Mindreader
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 110
- Like
- 20.337
- Πόντοι
- 28.786
Μόλις ολοκλήρωσα ''Το θεώρημα του παπαγάλου'' του Ντενί Γκέτζ.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα το φίλο Borgia21 που μου το πρότεινε και μου το έστειλε σε PDF.
Πρόκειται για ένα μεγάλο βιβλίο εξαιρετικά πρωτότυπο.
Ουσιαστικά είναι μια λογοτεχνική προσέγγιση της Ιστορίας των Μαθηματικών !!
Ξεκινάει απο τους αρχαίους δικούς μας ΑΡΧΙΜΗΔΗ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΠΥΘΑΓΟΡΑ κλπ και καταλήγει στον ΟΙΛΕΡ τον ΓΚΟΣΙ τον ΦΕΡΜΑ και άλλους σύγχρονους μαθηματικούς.
Η πρωτοτυπία έγκειται στο ότι η όλη αφήγηση της ιστορίας των μαθηματικών δίνεται μέσω της ''εφαρμογης'' τους στην διαλεύκανση ενός εγκλήματος μέσω μιας πολύ ιδιαίτερης πλοκής και αφήγησης.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο αλλά πιστεύω ότι θα δυσκολέψει κάποιους που δεν έχουν βασικές γνώσεις μαθηματικών η θετικών επιστημών !!
Κάπου το λογοτεχνικό ύφος μου θύμισε ''Τον κόσμο της Σοφίας'' του Γιοστέιν !!
Ευχαριστώ ιδιαίτερα το φίλο Borgia21 που μου το πρότεινε και μου το έστειλε σε PDF.
Πρόκειται για ένα μεγάλο βιβλίο εξαιρετικά πρωτότυπο.
Ουσιαστικά είναι μια λογοτεχνική προσέγγιση της Ιστορίας των Μαθηματικών !!
Ξεκινάει απο τους αρχαίους δικούς μας ΑΡΧΙΜΗΔΗ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΠΥΘΑΓΟΡΑ κλπ και καταλήγει στον ΟΙΛΕΡ τον ΓΚΟΣΙ τον ΦΕΡΜΑ και άλλους σύγχρονους μαθηματικούς.
Η πρωτοτυπία έγκειται στο ότι η όλη αφήγηση της ιστορίας των μαθηματικών δίνεται μέσω της ''εφαρμογης'' τους στην διαλεύκανση ενός εγκλήματος μέσω μιας πολύ ιδιαίτερης πλοκής και αφήγησης.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο αλλά πιστεύω ότι θα δυσκολέψει κάποιους που δεν έχουν βασικές γνώσεις μαθηματικών η θετικών επιστημών !!
Κάπου το λογοτεχνικό ύφος μου θύμισε ''Τον κόσμο της Σοφίας'' του Γιοστέιν !!