Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

thaleia

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2007
Like
9
Πόντοι
6
"Σιντάρτα" του Έρμαν Εσσε  ... απλά καταπληκτικό

και λίαν συντόμως ολοκληρώνω και το "Σπίτι δίπλα στο ποτάμι" της Λένας Μαντά.

:grin:

PIATSAS

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2008
Κριτικές
89
Like
128
Πόντοι
4.065
"Μπαρουτι και μελι" του Γιωργου Πολιτη απο INTROBOOKS!Απλα απιστευτο!!Σε οποιον αρεσουν οι μηχανες και οι γυναικες πιστευω θα του αρεσει πολυ!!

tritos_daktylos

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0
" Οι Θλιμένες Πουτάνες της Ζωής μου" του Gabriel Garcia Marquez. Ενδιαφέρον :hmm: :hmm:

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
" Οι Θλιμένες Πουτάνες της Ζωής μου" του Gabriel Garcia Marquez. Ενδιαφέρον :hmm: :hmm:

Αυτο το βιβλίο έχω δελεαστεί πολλές φορές να το αγοράσω, αλλά τελικά δεν το έκανα.
Αν θέλεις κάνε μια σύντομη κριτική και πες μου πως το βρίκες, και αν μπορείς να το βαθμολογήσεις από 1 έως 10 πόσο θα έβαζες;

Ευχαριστώ.

tsinouko

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2006
Κριτικές
20
Like
121
Πόντοι
6.045
"Μ.Χ."Βασίλης Αλεξάκης.Συμπαθες οχι τοσο για την τεχνικη,οσο για τα στοιχεία και την ερευνα.Θα ταρακουνήσει τους περιπατητές,μόνον αυτους ομως,του Ορους,αλλα κι τους συναισθηματικους Βυζαντινομνήμονες.Εκδόσεις Εξάντας

μαρουλιας

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
93
Πόντοι
66
"Στον κήπο του Επίκουρου" του Irvin Yalom. Η Επικούρειος φιλοσοφία, που επιρρέασε τον Απόστολο Παύλο, ως μέθοδος διαχείρισης του τρόμου του θανάτου. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
56
Πόντοι
16
"Σιντάρτα" του Έρμαν Εσσε  ... απλά καταπληκτικό

:grin:

Ο λυκος της στεπας, του ιδιου, απλα σου αλλαζει τη ζωη αν το διαβασεις σε νεαρη ηλικια. Εγω στα 16 το ειχα διαβασει και τα αποτελεσματα του διαβασματος μετα απο τοσα χρονια ακομα ειναι φανερο.

kriton5

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2007
Like
10
Πόντοι
1
Η ΣΚΟΤΟΔΙΝΗ του Εγκλόφ. Μια καλή πρόταση της σύγχρονης γαλλικής λογοτεχνίας.

Ένα πολύ σύντομο μυθιστόρημα με πυκνή αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο. Ο συγγραφέας διαθέτει το χάρισμα να παραθέτει με απλό, απόλυτα κατανοητό τρόπο την ιστορία του, σκιαγραφώντας με ωμότητα τους παράλογους ήρωές του που αναδύονται ολοζώντανοι μέσα από ένα λόγο διαποτισμένο με χιούμορ. Ένα χιούμορ αποτελεσματικό γιατί ενώ διηγείται πράγματα μακάβρια ή σιχαμερά (όπως π.χ. την πτώση ενός αεροπλάνου ή τα παιχνίδια των παιδιών μέσα στην χωματερή) καταφέρνει να διασκεδάζει τον αναγνώστη. Παρουσιάζει ένα κόσμο φρικτό που είναι ταυτόχρονα και αλλόκοτος και αστείος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το κεφάλαιο όπου εξιστορείται η εποχή που ο αφηγητής ήταν ερωτευμένος. Η αναποφασιστικότητά του στο να  κάνει πρόταση στο αντικείμενο του πόθου του εμφανίζεται με εξαιρετικά γλαφυρό τρόπο μέσα στο κείμενο. Πλάθει μια ολόκληρη ιστορία αγάπης μέσα στο μυαλό του και καταλήγει στο συμπέρασμα πως είναι καλύτερα να παραμείνουν έτσι  τα πράγματα, παρά να ριψοκινδυνεύσει μια απόρριψη ή τον εκφυλισμό του ιδανικού κόσμου της φαντασίας του σε μια πεζή πραγματικότητα.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
"Μ.Χ."Βασίλης Αλεξάκης.Συμπαθες οχι τοσο για την τεχνικη,οσο για τα στοιχεία και την ερευνα.Θα ταρακουνήσει τους περιπατητές,μόνον αυτους ομως,του Ορους,αλλα κι τους συναισθηματικους Βυζαντινομνήμονες.Εκδόσεις Εξάντας

:thumbsup: :thumbsup:

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
"Μπαρουτι και μελι" του Γιωργου Πολιτη απο INTROBOOKS!Απλα απιστευτο!!Σε οποιον αρεσουν οι μηχανες και οι γυναικες πιστευω θα του αρεσει πολυ!!

Εχω ακουσει τα καλυτερα λογια γι'αυτο
  Με τον Γιωργο εχουμε και μια "κοινη" πορεια
  Οι πισω σελιδες των περιοδικων που γραφει, προιδεαζαν για κατι τετοιο...
  Θα μεταφερω εντυπωσεις μολις το παρω και το διαβασω....

Επισκέπτης
Τα άπαντα του Αγ. Σπυρίδωνα και τις προφητείες του Αγίου Φωκιανού του Κουνελοπνίχτη μεγάλη η χάρη του...
τωρα θα ξεκινήσω τον Εξάψαλμο του Αγ. Βασιλείου.

Επισκέπτης
γύρω από το νησί, η θάλασσα

Συγγραφέας: Περικλής Κοροβέσης
Εκδόσεις: ποταμός

Από τα πιο ευχάριστα αναγνώσματα του καλοκαιριού

Να σαι καλά εσύ που μου το πρότεινες - ξέρεις εσύ  ;)

Επισκέπτης
γύρω από το νησί, η θάλασσα

Συγγραφέας: Περικλής Κοροβέσης
Εκδόσεις: ποταμός

Από τα πιο ευχάριστα αναγνώσματα του καλοκαιριού

Να σαι καλά εσύ που μου το πρότεινες - ξέρεις εσύ  ;)

respect σε σενα που το διαβασες κ στον κοροβεση που ειναι το απολυτο respect συγγραφικοτητας.. :rockon:

tlakis

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Ξαναδιαβασα μετα απο χρονια το Γυριστε το Γαλαξια με Ωτοστοπ και για αλλη μια φορα το βρηκα τρομερα αστειο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom