Νέα

Ποιά είναι τα θρησκευτικά σας πιστεύω; (Ψηφοφορία)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα antisthenis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 473
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιά είναι τα θρησκευτικά σας πιστεύω;

• Χριστιανός Ορθόδοξος

Ψήφοι: 150 39,8%
  • Χριστιανός Καθολικός

Ψήφοι: 2 0,5%
  • Χριστιανός Προτεστάντης

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Χριστιανός Μάρτυρας Ιαχωβά

Ψήφοι: 1 0,3%
  • Χριστιανός Ευαγγελικός

• Ισλαμιστής Σουνίτης

Ψήφοι: 3 0,8%
  • Ισλαμιστής Σιίτης

• Βουδιστής

Ψήφοι: 5 1,3%
  • Ιουδαϊστής

• Κομφουκιανιστής

Ψήφοι: 3 0,8%
  • Ινδουϊστής

• Δωδεκαθεϊστής

Ψήφοι: 15 4,0%
  • Ταοϊστής

• Σατανιστής

Ψήφοι: 9 2,4%
  • Άθεος

Ψήφοι: 96 25,5%
  • Αγνωστικιστής

Ψήφοι: 41 10,9%
  • Άθρησκος

Ψήφοι: 32 8,5%
  • Σιχιστής

• Σαϊεντολόγος

• Ρασταφάρι

Ψήφοι: 9 2,4%
  • Σιντοϊστής

• Χριστιανός (άλλο δόγμα)

• Ισλαμιστής (άλλο δόγμα)

• Χριστιανός Μορμόνος

• Σαμάνος

• Καμπαλιστής

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    377
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
όσα σου είπα σε μισθούς θεολόγων κλπ κάτσε και υπολόγισε τα . Λίγα σου φαίνονται;;; Εγώ δεν θέλω να δίνω ούτε ένα ευρώ για την θρησκεία σας. Σε αντίθεση με εσάς που χρησιμοποιείται τα φάρμακα και τα νοσοκομεία των επιστημόνων και οφείλεται να τα πληρώνετε και εσείς.

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Και εγώ μπερδευόμουν αλλά τα εξηγεί αναλυτικά στην σελιδα της η Ενωση Αθεων:

Άθεος είναι όποιος δεν πιστεύει σε θεότητες, δηλαδή όποιος δεν αποδέχεται την ύπαρξη υπερφυσικών οντοτήτων χωρίς αποδείξεις.

Αγνωστικιστής  είναι όποιος έχει την πεποίθηση ότι η ύπαρξη θεοτήτων δεν είναι δυνατόν να γνωσθεί.

Αγνωστικιστής χαρακτηρίζεται επίσης όποιος δηλώνει άγνοια σχετικά με την ύπαρξη θεοτήτων.

Άθρησκος είναι όποιος δεν εντάσσεται σε καμία θρησκεία. Κάποιοι άθρησκοι πιστεύουν σε θεότητες ή στο υπερφυσικό ενώ άλλοι όχι.

Σχετικά με τους αθρήσκους
Πολλοί ταυτίζουν την έννοια του αθρήσκου με εκείνη του αθέου. Όμως ο άθρησκος, αν και δεν εντάσσεται σε συγκεκριμένο θρήσκευμα, ενδέχεται να πιστεύει σε κάποια θεότητα ή υπερφυσική οντότητα, ενώ ο άθεος δεν πιστεύει, ακόμη και αν τυπικά ανήκει σε κάποιο θρήσκευμα, για λόγους κοινωνικούς ή προσωπικούς.
Έτσι μπορεί να υπάρχουν άθεοι θρήσκοι (δεν πιστεύουν σε θεότητα αλλά ανήκουν τυπικά σε θρήσκευμα) και θεϊστές άθρησκοι (πιστεύουν σε θεότητα αλλά δεν ανήκουν τυπικά σε θρήσκευμα).

Αναλυτικότερα εδώ:

Η κατάταξη άφησε τους πιο πολλούς Έλληνες εκτός:θρήσκοι αλλά άθεοι.

Επισκέπτης
Προσωπικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι στην Ελλάδα λένε ότι είναι άθεοι , δεν ασχολούνται κλπ είναι Ισραέλι της διασποράς , που για λόγους εμπορίου δε σου λένε ευθαρσώς ότι η θρησκεία είναι η Ιερουσαλήμ !

SandraSandra

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2018
Like
14
Πόντοι
1
Άθεη.
Δεν χρειάζεται να ανήκεις σε κάποια θρησκεία για να είσαι καλός άνθρωπος.
Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το σωστό από το λάθος, τότε δεν είναι η θρησκεία που σου λείπει αλλά η νοημοσύνη.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Πόσοι Χ.Ο. πιστεύουν ότι ο Χριστός αναστήθηκε, ότι πήγε πετώντας σαν φάντασμα στο Θωμά, ότι έκανε θαύματα κλπ; Μήπως να προστεθεί και η κατηγορία του θρησκευόμενου - άθεου; Νομίζω ότι πολλοί ακολουθούν το τυπικό της εκκλησίας για να ανήκουν στην αγέλη των Χ.Ο. αλλά καταλαβαίνουν ότι αυτές οι ιστοριούλες είναι παραμύθια.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τις παρενέργειες του ότι ο Ιησούς αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους ουρανούς. Η Γη απέχει πολλές χιλιάδες έτη φωτός από τα όρια του Γαλαξία. Με λίγα λόγια το σώμα του Ιησού, αφού δεν μπορεί να ξεπεράσει την ταχύτητα του φωτός, ταξιδεύει ΑΚΟΜΑ και μπορούμε να το δούμε με κάποιο ισχυρό τηλεσκόπιο

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Συγνώμη , φίλε  , μετά από 400 χρόνια Τουρκικού ζυγού και ενόσω το Πατριαρχείο τελεί ΑΚΟΜΑ υπό Τουρκικό ζυγό , θα μου επιτρέψεις να ασχοληθώ μόνο με τις επιστολές του Απ. Παύλου -του πράκτορα Σαούλ , δηλ . Αυτός λέει , κάντε ό,τι σας φωτήσει ο Θεός σε οποιοδήποτε θέμα.
Είμαι συνειδητή Χ.Ο. και θεωρώ το παπαδαριό επικίνδυνο :Είναι είτε πράκτορες των Αγγλων ή των Τούρκων ή των Ισραέλι.
Εσύ , περίμενε να σου πει η ιστοσελίδα τι είναι η Χ.Ο. πίστη !!!!!!

Φυσικά και θα σου επιτρέψω να πιστεύεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ. Απλά, αν διαφωνείς από την ερμηνεία που δίνουν στη Βίβλο οι Σύνοδοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να αυτοαποκαλείσαι Χριστιανή Ορθόδοξη. Είσαι αιρετικιά, μαζί με άλλες δεκάδες χιλιάδες χριστιανικές αιρέσεις

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Φίλε , είναι ευτύχημα που διατυπώνεις την αμφισβήτησή σου : Απλά θα σου πω ότι τα παραμυθάκια του σήμερα είναι η πραγματικότητα και οι δυνατότητες του αύριο. Τον Κένταυρο τον θυμάσαι της αρχαιότητας ; Η γενετική επέμβαση στο ανθρώπινο DNA σου λέει κάτι ;

Ναι. Μου λέει ότι αντί να μου απαντήσεις πως κατάφερε ένα παιδί να διαπεράσει έναν παρθενικό υμένα χωρίς να τον διατρήσει, μου μιλάς για Κενταύρους. Και φυσικά θα μου δείξεις την περίφημη φωτογραφία του σκελετού, που είναι καραμπινάτο Hoax. Το έκθεμα αυτό βρίσκεται στην αίθουσα Jack E. Reese στη βιβλιοθήκη Hodges του Πανεπιστημίου του Τενεσύ ( University of Tennessee ) από το 1994. Στο πλάι αυτού του εκθέματος υπάρχει ένα κείμενο που περιγράφει τον σκελετό ως "ένα από τους τρείς θαμμένους κενταύρους που ανακαλύφθηκαν το 1980 από την Αρχαιολογική Εταιρία του Άργους Ορεστικού, οκτώ χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βόλου". Παρουσιάζεται επίσης και ένας χάρτης της Ελλάδος, μια εικόνα ενός Κενταύρου από τον Παρθενώνα καθώς και ένα σχέδιο που δείχνει την ανατομία ενός ενήλικου Κενταύρου. Στην πρόσοψη τους εκθέματος, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, υπάρχει η φράση "Do you believe in Centaurs?" (Πιστεύετε στου Κενταύρους;). πηγή

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Εἰμαι ευτυχής που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου σχετικά με  τις παρεμβάσεις στα κείμενα λόγω Τουρκοκρατίας :
Όλοι έχουμε μάθει τον "Πόντιο" Πιλάτο ! Για όνομα του Θεού ,  ο χαρακτηρισμός "Πόντιος" αποτελεί μεθέπειτα προσθήκη.Ή οι "μωρἐς"Παρθένες ! Πού ακούστηκε σε Εκκλησιαστικό κείμενο να κακοχαρακτηρίζονται οι χαρακτήρες ;
Ή η πιο άσχετη φράση : καβάλα πάν στην Εκκλησιά , καβάλα προσκυνάνε ! Αυτές είναι καθαρές βλακείες και κακοήθειες . Προφανώς η σωστή φράση είναι :ΚΑΜΠΑΝΑ πάν στην Εκκλησιά , ΚΑΜΠΑΝΑ προσκυνάνε !
Για όνομα του Θεού , με όλες τις βλακείες λόγω Τουρκοκρατίας !

1ον. ο Πόντιος Πιλάτος, ήταν υπαρκτό πρόσωπο, ενώ ο Ιησούς όχι. Όπως υπήρξε ο Σκιπίων ο Αφρικανός.
2ον. Βρε πλαστογράφε, αυτό μιλάει για τους Κωλοκοτρωναίους. Και είτε σου αρέσει είτε όχι, είναι Δημοτικό τραγούδι, το οποίο πετσόκοψες για να ταιριάξει στην πίστη σου.
                                  Των Κολοκοτρωναίων
Οι Κολοκοτρωναίοι ήταν από τις πιο παλιές οικογένειες κλεφτών του Μοριά και τη δράση τους εξυμνούν πολλά κλέφτικα τραγούδια. Το παρακάτω τραγούδι αναφέρεται ειδικότερα στα γεγονότα του 1806, όταν ο σουλτάνος εξέδωσε φιρμάνι για την εξόντωση των κλεφτών της Πελοποννήσου και της Στερεάς. Ύστερα από συνεχείς αγώνες τριών μηνών και αφού πολλοί σύντροφοί του σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι διασκορπίστηκαν, κατόρθωσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης να διαφύγει στη Ζάκυνθο (Μάιος του 1806), όπου και κατατάχθηκε στον αγγλικό στρατό.
    5
Λάμπουν τα χιόνια στα βουνά κι ο ήλιος στα λαγκάδια,
λάμπουν και τ' αλαφρά σπαθιά των Κολοκοτρωναίων,
πόχουν τ' ασήμια τα πολλά, τις ασημένιες πάλες,
τις πέντε αράδες τα κουμπιά, τις έξι τα τσαπράζια.
οπού δεν καταδέχονται της γης να την πατήσουν.
  10
Καβάλα τρώνε το ψωμί, καβάλα πολεμάνε,
καβάλα πάν' στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε,
καβάλα παίρν' αντίδερο απ' του παπά το χέρι.
Φλωριά ρίχνουν στην Παναγιά, φλωριά ρίχνουν στους άγιους
και στον αφέντη το Χριστό τις ασημένιες πάλες.
15
«Χριστέ μας, βλόγα τα σπαθιά, βλόγα μας και τα χέρια».
Κι ο Θοδωράκης μίλησε, κι ο Θοδωράκης λέει:
Απόψ' είδα στον ύπνο μου, στην υπνοφαντασιά μου,
θολό ποτάμι πέρναγα και πέρα δεν εβγήκα.

Ελάτε να σκορπίσουμε, μπουλούκια να γενούμε.
Σύρε, Γιώργο μ', στον τόπο σου, Νικήτα στο Λοντάρι·
εγώ πάου στην Καρύταινα, πάου στους εδικούς μου,
ν' αφήκω τη διαθήκη μου και τες παραγγολές μου,
τι θα περάσω θάλασσα, στη Ζάκυνθο θα πάω».

Γιώργος: πρώτος εξάδελφος του Κολοκοτρώνη.
Νικήτας: Σταματελόπουλος ή Νικηταράς.
Λοντάρι (Λεοντάρι), Καρύταινα: χωριά της Αρκαδίας.
παραγγολές: παραγγελίες.
πηγή

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Εσυ που προτεινεις να ακολουθησουμε αυτους; που πιστευουν οτι ειμαστε εδω απο ενα βραχο ειναι πιο ομαλο?

Αν μπορέσεις να καταρίψεις τους Επιστήμονες, γιατί δεν κάνεις Δημόσια Ανακοίνωση; Θα κερδίσεις Νόμπελ και θα γίνει Παγκόσμια γνωστός. Και απάντησε στην ουσία της ερώτησης. Να μου απαντήσεις πως κατάφερε ένα παιδί να διαπεράσει έναν παρθενικό υμένα χωρίς να τον διατρήσει και η μητέρα του να μείνει παρθένα για πάντα. Πόση Επιστήμη να αντέξει κάποιος;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Παίζει φωτογραφία πρόσφατη που κατά τη μεταφορά λειψάνων Αγίου ο κυβερνήτης του πλοίου έχει βάλει στη θέση του καπετάνιου το κουτί με τα λείψανα ...

σε βρίσκω ανενημέρωτο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: Το επιβατικό κοινό και η κοινωνία της Ζακύνθου αγκάλιασε το εγχείρημα της Εταιρείας μας και το πλοίο, ενώ η Εκκλησία παρέδωσε στο πλοίο την ιερή παντόφλα του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου του νησιού, τιμή που αποδίδεται σε πολύ σημαντικές στιγμές για το νησί. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε με ειδική τελετή αμέσως μετά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι, ενώ ακολούθησε αγιασμός, στον οποίο παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και επιβατών....

Διαβάστε όλο το άρθρο:

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Προσωπικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι στην Ελλάδα λένε ότι είναι άθεοι , δεν ασχολούνται κλπ είναι Ισραέλι της διασποράς , που για λόγους εμπορίου δε σου λένε ευθαρσώς ότι η θρησκεία είναι η Ιερουσαλήμ !

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Επιτέλους έμαθα ότι η πραγματική καταγωγή μου είναι Εβραική. Ε, αφού έχεις καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, δεν μπορεί, θα είναι αλήθεια. Και ΦΥΣΙΚΑ δεν υπάρχει καμία ανάγκη να μας παρουσιάσεις αποδείξεις. 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
όσα σου είπα σε μισθούς θεολόγων κλπ κάτσε και υπολόγισε τα . Λίγα σου φαίνονται;;; Εγώ δεν θέλω να δίνω ούτε ένα ευρώ για την θρησκεία σας. Σε αντίθεση με εσάς που χρησιμοποιείται τα φάρμακα και τα νοσοκομεία των επιστημόνων και οφείλεται να τα πληρώνετε και εσείς.

Ωραία λοιπόν. .. να επιστρέψεις σε εμάς καμιά χιλιάδα σχολεία καμιά δεκαριά νοσοκομεία και καμιά σαρανταριά πλατείες που χτίστηκαν πάνε σε οικόπεδα που παραχώρησε χωρις αποζημιωση η εκκλησία και να επιστρέψουν τα δύο εκατομμύρια στρέμματα που δόθηκαν σε ακτήμόνες και μετά μην πληρωνεις

Επισκέπτης
σε βρίσκω ανενημέρωτο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: Το επιβατικό κοινό και η κοινωνία της Ζακύνθου αγκάλιασε το εγχείρημα της Εταιρείας μας και το πλοίο, ενώ η Εκκλησία παρέδωσε στο πλοίο την ιερή παντόφλα του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου του νησιού, τιμή που αποδίδεται σε πολύ σημαντικές στιγμές για το νησί. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε με ειδική τελετή αμέσως μετά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι, ενώ ακολούθησε αγιασμός, στον οποίο παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και επιβατών....

Διαβάστε όλο το άρθρο:

οτι και να πεις στους νεο γραικυλους τους χαλας τη βολη ..

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
οτι και να πεις στους νεο γραικυλους τους χαλας τη βολη ..

Η Λογική δεν μπορεί να επηρεάσει το κοπάδι. Είναι κουραστικό να σκέπτεσαι. Στο κάτω - κάτω, ΟΛΕΣ οι προφητείες τους έχουν αποδειχτεί αληθινές

Συνημμένα

• Β ΠΑΡΟΥΣΙΑ2.jpg
    Β ΠΑΡΟΥΣΙΑ2.jpg
    236,9 KB · Εμφανίσεις: 33

Επισκέπτης
Η Λογική δεν μπορεί να επηρεάσει το κοπάδι. Είναι κουραστικό να σκέπτεσαι. Στο κάτω - κάτω, ΟΛΕΣ οι προφητείες τους έχουν αποδειχτεί αληθινές

κι αν βγουν αληθινες  οι προφητειες που λεει και  η  δεσποινα ;;; :cheesy:

:hi:

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
κι αν βγουν αληθινες  οι προφητειες που λεει και  η  δεσποινα ;;; :cheesy:

:hi:

Αν η γιαγιά μου είχε αρχίδια, θα είχα τρεις παππούδες. Γιατί να βγουν αλήθεια; Η Β΄ Παρουσία έχει προβλεφθεί εκατοντάδες φορές και δεν έχει πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη στο Διάβολο δόθηκε κυριαρχία για 1.000 χρόνια. Η Χριστιανική ανθρωπότητα πέρασε μια ολόκληρη βδομάδα περιμένοντας τη Β' Παρουσία το έτος 1.000. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Το έτος 1.666, περίμεναν οι τρομολάγνοι τη Β' Παρουσία προσθέτοντας στα 1.000 χρόνια του Διαβόλου τον αριθμό 666. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Ο William Miller   Στις αρχές της δεκαετίας του 1840 άρχισε να κηρύσσει το τέλος του κόσμου, προβλέποντας τη Δευτέρα Παρουσία και ένα εφιαλτικό αποκαλυπτικό σκηνικό για τη Γη. Είχε μάλιστα «προβλέψει» και το διάστημα στο οποίο θα συνέβαινε η καταστροφή του κόσμου, από τις 21 Μαρτίου 1843 ως τις 21 Μαρτίου 1844. Οι δημόσιοι λόγοι του και το διαφημιστικό υλικό της διδασκαλίας του (αφίσες, πίνακες και επιστολές) κατάφεραν να πείσουν γύρω στους 100.000 ανθρώπους, που έμειναν γνωστοί ως «Millerites», οι οποίοι πούλησαν όλα τα υπάρχοντά τους και κατέφυγαν στα βουνά, περιμένοντας το τέλος. Όταν βέβαια το τέλος δεν έφτασε ποτέ, κανένα πρόβλημα, άλλαξε απλώς την ημερομηνία: 22 Οκτωβρίου ήταν η νέα Μέρα της Κρίσης! Κι όταν με το καλό ήρθε η 23 Οκτωβρίου και ο κόσμος έστεκε ακόμα όρθιος, οι πιστοί «Μιλλερίτες» είχαν και πάλι τη δικαιολογία έτοιμη  ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Κι επειδή βαριέμαι να αντιγράφω τις υπόλοιπες αρλούμπες, δίνω λινκ με τις συνολικά 242 ημερομηνίες που πρόβλεψαν την καταστροφή του κόσμου. Αλληλούια  

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom