Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΖΟΥΜΑ
μια αυτοβιογραφια ουσιαστικα,πραγματικα υπεροχο βιβλιο  τ οποιο
συνιστω ειδικα για εκεινους που διαβαζουν στις διακοπες
Εχω ακουσει  καλα λογια για το συγκεκριμενο
"Η θεραπεία του Σοπενάουερ" του Yalom, το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει
Ο Γιαλομ ειναι ενα θεμα

xilnik

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
31 Οκτ 2007
Κριτικές
210
Like
2.895
Πόντοι
13.165
stabit kαλημερα στο συστηνω ανεπιφυλακτα,απο Γιαλομ εχω διαβασει τον δημιο του ερωτα,και ηθελα να παρω ενα αλλο του βιβλιο.Αυτο που προτεινεις τι θεμα εχει?

billgun

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Ιουν 2008
Like
29.030
Πόντοι
5.956
υγρες νυχτες του φρεντυ γερμανου,πουτανες και καμπαρε στην αθηνα του 50

xilnik

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
31 Οκτ 2007
Κριτικές
210
Like
2.895
Πόντοι
13.165
υγρες νυχτες του φρεντυ γερμανου,πουτανες και καμπαρε στην αθηνα του 50
το στοιχειο φιλε μου,θα το παρω,μια φορα ειχα δει στον υπνο μου οτι ζουσα στη δεκαετια του 30 και τριγυρναγα στα μπουρδελα και τα καμπαρε της εποχης,αληθεια εχει δει κανεις
ονειρο τετοιο να σαι σε σπιτικαποιας παλαιοτερης εποχης?

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
stabit kαλημερα στο συστηνω ανεπιφυλακτα,απο Γιαλομ εχω διαβασει τον δημιο του ερωτα,και ηθελα να παρω ενα αλλο του βιβλιο.Αυτο που προτεινεις τι θεμα εχει?
Ναι μου ειπε φιλος οτι ο Τζουμας το δινει ωραια το θεμα για τη δεκαετια του 60.
Το βιβλιο του Γιαλομ δεν το προτεινα εγω, αλλα για καλοκαιρι στην παραλια ειναι λιγο βαρυ.Για πιο Χειμωνα ειναι καλο αν σου αρεσει η φιλοσοφια.

averkios

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
63
Πόντοι
1
Παιδια μολις διαβασα το Γόμορρα του Ρομπερτο Σαβιανο απο τις εκδοσεις Πατακη,
Τρομερο βιβλιο,αναφερεται στην μαφια της Ιταλιας και την διαπλοκη με τους οικους μοδας ,τις κατασκευαστικες ,των εμπορικων κεντρων κλτ,
Απαιχτο ,το συνιστω σε ολους ανεπιφυλακτα ,παγκοσμιο ΒΕΣΤ ΣΕΛΛΕΡ,το υφος του τρομερο,με τρομερες λογοτεχνικες αξιωσεις,δεν ειναι μυθιστορημα αλλα πραγματικη καταγραφη της ιστοριας της μαφιας,απλως θα ηθελα να μην πειτε μαφια και βλακειες τι να μας πει το βιβλιο,σας μιλαει καποιος που λατρευει την λογοτεχνια,το βιβλιο το κατατασσω στα καλυτερα που εχω διαβασει επιπεδου αστειου(κουντερα) ντοστογεφκσι και παει λεγοντας
Διαβαζεται απνευστί
Οποιος το διαβασει ας στειλει μηνυμα
Απλα τελειο

siropiastos

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1.230
Σε καποιο θρεντ για καποιο θεμα, δε θυμαμαι καθολου, ενας συναγωνιστης ανεφερε το "Παιξε Βρωμικα" του Μαρκους Πιρς Μελετον (Κεδρος).. Το εψαξα, το πηρα, το διαβασα..ωραιο..λεει πολλες αληθειες...αλλα ειναι υπερβολικος σε καποια σημεια..

Επισκέπτης
Τρομερο βιβλιο,αναφερεται στην μαφια της Ιταλιας και την διαπλοκη με τους οικους μοδας ,τις κατασκευαστικες ,των εμπορικων κεντρων κλτ,
Απαιχτο ,το συνιστω σε ολους ανεπιφυλακτα ,παγκοσμιο ΒΕΣΤ ΣΕΛΛΕΡ,το υφος του τρομερο,με τρομερες λογοτεχνικες αξιωσεις,δεν ειναι μυθιστορημα αλλα πραγματικη καταγραφη της ιστοριας της μαφιας,απλως θα ηθελα να μην πειτε μαφια και βλακειες τι να μας πει το βιβλιο,σας μιλαει καποιος που λατρευει την λογοτεχνια,το βιβλιο το κατατασσω στα καλυτερα που εχω διαβασει επιπεδου αστειου(κουντερα) ντοστογεφκσι και παει λεγοντας
Διαβαζεται απνευστί
Απλα τελειο

Θα σου αρέσει επίσης και Ο Λεονάρντο Σάσα, ο συγγραφέας της "ιταλικής συνείδησης" όπως τον αποκαλούν. Τα μυθιστορήματα του είναι αλληγορικά και έχουν ως επικεντρο τη Σικελιανικη μαφία. Είναι από τους κορυφαίους ιταλούς λογοτέχνες, νομίζω θα σου αρέσει. Ένα αντιπροσωπευτικό βιβλίο το οποίο θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις (έχει μεγάλη βιβλιογραφία) είναι το Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ

Επισκέπτης
Εγώ μόλις τελείωσα Διογένης ο Αναρχικός, εκδόσεις Ελευθερουδάκης, συγγραφέας Νεστορας Ματσας.

Δεν περίμενα ποτέ ότι η αναρχία θα είχε τόσο αγνή όψη, έτσι όπως περιγράφεται μέσα από τα λόγια του πρωτεργάτη των κυνικών φιλοσόφων

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Εγώ μόλις τελείωσα Διογένης ο Αναρχικός, εκδόσεις Ελευθερουδάκης, συγγραφέας Νεστορας Ματσας.

Δεν περίμενα ποτέ ότι η αναρχία θα είχε τόσο αγνή όψη, έτσι όπως περιγράφεται μέσα από τα λόγια του πρωτεργάτη των κυνικών φιλοσόφων

Στην Θεωρία... όλοι καλά τα λένε! "Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος"...

Επισκέπτης
Ναι μου ειπε φιλος οτι ο Τζουμας το δινει ωραια το θεμα για τη δεκαετια του 60.
Το βιβλιο του Γιαλομ δεν το προτεινα εγω, αλλα για καλοκαιρι στην παραλια ειναι λιγο βαρυ.Για πιο Χειμωνα ειναι καλο αν σου αρεσει η φιλοσοφια.

Καλό είναι αν δεν έχετε διαβάσει Γιάλομ, να ξεκινήσετε από το Όταν έκλαψε ο Νίτσε για να δείτε αν σας αρέσει η γραφή του. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το μόνο που έκατσα και το διάβασα δεύτερη φορά.

Επισκέπτης
Στην Θεωρία... όλοι καλά τα λένε! "Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος"...

Τα είχε όλα και απαρνήθηκε τα πάντα για να ζει λέφτερος, όπως του άρεσε να λέει. Είναι ο μόνος φιλόσοφος στην ιστορία της ανθρωπότητας που από επιλογή ζούσε πιο άσχημα από οποιονδήποτε ρακοσυλλέκτη

Επισκέπτης
Σε καποιο θρεντ για καποιο θεμα, δε θυμαμαι καθολου, ενας συναγωνιστης ανεφερε το "Παιξε Βρωμικα" του Μαρκους Πιρς Μελετον (Κεδρος).. Το εψαξα, το πηρα, το διαβασα..ωραιο..λεει πολλες αληθειες...αλλα ειναι υπερβολικος σε καποια σημεια..

Εγώ το πρότεινα στο τόπικ: Καλά παιδιά

Υπερβολικός για τα δικά μας μέτρα, αλλά αν το καλοσκεφτείς, οι τύποι που περιγράφει στο βιβλίο του γαμάνε υπερβολικά  ;)

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Διαβαζεται απνευστί
Απλα τελειο
sounds good για ομορφο διαβασμα διπλα στο κυμα. :sunglasses:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66

Ειδικά αν το λέει ο γλυκύτατος Νέστορας Μάτσας, αδερφός του Αρτέμη Μάτσα.
Που αν και βαθύτατα συντηρητικοί και οι δύο, έβγαζαν μια πολύ όμορφη παλιομοδίτικη ζεστασιά στα γραπτά τους και την εν γένει παρουσία τους στα γράμματα και τις τέχνες.
Ο Νέστορας ήταν και σκηνοθέτης ντοκυμανταίρ.

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Ο Νέστορας ήταν και σκηνοθέτης ντοκυμανταίρ.
Θυμαμαι μικρος που τα εδειχνε η ΕΡΤ τα απογευματα.
Ενταξει δεν ειχε και τιποτε αλλο τοτε, αλλα και σημερα ακομα, οταν ακουω Αιγαιο μερικες εικονες στο μυαλο  μου ερχονται κατευθειαν απο εκεινα τα ντοκυμαντερ που εβλεπα παιδι.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Θυμαμαι μικρος που τα εδειχνε η ΕΡΤ τα απογευματα.
Ενταξει δεν ειχε και τιποτε αλλο τοτε, αλλα και σημερα ακομα, οταν ακουω Αιγαιο μερικες εικονες στο μυαλο  μου ερχονται κατευθειαν απο εκεινα τα ντοκυμαντερ που εβλεπα παιδι.

Αυτό σημαίνει πως, παρά τον συντηρητισμό τους, είχανε δύναμη.
Κι εμένα μου συμβαίνει αυτό που λες, πάντως.

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Αυτό σημαίνει πως, παρά τον συντηρητισμό τους, είχανε δύναμη.
Κι εμένα μου συμβαίνει αυτό που λες, πάντως.
Και βεβαια ειχαν δυναμη.
Κατ'αρχην ειχαν φως. Οι ληψεις ηταν μεσημεριανες.
Και οι καμερες ηταν κινηματογραφικες και οχι βιντεο.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Και βεβαια ειχαν δυναμη.
Κατ'αρχην ειχαν φως. Οι ληψεις ηταν μεσημεριανες.
Και οι καμερες ηταν κινηματογραφικες και οχι βιντεο.

Μακάρι να υπήρχαν σήμερα μερικά απ' αυτά τα ντοκυμανταίρ σε ντι βι ντι.
Θα τα αγόραζα πάραυτα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom