Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 465K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
-----------
πολλοι που εφυγαν 2010-κ μετα δεν νομιζω να γυρισουν...ενα 40% τουλαχιστον.
εξηγησε μου αυτο...
ΠΩΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΗ αυτος ο λαος που μετα το 1922 και την φοβερη καταστροφη, και πριν απο αυτο βαλκανικοι πολεμοι..Α.Π.Π...Κ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ...18 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ σε γενιες που εφαγαν την φτωχεια,πεινα κτλ...
ΣΗΚΩΣΕ ΚΕΦΑΛΙ..και ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΦΥΛΟ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ουτε μανες να κλαινε, ουτε πολλοι λιποτακτες και με αντιπαλο ισχυρο χ 3!
και ομως δεν κωλοσανε πουθενα....
δηλαδη οταν σταθηκαν λιγο στα ποδια τους,και γνωριζαν οτι πιθανον θα ξαναπερασουν τα ιδια δεν τους ενοιαξε ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ....
---------
Το σημερα αν ερθει η ωρα θα δουμε, θεωριες παντα ανατρεπονται
Να λαβεις κάποτε υποψη σου οτι ο ελληνικος λαος κουραστηκε τοσα χρονια και γενιές με πολεμους και αναταραχες και θελει να ησυχασει λιγο.
Δεν ειναι δυνατον να κατηγορησουμε εναν λαο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ, που επιτελους γευτηκε μερικες δεκαετιες ειρηνης και ευημεριας, να μην θελει να ξαναμπλεξει.
Τοσους λαους εχει η Ευρωπη, κανενας δεν μπαινει στη διαδικασια να σκεφθει πολεμους.
Εμεις παλι σε αυτο το τριπακι θα μπαινουμε? Εν ετει 2018?

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.789
Πόντοι
1.756
τυπε το συγκριτικο που εχεις ειναι ακυρο... τι και αν ειναι πιο αργο απο το f16 και υστερει σε ολα οπως λες.  Ειναι ΑΟΡΑΤΟ χτυπαει και φευγει και ουτε το ειδατε... με αυτη την προοπτικη το εφτιαξαν να μην το βλεπεις, οχι να ειναι το πιο γρηγορο.
Αορατο ειναι μονο απο μπροστα... Απο αλλες γωνιες ειναι κανονικα εντοπισιμο... Ειπα οτι ειναι αεροπλανο πρωτου πληγματος,"μπαινει,χτυπαει ρανταρ,βγαινει"...Μονο για αυτη την δουλεια ειναι καλο...
Σε 10 χρονια θα ειναι αορατο?? τα ρανταρ εξελισσονται καθε μερα...
Σε αποστολες υποστηριξης δυναμεων εδαφους,θα αναγκαστει να ριξει με το πολυβολο...θα αναγκαστει να κατεβει χαμηλα...η θωρακιση του ειναι μηδενικη και μπορεις να το ριξεις ακομα και με Καλασνικοφ... Σε αντιθεση με το Α10 που ειναι πληρως θωρακισμενο...
Η μπαχατελα επισης θελει 41 με 50 ωρες συντηρηση για καθε ωρα πτησης(το Φ22 θελει 12ωρες)... που σημαινει οτι με μια αποστολη 3 ωρων το αεροπλανο μενει στο εδαφος για μερες...Ηδη το 20% των Φ35 στην Αμερικη ειναι καθηλωμενα λογω ελλειψης ανταλακτικων...Παρουσιαζουν τοσο πολλες βλαβες που δεν προλαβαινουν...
Δεν μπορω να καταλαβω την εμμονη των Αμερικανων με το Φ35... Ενω εχουν το απιστευτο Φ22, και το σουπερ γαμηστεροτερο Φ23 που λογω της πτωσης της ΕΣΣΔ ακυρωθηκε, επειδη ηταν υπερβολικα προηγμενο...

peperoniathens

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2018
Κριτικές
3
Like
186
Πόντοι
281
τίποτα δεν θα γίνει δεν συμφέρει κανένα παρα τις φυλλάδες για να πουλάνε και την τβ

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
ετσι λεγανε και για την κυπρο οτι κανουν ασκησεις.....οι τουρκοι καιΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ  μπηκαν στο νησι

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
σωστα ολα σου τα ερωτηματα, και γενικΑ οσο την ψαχνεις αντι απαντησεις προκυπτουν πιο πολλες αποριες..
βλεπεις στην ελλαδα ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ.
απο την αλλη, ξερω οτι υπαρχουν σχεδια κτλ, δεν ξερω ομως αν θα πετυχουν 100%...
π.χ
εφεδροι, εγινε ποτε εκτος του 96 μια σοβαρη δοκιμη επιστρατευσης? να δοκιμαστουν μεσα-χρονοι κτλ? ΟΧΙ-
εκπαιδευση εφεδρων πολυ μικρη....
καταφυγια κτλ,ξερω οκ δυσκολο να χτυπησουν μεγαλες πολεις αλλα ΕΣΥ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ δεν λες δεν ηξερα κτλ..
σιγουρα υπαρχουν..
-τακτικες,οπλα..κτλ που δεν βλεπουμε στις ασκησεις αλλιμονο αν ολα βγαιναν φορα παρτιδα..

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.692
Πόντοι
506
Εχω την αισθηση παντως οτι περαν των 4 φρεγατων (ανα αγοραστουν) πρεπει να αναβαθμιστουν ολα τα f16 και οχι τα μισα ενω θα πρεπει να προγραμματιστει και καποια αρχικη αγορα 20-30 f35. δηλ. 7-8 δισ.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Αορατο ειναι μονο απο μπροστα... Απο αλλες γωνιες ειναι κανονικα εντοπισιμο... Ειπα οτι ειναι αεροπλανο πρωτου πληγματος,

Από μπροστά παρθένα, από πίσω μπαίνουν τραίνα.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86

Συνημμένα

• 800px-.jpg
    800px-.jpg
    169,7 KB · Εμφανίσεις: 27

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706
Υπηρετησα την πατριδα για 24 μηνες.
Πολεμικο ναυτικο σε μαχιμη μοναδα, αντιτορπιλικο το 1990.

Το απολυτηριο μου γραφει 23 μηνες θαλασσα κ 1 μηνας ξηρα (μπαλασκα).

Μετα απο πολλα χρονια κ ωριμη σκεψη εκρινα πως ηταν τα δυο πιο πεταμενα χρονια της ζωης μου.

Οταν απολυθηκα κ γυρισα στο χωριο μου, η Μαρια, συνομιλικη μου κ συμμαθητρια ειχε ηδη
-βαλει μεσον
-περασε σχολη αστυνομικων
-περασε εκπαιδευση
-διοριστηκε
-μπηκε στην μισθοδοσια.

Εγω???? Που υπηρετησα την πατριδα μου?? Εζησα καναδυο χρονια με το χαρτζηλικι της μανας μου. Κ μετα εκανα οτι εκανε ο καθενας μας για να επιβιωσει σε αυτην την ηλικια.

ΟΧΙ, δεν επιστρεφω σε περιπτωση πολεμου η σε περιπτωση επιστρατευσης.
Δεν εχω κανενα ιδανικο, η πατριδα μου ποτέ δεν με στηριξε πουθενα, παρα μονο με αρμεγε φορολογικα ως ελευθερο επαγγελματια.

ΔΕΝ πολεμω για τα συμφεροντα των "μεγαλων" κ για τα τσιρακια τους ,τους πολιτικους. Ουτε κ για την διασφαλιση του μισθου των δημοσιων υπαλληλων που δεν προσφερουν τιποτα παρα μονο πληρωνοντε για να ειναι ο ψηφοθηρικος στρατος της εκαστοτε κυβερνησης.

ΝΑΙ,
ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ
απο τους πρωτους σε περιπτωση εθνικης εξεγερσης, επανιδρυσης του κρατους

:hi:

Kabal 996

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2016
Like
0
Πόντοι
0

Μετα απο πολλα χρονια κ ωριμη σκεψη εκρινα πως ηταν τα δυο πιο πεταμενα χρονια της ζωης μου.

Οταν απολυθηκα κ γυρισα στο χωριο μου, η Μαρια, συνομιλικη μου κ συμμαθητρια ειχε ηδη
-βαλει μεσον
-περασε εκπαιδευση
-διοριστηκε
-μπηκε στην μισθοδοσια.

Εγω???? Που υπηρετησα την πατριδα μου?? Εζησα καναδυο χρονια με το χαρτζηλικι της μανας μου. Κ μετα εκανα οτι εκανε ο καθενας μας για να επιβιωσει σε αυτην την ηλικια.

Δεν εχω κανενα ιδανικο, η πατριδα μου ποτέ δεν με στηριξε πουθενα, παρα μονο με αρμεγε φορολογικα ως ελευθερο επαγγελματια.

ΔΕΝ πολεμω για τα συμφεροντα των "μεγαλων" κ για τα τσιρακια τους ,τους πολιτικους. Ουτε κ για την διασφαλιση του μισθου των δημοσιων υπαλληλων που δεν προσφερουν τιποτα παρα μονο πληρωνοντε για να ειναι ο ψηφοθηρικος στρατος της εκαστοτε κυβερνησης.

ΝΑΙ,
ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ

Πολύ σωστές τοποθετήσεις.. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.692
Πόντοι
506
Αορατο ειναι μονο απο μπροστα... Απο αλλες γωνιες ειναι κανονικα εντοπισιμο... Ειπα οτι ειναι αεροπλανο πρωτου πληγματος,"μπαινει,χτυπαει ρανταρ,βγαινει"...Μονο για αυτη την δουλεια ειναι καλο...
Σε αποστολες υποστηριξης δυναμεων εδαφους,θα αναγκαστει να ριξει με το πολυβολο...θα αναγκαστει να κατεβει χαμηλα...η θωρακιση του ειναι μηδενικη και μπορεις να το ριξεις ακομα και με Καλασνικοφ... Σε αντιθεση με το Α10 που ειναι πληρως θωρακισμενο...
Η μπαχατελα επισης θελει 41 με 50 ωρες συντηρηση για καθε ωρα πτησης(το Φ22 θελει 12ωρες)... που σημαινει οτι με μια αποστολη 3 ωρων το αεροπλανο μενει στο εδαφος για μερες...Ηδη το 20% των Φ35 στην Αμερικη ειναι καθηλωμενα λογω ελλειψης ανταλακτικων...Παρουσιαζουν τοσο πολλες βλαβες που δεν προλαβαινουν...
Δεν μπορω να καταλαβω την εμμονη των Αμερικανων με το Φ35... Ενω εχουν το απιστευτο Φ22, και το σουπερ γαμηστεροτερο Φ23 που λογω της πτωσης της ΕΣΣΔ ακυρωθηκε, επειδη ηταν υπερβολικα προηγμενο...
γιατι πρεπει να το λανσαρουν και να κονομησουν. Σαν το μεγαλυτερο πατσαβουρι του προηγουμενου αιωνα, το f-104.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86

ΝΑΙ,
ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ

Φίλε, αν σου πω οτι είμαι δημόσιος υπάλληλος και σε πάω πολύ θα με πιστέψεις;

Καλή επιτυχία σε ο,τι κάνεις στη ζωή σου!

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.792
Πόντοι
496

-βαλει μεσον
-περασε εκπαιδευση
-διοριστηκε
-μπηκε στην μισθοδοσια.

ΝΑΙ,
ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ

Συμφωνώ στο έπακρο
Επίσης θα πρόσθετα τα μύρια συνταξιούχων
εφήβων η μη, της γενιάς Πολυτεχνείου.
Κατέστρεψαν τη χώρα για 10 γενιές κ τώρα
εχουν κ την απαίτηση ο νεολαίος να πάει να πολεμησει κ αυτοί να συνεχίσουν να πίνουν αραχτοί τα φραπεδακια τους.Οχι, να ζωστουν τα φυσεκλικια κ να πάνε να πολεμήσουν τον Τούρκο.Μην ψάχνουν για κορόιδα.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Να λαβεις κάποτε υποψη σου οτι ο ελληνικος λαος κουραστηκε τοσα χρονια και γενιές με πολεμους και αναταραχες και θελει να ησυχασει λιγο.
Δεν ειναι δυνατον να κατηγορησουμε εναν λαο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ, που επιτελους γευτηκε μερικες δεκαετιες ειρηνης και ευημεριας, να μην θελει να ξαναμπλεξει.
Τοσους λαους εχει η Ευρωπη, κανενας δεν μπαινει στη διαδικασια να σκεφθει πολεμους.
Εμεις παλι σε αυτο το τριπακι θα μπαινουμε? Εν ετει 2018?

Γιουσουφάκι της ΕΕ, τέτοια μάθαινες στο Πανεπιστημιο; Όποιος θελει ειρήνη, προετοιμαζεται για πολεμο!

«Θα μπορέσει ο σημερινός άνθρωπος να υπερβεί την φυσική ροπή του προς την αδράνεια, την ησυχία; Άλλωστε ο Θουκυδίδης το είχε πει αυτό: «Ή ελευθερία ή ησυχία, πρέπει να διαλέξετε. Ή θα είστε ελεύθεροι, ή θα είστε ήσυχοι, και τα δύο μαζί δεν γίνονται».
                                                                  Κορνήλιος Καστοριάδης

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
την πατρίδα δεν την υπηρέτησες για να σου κάνει οτιδήποτε. την υπηρέτησες γιατί χάρη σ'αυτήν υπάρχεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. για να μπορέις να γράφεις εδώ ότι σου καπνίσει.
και με τους "όρους σου". υπηρέτησες ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ τον εαυτό σου λεβέντη, όχι την πατρίδα. υπηρέτησες τη δυνατότητα και την προοπτική μετά από τα δυο χρονια να μπορέις να δημιουργήσεις και να είσαι ότι είσαι σήμερα, κι όχι ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ κάποιων άλλων γειτόνων...
επίσης,
η πατρίδα δεν σε κατάντησε τίποτα. η πατρίδα σου έδωσε δυνατότητες και προοπτικές όπως δίνει η κάθε πατρίδα στον κάθε πολίτη. αν είσαι (δικαίως πολύ συχνά) θυμωμένος, είσαι με τους πολιτικούς μας. με αυτούς να θυμώνεις, αυτοί δεν σε στηρίζουν, αυτοί σε αρμέγουν για να τρώνε...
σκέψου φίλε...
ίσως η απογοήτευση και ο θυμός σου να είναι δικαιοι αλλά προς τα που τους στρέφεις...

Σωστός !

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16

μια ιπτάμενη κουράδα είναι το F-35 !

μακαρι να στηρίξουν οι Τουρκοι την πολεμικη τους αεροπορια σε αυτό - θα τους γαμήσει στα εξοδα, λογω τρομερου κοστους συντηρησης, ενώ οι πιλοτοι τους θα πάθουν οτι έπαθαν οι μικρομεσαιοι μπατηρογλου, που αγορασαν πορσε στα καλα χρονια και τωρα τα εχουν κλειδωμενα στην πιλοτη, γιατι δεν εχουν για βενζινα...

η ...αορατοτητα του ειναι μονο υπο συγκεκριμενη γωνια, εχει μικρα φτερά και στρίβει τοσο ...ευκολα, οσο τρένο , κουβαλαει λιγο οπλισμό και γενικά του γαμανε τα πεταλα σε κλειστες αερομαχιες. Τωρα καποιος θα πει οτι αυτος δεν ειναι ο ρολος του, καθως μπορει να προσβαλει απο μακρια κτλ κτλ κτλ

Νομιζω οτι στον ιδιαζοντα και κλειστο χωρο του Αιγαιου το F35 δεν ειναι οτι καλύτερο.

Jepp

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2018
Like
19
Πόντοι
1
την πατρίδα δεν την υπηρέτησες για να σου κάνει οτιδήποτε. την υπηρέτησες γιατί χάρη σ'αυτήν υπάρχεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. για να μπορέις να γράφεις εδώ ότι σου καπνίσει.
και με τους "όρους σου". υπηρέτησες ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ τον εαυτό σου λεβέντη, όχι την πατρίδα. υπηρέτησες τη δυνατότητα και την προοπτική μετά από τα δυο χρονια να μπορέις να δημιουργήσεις και να είσαι ότι είσαι σήμερα, κι όχι ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ κάποιων άλλων γειτόνων...
επίσης,
η πατρίδα δεν σε κατάντησε τίποτα. η πατρίδα σου έδωσε δυνατότητες και προοπτικές όπως δίνει η κάθε πατρίδα στον κάθε πολίτη. αν είσαι (δικαίως πολύ συχνά) θυμωμένος, είσαι με τους πολιτικούς μας. με αυτούς να θυμώνεις, αυτοί δεν σε στηρίζουν, αυτοί σε αρμέγουν για να τρώνε...
σκέψου φίλε...
ίσως η απογοήτευση και ο θυμός σου να είναι δικαιοι αλλά προς τα που τους στρέφεις...

Μπράβο σου ρε παλληκάρι.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706
επίσης,
σκέψου φίλε...
τυπε μου,
Την πατριδα μου την υπηρετησα με υπερηφανεια.
Αυτη με εκανε να το μετανοιωσω ομως.
Δεν  μου φερθηκε σαν "μαμα πατριδα" γιατι δεν με καλυψε δυστυχως ποτε κ πουθενα. Δεν μου εδωσε καμμια ευκαιρεια κ κανενα δικαιωμα. Απο αυτα που εδωσε απλοχερα στους εχοντες κ κατεχοντες, προυχοντες, μεσα, τσιρακια, γιωταδες, συγγενεις πολιτικων εως τριτη γενια.
Την πατριδα μου την αγαπω, ειμαι σχεδον εθνικιστης.
Το μονο λαθος που εκανα ειναι ισως που χρησιμοποιω την λεξη "πατριδα".
Ενταξει ,το ελληνικο κρατος λοιπον

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom