Νέα

Πλήρωμα πλοίου σκότωσε επιβάτη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kiriakoboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 88K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
ναι τυπε ατυχημα ηταν......ο καλος ο μουτσος των 1000 ευρω υπερασπιστηκε την περιουσια του αφεντικου....
δεν είναι ένα συμβάν που γίνεται σε ιδιωτικό μεταφορικό μέσο. Δεν προσπαθεί να μπει σε ένα αυτοκίνητο ιδιώτη ή ενα γιωτ.
Είναι δημόσιο μεταφορικό μέσο. Είναι τελείως διαφορετική η νομοθεσια. Ο υπαρχος που σπρώχνει δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι ο νεκρος εισέβαλε σε ξένη ιδιωτική περισουσία και ότι την προστατευει.

η αρμοδιότητα του υπάρχου είναι (εικάζω εγώ ο χαζός) να μην υπάρχουν νεκροί και τραυματιες και ατυχήματα κατα την επιβαση των επιβατών. Εδώ ο ίδιος πεταει στην θάλασσα άνθρωπο και τον παρατάει κιόλας.
Ο καπετάνιος; ακομα μεγαλυτερη ευθυνη απο όσα διαρρεουν του φωναζαν να σταματήσει και αυτός επιταχυνε.

Αν δεν υπήρχε το βιντεο τώρα θα ήταν στην Κρήτη.

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.810
Πόντοι
1.446
Επειδή το θέμα είναι τραγικό και οι μέρες είναι αποφράδες, παραθέτω ένα αστείο video, για "να διαλύσω" λίγο το θλιβερό κλίμα...

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.956
Πόντοι
5.506
δεν είναι ένα συμβάν που γίνεται σε ιδιωτικό μεταφορικό μέσο. Δεν προσπαθεί να μπει σε ένα αυτοκίνητο ιδιώτη ή ενα γιωτ.
Είναι δημόσιο μεταφορικό μέσο. Είναι τελείως διαφορετική η νομοθεσια. Ο υπαρχος που σπρώχνει δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι ο νεκρος εισέβαλε σε ξένη ιδιωτική περισουσία και ότι την προστατευει.

η αρμοδιότητα του υπάρχου είναι (εικάζω εγώ ο χαζός) να μην υπάρχουν νεκροί και τραυματιες και ατυχήματα κατα την επιβαση των επιβατών. Εδώ ο ίδιος πεταει στην θάλασσα άνθρωπο και τον παρατάει κιόλας.
Ο καπετάνιος; ακομα μεγαλυτερη ευθυνη απο όσα διαρρεουν του φωναζαν να σταματήσει και αυτός επιταχυνε.

δεν σε πιανω....ιδιωτικο μεσο που ειναι δημοσιο?

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.845
Πόντοι
9.931
Οκ, αυτό μπορεί να ισχύει στα μεγάλα δρομολόγια που έχουν πολλές στάσεις, 4-5 και βάλε λιμάνια.
Θέλει ο καταπέλτης 5 λεπτά να κατέβει και άλλα 5 να ανέβει, επί 4-5 και βάλε, πιάνουμε την ώρα.
Εδω όμως μιλάμε για μια αφετηρία (Πειραιάς) και ενα προορισμό (Κρήτη).
Και ενα ταξίδι περί τις 9-10 ώρες.
Δεν ισχύει λοιπόν, ο καταπέλτης έπρεπε να είναι ανεβασμένος,
Το εχω γράψει απο τις πρώτες σελίδες, πως γίνεται να λύνεις καβους ενω εχεις ακομα κατεβασμένο καταπέλτη ουτε καν σηκωμενο 1-2 μετρα ωστε να μην μπορει να πηδήξει κάποιος τελευταία στιγμη οπως στην προκειμενη περίπτωση, ειλικρινα θελω να δω βίντεο απο αλλες χωρες να δω τι γίνεται εκει, δεν νομιζω να κανουν το ιδιο.

• Like
Αντιδράσεις: enduro

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
δεν σε πιανω....ιδιωτικο μεσο που ειναι δημοσιο?
ιδιωτική εταιρεία είναι η blue star.

Δεν έχει δικαίωμα όμως να αρνηθεί έτσι απλά την πρόσβαση στις υπηρεσίες σε κάποιον.

Αλλά και να είχε δικαίωμα η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας προέχει του δικαιώματος της εταιρείας....

εδώ στο σπίτι σου μπαίνουν για να σε κλέψουν και να σε σκοτώσουν και αν τους σαπίσεις στο ξύλο βρίσκεις το μπελά σου.

passionfruit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2022
Κριτικές
5
Like
1.353
Πόντοι
481
Μια μικρή κοινωνία λοιπόν κι εδώ. Γράφτηκαν όλες οι απόψεις από πολλά μέλη.
Ας πω κι εγώ λοιπόν τη δική μου που θα χαθεί μέσα σε τόσες άλλες και θα ξεχαστεί σε λίγη ώρα.
Δυστυχώς η κοινωνία μας παραπαίει, ζούμε αδιανόητες εποχές παρακμής. Ανθρωπιστικής παρακμής. Το βίντεο είναι ξεκάθαρο. Επίσης υπάρχουν πάμπολες μαρτυρίες ανθρώπων που το είδαν όλο το σκηνικό σε ζωντανή μετάδοση. Μιλάμε για απίστευτη κτηνωδία. και δεν εννοώ τόσο την αντιδικία πριν πέσει. Εκεί να δεχτώ ότι δεν ήθελαν ηθελημένα να τον πετάξουν στη θάλασσα και να τον σκοτώσουν. Αλλά η αντίδρασή τους μετά είναι σοκαριστική. Είναι το ίδιο με το να παρασέρνεις έναν άνθρωπο με το αμάξι σου και μετά να τον αφήνεις αβοήθητο. "Πάμε να φύγουμε" και στ' αρχίδια μας. Ούτε σωσίβιο, ούτε να ειδοποιήσουμε κάποιον. Ο άνθρωπος πνιγόταν και οι άλλοι πηγαίνανε για Κρήτη σα να μη συνέβη τίποτα. Αυτό που με τρομάζει είναι ότι αν δεν υπήρχε βίντεο θα έλεγαν ότι γλίστρησε και δεν το πήραν χαμπάρι και η αλήθεια θα είχε βουλιάξει μαζί με το πτώμα στον πάτο του πελάγους. Ακόμα και τώρα που υπάρχει βίντεο και τόσες μαρτυρίες, υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι δε φαίνεται καλά και ότι δεν είναι σίγουροι. Μιλάμε για εξωφρενικά πράγματα!!!!!!!!
Ακόμα κι αν υπήρχε ένα ελαφρυντικό για το θάνατό του, δεν υπάρχει κανένα για την αντιμετώπιση και τη στάση τους μετά που έπεσε στη θάλασσα. Δεν ξέρω τι παθαίνουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν μια θέση εξουσίας ή ελέγχου και τους πιάνει τέτοιο αμόκ λες και άμα σου ξεφύγει ένας λαθρεπιβάτης ή τσαμπατζής (που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν κιόλας) θα καταστραφεί ο κόσμος!!!!! Έχω συναντήσει τέτοιες συμπεριφορές περισσότερες φορές απ' όσες θα έπρεπε στη ζωή μου, σε ελέγχους εισιτηρίων σε λεωφορεία, μετρό, σε γήπεδα κλπ. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Έχω απογοητευτεί πλήρως με τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Ορισμένες φορές πιστεύω ότι το 80% της ανθρωπότητας είναι για πέταμα.

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.641
Πόντοι
1.706

Και ναι και οχι.
Οχι για την τελευταία σου πρόταση, έτσι όπως έκαναν ότι έκαναν, την ώρα που το έκαναν αλλά και τον τόπο που το έκαναν δεν την γλύτωναν.
Το πολύ να έφταναν μέχρι εδω και να τους συλλαμβάναν οι τοπικοί λιμενικοί.
Δεν θα γλύτωναν.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Είναι δημόσιο μεταφορικό μέσο.
Το καράβι είναι δημόσιο μεταφορικό μέσο;

Τι καλό πίνεις, αρχηγέ;

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.672
Πόντοι
506
Το εχω γράψει απο τις πρώτες σελίδες, πως γίνεται να λύνεις καβους ενω εχεις ακομα κατεβασμένο καταπέλτη ουτε καν σηκωμενο 1-2 μετρα ωστε να μην μπορει να πηδήξει κάποιος τελευταία στιγμη οπως στην προκειμενη περίπτωση, ειλικρινα θελω να δω βίντεο απο αλλες χωρες να δω τι γίνεται εκει, δεν νομιζω να κανουν το ιδιο.
Εδω παλια ταξιδευανε με ανοιχτη πορτα all the way και καβατζωνανε αυτοκίνητα επανω. Εχουμε κανει ππρόοδο δε το συζητω

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.845
Πόντοι
9.931
Πρόσεξε κάνεις ότι παραλίγο να φάει γλιστρα στο τέλος και ένας από τους υπάρχους?
Ναι λογο του τσακωμου και τις εντασεις δεν κατάλαβε οτι ηταν και οι δυο πανω στο σημείο του καταπέλτη που υποχωρεί μόλις χασει επαφή με το έδαφος. Στο τσακ προλαβαίνει και κανει πισω, θα μπορούσε σήμερα να μιλάγαμε για δυο νεκρους.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Είναι η μεγάλη αμαρτία της Ελλάδας τύπε...

η ''άτυπη'' συνθήκη μεταξύ των αρχών, των επιβατών και των άμεσα εμπλεκομένων....

δεν μιλάει κανείς....γίνεται χρόνια άρα έτσι είναι.....είναι το καθεστώς..........έτσι ήταν καθεστώς και τα τρένα μέχρι να γίνουν κεμπάπ 60 παιδάκια.

Είναι από τους βασικούς λόγους που είμαστε τέτοιοι λέτσοι ως χώρα.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Πρόσεξε κάνεις ότι παραλίγο να φάει γλιστρα στο τέλος και ένας από τους υπάρχους?
τον φύλαξε τον κώλο του. κοιταξε να δεις με την ανωνυμία που μου δίνει το ιντερνετ
δεν ξερω αν θα καταφέρει να φυλάξει τον κώλο του το επομενο διαστημα.
Ο άνθρωπος αυτός τώρα είναι καμενο χαρτι με αυτο που έκανε. Το ιδιο του το παιδι τώρα ή στο μέλλον θα του πει πατέρα σκότωσες άνθρωπο υπάρχει βιντεο και δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που δείχνουν πως σκότωσε άνρθωπο.

τι θα κάνει τι ποινες θα πεσουν αν θα βρεθει κρητικός με μπέσα να κανει αυτοδικία αν θα αυτοκτονήσει απο μόνος του δεν ξερω είναι δικό του προβλημα η χειρότερη τιμωρία είναι οτι θα ζήσει μια ζωή ως ο υπαρχος που σκότωσε άλλο άνθρωπο και να αθωωθεί απο μέσα του ξέρει τι έκανε ακριβώς.
μέχρι χτες ήταν άνθρωπος σημερα δεν ανήκει στο είδος μας.
να προσέχουμε όλοι έχουμε παιδιά έχουμε αδέρφια δεν χρειάζεται να κρυφτούμε πισω απο το δαχτυλο μας, χτες ήταν ο ΑΜΕΑ αυριο θα είναι ένας φανταρος που τρέχει να μη βγει ΑΑ θα είναι ο αδερφος μας θα ειναι ο φιλος μας.
Ανοιξτε τα μάτια και προσπαθήστε να είστε δικαιοι και σωστοί.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.313
Πόντοι
3.656
Έχετε δει πολλές αρκούδες να περπατούν στο δάσος ένοπλες και με απασφαλισμένη χειροβομβίδα;

Οι αρκούδες δεν χρειάζονται χειροβομβίδες για να σε στείλουν ενθα ουκ πονος εστι , ου θλιψη ... ου αναστεναγμος ....

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.641
Πόντοι
1.706
Μεταξύ μας, μικρή σημασία έχει.
Ο Πειραιάς είναι τεράστιο λιμάνι, μέχρι να βγεί το πλοίο από εκεί έχει ανεβοικατέβει ο καταπέλτης σκιας 10 φορές.
Σε κάτι άλλα λιμάνια, σε μικρά νησιά, εκεί υπάρχει θέμα αλλά υπάρχει και το θέμα του ωραρίου.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306

Τι καλό πίνεις, αρχηγέ;
πας καλα; ρε θα μας τρελάνεις; ταξι αεροπλοια κτελ αστικα μετρο πλοια γραμμών ειναι δημοσιο μεταφορικο μέσο. που ζειτε ρε γαμωτο με τι συνδιαλεγομαστε εδώ μέσα;

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
μαρτυρία παλιότερου επιβάτη που φιγουράρει στο Πρώην Θέμο:

«...διαπληκτίστηκα με έναν από αυτούς τους λεβέντες, (ναι αυτούς εκεί με τα άσπρα που είδατε στο βιντεάκι), του οποίου ακόμα έχω συγκρατήσει το όνομα, και με αφορμή τον διαπληκτισμό μου μαζί του, εννοείται πως μαζεύτηκαν 6-7 λεβέντες από αυτούς, μου επιτέθηκαν και με έσπρωξαν όλοι μαζί έξω από το πλοίο, (ευτυχώς 2-3 λεπτά πριν ξεκινήσει), και μάλιστα ο συγκεκριμένος μάγκας μου είπε επί λέξη: "ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ"

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467

Τι καλό πίνεις, αρχηγέ;

Και το αεροπλάνο δεν είναι δημόσιο μεταφορικό μέσο. Υπάρχει όμως μια νομοθεσία η οποία αφορά τα δρομολόγια και τους επιβάτες. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα πλοία που δρομολογούνται στις λεγόμενες άγονες γραμμές τον χειμώνα υποστηρίζονται οικονομικά από το κράτος.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.080
Πόντοι
6.515

Μήπως αν αντί να τραβουσαν βίντεο έβαζαν τις φωνές η έπεφταν οποιος μπορουσε στην θαλασσα, θα τον εσωζαν?

Mounokolotripidogliftis

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Κριτικές
48
Like
2.561
Πόντοι
3.172
Πραγματικά απεχθές γεγονός το περιστατικό...αλλά πλέον έχει γίνει γραφικό το να επαναστατείς πίσω από το πληκτρολόγιο...πόσοι από εμάς βοήθησαν πραγματικά έναν που έχει ανάγκη;βοήθησαν έναν αδύναμο;επίσης κάτι άλλο που με ενοχλεί είναι ο διαχωρισμός της κυβέρνησης ως αυτοί και εμείς ...μα δεν είναι μόνοι τους στην εξουσία τους ψήφισαν..και μάλιστα με 41 τις εκατό...άρα η κυβέρνηση και η πολιτική είναι το πρόσωπο τις κοινωνίας..του καπιταλισμό..των απρόσωπων πόλεων...αν έχουμε κάποιον κοινωνιολόγο στο Σαιτ ας βοηθήσει...

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467

Stories

Νέο!