Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 285K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Μηνύματα
666
Κριτικές
1
Like
340
Πόντοι
26
Καλησπέρα.:hi: Είναι αλήθεια, υπάρχει αυτή η αντίθεση στην φύση τους αλλά είναι και κάτι που τους κάνει τόσο μοναδικούς και κατ'εμέ, ελκυστικούς σαν λάος. Είναι κρίμα που χάσαμε τους Ιάπωνες που είχαν έρθει να μείνουν Ελλάδα και φύγαν με τις οικογένειές του εν καιρώ κρίσης, πολύ καλά παιδία.

Θα ήθελα πολύ να πάω αλλά αν συνεχίσει έτσι όπως πάει η κατάσταση, με βλέπω να μένω μόνιμα στην Ιαπωνία με το που φτάσω τα 60 μου.
 

JOKERPLUS

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2021
Μηνύματα
169
Like
138
Πόντοι
1
Μετά από μια έντονη σεξουαλικά βραδιά που η Σλαβα μου με περισσό πονηρό και επιτηδευμένο χιούμορ με ‘’ταλαιπώρησε’’ ευχάριστα και με έφτασε στα όριά μου ήρθε το πρωί και πάλι η έμπνευση μέσα από τα αλλόκοτα μονοπάτια που ακολουθεί στο μυαλό και στη ψυχή μας. Η μήπως μόνο σε εμένα ?? Το ψάχνω ακόμα.

Η ανάγνωση τμηματικά ενός βιβλίου στα ισπανικά προς αναζωογόνηση τους μια και αρχίζω να τα ξεχνάω έδωσε στη σκέψη την απαραίτητη ροή που ένα ρευστό πρέπει να έχει.

Carlos Ruiz Zafón, 1964 -, Ισπανός συγγραφέας.

«Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καταστήσεις ακίνδυνους τους φτωχούς είναι να τους εκπαιδεύσεις να θέλουν να μιμούνται τους πλούσιους.»-

Πάντα έβλεπα ως προσχεδιασμένη συστημικά και σκόπιμη ψυχολογική επιχείρηση μαζικής αποβλάκωσης τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ειδικά από τον καιρό των αμερικανιών τύπου Ντάλας, Δυναστείας "τόλμης καi γοητείας", και άλλων πολλών τηλεοπτικών σκουπιδιών που μέσα από τη Λαμψη και τις λοιπές Φωσκολιάδες φτάσαμε σήμερα όπου επίσης οι πρωταγωνιστές είναι καλοζωισμένοι μεγαλοαστοί, επιτυχημένοι μπίζνεσμεν, βιομήχανοι, μεγάλοι γαιοκτήμονες, δίπλα τους πόρνες "πολυτελείας".

Χαζοχαρούμενα "λάιφ στάιλ" θηλυκά κι αρσενικά, επιτήδεια εξωραϊζόμενα.μέσω του ‘ότι και αυτών η ζωή τους έχει προβλήματα.
Γέμιζε και γεμίζει η τηλεόραση με τους ...καημούς τις ίντριγκες και τα βίτσια της αμερικάνικης, τούρκικης, αργεντίνικης, ελληνικής, βραζιλιάνικης πλουτοκρατίας και των γύρω απ΄αυτήν παρασίτων της!

Θυμόμαστε κάποιο ίσως όχι όλοι υποθέτω, τις παλιές ελληνικές (μα και πολλές ξένες) ταινίες που, εντελώς αντίθετα, έδειχναν συνήθως τους καημούς, τα πάθη, τις αξίες, τα όνειρα, , τα αισθήματα, τον τρόπο ζωής και σκέψης της φτωχολογιάς, των λαϊκών στρωμάτων. Ταινίες που επίσης συχνά στηλίτευαν ή γελοιοποιούσαν τον κούφιο και κοινωνικά επιζήμιο τρόπο ζωής και σκέψης του κηφηναριού,την κοινωνική αδικία, την μεγαλομανία, την προσπάθεια ν΄ αγοραστεί με χρήμα το αίσθημα. Ταινίες που ανέδιδαν , έστω και με αφελή τρόπο, μια ρομαντική λαϊκότητα, μια ξεχασμένη ανθρωπιά...

Πώς και γιατί λοιπόν συνέβη τόσο ριζική ανατροπή του περιεχομένου, των σεναρίων, των εικόνων, των προτύπων και αξιών ζωής (πλην ελαχίστων, σπανιότατων εξαιρέσεων) στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο και σε όλα, προπαντός στα εισαγόμενα xαζοσήριαλ;

Την πιο σαφή και ολοκληρωμένη απάντηση δίνει σε δυο γραμμές παραπάνω ο εν λόγω Ισπανός συγγραφέας.
«Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καταστήσεις ακίνδυνους τους φτωχούς είναι να τους εκπαιδεύσεις να θέλουν να μιμούνται τους πλούσιους.»-

Η αξία των ανθρώπων που αρέσκονται να φτάνουν τα μυαλά τους στα όριά τους έγκειται στο να σου μορφοποιούν σε μια πρόταση όπως τη παραπάνω την ουσία μεθοδεύσεων ολόκληρων δεκαετιών.
Ο Ελύτης έγραφε ότι προτιμούσε μια μικρή ασβεστωμένη αιγαιοπελαγίτικη αυλή στη σκιά ενός κλίματος που μοσχομυρίζει βασιλικό και δυόσμο από τους ουρανοξύστες του Μανχάταν.

Είναι η στιγμή που ο Ισπανός Συγγραφέας συναντά τον Ελληνα τεράστιο ποιητή.

Ωραίος τύπε :wink:
 

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Μηνύματα
413
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
Ξεκινησα αυτο το βιβλιο, για οποιον ενδιαφερεται, εχει να κανει με των ιο ειναι ο,τι πρεπει να το διαβασει.

ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Χρηστάκης, Νικόλας

Το βέλος του Απόλλωνα αποτελεί μια καθηλωτική μελέτη της επίδρασης της πρόσφατης πανδημίας που σάρωσε την κοινωνία μας, και του τρόπου με τον οποίο θα εξελιχθεί η αποκατάσταση τα επόμενα χρόνια. Αντλώντας στοιχεία από κοσμοϊ­στορικές επιδημίες (οι οποίες, ωστόσο, έχουν μείνει αμυδρά στη μνήμη μας), από σύγχρονες αναλύσεις και από πρωτοποριακές έρευνες από ένα ευρύ φάσμα επιστημών, ο δημοφιλής συγγραφέας, ιατρός, κοινωνιολόγος και ειδικός στη δημόσια υγεία Νίκολας Α. Χρηστάκης διερευνά τι σημαίνει να ζεις σε μια εποχή επιδημίας – μια εμπειρία που είναι παράδοξα ασυνήθιστη στη συντριπτικά μεγαλύτερη πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν σήμερα, αλλά θεμελιώδης για το είδος μας.
 

tzarbos

Νέο Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2021
Μηνύματα
2
Like
0
Πόντοι
0
Του Στίβεν Κίνγκ το Σάκος με κόκκαλα αξίζει πολύ να το διαβάσετε!
 

godfather

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2005
Μηνύματα
275
Κριτικές
8
Like
799
Πόντοι
301
Μινωταυρος του Φιλιπ Σιμσον απο τα Ελληνικα γραμματα. Ο Οβιδιος επισκεπτεται την Κρητη οπου μαθαινει την αληθινη ιστορια του Μινωταυρου. Δεν ειναι πια το ανθρωποφαγο τερας των μυθων αλλα ενας παρεξηγημενος ηρωας και θυμα της εποχης του. Πολυ καλο βιβλιο που διαβασα ευχαριστα ως την τελευταια σελιδα.
 

MEKANES

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2021
Μηνύματα
47
Κριτικές
3
Like
51
Πόντοι
0
Τα προφητικά έργα του Τζορτζ Όργουελ τώρα και :coffee: σε εκδόσεις τσέπης!

1984images (51).jpg

1984mail (4).jpg
 

MEKANES

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2021
Μηνύματα
47
Κριτικές
3
Like
51
Πόντοι
0
Άνοιξη [Εφηβικοί στίχοι, 1913 - 1916]

Έφτασ’ η ώρια Άνοιξη —το λεν τα χελιδόνια—

κι ο σκυθρωπός Χειμώνας εκίνησε να φύγει·

του στέλνει κείνη λούλουδα, αυτός τής ρίχνει χιόνια,

και με τ’ αθώο γέλιο της τα δάκρυά του σμίγει.



Στο γαλανό παλάτι του ο Φοίβος τριγυρίζει

και, χύνοντας, αφόβιστα ολόχρυσες αχτίδες,

σ’ ό,τι στο δρόμο του βρεθεί το χρώμα του χαρίζει

κι αφήνει πίσω του χαρά και άσβεστες ελπίδες.

Τα δέντρα πρασινίσανε και γιόμισαν λουλούδια·



του πιστικού ακούγεται η γέρικη φλογέρα

να σιγολέει άφταστα κάθε πρωί τραγούδια,

και τα πουλιά να κελαηδούν τον ύμνο τους στη μέρα.

Παντού ξεχύνετ’ η χαρά. Μόνον εσύ, μικρή μου,

βλέπεις τις τόσες ομορφιές με μάτια δακρυσμένα.



Έλα να βρεις παρηγοριά στ’ ολόθερμο φιλί μου!

Επρόβαλε η Άνοιξη! Ξέχνα τα περασμένα!

spring.jpg
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Καλημερα , εχει διαβασει κανεις γνωμη για το 1984 του Orswell ?
 
Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Μηνύματα
666
Κριτικές
1
Like
340
Πόντοι
26
Τα προφητικά έργα του Τζορτζ Όργουελ τώρα και :coffee: σε εκδόσεις τσέπης!

1984images (51).jpg

1984mail (4).jpg

Ευχάριστη έκπληξη να τα βλέπω ξανά αυτά, αλλά σαν το αυθεντικό, δεν μπορείς να το φτάσεις. Ο τρόπος που ο Όργουελ λειτουργεί την γλώσσα για να δείξει το δυστοπικό και αοριστολογημένο μέλλον της ανθρωπότητας δεν μεταφράζεται εύκολα γιατί ο ίδιος "αλλοιώνει" αρκετές έννοιες επίτηδες στο συγκεκριμένο βιβλίο. Κάτι τέτοια έκανε ο Μπράντμπουρι με το Φάρεναϊτ451 οπού στα ελληνικά η διαστρέβλωση του "πυροσβέστη" δεν σε χτυπάει τόσο καλά όπως στα αγγλικά με το "Fireman" που σε γεμίζει τρόμο όταν το διαβάζεις.

Βέβαια, να μην ξεχνάμε και την κορυφαία ατάκα του Όργουελ.:2funny:
 

Συνημμένα

  • 1984.jpg
    1984.jpg
    36,4 KB · Εμφανίσεις: 60

Mpratan

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.830
Κριτικές
21
Like
10.926
Πόντοι
3.346
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά, αλλά προτείνω το Ορθολογική Αιδιοδοξία του Matt Ridley. Είναι αρκετά ενδιαφέρον, μιας και παρουσιάζει τον κόσμο κοιτώντας το δάσος και όχι το δέντρο.
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 204567

Επισκέπτης
Προτεινω ορισμένα βιβλια τα οποια διάβασα προσφάτως:



- Το μπουρδέλο του Ηλία Πετρόπουλου
( Το συγκεκριμένο ανάγνωσμα είναι ένα απο τα καλύτερα ερωτικά ελληνικά βιβλία μαζι με το βιβλίο η ιστορία της Καπότας του ιδίου. Ο Ηλίας Πετρόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που τα βιβλία του με έκαναν να αγαπησω το διαβασμα βιβλιων και κατα την προσωπική μου άποψη ήταν ο σπουδαιοτερος Ελληνας λαογράφος του 20ου αιώνα . )


-- Οι Ζεϊμπέκοι Της Μικράς Ασίας του Θωμά Κοροβίνη ( Αγορά με <<κλειστά τα μάτια >> για όσους θέλουν να μάθουν την ιστορία του ζεϊμπέκικου )


- MικροΜέγα Κολοκοτρωνέϊκο και Το αποδέλοιπο Κολοκοτρωνεϊκο του Νίκου Πλατή.
(Περα απο τις πανέμορφες και σπάνιες γκραβούρες που έχουν τα συγκεκριμένα βιβλια γράφονται πολλές αλήθειες για την περιοδο του 1821 βάση απομνημονευματογραφων των αγωνιστών και ιστορικών με εκτενη βιβλιογραφία.)


λληνικό Θέατρο Σκιών - Φιγούρες Από Φως Και Ιστορία ( Πανέμορφο λεύκωμα με εκατοντάδες φιγούρες, σκηνικά, σπετσάτα και αφίσες για το θέατρο σκιών)
 

katalanos

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
94
Like
103
Πόντοι
0
προσφατα διαβασα μια αυτοβιογραφια του Primo Levi "Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος".

Στις 22 Φεβρουαρίου 1944, 650 άνθρωποι στάλθηκαν στο Άουσβιτς στοιβαγμένοι σε δώδεκα τρένα για εμπορεύματα. Μόνο ο Πρίμο Λέβι και δύο άλλοι επέζησαν, έπειτα από παραμονή ενός έτους, πριν την απελευθέρωσή τους από τον ρωσικό στρατό τον Ιανουάριο του 1945.
Στο στρατόπεδο ο Λέβι παρατηρεί τα πάντα, θα θυμηθεί τα πάντα, θα αφηγηθεί τα πάντα : το στρίμωγμα στους κοιτώνες· τους συντρόφους που ανακάλυπταν το πρωί νεκρούς από την πείνα και το κρύο· τους εξευτελισμούς και την καθημερινή εργασία, κάτω απ' τα χτυπήματα των " Κάπος "· τις περιοδικές " επιλογές " όπου ξεχώριζαν τους αρρώστους από τους υγιείς για να τους στείλουν στο θάνατο· τους απαγχονισμούς για παραδειγματισμό· τα τρένα γεμάτα Εβραίους και τσιγγάνους, που οδηγούνταν με την άφιξή τους στα κρεματόρια… Κι όμως, στην αφήγηση αυτή κυριαρχεί η πλέον εντυπωσιακή αξιοπρέπεια· καμία εκδήλωση μίσους, καμία υπερβολή, καμία εκμετάλλευση των προσωπικών ταλαιπωριών, αλλά ένας ηθικός προβληματισμός πάνω στον πόνο, εξυψωμένος από ένα όραμα ζωής.
Το Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος, γραμμένο το 1947, θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας με θέμα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και μία από τις πλέον συγκλονιστικές μαρτυρίες των καιρών μας. Στην Ιταλία από τη δεκαετία του '60 διδάσκεται στα σχολεία.
Η έκδοση περιλαμβάνει Παράρτημα με συνέντευξη του Πρίμο Λέβι στον Philip Roth (La Stampa, 26, 27 Νοεμβρίου 1986), ένα κείμενο του Πρίμο Λέβι, Η Μαύρη τρύπα του Άουσβιτς, Πολεμική στους Γερμανούς ιστορικούς, δημοσιευμένο στην εφημερίδα La Stampa, 22 Ιαν. 1987, ένα κείμενο του Claudio Magris, Έπος και μυθιστόρημα στον Πρίμο Λέβι, δημοσιευμένο στην εφημερίδα Il Corriere della Sera, 13 Ιουνίου 1982, και αναλυτική Εργοβιογραφία.

Τρομερο βιβλιο και σε συνδυασμο οτι ειχα επισκευτει το Αουσβιτς το 2018 εβαζα τον εαυτο μου στη θεση αυτου του ανθρωπου και συγκλονιζομουν. Διαβαζα μονο ενα κεφαλαιο καθε βραδυ πριν κοιμηθω και μετα ξαπλωνα και μεχρι να με παρει ο υπνος εκανα εικονες ολα αυτα που ειχα διαβασει προηγουμενως...

Εαν σας αρεσουν οι αυτοβιογραφιες σας το προτεινω
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom