Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Και όμως, κάποιοι δικοί μας κριτικοί μουσικής είναι αρκετά έγκυροι, κατά τη γνώμη μου.
Και ας μη γράφουν στα προβεβλημένα έντυπα ή κι ας μην είναι φίρμες.

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Και όμως, κάποιοι δικοί μας κριτικοί μουσικής είναι αρκετά έγκυροι, κατά τη γνώμη μου.
Εχεις να μου προτεινεις καποιο ελληνικο βιβλιο?

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Εχεις να μου προτεινεις καποιο ελληνικο βιβλιο?

Βιβλίο όχι, όσα έχω δει να κυκλοφορούν είναι μάλλον πρόχειρα γραμμένα.
Τουλάχιστον σε σχέση με την ξένη μουσική.
Δοκίμια για την ελληνική μουσική κυκλοφορούν αρκετά αξιόλογα.

Επισκέπτης
Να μην θυμηθώ πως άρχισε η Πρωτοπορία.

Από ένα υπογειάκι στην Κωλέττη δίπλα στον Ηράκλειτο.
Τώρα μέχρι ηλεκτρονικό κατάστημα έχει.

Τι σου είναι η πρόοδος.

δεν είναι μόνο θέμα προόδου, αλλά και ποιότητας-εξυπηρέτησης.

OP
OP
ais8hsh

ais8hsh

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Μόλις τελείωσα το "Φως" και πριν 4 ώρες τον "Πρωταθλητή"...

:rockon:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Το ΤΙΜΑΙ ΛΟΓΙΚΑΙ που λέτε, συναγωνιστές, είναι συναρτώμενο και με πολλά άλλα πράγματα, πάντως.
Εκτός αν προτιμάτε ένα μαγαζί που ΣΗΜΕΡΑ έχει λογικές τιμές, σας εξήγησα το μηχανισμό.
Και που αύριο, όταν δεν θα υπάρχει κανένα άλλο, κανένας δεν μου λέει οτι θα πάψει να έχει λογικές τιμές.

Επισκέπτης
Το ΤΙΜΑΙ ΛΟΓΙΚΑΙ που λέτε, συναγωνιστές, είναι συναρτώμενο και με πολλά άλλα πράγματα, πάντως.
Εκτός αν προτιμάτε ένα μαγαζί που ΣΗΜΕΡΑ έχει λογικές τιμές, σας εξήγησα το μηχανισμό.
Και που αύριο, όταν δεν θα υπάρχει κανένα άλλο, κανένας δεν μου λέει οτι θα πάψει να έχει λογικές τιμές.

Οπωσδήποτε, αλλά κοιτα την στροφή των βιβλιοπωλείων, θα διαπιστώσεις ότι καλές τιμές-εξυπηρέτηση-και διασκέδαση εντός του βιβλιοπωλείου (βλ. καφετέριες) είναι η νέα τάση που επικρατεί (Αμερικανικα πρότυπα)   

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Σωστό κι αυτό, παρά την αμερικανιά του.          :)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Δεν πιστεύω να εννοείς τον Ζήλο ή τον Μανίκα.
Καλά, ο Μηλάτος συμπαθής είναι.

Εγώ αναφέρομαι και σε όλη την Αγγλόφωνη κριτική τουλάχιστον μέχρι πριν 7-8 χρόνια.
Έχω μουτζουρώσει τα χέρια μου εβδομαδιαία με το NME και το ΜΜ επί πολλά χρόνια.
Φυσικά παρακολουθούσα το Rolling Stone, το Spin μέχρι και το Maximum Rock & Roll.
Προσπάθησα να διαβάσω το Q, το Mojo και το Uncut.

Αλλά όταν αναφερόμαστε στον Greil Marcus μιλάμε για καθαρότητα ματιάς, κριτική οξυδέρκεια και ευρύτητα πνεύματος που έχουν παραμείνει ανεπανάληπτα. Μιλάμε για τον ορισμό της ροκ κριτικής. Και αυτό άλλωστε όλοι το παραδέχονται.

Πιθανόν να υπάρχουν κάποιοι καλοί νέοι Έλληνες κριτικοί στο Sonik. Διαβάζω κάποιες σκόρπιες κριτικές στο Jazz & Jazz. Σπάνια συγκινούμαι.

Μάλλον όμως φταίει ότι δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα πλέον με το ανακαλύψω νέους μουσικούς. Εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να ακούσουμε αγαπημένα κομμάτια της δισκοθήκης μας, που χρόνος για εξερευνήσεις. Και σε τέτοιο καταιγισμό πληροφοριών αισθάνομαι πολλές φορές ότι μου λείπει ο μπούσουλας.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δεν πιστεύω να εννοείς τον Ζήλο ή τον Μανίκα.
Καλά, ο Μηλάτος συμπαθής είναι.

Εγώ αναφέρομαι και σε όλη την Αγγλόφωνη κριτική τουλάχιστον μέχρι πριν 7-8 χρόνια.
Έχω μουτζουρώσει τα χέρια μου εβδομαδιαία με το NME και το ΜΜ επί πολλά χρόνια.
Φυσικά παρακολουθούσα το Rolling Stone, το Spin μέχρι και το Maximum Rock & Roll.
Προσπάθησα να διαβάσω το Q, το Mojo και το Uncut.

Αλλά όταν αναφερόμαστε στον Greil Marcus μιλάμε για καθαρότητα ματιάς, κριτική οξυδέρκεια και ευρύτητα πνεύματος που έχουν παραμείνει ανεπανάληπτα. Μιλάμε για τον ορισμό της ροκ κριτικής. Και αυτό άλλωστε όλοι το παραδέχονται.

Πιθανόν να υπάρχουν κάποιοι καλοί νέοι Έλληνες κριτικοί στο Sonik. Διαβάζω κάποιες σκόρπιες κριτικές στο Jazz & Jazz. Σπάνια συγκινούμαι.

Μάλλον όμως φταίει ότι δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα πλέον με το ανακαλύψω νέους μουσικούς. Εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να ακούσουμε αγαπημένα κομμάτια της δισκοθήκης μας, που χρόνος για εξερευνήσεις. Και σε τέτοιο καταιγισμό πληροφοριών αισθάνομαι πολλές φορές ότι μου λείπει ο μπούσουλας.

Δεν εννοώ το Ζήλο (που τελευταία έχει γίνει πολύ στρυφνός, είναι δε συχνά ακατανόητος, με μηδενικό βαθμό επιθυμητής επικοινωνίας με τον αναγνώστη), ούτε τους κολλημένους με τη τζαζ, ούτε το Μηλάτο (που επιμένει να το παίζει αγκιτάτορας), ούτε -πολύ περισσότερο- τον επικίνδυνα αγράμματο κατά τη γνώμη μου Μανίκα.
Και δεν εννοώ απλώς κάποιους που γράφουν κριτικές δίσκων σε περιοδικά, σίγουρα οι ξένοι συνάδελφοί τους είναι πιο κοντά στο αντικείμενο και με σχολή γραφής δεκαετιών.
Αναφέρομαι στους δυνάμει δοκιμιογράφους, αυτούς που μπορούν να πάρουν το βάρος μιας ολοκληρωμένης άποψης απο την αρχή μέχρι το τέλος. (Ας μην πω ονόματα δημόσια, έχω τους λόγους μου).
Υπάρχει δε και η ρημάδα η ελληνική σκηνή, η οποία -πίστεψέ με- δεν είναι μόνο όσα ακούς στον ΜΕΛΩΔΙΑ FM, ας πούμε. Για την ακρίβεια, είναι κυρίως όσοι ΔΕΝ ακούς εκεί.
Και δεν αναφέρομαι σε γκρουπάκια, την ιστορία της μουσικής την έγραψαν κατά 99% οι ΣΥΝΘΕΤΕΣ.

hooligan

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
27
Like
23
Πόντοι
2.945

Οπότε για τις διακοπές με βλέπω με Ρεβέρτε.
Το τελευταίο του:
http://[URL unfurl="true"]www.protoporia.gr/protoporia/assets/books/9601625534.jpg[/img[/URL]]

Συν κάτι παλιότερα του που μου λείπουν.
Δυστυχώς τα Ισπανικά μου δεν είναι σε επίπεδο πρωτοτύπου.

[/quote][QUOTE="cptn_mac, post: 628580"]
Αν και έχω όλα τα βιβλία του που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, Ο Ζωγράφος των Μαχών με κούρασε...
[/quote]

O Ζωγράφος των Μαχών ήταν για μένα πολύ πολύ καλό βιβλίο. Διαφορετικό λίγο από τα άλλα του Ρεβέρτε αλλά καλό.

Carlos78

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
"Η θεραπεία του Σοπενάουερ" του Yalom, το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.272
Πόντοι
216
"Ο αντρας με τα διαμαντένια μάτια"  της Κριστιν Αρνοθυ από τις εκδόσεις Μπουκουμανη.

xilnik

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
31 Οκτ 2007
Κριτικές
210
Like
2.895
Πόντοι
13.165
ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΖΟΥΜΑ
μια αυτοβιογραφια ουσιαστικα,πραγματικα υπεροχο βιβλιο  τ οποιο