ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ
ΚΥΚΛΟΣ
Τα ανομολογητα παθη
Και να που η ποιηση διαμεσου Ταχτση κανει την εμφανιση της.Μεσα απο τοσο λιγους στοιχους μπορει να μιλησει για μια ολοκληρη ζωη.
Αν ξεπεράσει, λοιπόν, κανείς την επιθετικότητα αυτή, κατά βάθος ο Ταχτσής είχε δίκιο. Αυτός έβλεπε το πράγμα βαθιά, με μια φιλοσοφία που απέρρεε από μια μακροπρόθεσμη και μάλλον πεσσιμιστική αντίληψη των πραγμάτων, σύμφωνη με την του φύση και τις ατομικιστικές του πεποιθήσεις, όπως γράφει κάπου αλλού: «Καμία στράτευση, κανένα κίνημα δεν μπορεί βασικά ν’ αλλάξει την ανθρώπινη φύση».
Ο Ταχτσής είχε στο μυαλό του, και που, αργότερα, έξοχα διατύπωσε ως εξής: «Σαν υπεύθυνος πνευματικός άνθρωπος ήμουν υποχρεωμένος να διαχωρίσω τα πράματα ακόμα κι αν συνέβαινε να μην με συμφέρει προσωπικά. Δεν μπορούσα ν’ αφήσω να ταυτιστεί με μια πουτάνα της Συγγρού ο σημερινός, ανιδιοτελής ομοφυλόφιλος έφηβος που ήμουν κι εγώ κάποτε…».
Καποτε μη ξεχναμε ο Ταχτσης τα εβαλε με τον ΑΚΟΕ (Απελευθερωτικό Κίνημα των Ομοφυλόφιλών Ελλάδας) επιτίθονταν με γράμματα στον Τύπο, ζητώντας ως και την παρέμβαση της Αστυνομίας και του Υπουργείου, αυτός, ένας τόσο πονεμένος πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα άνθρωπος και καλλιτέχνης, με αποτέλεσμα να τα σκέφτεται όλα αυτά αργότερα, στις νηφάλιες στιγμές του, και να γράφει: « Εγώ τα ‘γραψα όλα αυτά; Τι μου ‘ρθε; Τους καημούς των τραβεστί τούς ήξερα καλύτερα απ’ τον Βελισσαρόπουλο κι όλους τους έμμεσους καλοθελητές που θα ‘τρεχαν στην εκδήλωση, γιατί να κάνω αυτήν την έμμεση επίθεση εναντίον τους;»
Φιλοι δεκτητε τον συνανθρωπο σασ οπωσ ειναι και σεβαστητε τον ειναι μοναδικοσ
στους κυκλους της αβυσου
φτeρουγισματα
ειναι οι ψυχες ολων μας
που λυτρωση γυρευουν.
περιλανωμενες εικασιες λογικες ςρμηνειες
αποστηθησεις
και αναζητηση ψυχικων ορμων και καταλοιπων
Ολα συνθετουν στην αγνοια των πραγματων
Ο ανθρωπος σαν βελουδινη φωνη
ποτε σωπαινει ποτε ουρλιαζει.
Ποτε δεν ξερεις.