζώων αλλά και στα πολλά άρθρα που έχει γράψει περί πολιτικής είναι λειψές, ακόμα και για την εποχή τους.
Θα φανω βαρετός αλλά θα γράψω την γνώμη μου και φυσικά μπορείτε να μην την διαβάσετε .
Ο Orwell είναι social democrat, κάτι το οποίο τονίζει πολύ σε άρθρα του. Πιστεύει πως ο κανονικός σοσιαλισμός (δηλαδή κομμουνισμός - όταν έγραφε ο ίδιος) είναι καλό πράγμα, αλλά φοβάται πως στην κορυφή θα πάνε κακοί άνθρωποι που θα εκμεταλλευτούντους πολίτες. Η φάρμα των ζώων και το 1984 είναι η έκφραση των φόβων του.
Όμως αγνοεί πολύ θεωρία, η οποία είχε γραφτεί και στην εποχή του.
Δηλαδή: το μεγαλύτερο πρόβλημα του κομμουνισμού δεν είναι οι κακοί ηγέτες αλλά το ίδιο το σύστημα.
Γνωστά τα εγκλήματα του φασισμού λιγότερο γνωστά τα εγκλήματα του κομμουνισμούΤάκης Λαζαρίδης
"Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι"
Εκδ.Πελασγός
Για να καταλάβει ο κόσμος τι εστί κουμουνοφασίστες και τον ρόλο τους στον εμφύλιο. Δεν ήθελαν ελεύθερη την πατρίδα αλλά να αντικαταστήσουν το ένα ολοκληρωτικό /φασιστικό καθεστώς(ναζισμός) με άλλο ολοκληρωτικό /φασιστικό καθεστώς(κομμουνισμός) από οπου και έπερναν ντιρεκτίβες.Οι αγωνιστές του λοκού....
Ισχύουν όσα γράφεις και το βιβλίο είναι ωραίο, αλλά έχω τις διαφωνίες μου με αυτό που λες εσύ.Τάκης Λαζαρίδης
"Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι"
Εκδ.Πελασγός
Για να καταλάβει ο κόσμος τι εστί κουμουνοφασίστες και τον ρόλο τους στον εμφύλιο. Δεν ήθελαν ελεύθερη την πατρίδα αλλά να αντικαταστήσουν το ένα ολοκληρωτικό /φασιστικό καθεστώς(ναζισμός) με άλλο ολοκληρωτικό /φασιστικό καθεστώς(κομμουνισμός) από οπου και έπερναν ντιρεκτίβες.Οι αγωνιστές του λοκού....
Ναι έχεις δίκιο είναι προφανές πως αναφέρεται στον Στάλιν και την όλη νομενκλατούρα.Σωστά, αλλά μην ξεχνάς ότι ουσιαστικά αναφέρεται στον Στάλιν.
Πρέπει να δει κανείς το context που λένε.
1984 & Φάρμα των ζώων είναι 2 από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ.
Γνωστά τα εγκλήματα του φασισμού λιγότερο γνωστά τα εγκλήματα του κομμουνισμού
Παραθέτω τίτλους βιβλίων
ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΓΚΟΥΛΑΓΚ vol 1 , 2
Ιστορίες από την Κολιμά
Το «παιδομάζωμα» του 1948-49 και τα «κάτεργα» της Φρειδερίκης
Αθώων Αίμα: «Ελεύθερος Μωριάς» 1943-44
Η κόκκινη βία (1947-1950)
Η Μεσσηνία στην δίνη του Εμφυλίου 1941-44
Ο «Δεκέμβρης» του 1944: Τέσσερα άγνωστα κείμενα
Οι δήμιοι του Στάλιν
Εθνικός Κομμουνισμός και Εθνικός Μπολσεβικισμός
Ματωμένες Μνήμες 1940-45
Τα σταλινικά στρατόπεδα θανάτου
Ποια Αριστερά; - Κρίσεις και επικρίσεις
Δεν σε παρεξηγάω, είστε γνωστοί εσείς οι αριστεροί για τον αναλφαβητισμός σας.