Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 285K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 5 άτομα (1 μέλη και 4 επισκέπτες)

TZOYLI

Trans
Εγγρ.
12 Ιουν 2011
Μηνύματα
6.508
Like
5.227
εχει διαβαζει κανεις το
για μια νεαζωη του ΤΟΛΕ ΕΚΧΑΡΤ???
Nαι,το εχω διαβασει.Και το 'Η δυναμη του τωρα' του ιδιου ειναι πολυ καλο.

Επισης:
image hosting over 10mb

Παρουσίαση
Ο ντον Μιγκέλ Ρούιζ, που προέρχεται από οικογένεια θεραπευτών, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αγροτική περιοχή του Μεξικού. Η μητέρα του ήταν κουραντέρα (θεραπεύτρια) και ο παππούς του ναγκουάλ (σαμάνος). Όλοι περίμεναν ότι και ο Μιγκέλ θα συνέχιζε την οικογενειακή παράδοση αιώνων και θα γινόταν ένας μύστης της εσωτερικής γνώσης των Τολτέκων. Εκείνος, όμως, γοητευμένος από τη σύγχρονη ζωή, επέλεξε να ακολουθήσει πανεπιστημιακές σπουδές κι έγινε γιατρός. Χρειάστηκε μια εμπειρία παρ' ολίγον θανάτου για να δει τα πράγματα με διαφορετικά μάτια. Μια νύχτα στις αρχές του '70, ο Μιγκέλ ξύπνησε απότομα, συνειδητοποιώντας ότι τον είχε πάρει ο ύπνος πάνω σ' ένα τσιμεντένιο τοίχο. Ο Μιγκέλ θυμάται ότι δε βρισκόταν μέσα στο φυσικό του σώμα, καθώς έσωζε τους δύο φίλους και συνεπιβάτες του. Συγκλονισμένος από αυτή την εμπειρία, άρχισε να καταπιάνεται με το ταξίδι της αυτογνωσίας. Αφιερώθηκε στις διδαχές της αρχαίας προγονικής σοφίας, μελετώντας μαζί με τη μητέρα του και ολοκληρώνοντας τις γνώσεις του κοντά σ' έναν ισχυρό σαμάνο, στην έρημο του Μεξικού. Ο παππούς του, που είχε στο μεταξύ πεθάνει, εξακολούθησε να του δίνει μαθήματα μέσα από τα όνειρά του. Σύμφωνα με την παράδοση των Τολτέκων, ένας ναγκουάλ έχει χρέος να οδηγήσει έναν άλλο άνθρωπο στο δρόμο της προσωπικής ελευθερίας. Ο Ντόν Μικέλ Ρουίζ ανήκει στη γενιά των Ιπποτών του Αετού κι έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να διαδίδει και να κοινωνεί τις διδαχές των αρχαίων Τολτέκων. (ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Περιεχόμενα
Η εξημέρωση του ανθρώπου και το όνειρο του πλανήτη
Η Πρώτη Συμφωνία: Να είστε άμεμπτοι στη χρήση του λόγου σας
Η Δεύτερη Συμφωνία: Μην παίρνετε τίποτε προσωπικά
Η Τρίτη Συμφωνία: Μην κάνετε υποθέσεις
Η Τέταρτη Συμφωνία: Να δίνετε πάντα τον καλύτερο εαυτό σας
Ο δρόμος προς την ελευθερία - Η αναίρεση των παλιών συμφωνιών
Το νέο όνειρο - Ο παράδεισος επί της γης
Προσευχές
 

TZOYLI

Trans
Εγγρ.
12 Ιουν 2011
Μηνύματα
6.508
Like
5.227
windows 7 print screen

Το 1921 ο ελβετός φιλέλληνας Πάουλ Αμαντέους Ντίναχ έπειτα από ένα ατύχημα πέφτει σε ληθαργικό ύπνο (κλινικά νεκρός για 15 λεπτά). Η συνείδησή του διολισθαίνει μπροστά στο χρόνο. Βρίσκεται στο έτος 3906 μ.Χ., διατηρώντας όμως τη συνείδηση του εαυτού του. Είναι μεταβιωμένος στον φυσικό επιστήμονα Ανδρέα Νόρθαμ. Γνωρίζει τότε και μας μεταφέρει τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα από το 2000 μ.Χ. έως το 4000 μ.Χ. Αναφέρεται στα επιτεύγματα του μεγάλου εκείνου πολιτισμού της 4ης χιλιετηρίδος στον οποίο θα ζήσουν οι μακρινοί απόγονοι των σημερινών Ευρωπαίων. Οραματίζεται μια πανοικουμένη με ιδιότυπο σοσιαλισμό, υπό την αιγίδα των Ευρωπαίων, η οποία διαβιώνει μέσα σε μια ανώτατη πνευματική ζωή -παράλληλη με την υλική ευημερία. Ο λυρικός λόγος, η καλλιτεχνική δημιουργία, ο φιλοσοφικός στοχασμός, η μεταφυσική πίστη, και όλες εν γένει οι αξίες και τα υψηλά ιδανικά, φθάνουν στο απόγειό τους. Το 3906 μ.Χ. η Κοιλάδα των Ρόδων - η πνευματική πρωτεύουσα της Γης- (κάπου στη Νότια Ευρώπη, στην περιοχή της Μεσογείου) κατοικείται από 6.000.000 ανθρώπους, οι οποίοι είναι το απαύγασμα του πνευματικού κόσμου της υδρογείου. Εκεί ο Homo Sapiens-Sapiens (Αλέξης Βόλκι) μεταμορφώνεται (αποκτώντας την υπερ-όραση, την άμεση φώτιση και επαφή με το φως) σε Homo Occidentalis-Novus, τον νέο άνθρωπο με τις ανατομικές αλλαγές στα κυριότερα εγκεφαλικά κέντρα. Ο Πάουλ Αμαντέους Ντίναχ, κατέγραψε την εμπειρία του και παρέδωσε τα χειρόγραφά του στα γερμανικά στον μετέπειτα πρύτανη του Παντείου, Γεώργιο Παπαχατζή, τον μεταφραστή, σχολιαστή και πρώτο εκδότη του εκπληκτικού αυτού σύγχρονου (προφητικού ή ιστορικού;) κειμένου. Πάντως, τα όσα αναφέρει ο Ντίναχ (λέιζερ, πυρηνική ενέργεια, θερμοπυρηνική έκρηξη, τρισδιάστατες εικόνες κ.ά.) από το 1921 έως το 2000 έχουν όλα επαληθευθεί. Καλή ανάγνωση με... αναμνήσεις από το μέλλον... όταν ο χρόνος εξαφανίζεται.
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ) :hi:
 

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Μηνύματα
36.415
Κριτικές
34
Like
24.294
Ο κανιβαλισμός είναι, δίχως άλλο, ένα από τα πιο παλιά και πιο βαθιά ριζωμένα ανθρώπινα ταμπού. Ακόμα και σε μια εποχή ανοχής, όπου σχεδόν όλα επιτρέπονται και τίποτα δεν θεωρείται ιερό και όσιο, αυτό το θέμα περιβάλλεται από απαγορεύσεις. Και όμως, όπως και τόσες άλλες φρικαλεότητες στη ζωή, έχει και αυτός τη γοητεία του. Το "Φάε τον γείτονά σου", ένα γλαφυρό και κατατοπιστικό αφήγημα σχετικά με τον κανιβαλισμό και τους κανίβαλους, από τα πρώιμα γνωστά περιστατικά ως τις ημέρες μας, τοποθετεί αυτό το αηδιαστικό θέμα στην κοινωνική και ιστορική προοπτική του.
Η ανθρώπινη σάρκα μπορεί να καταναλώθηκε απλώς επειδή ο λιμός, η ένδεια, η επιδημία ή ο πόλεμος δεν άφηναν άλλη βιώσιμη επιλογή. Ή ίσως είναι μια πράξη που εμπεριέχει θρησκευτική ή μαγική σημειολογία. Κάποιες φυλές τον θεωρούσαν ως έναν τρόπο να αφομοιώνουν τη δύναμη και την ανδρεία των εχθρών, άλλες, ως έναν τρόπο να διατηρούν τη σοφία και τα χαρακτηριστικά των φίλων. Εναλλακτικά, ο κανιβαλισμός μπορεί να είναι η υπέρτατη έκφραση ισχύος όπως την αντιλαμβάνεται το μυαλό ενός ψυχο-σεξουαλικού άρπαγα, ή ενός κοινωνικο-παθητικού δολοφόνου.
Ο Daniel Diehl και ο Mark P. Donnelly ανασκάπτουν τη σημασία της ανθρωποφαγίας και το πολιτισμικό και ανθρωπολογικό υπόβαθρο του κανιβαλισμού και περιγράφουν άτομα που έγιναν ειδεχθή για τις διατροφικές ροπές τους. Από την ημι-θρυλική μορφή του Σόνεϊ Μπιν, στη Σκοτία, ως την κυρία Λόβετ (τη συνεργό του στο έγκλημα) και τις κρεατόπιτές της, από τον Εντ Γκέιν, που οι φρικτές πράξεις του ενέπνευσαν το "Ψυχώ" του Χίτσκοκ και το Texas Chainsaw Massacre ("Ο Ψυχοπαθής Δολοφόνος με το Πριόνι"), έως η πρόσφατη, περιβόητη περίπτωση του Άρμιν Μάιβες που προμηθεύτηκε το πρόθυμο θύμα του από το διαδίκτυο -αυτό εδώ είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο.
Αν και δεν συνιστάται στους λεπτεπίλεπτους και στους σιχασιάρηδες, το "Φάε τον γείτονά σου" μας αφήνει να δούμε στα σκοτεινά βάθη κάποιων διαταραγμένων μυαλών, τα οποία συνεχίζουν να παραβιάζουν τα αυστηρότερα ταμπού της κοινωνίας. Το βιβλίο θα ικανοποιήσει, εγγυημένα, την πείνα του αναγνώστη που έχει την όρεξη να γνωρίσει την πιο σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης.

Εξαιρετικό βιβλίο που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι γείτονές σας  :2funny: :2funny: :2funny:
 

Συνημμένα

  • b143167.jpg
    b143167.jpg
    46,2 KB · Εμφανίσεις: 49

Tsa21

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2017
Μηνύματα
13
Like
0
Πόντοι
0
Το άκου ανθρωπακο είναι φοβερό παιδιά
 

hinokiya

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2017
Μηνύματα
5
Like
0
Πόντοι
0
χμμμ το  Ούτε το όνομά μου...
Πολύ καλό, ιστορικό
 

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Μηνύματα
4.926
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Μολις τελειωσα τον τομο "Κωλαρες για Χυσιμο ΙΙ "
Προκειται περι καταπλητικων βιβλιων
Ο 2ος τομος ητανε αρκετα πιο εκτενης απο τον πρωτο

Σκοπευω εντος εβδομαδας να ξεκινησω και την αναγνωση του τριτου τομου
 

kvnstantikos167

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2017
Μηνύματα
84
Like
72
Πόντοι
0
Αξιζει να το διαβασει καποιος.....

 

Συνημμένα

  • ΜΠΟΝΤΡΙΓΙΑΡ 002.JPG
    ΜΠΟΝΤΡΙΓΙΑΡ 002.JPG
    1,9 MB · Εμφανίσεις: 35
  • ΜΠΟΝΤΡΙΓΙΑΡ 007.JPG
    ΜΠΟΝΤΡΙΓΙΑΡ 007.JPG
    1,5 MB · Εμφανίσεις: 110
  • ΜΠΟΝΤΡΙΓΙΑΡ 002.JPG
    ΜΠΟΝΤΡΙΓΙΑΡ 002.JPG
    1,9 MB · Εμφανίσεις: 48
  • ΜΠΟΝΤΡΙΓΙΑΡ 007.JPG
    ΜΠΟΝΤΡΙΓΙΑΡ 007.JPG
    1,5 MB · Εμφανίσεις: 38

del_piero

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2009
Μηνύματα
266
Κριτικές
1
Like
409
Πόντοι
21
Πολυ μεγαλη φαντασία εχεις τύπε.
Φανατικός οπαδός της συνομωσιολογίας μάλλον είσαι. Αμφιβαλλω αν ξερεις ποιος ειναι ο Ταγκίεφ. Εγω θα δεχθω να μας παραθέσεις βιβλίο το οποίο υποστηρίζει τις παραπάνω ειρωνικές θεσεις του.
Εχει γραψει και βιβλιο για τις θεωρίες συνομωσίας ο Ταγκίεφ και πως επιδρούν. Να το δείς, αν και δεν νομίζω να αρέσκεσαι στην ανάγνωση ογκωδών βιβλίων.
Συνεχισε με αθλητικές αναλυσεις, μασαζ, αφέντρες και παει λέγοντας.

Δεν ανέφερα καμία συνωμοσία τύπε. Αυτά που έγραψα με δεικτικό τρόπο είναι γεγονότα (συνωστισμός Σμύρνης σε βιβλία ιστορίας, αποκεφαλισμοί απο ISIS, "μαύρες" χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, κτλ.),αρκεί μια ματιά να ρίξεις σε ειδήσεις....
Δεν ανέφερα επίσης προσωπικούς χαρακτηρισμούς και χωρίς να σε ξέρω, όπως έκανες εσύ. Δεν το περίμενα αυτό από έναν πολιτισμένο διανοούμενο αναγνώστη του Ταγκίεφ...
 

del_piero

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2009
Μηνύματα
266
Κριτικές
1
Like
409
Πόντοι
21
Ξερω πολυ καλά τι συμβαίνει στον κόσμο.
Τα γεγονοτα που αναφέρεις ειναι αληθινα, αλλά δεν εχουν καμιά σχεση με το βιβλίο του Ταγκίεφ. Εχω ποστάρει και τον πίνακα περιεχομένων για του λόγου το αληθές.
Στο δικό μου κειμενο εκανες παράθεση. Δεν το εγραψες ξεχωριστα το σχόλιο σου. Αυτο ειναι το οξύμωρο.
Μου απαντησες και σήκωσα το γάντι.

Αν ξέρεις όντως τι συμβαίνει στον κόσμο και πολύ καλά μάλιστα, πάω πασο.
Τα σχόλια μου πάντως, με αφορμή το βιβλίο στο κείμενό σου, ήταν αποκλειστικά και μόνο για το βιβλίο. Δεν έγραψα για τα θέματα που μπαίνεις στο φόρουμ, αν διαβάζεις γενικά ή όχι, αν διαβάζεις πολυσέλιδα  ή ολιγοσέλιδα βιβλία, ούτε πούλησα μαγκιές.
Τόσο πολύ θίχθηκες για τον Ταγκίεφ..??

Περί θεωριών συνωμοσίας, να αναφέρω ενδεικτικά ότι όταν πριν χρόνια κάποιοι καθηγητές και επιστήμονες έλεγαν για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, κάποιοι αφυπνισμένοι ξερόλες τους έλεγαν συνωμοσιολόγους, μέχρι που έλειξε η..περίοδος μουγκαμάρας και ξαφνικά άρχισαν να μιλάνε όλοι για φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, χρυσό στις Σκουριές, κτλ.....Οπως και για την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, μέχρι που είδαν στις ειδήσεις να λἐνε τον Μάιο του 2009 για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης στην Αθήνα...και μετά αρχίσαν οι κωλοτούμπες (sic. κυβίστηση)....

Δυστυχώς, για αυτούς που θέλουν να μας πείσουν ότι όλα είναι συνωμοσίες και παραμυθάκια, ανἀλογα παραδείγματα είναι πολλά....


 

chandler2121

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2015
Μηνύματα
226
Like
1
Πόντοι
1
Κανένα πρόσφατο βιβλίο ιστορικού περιεχομένου έχει κανένας να προτείνει;  :hi:
 

Recueillement

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2017
Μηνύματα
33
Like
6
Πόντοι
0
Τελειωσα πρόσφατα το Metro 2033 που το ειχα παρατήσει. Ειναι εκπληκτικο βιβλίο
 

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Μηνύματα
1.074
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Κανένα πρόσφατο βιβλίο ιστορικού περιεχομένου έχει κανένας να προτείνει;  :hi:
θα σου πρότεινα τα παρακάτω με αύξουσα σειρά σημαντικότητας :

6. Οι δήμιοι του Στάλιν από το Donald Rayfield. πως ένας παρανοϊκός ηγέτης σκότωσε 25.000.000 ανθρώπους και πως ο κάθε αρχηδήμιος "έτρωγε" πρώτα από όλους τον προηγούμενο "αρχηδήμιο"

5.  Ο πόλεμος των στρατηγών από τον David Irving. Εκδοσεις ΙΩΛΚΟΣ. περιγράφει τις διαμάχες μεταξύ των στρατηγών των συμμάχων στο ΒΠΠ, και αποκαλύπτει πόσο μεγάλη απάτη ήταν ο Μοντγκόμερυ.

4. Οι βάρβαροι από τον Terry Jones (ο ιστορικός των monty Pythons) εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Με απλά λόγια απαντά στο ερώτημα πόσο βάρβαροι ήταν οι "βάρβαροι" στην πραγματικότητα και τι ζημιά τους έκανε ο Χριστιανισμός

3. Η ιστορία του χρήματος από τον Neal Fergussion. Το βιβλίο το βρήκα σαν δώρο σε κάποια εφημερίδα. Υπάρχει και ως ντοκυμαντέρ στο youtube. Αν δεις το ντοκυμαντέρ, σίγουρα θα ψάξεις να βρεις το βιβλίο για να το διαβάσεις

2. ΚΑΜΙΚΑΖΙ από τον  Sheftall εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ. Δεν είναι όλοι οι καμικάζι, φανατικοί μουσουλμάνοι,

1. ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ από τον Antony Beavor εκδόσεις Γκοβόστη. Το βιβλίο που έκανε γνωστό τον συγγραφέα με άπειρα βραβεία. Διαβάζεται χωρίς διακοπή. Μόλις διαβασεις αυτό το βιβλίο θα θελήσεις να δια΄βάσεις και το ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ξεκινάει από την τελευταία φράση που κλείνει το ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ), τη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ κ.α.



ΠΡΟΣΟΧΗ¨:  δεν είμαι ούτε βιβλιοκριτικός ούτε ιστορικός. Απλά μου αρέσει η ιστορία και διαβάζω ότι πέσει στα χέρια μου. τα βιβλία που πρότεινα παραπάνω είναι καθαρά προσωπικό γούστο.
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.401
Κριτικές
61
Like
42.491
Πόντοι
22.785
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ

Εκδοσεις Εστία !!
 

chandler2121

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2015
Μηνύματα
226
Like
1
Πόντοι
1
θα σου πρότεινα τα παρακάτω με αύξουσα σειρά σημαντικότητας :

6. Οι δήμιοι του Στάλιν από το Donald Rayfield. πως ένας παρανοϊκός ηγέτης σκότωσε 25.000.000 ανθρώπους και πως ο κάθε αρχηδήμιος "έτρωγε" πρώτα από όλους τον προηγούμενο "αρχηδήμιο"

5.  Ο πόλεμος των στρατηγών από τον David Irving. Εκδοσεις ΙΩΛΚΟΣ. περιγράφει τις διαμάχες μεταξύ των στρατηγών των συμμάχων στο ΒΠΠ, και αποκαλύπτει πόσο μεγάλη απάτη ήταν ο Μοντγκόμερυ.

4. Οι βάρβαροι από τον Terry Jones (ο ιστορικός των monty Pythons) εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Με απλά λόγια απαντά στο ερώτημα πόσο βάρβαροι ήταν οι "βάρβαροι" στην πραγματικότητα και τι ζημιά τους έκανε ο Χριστιανισμός

3. Η ιστορία του χρήματος από τον Neal Fergussion. Το βιβλίο το βρήκα σαν δώρο σε κάποια εφημερίδα. Υπάρχει και ως ντοκυμαντέρ στο youtube. Αν δεις το ντοκυμαντέρ, σίγουρα θα ψάξεις να βρεις το βιβλίο για να το διαβάσεις

2. ΚΑΜΙΚΑΖΙ από τον  Sheftall εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ. Δεν είναι όλοι οι καμικάζι, φανατικοί μουσουλμάνοι,

1. ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ από τον Antony Beavor εκδόσεις Γκοβόστη. Το βιβλίο που έκανε γνωστό τον συγγραφέα με άπειρα βραβεία. Διαβάζεται χωρίς διακοπή. Μόλις διαβασεις αυτό το βιβλίο θα θελήσεις να δια΄βάσεις και το ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ξεκινάει από την τελευταία φράση που κλείνει το ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ), τη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ κ.α.



ΠΡΟΣΟΧΗ¨:  δεν είμαι ούτε βιβλιοκριτικός ούτε ιστορικός. Απλά μου αρέσει η ιστορία και διαβάζω ότι πέσει στα χέρια μου. τα βιβλία που πρότεινα παραπάνω είναι καθαρά προσωπικό γούστο.
Ευχαριστώ συναγωνιστή, κάποιο από αυτά θα πάρω. Ο Β' ΠΠ είναι το αγαπημένο μου αντικείμενο στη μελέτη της ιστορίας. Να είσαι καλά!
 
Εγγρ.
15 Μαΐ 2009
Μηνύματα
70
Like
0
Πόντοι
0
Ξαναδιαβάζω το βιβλίο «Μουσική ακούω, ζωή καταλαβαίνω» (αυτοβιογραφία του συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη διά χειρός Πάνου Χρυσοστόμου) από τις εκδόσεις Αγκυρα. Πολύ φροντισμένη έκδοση [στην οποία περιλαμβάνεται και CD με το έργο «Ερωτόκριτος» του συνθέτη σε νέα (τότε: 2006) εκτέλεση].
 

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Μηνύματα
3.258
Like
3
Πόντοι
16
θα σου πρότεινα τα παρακάτω με αύξουσα σειρά σημαντικότητας :

6. Οι δήμιοι του Στάλιν από το Donald Rayfield. πως ένας παρανοϊκός ηγέτης σκότωσε 25.000.000 ανθρώπους και πως ο κάθε αρχηδήμιος "έτρωγε" πρώτα από όλους τον προηγούμενο "αρχηδήμιο"

5.  Ο πόλεμος των στρατηγών από τον David Irving. Εκδοσεις ΙΩΛΚΟΣ. περιγράφει τις διαμάχες μεταξύ των στρατηγών των συμμάχων στο ΒΠΠ, και αποκαλύπτει πόσο μεγάλη απάτη ήταν ο Μοντγκόμερυ.

4. Οι βάρβαροι από τον Terry Jones (ο ιστορικός των monty Pythons) εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Με απλά λόγια απαντά στο ερώτημα πόσο βάρβαροι ήταν οι "βάρβαροι" στην πραγματικότητα και τι ζημιά τους έκανε ο Χριστιανισμός

3. Η ιστορία του χρήματος από τον Neal Fergussion. Το βιβλίο το βρήκα σαν δώρο σε κάποια εφημερίδα. Υπάρχει και ως ντοκυμαντέρ στο youtube. Αν δεις το ντοκυμαντέρ, σίγουρα θα ψάξεις να βρεις το βιβλίο για να το διαβάσεις

2. ΚΑΜΙΚΑΖΙ από τον  Sheftall εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ. Δεν είναι όλοι οι καμικάζι, φανατικοί μουσουλμάνοι,

1. ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ από τον Antony Beavor εκδόσεις Γκοβόστη. Το βιβλίο που έκανε γνωστό τον συγγραφέα με άπειρα βραβεία. Διαβάζεται χωρίς διακοπή. Μόλις διαβασεις αυτό το βιβλίο θα θελήσεις να δια΄βάσεις και το ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ξεκινάει από την τελευταία φράση που κλείνει το ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ), τη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ κ.α.



ΠΡΟΣΟΧΗ¨:  δεν είμαι ούτε βιβλιοκριτικός ούτε ιστορικός. Απλά μου αρέσει η ιστορία και διαβάζω ότι πέσει στα χέρια μου. τα βιβλία που πρότεινα παραπάνω είναι καθαρά προσωπικό γούστο.

6. Οι δήμιοι του Στάλιν και το Στην αυλή του κόκκινου τσάρου,  είναι 2 εξαιρετικά βιβλία πάνω στο θέμα της σταλινοποίησης της ΕΣΣΔ και του πως  Ο Στάλιν κατάφερε να εξουδετερώσει όλους  τους σημαντικούς μπολσεβίκους και να κυριαρχήσει στην ηγεσία της ΕΣΣΔ  μέχρι το θάνατό του.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες  των δυτικών να παρουσιάσουν το Στάλιν σαν ένα ημίτρελο  παρανοϊκό δικτάτορα τύπου Χίτλερ ή άλλων ηγετών αφρικανικών μπανανιών, μια προσεκτική ανάγνωση δείχνει την πραγματική πλευρά του Στάλιν.  Ο ίδιος ήταν ένα αδίστακτο στέλεχός μικρής πνευματικής εμβέλειας που όμως συγκέντρωσε μερικά θανατηφόρα χαρακτηριστικά: ήταν εξαιρετικά οργανωμένος, αποφασιστικός και αδίστακτος στην επίτευξη των στόχων του.  Ήξερε να χειρίζεται άριστα τις αδυναμίες των συνεργατών του.  Δεν ξεχνούσε και δεν συγχωρούσε τίποτα.  Στο δικό του μυαλό υπήρχε ένα μοντέλο της ΕΣΣΔ που ήθελε να φτιάξει σύμφωνα με τα οράματα του Λένιν,  χωρίς όμως να ξέρει τίποτα από οικονομία, στατιστική,  θετικές επιστήμες και πολιτική. Το μοντέλο της ΕΣΣΔ που εφαρμόστηκε,  διακρινόταν από την τρομοκρατία,  την έλλειψη δημοκρατίας, τη φτωχοποίηση και τα αποτυχημένα συγκεντρωτικά οικονομικά μοντέλα, που οδήγησαν στη χειρότερη εφαρμογή του κομμουνισμού σ’ένα κράτος με εκατομμύρια νεκρών από πείνα και δίωξεις . 

Αυτό που ήξερε όμως πολύ καλά ο Στάλιν,  ήτανε οι ιστορίες κι οι δολοπλοκίες των μοναρχών των ασιατικών αυτοκρατοριών,  κυρίως της περσικής αν θυμάμαι καλά,  για να κρατηθούν στο θρόνο. Έτσι ο Στάλιν ήξερε να χρησιμοποιεί άριστα άγνωστα χαμηλόβαθμα στελέχη του κόμματος και αδίστακτους τυχοδιώκτες τους οποίους ανέβαζε γρήγορα στην κλίμακα της μυστικής του αστυνομίας και τους έκανε τυφλά όργανά του.  Κάθε νέα γενιά εκτελεστών, ανα 5-10 χρόνια, εκκαθάριζε όλους τους προηγούμενους οι οποίοι φορτωνόταν τα εγκλήματα και τα λάθη του Στάλιν,  ενώ ο ίδιος παρουσιαζόταν να διορθώνει με αυτό τον τρόπο και καλά μου, τα λάθη των άλλων…. Που είχαν παρανόησει τα αγαθά σχέδια του πατερούλη για Το λαό του…
Παράλληλα με τις δίκες της Μόσχας κύριως,  έφαγε όλα τα σημαίνοντα στελέχη του ΚΚΣΕ και κράτησε γυρω του στο πολιτικό γραφείο,  σφουγγοκωλάριους και μετριότητες όπως ο Μολωτοφ,  που έπαιζαν το ρόλο της μαριονέτας και πολλές φορές εμφανίζονταν βασιλικότεροι του βασιλέως χειραγωγούμενοι από το παμπόνηρο Στάλιν.

Σε σύγκριση με άλλους δικτάτορες ο Γεωργιανός Στάλιν έζησε σχετικά λιτά,  δεν επιδίωξε το προσωπικό πλουτισμό και την οικογενειοκρατία,  αλλά αντίθετα έκανε όλους τους γύρω του δυστυχισμένους. Σε μια φάση που όλα πανε δύσκολα, φαίνεται κάπου να λέει εξοργισμένος στο Μολωτοφ, κοίτα τι  μεγαλειώδη επανάσταση μας άφησε ο Λένιν κι εμείς τα κάναμε σκατά! (ή καπως ετσι).  Είχε μια εμμονή με την τσαρική Ρωσία και ουσιαστικά προσπαθούσε μέσω του κομμουνισμού να αναβιώσει το μεγαλείο της τσαρικής Ρωσίας μέσω της ΕΣΣΔ. Αν και μειονοτικός ο ίδιος, ήταν ρατσιστής και αντισημίτης και θεωρούσε τους ρώσους ανώτερους από τις άλλες εθνότητες της ΕΣΣΔ. Όταν η αγαπημένη του κόρη τα είχε με έναν Εβραίο,  ο Στάλιν εξοργισμένος της έλεγε:  “χάθηκε ο κόσμος να έβρισκες ένα γνήσιο ρώσο!;”  Μέχρι που το κορίτσι αυτοκτόνησε.

1. Το στάλινγκραντ του Μπήβορ είναι εξαιρετικό βιβλίο αλλά με ενοχλεί αφάνταστα η αδιόρατη μεροληψία του συγγραφέα υπέρ της Βέρμαχτ. Ενώ οι ρώσοι παρουσιάζονται σαν χωριάτες κανίβαλοι (δεν αμφιβάλλω ότι κατά την πολιορκία έπεσαν πολύ κάτω κι από αυτό το επίπεδο…) ,  οι εγκληματίες της Βέρμαχτ παρουσιάζονται σαν ευγενείς αριστοκράτες που ταλαιπωρούνταν απο την κακή διοίκηση του Χίτλερ. Στο τέλος όταν περιγράφει τη μοίρα τους μετά την αιχμαλωσία,  είναι τόσο ποιητικός ο τρόπος γραφής του, που δεν άντεξα και έχυσα κι εγω ένα δάκρυ,  για αυτους τους γαμημένους αλήτες κι  εγκληματίες πολέμου,  που είχαν αναγάγει την εξόντωση των κατεχόμενων πληθυσμών της Ευρώπης, σε αλυσίδα βιομηχανικής παραγωγής…  επίσης η γενναιότητα και η αυτοθυσία εκατομμυρίων Ρώσσων,  παρουσιάζεται κυρίως συνέπεια της τρομοκρατίας που ασκούσαν οι πολιτικοί κομισάριοι στις μονάδες του Κόκκινου Στρατού.  Υπαρκτό μέν  αλλά όχι αρκετό για να αναστρέψει την ροή του πολέμου,  αλλιώς οι Γιαπωνέζοι που είχαν την ύψιστη μορφή τρομοκρατίας και επιβολής στους φαντάρους τους στο στράτευμα,  θα είχαν νικήσει τους αμερικανούς.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom