Νέα

Ποιά είναι τα θρησκευτικά σας πιστεύω; (Ψηφοφορία)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα antisthenis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 473
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιά είναι τα θρησκευτικά σας πιστεύω;

• Χριστιανός Ορθόδοξος

Ψήφοι: 150 39,8%
  • Χριστιανός Καθολικός

Ψήφοι: 2 0,5%
  • Χριστιανός Προτεστάντης

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Χριστιανός Μάρτυρας Ιαχωβά

Ψήφοι: 1 0,3%
  • Χριστιανός Ευαγγελικός

• Ισλαμιστής Σουνίτης

Ψήφοι: 3 0,8%
  • Ισλαμιστής Σιίτης

• Βουδιστής

Ψήφοι: 5 1,3%
  • Ιουδαϊστής

• Κομφουκιανιστής

Ψήφοι: 3 0,8%
  • Ινδουϊστής

• Δωδεκαθεϊστής

Ψήφοι: 15 4,0%
  • Ταοϊστής

• Σατανιστής

Ψήφοι: 9 2,4%
  • Άθεος

Ψήφοι: 96 25,5%
  • Αγνωστικιστής

Ψήφοι: 41 10,9%
  • Άθρησκος

Ψήφοι: 32 8,5%
  • Σιχιστής

• Σαϊεντολόγος

• Ρασταφάρι

Ψήφοι: 9 2,4%
  • Σιντοϊστής

• Χριστιανός (άλλο δόγμα)

• Ισλαμιστής (άλλο δόγμα)

• Χριστιανός Μορμόνος

• Σαμάνος

• Καμπαλιστής

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    377
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Φυσικά και είμαι κόντρα στο ρεύμα. Αν δείτε με πόσο μίσος αναφέρονται όλα τα ΜΜΕ και γενικά όλοι δημόσια....

Και εδώ βλέπω μπόλικο μίσος εναντίων μας....

Το δύσκολο στις μέρες μας είναι να είσαι με τις αξίες και τις παραδόσεις.
μπολικο μισος,
εθνικη εορτη φατσα καρτα ο παπας στην τιβι.
θρησκευτικη εορτη παλι παπας.
γιατι ρε το κρατος δηλαδή και εμεις οι αθεοι να πληρωνουμε για χριστιανικες εορτες?
πληρωνουν στην πλουσια γαλλια για θρησκευτικα φεστιβαλ?

Εγγρ.
20 Μαΐ 2014
Κριτικές
64
Like
5.126
Πόντοι
7.786
το κρατος θ επρεπε να εχει αναλαβει για τους αστεγους η εκλησια σε πολλεςπεριοχες βοηθαει  

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
το κρατος θ επρεπε να εχει αναλαβει για τους αστεγους η εκλησια σε πολλεςπεριοχες βοηθαει 
η εκκλησια ΘΑΑΑ βοηθουσε αν εδινε την περιουσια της για αστεγους.
όταν παιρνει 100 από δωρεες και πανε σε απορους τα 50 ή εστω και τα 99, ε αυτό το 1 που παρακρατει για να αναστηλωνει ναους, να παραγγελνει αμφια για τον δεσποτη κλπ είναι λεφτα που κλεβει από τον φτωχο. υποκρισια λεγεται. αμα εσια φιλάνθρωπος δωσε 100 για να θεραπευτεί ένα παιδακι που θελει εγχειρηση στο εξωτερικο. αν δωσει 100 σε μια εκκλησια εστω και αυτό το 1 που θα παει σε ξυλογλυπτη διακοσμημη είναι απανθρωπο και φιγουρατζιδικο και περα από κάθε φιλανθρωπο και χριστιανικο ηθικο νομο. πρόκειται δηλαδή για υποκρισια. δεν μπορει να λες όλα για τον φτωχο αλλα κραταμε και καποια για να εχει μερσεντές ο μητροπολίτης.

serafin

Σεβαστός
Εγγρ.
26 Μαΐ 2017
Κριτικές
21
Like
961
Πόντοι
1.011
μπολικο μισος,
εθνικη εορτη φατσα καρτα ο παπας στην τιβι.
θρησκευτικη εορτη παλι παπας.
γιατι ρε το κρατος δηλαδή και εμεις οι αθεοι να πληρωνουμε για χριστιανικες εορτες?
πληρωνουν στην πλουσια γαλλια για θρησκευτικα φεστιβαλ?

Να μη παίρνεις και τα δώρα εορτών αν το παίζεις θιγμενος. Δε θα συζητήσω την πίστη μου μαζί σου.

Εγγρ.
20 Μαΐ 2014
Κριτικές
64
Like
5.126
Πόντοι
7.786
μα δινει και εκλησια σε ανρωπους σε πολους ναους στην ατικη και αλλου αλλα και το κρατος θα επρεπε να βοηθαει το κρατος θα επρεε να βοηθαει που δεν υπαρχει η εκλησια κανεικαι συσιτια και αλλα  κοψτε την προπαγανδα  ανεξηρθρησκεια εχουμε αλλα οχι και τοσο μισος  

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
μα δινει και εκλησια σε ανρωπους σε πολους ναους στην ατικη και αλλου αλλα και το κρατος θα επρεπε να βοηθαει το κρατος θα επρεε να βοηθαει που δεν υπαρχει η εκλησια κανεικαι συσιτια και αλλα  κοψτε την προπαγανδα  ανεξηρθρησκεια εχουμε αλλα οχι και τοσο μισος 
κοιτα να δεις όπως κραζουμε τους πολιτικους γιατι λενε θα βοηθησουν τον φτωχο αλλα εμφανίζονται και μιζες για να εχει πισινα ο ακης.
ετσι κραζουμε και τους κληρικούς γιατι λενε θα βοηιθησουμε τον φτωχο αλλα εμφανίζεται μια μερσεντές με οδηγο να κουβαλάει τον μητροπολιτη.

όταν αλλα λες και αλλα κανεις εισαι υποκριτης και ψευτης ειτε εισαι πολιτικος και διοικείς το κρατος ειτε ποιμενάρχης και διοικείς την εκκλησια.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Να μη παίρνεις και τα δώρα εορτών αν το παίζεις θιγμενος. Δε θα συζητήσω την πίστη μου μαζί σου.
εχουν καταργηθεί τα δωρα.
και εσυ να μην παιρνεις φαρμακα και να μην τρεχεις στην ιατρικη που εφτιαξε ο ορθολογισμος.
πιστος εισαι προσευχησου να γινει ένα θαυμα να γιατρευτείς.

Εγγρ.
20 Μαΐ 2014
Κριτικές
64
Like
5.126
Πόντοι
7.786
η πιστη ειναι διαφορετικο ο καθενας πιστευει σε οτι θελει  η εκλησια δινει αυτα που θελει και μπορει δεν την υποχρεωνει να δινει παραπανω το κρατος υποχρεουται που παιρνει φορους  

serafin

Σεβαστός
Εγγρ.
26 Μαΐ 2017
Κριτικές
21
Like
961
Πόντοι
1.011
εχουν καταργηθεί τα δωρα.
και εσυ να μην παιρνεις φαρμακα και να μην τρεχεις στην ιατρικη που εφτιαξε ο ορθολογισμος.
πιστος εισαι προσευχησου να γινει ένα θαυμα να γιατρευτείς.

Είσαι ένας ψευτράκος και δεν αξίζει να ασχοληθώ πολύ μαζί σου. Εγώ ο ίδιος πληρώνω το νόμιμο δώρο στους (λίγους) υπαλλήλους μου. Με τις χριστιανικές ευχές μου. Συνέχισε μόνος σου το παραλήρημα. Δεν πέφτω στο επίπεδο σου. Η Παναγία μαζί σου.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Όχι τύπε το θεωρώ λάθος ότι τον επικαλέστηκα.
Το βλέπω τουλάχιστον γελοίο να μένει κάποιος σακάτης ή παραπληγικός από κάποιο δυστύχημα
και να αποδίδει τη σωτηρία του στη θεία πρόνοια.

Αυτό είναι το λογικό σφάλμα του Χριστιανού. Υπάρχουν τέσσερις και μόνο δυνατές περιπτώσεις, για όποιον αρρωστήσει ή πάθει ατύχημα. 1η. Να το ξεπεράσει, ξώφαλτσα, χωρίς να τον αγγίξει. 2η. Να γίνει πολύ γρήγορα καλά, χωρίς να του αφήσει μόνιμη βλάβη. 3η. Να γίνει τελικά καλά, αλλά να του αφήσει μόνιμη βλάβη 4η. Να πεθάνει. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ο Χριστιανός θα δει παρέμβαση του Θεού του. 1η. Ο Θεός έβαλε το χέρι του και ο Χ, δεν έπαθε τίποτα. Έγινε θαύμα / είχε Άγιο. 2η. Ο Θεός έβαλε το χέρι του και ο Χ, τη γλύτωσε φτηνά. Έγινε θαύμα / είχε Άγιο. 3η. Ο Θεός έβαλε το χέρι του και ο Χ, τουλάχιστον είναι ζωντανός. Έγινε θαύμα / είχε Άγιο. 4η. Ο Χ, βρίσκεται σε ένα καλύτερο μέρος τώρα, χωρίς πόνους, κόπους, αρρώστιες. Είναι μαζί με το Θεό και τους Αγγέλους του. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, το βλέπουν σαν απόδειξη της καλοσύνης του θεού    

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Είσαι ένας ψευτράκος και δεν αξίζει να ασχοληθώ πολύ μαζί σου. Εγώ ο ίδιος πληρώνω το νόμιμο δώρο στους (λίγους) υπαλλήλους μου. Με τις χριστιανικές ευχές μου. Συνέχισε μόνος σου το παραλήρημα. Δεν πέφτω στο επίπεδο σου. Η Παναγία μαζί σου.
δεν είμαι καθολου ψευταρακος εγω είμαι δημοσιος υπάλληλος και δωρο εχω να παρω χρονια.
παραληρημα είναι τα θρησκευτικα πιστευω περι υδατων που ανοιξαν να περασουν οι εβραιοι, και ζευγαριων από όλα τα ζωα που χωρεσαν στην κιβωτο του νωε και αλλα ωραια ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

singer

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Κριτικές
5
Like
7.509
Πόντοι
1.056
Οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος με αιτιολογία ότι εκμεταλλεύεται την εκκλησιαστική περιουσία.
Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι που ήταν τόποι λατρείας ή ναοί και το κράτος έχει έσοδα από την εκμετάλλευση τους
δεν θα έπρεπε και οι δωδεκαθειστές να απαιτήσουν οικονομικά ανταλλάγματα για τη χρήση τους;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
στην δυση σου εκαναν και ιερα εξεταση εδω ηταν πιο χαλαρα τα πραγματα  

Αγνοείς ότι την εποχή που στην Ευρώπη είχε ξεσαλώσει η Ιερά Εξέταση. Εδώ ήμασταν υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι Χριστιανοί Ιερείς δεν μπορούσαν να κάνουν ότι έκαναν τα αδέλφια τους. Και κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι για αιώνες η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν κυνηγούσε Ανθρώπους και δεν τους έκαιγε. Οι πρόγονοί μας αναγκάστηκαν να αλλαξοπιστήσουν, αλλιώς η ποινή ήταν θάνατος, το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης ήταν η Σκυθόπολη, σχετικά αναφέρει ο Ροίδης. Η πρώτη καύση αιρετικών έγινε από τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ Αυτοκράτορα Αλέξιο, ενάντια στους Βογόμιλους. Ο αυτοκράτορας Αλέξιος Α΄ Κομνηνός (1081-1118) αποκάλυψε με τέχνασμα την οργανωμένη δράση του τότε αρχηγού τους Βασιλείου, ο οποίος εξαπατημένος από τον αυτοκράτορα, του αποκάλυψε τα περί των θέσεων που πρέσβευε και κάηκε ζωντανός στο Ιπποδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τα χέρια του Αυτοκράτορα Αλεξίου το 1118. Στη συνέχεια πέτυχε τη συνοδική καταδίκη της αίρεσης και των οπαδών της και εξαπέλυσε σκληρούς διωγμούς εναντίον των φανατικών οπαδών της (πηγή wikipedia). Συνεχίζω. Η Χριστιανική εκκλησία σπαράχτηκε από την αρχή από αιρέσεις, τα μέλη των οποίων κυνηγήθηκαν με κάθε βίαιο τρόπο. Αν κάνεις μια έρευνα θα δεις ότι πολλοί Παυλικιανοί, Κόπτες, Αρειανοί, Νεστοριανοί, κυνηγιόντουσαν, βασανίζονταν ακρωτηριαζόντουσαν, από την υπέροχη Ορθόδοξη Εκκλησία.    

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
σωματικως σιγουρα, αλλα πνευματικα/ψυχικα ποτε δεν θα μαθουμε σιγουρα  :-

Αν το εννοείς, μέσα σου ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι δεν υπάρχει η περίφημη ψυχή που θα επιβιώσει, ενώ το σώμα θα σαπίζει. Αλλιώς θα δήλωνες ότι ίσως δούμε όταν πεθάνουμε αν υπάρχει η ψυχή. Τελείως τυχαία για αιώνες οι πιστοί προσπαθούν να βρουν αποδείξεις για τον ισχυρισμό τους ότι υπάρχει, αλλά μηδέν  

Εγγρ.
20 Μαΐ 2014
Κριτικές
64
Like
5.126
Πόντοι
7.786
η θρησκειες παντα ηταν μια αφορμη για πολεμους και για πολλα πραγματα 

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
η θρησκειες παντα ηταν μια αφορμη για πολεμους και για πολλα πραγματα 

Οι καλοί άνθρωποι τείνουν να κάνουν καλές πράξεις. Οι κακοί άνθρωποι τείνουν να κάνουν κακές πράξεις. Αν όμως φανατίσεις καλούς ανθρώπους με τη θρησκεία, θα κάνουν φρικαλεότητες που κανένας αυθεντικά κακός δεν θα έκανε. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Στην πρώτη σταυροφορία οι στρατιώτες (όχι οι άρχοντες, αυτοί πήγαν για να καταλάβουν εδάφη) ξεκίνησαν γιατί αν σκοτώνονταν στον πόλεμο θα κέρδιζαν τον παράδεισο. Χωρίς αυτή την υπόσχεση δεν υπήρχε περίπτωση ένας Ιρλανδός αγρότης να έκανε δεκάδες χιλιάδες μίλια με τα πόδια για να σκοτώσει ένα Άραβα καμηλοβοσκό που δεν του είχε κάνει τίποτα και αγνοούσε την ύπαρξή του. Αν δεν πίστευες ότι η γειτόνισσα είναι μάγισσα και ότι η διαταγή της Παλιάς Διαθήκης είναι να μην αφήνεις καμία μάγισσα να ζει, ποτέ δεν θα δεχόσουν να την βασανίσουν και να την κάψουν ζωντανή. Φυσικά αγνοείς ότι οι μη Χριστιανικού πληθυσμοί σκλαβώνονταν ελεύθερα με βούλα του Πάπα. Και ακόμα ότι «οι μαύροι άνθρωποι είναι διασταύρωση του Κάιν με θηλυκό πίθηκο», άρα ευτελές βιολογικό είδος. Αυτά από τον θεολόγο-ιεραπόστολο Thomas Thompson. Ο Χριστιανισμός έδωσε την άδεια για την σκλάβωση των Αφρικανών, που είναι η ρήση ότι όλοι είμαστε παιδιά του Θεού; Που είναι η Χριστιανική Ηθική;  Φυσικά η άποψή μου είναι ότι πίσω από αυτά υπάρχουν οικονομικοπολιτικοί λόγοι, αλλά η θρησκεία δίνει μια αιτιολόγηση για τον μέσο άνθρωπο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom