Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

xristos1000

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Ξερετε κανα καλο site με μεγαλη γκαμα βιβλιων που να τα παραγγελνεις?

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Βαρετός και υπερτιμημένος.

My 2 cents.

De gustibus non disputandum, αλλά αν διάβασες μόνο τους Σατανικούς Στίχους, δεν ξέρω πόσο μπορεί ο μεταφραστής να τίμησε την γλώσσα του κειμένου... Επειδή το διαβάζω στο πρωτότυπο, με εξαίρεση μια "κοιλίτσα" 30-40 σελίδες στη μέση, δεν το βρήκα καθόλου βαρετό. 'Οσο το διάβαζα, πάντως, σκεφτόμουν ότι πλησιάζει πολύ στο "απόλυτο" α-μετάφραστο. Σίγουρα,ωστόσο, δεν είναι το καλύτερό του: Το "Midnight's Children" χαρακτηρίστηκε το καλύτερο βραβείο Booker της εικοσιπενταετίας.

My quarter... lol

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
De gustibus non disputandum, αλλά αν διάβασες μόνο τους Σατανικούς Στίχους, δεν ξέρω πόσο μπορεί ο μεταφραστής να τίμησε την γλώσσα του κειμένου... Επειδή το διαβάζω στο πρωτότυπο, με εξαίρεση μια "κοιλίτσα" 30-40 σελίδες στη μέση, δεν το βρήκα καθόλου βαρετό. 'Οσο το διάβαζα, πάντως, σκεφτόμουν ότι πλησιάζει πολύ στο "απόλυτο" α-μετάφραστο. Σίγουρα,ωστόσο, δεν είναι το καλύτερό του: Το "Midnight's Children" χαρακτηρίστηκε το καλύτερο βραβείο Booker της εικοσιπενταετίας.

My quarter... lol

Στο πρωτότυπο το έχω διαβάσει.
Απλά περίμενα κάτι πολύ περισσότερο.
Μετά από όλο τον θόρυβο.

Ίσως πλέον δεν είμαι καθόλου ανεκτικός σε κάτι που δεν με συναρπάζει και δεν με τραβάει από το πρώτο κεφάλαιο.

Το τελευταίο μου ανάγνωσμα:
getimage.aspx

(Jed Mercurio: Ascent). Ορφανό του Στάλινγκραντ, γίνεται πιλότος στον πόλεμο της Κορέας και αργότερα κοσμοναύτης.
Δεν μπορώ να πω ότι τρελλάθηκα.

Οπότε για τις διακοπές με βλέπω με Ρεβέρτε.
Το τελευταίο του:
http://[URL unfurl="true"]www.protoporia.gr/protoporia/assets/books/9601625534.jpg[/img[/URL]]

Συν κάτι παλιότερα του που μου λείπουν.
Δυστυχώς τα Ισπανικά μου δεν είναι σε επίπεδο πρωτοτύπου.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μόλις διάβασα το "Ξαναδιαβάζοντας το έργο του", που αφορά στον έλληνα υπερρεαλιστή ποιητή -και με πρωτότυπη σκέψη επί του κοινωνικοπολιτικού ζητήματος- Νικόλαο Κάλας.
Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις του περιοδικού "Μανδραγόρας" και σας το συνιστώ, αν βεβαίως σας ενδιαφέρει το θέμα του.

Συνημμένα

• nikolaos kalas-exofyllo.jpg
    nikolaos kalas-exofyllo.jpg
    25,9 KB · Εμφανίσεις: 57

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Γαληνός
Περι Ψυχής Παθών και Αμαρτημάτων

GALEN.jpg

Ο Γαληνός, αντίθετα με το όνομά του, που παραπέμπει σε εικόνα "ήσυχου" ανθρώπου, μόνο "γαληνός" δεν ήταν. Άνθρωπος μαχητικός και εριστικός, δηκτικός, περήφανος για τις γνώσεις, τις ανατομικές έρευνες, την πείρα και τις επιτυχίες του, θεωρούσε -δικαίως- τον εαυτό του αυθεντία. Σύμφωνος με το πνεύμα όλων των ελληνιστικών φιλοσοφιών, δεν αναγνώριζε καμία διάκριση μεταξύ ηθικής θεωρίας και πράξης: σε κάθε περίπτωση, ο καθένας είναι αυτό που πράττει, και πράττει αυτό που είναι -ασχέτως τι μπορεί να ισχυρίζεται, προφορικά ή γραπτά· και είχε την αξίωση, οι γιατροί να είναι φιλόσοφοι και όχι απλοί επαγγελματίες -ή "φαρμακοπώλες", όπως αρεσκόταν να τους χαρακτηρίζει...

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Μystery Train.
Toυ Μαρκους Γκρειλ

Συνημμένα

• Greil%20Marcus_MysteryTrain.jpg
    Greil%20Marcus_MysteryTrain.jpg
    35,4 KB · Εμφανίσεις: 31

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Α, κλασσικό βιβλίο για το Rock & Roll.

Από έναν πραγματικό κριτικό μουσικής.

Καμία σύγκριση με τους δικούς μας.
Και πολλούς άλλους.

cptn_mac

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
37
Like
135
Πόντοι
4.837
Οπότε για τις διακοπές με βλέπω με Ρεβέρτε.
Το τελευταίο του:
http://[URL unfurl="true"]www.protoporia.gr/protoporia/assets/books/9601625534.jpg[/img[/URL]]

Συν κάτι παλιότερα του που μου λείπουν.
Δυστυχώς τα Ισπανικά μου δεν είναι σε επίπεδο πρωτοτύπου.

[/quote]

Αν και έχω όλα τα βιβλία του που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, Ο Ζωγράφος των Μαχών με κούρασε...

cptn_mac

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
37
Like
135
Πόντοι
4.837

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Η Πρωτοπορία όμως έχει πολύ καλές τιμές γιατί επιβάλλει στους εκδοτικούς οίκους να της δίνουν μεγάλα στοκ και με τεράστια έκπτωση. Όχι γιατί πουλάει με λιγότερο δικό της κέρδος.
Όπερ σημαίνει οτι έχουμε μεν ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο με φτηνότερες τιμές (προς το παρόν, τουλάχιστον), αλλά έχουμε καταστρέψει τον κύκλο των πολλών -και ανεξάρτητων- βιβλιοπωλείων.
Κάτι που συνέβη και στην αγορά του δίσκου, όπου στην πράξη πλέον δεν υπάρχουν δισκάδικα παρά μόνον τα Μετρόπολις.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Η Πρωτοπορία όμως έχει πολύ καλές τιμές γιατί επιβάλλει στους εκδοτικούς οίκους να της δίνουν μεγάλα στοκ και με τεράστια έκπτωση. Όχι γιατί πουλάει με λιγότερο δικό της κέρδος.
Όπερ σημαίνει οτι έχουμε μεν ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο με φτηνότερες τιμές (προς το παρόν, τουλάχιστον), αλλά έχουμε καταστρέψει τον κύκλο των πολλών -και ανεξάρτητων- βιβλιοπωλείων.
Κάτι που συνέβη και στην αγορά του δίσκου, όπου στην πράξη πλέον δεν υπάρχουν δισκάδικα παρά μόνον τα Μετρόπολις.

Να μην θυμηθώ πως άρχισε η Πρωτοπορία.

Από ένα υπογειάκι στην Κωλέττη δίπλα στον Ηράκλειτο.
Τώρα μέχρι ηλεκτρονικό κατάστημα έχει.

Τι σου είναι η πρόοδος.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Να μην θυμηθώ πως άρχισε η Πρωτοπορία.

Από ένα υπογειάκι στην Κωλέττη δίπλα στον Ηράκλειτο.
Τώρα μέχρι ηλεκτρονικό κατάστημα έχει.

Τι σου είναι η πρόοδος.

Το θυμάμαι κι εγώ εκείνο το υπογειάκι στην Κωλέττη.
Όπως και τον ταλαίπωρο υπάλληλο που δούλευε κάτι χιλιάδες ώρες.

Θυμάμαι επίσης και το πρώτο Μετρόπολις στην Πανεπιστημίου, που πούλαγε δίσκους σχεδόν σε πανέρια.

cptn_mac

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
37
Like
135
Πόντοι
4.837
Έτσι είναι ο καπιταλισμός...

Stories