Νέα

Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΑΝΤΖΕΛΟ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 245
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

SalonicaM

Ανώτερος
Εγγρ.
11 Μαρ 2008
Κριτικές
21
Like
1.983
Πόντοι
6.415
ενταξει εγραψε τα τραγουδια τις μουσικες του, εκανε την ελλαδα γνωστη.
αλλα προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι υπερεκτιμημένος και αυτος και το μουσικο του εργο.
βεβαια στο να υπερεκτιμηθει τοσο πολυ δεν ειναι κατι που το ηθελε ο ιδιος, απλα κατα καιρους τον εκμεταλευτικαν τα πολιτικα κομματα και επρεπε να τον παρουσιασουν στον ηλιθιο ελληνικο λαο σαν θεο σαν κατι μοναδικο του. τελος παντων καλο ταξιδι να εχει.
Επειδή λες είναι υπερεκτιμημένος θα ήθελα την γνώμη σου

Ποιός κατά τη γνώμη σου Arcans ήταν ανώτερος μουσικοσυνθέτης στην Ελλάδα;
Ποιού τα τα τραγούδια είναι πιο γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο από αυτά του Μίκη;
Ποιού τα τραγούδια έχουν εμπνεύσει περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα σε σχέση με τον Μίκη;

Ο Μίκης και ο Μάνος (επιστήθιοι φίλοι με βαθιά φιλία) δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο...οπότε θα ήθελα να μου πεις εσυ

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.107
Πόντοι
6.515
Το πρωτο θρεντ που δεν έχει μπαχαλεψει μέχρι στιγμής :confused:

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
Επειδή λες είναι υπερεκτιμημένος θα ήθελα την γνώμη σου

Ποιός κατά τη γνώμη σου Arcans ήταν ανώτερος μουσικοσυνθέτης στην Ελλάδα;
Ποιού τα τα τραγούδια είναι πιο γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο από αυτά του Μίκη;
Ποιού τα τραγούδια έχουν εμπνεύσει περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα σε σχέση με τον Μίκη;

Ο Μίκης και ο Μάνος (επιστήθιοι φίλοι με βαθιά φιλία) δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο...οπότε θα ήθελα να μου πεις εσυ
στα παπαρια μου ποιος ειναι ο καλυτερος μουσικοσυνθετης οχι τις ελλαδας και του κοσμου.
εγω το υπερεκτιμημενος δεν το εγραψα γιατι τον συγκρινω με καποιον αλλον μουσικο.
το εγραψα γιατι τα πολιτικα κομματα θελησαν να τον αγιοποιησουν και να τον κανουν τοτεμ για την ελλαδα
απο αυτη και μονο την αποψη το ειπα. και στην τελικη στα αρχιδια μου για την μουσικη που εγραψε και αυτος
και ο καθε αλλος μαλακας. κρατικοδιαιτα κοπροσκυλα ειναι ετσι και αλλιως οσοι πουλανε τεχνη και πολιτισμο
στην ηλιθιο ελληνικο λαο που χαιρετε με τετοιες μαλακιες σαν τα μωρα οταν τα δινουν γλυφυτζουρια.

Accountant

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2021
Like
2.226
Πόντοι
441
Ο μεγαλύτερος μουσικοσυνθέτης της Ελλάδας τον 20ο αιώνα & οχι μονο.. Μας αφήνει παρακαταθήκη το έργο του και τα τραγούδια του..
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του..
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ?

SalonicaM

Ανώτερος
Εγγρ.
11 Μαρ 2008
Κριτικές
21
Like
1.983
Πόντοι
6.415
στα παπαρια μου ποιος ειναι ο καλυτερος μουσικοσυνθετης οχι τις ελλαδας και του κοσμου.
εγω το υπερεκτιμημενος δεν το εγραψα γιατι τον συγκρινω με καποιον αλλον μουσικο.
το εγραψα γιατι τα πολιτικα κομματα θελησαν να τον αγιοποιησουν και να τον κανουν τοτεμ για την ελλαδα
απο αυτη και μονο την αποψη το ειπα. και στην τελικη στα αρχιδια μου για την μουσικη που εγραψε και αυτος
και ο καθε αλλος μαλακας. κρατικοδιαιτα κοπροσκυλα ειναι ετσι και αλλιως οσοι πουλανε τεχνη και πολιτισμο
στην ηλιθιο ελληνικο λαο που χαιρετε με τετοιες μαλακιες σαν τα μωρα οταν τα δινουν γλυφυτζουρια.

Άφωνος

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.944
Πόντοι
6.256

Picasso

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουν 2017
Κριτικές
11
Like
528
Πόντοι
290
Ο Μίκης ήταν τεράστιος. Αυτά που έκανε δεν προλαβαίνουμε να τα κάνουμε ούτε σε δέκα ζωές. Μεγάλος Άνδρας Μεγάλος Έλληνας

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.886
Πόντοι
19.795
οσοι πουλανε τεχνη και πολιτισμο
Eσυ δηλ. με τι χαιρεσαι ρε φιλε;

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
39.056
Πόντοι
10.411
σωστα αλλα στα 16 μου ηξερα ποιος ηταν ο Μικης,ο Ξαρχακος,ο Ξυλουρης κτλ....μπορει να τους εκτιμησα μετα τα 67 αλλα τους ηξερα...τωρα πας σε 15χρονο και του λες Τσιτσανης και αν δεν σε βρισει σου απανταει οτι το σωστο ειναι Τσιμικας......
Τραγικά αληθινό:undecided-old:

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
ezgif-1829966519.gif
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου. Καλό σου ταξίδι τεράστιε Μίκη.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, λέει ο λαός.

Προδήλως ο Θεοδωράκης θεωρούσε τον εαυτό του τεράστιο μέγεθος για την Ελλάδα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να καταντήσει Μίκυ Μάους.

Από βουλευτής ΚΚΕ Β' Πειραιώς συνεργασία με τη ΝΔ, πριν βέβαια μέσα του 80 φλερτάριζε με το ΠΑΣΟΚ (θυμάμαι χαρακτηριστικά το πικάρισμα της ΠΑΣΠ στην ΠΣΚ - που είναι ο Μίκης), Σπίθα, καυλάντισμα με τον αγράμματο καταληψία, αλλά μετά να τον περνάει γενεές δεκατέσσερις.

Η λίστα της :jerking: είναι ατελείωτη. :confused:

Yatoputso

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Αυγ 2019
Κριτικές
38
Like
3.790
Πόντοι
5.396
Από τους λίγους καλλιτέχνες που ήταν ΑΘΑΝΑΤΟΣ και ζούσε.
Ότι και να πει κανείς είναι λίγο.
Έγώ απλά θα ήθελα να αναφερθώ στην νεολαία.
Η σημερινή νεολαία είχε την τύχη να μη ζήσει β παγκόσμιο, εμφύλιο, χούντα, κυπριακό, ξεριζωμούς προσφυγιά (στον μικρόκοσμο του Έλληνα, όχι του πλανήτη).
Δεν μπορεί να τους αγγίξουν όλα όσα ώθησαν και ενέπνευσαν αυτούς τους τεράστιους δημιουργούς της γενιάς του Θεοδωράκη.
Επιπλέον δεν μπορούν να κατανοήσουν τους γονείς ή τους παππούδες τους.
Δεν είναι απλά χάσμα γενεών μόνο αλλά άλλες εποχές και δεδομένα.
Τουλάχιστον να τους αναγνωριστεί μια δικαιολογημένη άγνοια., υπήρξαμε και εμείς νέοι...

Τσάρκας4

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2009
Like
873
Πόντοι
96
Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα και με διεθνή καριέρα .Δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα διάδοχος του .Η πολιτική του καριέρα και οι σχετικές θέσεις του δεν ήταν ότι καλύτερο .Στο τέλος συντάχθηκε με τους χιλιάδες κόσμου ενάντια στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και ενάντια στον τραβελότσιπρα , κάτι που κάπως ισοφάρισε τα προηγούμενα πολιτικά του ατοπήματα .Στο τέλος όμως μένει η τεράστια πολιτιστική του προσφορά και όλα τα άλλα σβήνουν και έτσι πρέπει να τον θυμόμαστε , σαν έναν μεγάλο μουσικό.
Δεν είναι και λίγο να κατεβάσεις την ποίηση με την μουσική σου στο λαό που τραγουδούσε Ελύτη , Σεφέρη κτλπ! Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. :undecided-old:

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.091
Πόντοι
6.256
Πριν λιγα χρονια το ραδιοφωνο του Σκαϊ ειχε μια πολυωρη συνεντευξη του οπου παρουσιασε την αυτοβιογραφια του.
Εξαιρετικα ενδιαφερουσα για να καταλαβεις το πλαισιο της ταραγμενης εποχης οπου ο Θεοδωρακης εζησε, εδρασε και δημιουργησε...
μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση οταν αναφεροτσν στο πως εγραψε τη μουσικη για τη Ρωμιοσυνη του Ριτσου.
Ειχε το εργο στα χερια του μηνεςς και δεν μπορουσε να γραψει ουτε νοτα...
Μια Κυριακη πηγε σε μια πορεια στην οποια εγιναν επεισοδια. Γυρισε σπιτι του και καθησε στο πιανο ενω η οικογενεια του ετοιμαζε το Κυριακατικο τραπεζι. Μεσα σε 40 λεπτα εγραψε τη μουσικη για ολη τη Ρωμιοσυνη, ενω τοπαιδι του εμπαινε μεσα καθε τοσο να του πει οτι το φαγητο ειναι ετοιμο...
η εμπνευση ειναι ενα περιεργο και θεοσταλτο πρσγμα στους χαρισματικους ανθρωπους και ο Θεοδωρακης ηταν σιγουρα χαρισματικος.
Μεσα απ τη ζωη του μικη μαθαινεις την ιστορια της νεοτερης ελλαδας,

Πολυ καλο ειναι το ραδιοφωνικο ντοκυμαντερ της ζωης του με το δημοσιογραφο Μαλούχο στο σκαι.

Σε ενα σημειο λεει οτι απο τα δεκατρια του χρονια στο κεφαλι του παιζει συνεχεια μουσικη.

Στη μακρονησο δεν ειχαν χαρτι υγειας και καποιος του πηρε κατι χαρτια με νότες για να σκουπιστει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom