Νέα

Περιόρισε τη Πρόσβαση και θα κάνουν Ουρές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 45
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Πολλοί φίλοι θα έχουν προσέξει ότι οποτεδήποτε σε κάποιο αγαθό η σε κάποια υπηρεσία εμποδίζεται η περιορίζεται η πρόσβαση, οι άνθρωποι στη κυριολεξία επικεντρώνονται πάνω του παθιασμένα λες και το συγκεκριμμένο αγαθό η  η συγκεκριμμένη υπηρεσία αποτελεί την απόλυτη έλλειψη της ζωής τους. Λες και αν το αποκτήσουν η αν το ''γευθούν'' θα πάνε στο παράδεισο.

Παραδείγματα πολλά. Υπάρχουν στην Αμερική και στη Δυτική Ευρώπη άνθρωποι που ξενυχτάνε έξω απο πολυκαταστήματα για να είναι οι πρώτοι η απο τους πρώτους που θα ψωνίσουν στη περίοδο των εκπτώσεων. Αλλο παράδειγμα. Ανθρωποι που κατασκηνώνουν υπαιθρίως έξω απο τα γκισε πώλησης εισητηρίων για να πάρουν ένα εισητήριο για μια συναυλία, η για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Η στα ''in'' clubs δεν γίνεται να μπείς αν δεν περιμένεις στην ουρά. Για να σου κάνουν την τιμή να τους πληρώσεις και να μπείς στο  '' παράδεισό'' τους θα πρέπει να περιμένεις και ένα μισάωρο στην ουρά (  ώστε να γίνεις η ζωντανή τους διαφήμιση ). Οσο μεγαλύτερη η ουρά, τόσο μεγαλύτερη η προθυμία κάποιων να συμμετέχουν σε αυτή.

Θα σκεπτόταν κανείς ότι αυτές οι συμπεριφορές τριγκάρονται απο το φόβο μήπως χάσουν κάτι συγκεκριμμένο όπως ένα ρούχο η ένα εισητήριο που μπορεί να εξαντληθεί. Ομως πιστεύω ότι  δεν είναι ακριβώς έτσι.

Αυτό διότι για παράδειγμα κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το λανσάρισμα του καινούργιου iphone στην αγορά.  Και όμως ακόμη και αν σε πρώτη φάση εξαντληθεί, 2-3 εβδομάδες μετά θα είναι πάλι διαθέσιμο. Αν το αγοράσουν το ρημάδι το τηλέφωνο 2-3 εβδομάδες αργότερα θα αλλάξει ριζικά κάτι στη ζωή τους ?? Προφανώς όχι και το ξέρουν. Αρα τί παίζει ψυχολογικά ?? και δημιουργεί αυτή την αλλοπρόσαλη  συμπεριφορά ??

Για να γυρίσουμε στα δικά μας ( εννοώ στα του Site ). Με το που ''ανακοινώνεται'' απο κάποιους φίλους ότι μια καινούργια αξιόλογη γκόμενα παρέχει ''υπηρεσίας''  στο άθλημα που το site υπαινίσεται. γίνεται το έλα να δείς. Εκαντοτάδες pms με παρακάλια προκειμένου να αποκτήσουν το ''άγιον δισκοπότηρον'' του κινητού της, και ακολούθως εκατοντάδες sms στο τηλέφωνο της τύπισας προκειμένου να κλείσουν μια  ''πολύτιμη '' ώρα μαζί της. Και όσο πιο δύσκολο να ''κλείσει'' κάποιος το πολυπόθητο ραντεβού μαζί της τόσο μεγαλύτερο κόλημα με την συγκεκριμμένη, λες και έλλειψαν οι πουτάνες κάθε κατηγορίας ποτέ στην ελλάδα.

Ο μηχανισμός πιστεύω είναι ο παρακάτω.
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Η φήμη, και κυρίως η περιορισμένης πρόσβασης φήμη, λειτουργεί  σαν βενζίνη στη φωτιά οσον αφορά τη προσδοκία και τη δημιουργία ανάγκης.

Ουσιαστικά νοιώθει κανείς οτι με αυτό το τρόπο ξεχωρίζει.  Εχοντας δηλαδή πρόσβαση σε μια πολύ '' αποκλειστική '' υπηρεσία η ένα πολύ special αγαθό νοιώθει ότι ''ξεχωρίζει'' και έτσι τονώνεται η αυτοπεποίθησή του . Επίσης  όσο του απαγορεύεται / περιορίζεται η πρόσβαση / χρήση τόσο περισσοτερο πορώνεται και την επιζητεί περισσότερο.

Ο ρόλος της ζήλιας ( και καμμία φορά του φθόνου ) είναι επίσης καθοριστικός. Οι περισσότεροι ρωτάνε τον εαυτό τους τις ''λάθος'' ερωτήσεις. Παράδειγμα ''λάθος'' ερώτησης ''Γιατί ο τάδε η οι τάδε και οχι εγώ ''??  Παραδείγματα ''σωστών ερώτησεων'' ''Μα είσαι σίγουρος οτι το θέλεις τόσο πολύ αυτό που έχει ο τάδε ??  ''Μα αξίζει το κόπο να περιμένεις μια ώρα όρθιος για να μπείς σε μια γαμημένη disco ??''

Οι εταιρείες κατανοόντας τη παραπάνω συμεριφορά βρίσκουν ένα αποτελεσματικότατο μοντέλο να πλασάρουν τα ''ανώτερα '' προιόντα τους με τέτοιους τρόπους που ουσιαστικά πολύ λίγοι να μπορούν να τα αποκτήσουν τουλάχιστον αρχικά. Κυρίως βάζοντας αρχικά εξωπραγματικα ψηλα τις τιμές. Για παράδειγμα αρχικά ένας μεγάλος αριθμός απο μεγαλοκυρίες θα πάρουν  την τάδε επώνυμη τσάντα πληρώνοντας εξωπραγματικά ποσά ώστε να δείξουν παντού ''ποιες είναι''.  Ακολούθως ένας πολύ μεγαλύτερος  αριθμός απο μεσαίες η μικρομεσαίες ''κυράτσες''  θα χρησιμοποιήσουν 3 μισθούς τους ώστε να πάρουν τη τσάντα και να παραστήσουν ότι είναι κάτι που στη πραγματικότητα δεν είναι. Τελος για τα φτωχότερα στρώματα η τσάντα θα εξακολουθήσει να είναι ''διακαής'' πόθος, μέχρις ότου η κυκλοφορήσουν οι σχετικές μαιμούδες η όταν και αν αποφασιθεί να φτηνήνουν ξαφνικά δραστικά οι συγκεκριμένες τσάντες και να ''ξεπουλήσουν'' στο πλατύ κοινό.

Συμπερασματικώς. Ζήλια, φθόνος, χαμηλή αυτοπεποίθηση, ανάγκη να ''ξεχωρίσει'' κανείς με μαλακισμένους τρόπους πυροδοτούν αυτές τις συμπεριφορές που παραπάνω περιγράφω.

Οταν ο άνθρωπος δεν δουλεύει το κεφάλι του μετατρέπεται εύκολα  σε κοπάδι.
Και τα ανθρώπινα κοπάδια είναι πολύ ''προσεδοφόρα''.

Αυτά από εμένα. Ας προσθέσουν οι φίλοι και άλλες απόψεις.

quantum_block

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2015
Κριτικές
6
Like
4
Πόντοι
1
Η στα ''in'' clubs δεν γίνεται να μπείς αν δεν περιμένεις στην ουρά. Για να σου κάνουν την τιμή να τους πληρώσεις και να μπείς στο  '' παράδεισό'' τους θα πρέπει να περιμένεις και ένα μισάωρο στην ουρά (  ώστε να γίνεις η ζωντανή τους διαφήμιση ).

Ποτέ μου δεν το έκανα και ποτέ δεν πρόκειτε να περιμένω στην ουρά για να μπώ σε club.

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.772
Πόντοι
10.686
Μου'χει μείνει σαν ιστορικό ανέκδοτο πάνω στην τραγωδία του Τσέρνομπιλ πριν από 29 χρόνια,οι ουρές που σχηματίζονταν στα σουπερμάρκετ για την προμήθεια γάλατος εβαπορέ από ανθρώπους που δεν έπιναν ποτέ γάλα!Δυστυχώς έτσι έχουμε αφεθεί,ή έτσι μας έχουνε εκπαιδεύσει,να μας μανιπιουλάρουνε παντοιοτρόπως.Κάποια μικρή μειοψηφία μόνο δεν παρασύρεται από την καταιγιστική διαφήμιση,και έχει συγκροτημένη σκέψη και στάση απέναντι στα πράγματα γενικά.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Μου'χει μείνει σαν ιστορικό ανέκδοτο πάνω στην τραγωδία του Τσέρνομπιλ πριν από 29 χρόνια,οι ουρές που σχηματίζονταν στα σουπερμάρκετ για την προμήθεια γάλατος εβαπορέ από ανθρώπους που δεν έπιναν ποτέ γάλα!Δυστυχώς έτσι έχουμε αφεθεί,ή έτσι μας έχουνε εκπαιδεύσει,να μας μανιπιουλάρουνε παντοιοτρόπως.Κάποια μικρή μειοψηφία μόνο δεν παρασύρεται από την καταιγιστική διαφήμιση,και έχει συγκροτημένη σκέψη και στάση απέναντι στα πράγματα γενικά.

Νομίζω περισσότερο το κόκκινο παραπάνω παίζει !!

KOSTASF16

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Like
151
Πόντοι
66
Θυμαμαι δεκαετια ογδοντα στο κλαμπ μερσεντες στην πλατεια εσπεριδων μεσα ηταν αδειο και απεξω μεγαλη ουρα που δεν αφηναν να μπει,
Πανευκολο να παραμυθιαστει ο οχλος, γαι παραδειγμα τι εκαναν πασοκ νδ τοσα χρονια στον οχλο, το χρηματηστηριο πχ, ποσοι πανεξυπνοι πιστευαν τους πολιτικους

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Mindreader πολύ καλή ανάλυση για την κοινωνική συμπεριφορά του ανθρώπινου σαρκίου

θα το πω πιο απλά : πχ είσαι στην έρημο με 45 βαθμούς κελσίου σταφίδα και με ψευδαισθήσεις απο την καταπόνηση
και ξάφνου σου εμφανίζεται ένα κουτί που έχει απ'έξω μια ζωγραφία τρεχούμενου νερού
αυτομάτως θα σπεύσεις να χωθείς μέσα στο κουτί ακόμη και αν φάς άμμο

βέβαια η αναλογία με το μουνί είναι προφανής και όλοι πλην των πιρφόρων φυσικά την καταλαβαίνουν...

την καλησπέρα μου  :hi:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Πανευκολο να παραμυθιαστει ο οχλος, γαι παραδειγμα τι εκαναν πασοκ νδ τοσα χρονια στον οχλο, το χρηματηστηριο πχ, ποσοι πανεξυπνοι πιστευαν τους πολιτικους

:rockon: :rockon:
Σωστός. Σκέψου όλους αυτούς που κατέβαιναν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις αυτών των κομματων, και που ακόμα και τσακωνόντουσαν τότε για αυτά. Ενα 5% - 10% ψιλοβολεύτητκε η χοντροβολεύτηκε. Οι υπόλοιποι 90% plus, σήμερα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι τί κάνουν ??

Κανουν μόκο και πληρώνουν ένα σκασμό χαράτσια όντας  είτε άνεργοι, είτε με μειωμένους μισθούς και συντάξεις,και με τα παιδιά τους ξενιτεμένα στη καλή περίπτωση, η να''λειώνουν'' στην ανεργία στη κακή περίπτωση.

Για αυτό και πάντα πίστευα ότι οι ''οπαδοί'' οποιουδήποτε μοντέλου ( και ιδίως οι φανατικοί ) είναι τραγικά πρόσωπα. Η πραγματικότητα γυρίζει σε κάποια φάση και τους χτυπάει αλύπητα.  

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Mindreader πολύ καλή ανάλυση για την κοινωνική συμπεριφορά του ανθρώπινου σαρκίου

θα το πω πιο απλά : πχ είσαι στην έρημο με 45 βαθμούς κελσίου σταφίδα και με ψευδαισθήσεις απο την καταπόνηση
και ξάφνου σου εμφανίζεται ένα κουτί που έχει απ'έξω μια ζωγραφία τρεχούμενου νερού
αυτομάτως θα σπεύσεις να χωθείς μέσα στο κουτί ακόμη και αν φάς άμμο

βέβαια η αναλογία με το μουνί είναι προφανής και όλοι πλην των πιρφόρων φυσικά την καταλαβαίνουν...

την καλησπέρα μου  :hi:

Ευχαριστώ φιλαράκο  :hi: :hi:

Υστερόγραφον: Χαίρομαι που στο nick σου συμπεριέλαβες και τον πνευματικό ( πέραν του δεδομένου σαρκικού ) ηδονισμό.
Νομίζω σταδιακά συγκλίνουμε !!! Αν έχεις χρόνο διάβασε για τον Αρίστιπο τον Κυρηναίο. Πιστεύω θα σε εκφράζει σε μεγάλο βαθμό.

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Ευχαριστώ φιλαράκο  :hi: :hi:

Υστερόγραφον: Χαίρομαι που στο nick σου συμπεριέλαβες και τον πνευματικό ( πέραν του δεδομένου σαρκικού ) ηδονισμό.
Νομίζω σταδιακά συγκλίνουμε !!! Αν έχεις χρόνο διάβασε για τον Αρίστιπο τον Κυρηναίο. Πιστεύω θα σε εκφράζει σε μεγάλο βαθμό.

πες μου τίτλο και εκδοτικό οίκο
και μετά το γαμήσι πετάγομαι καρφί και το αγοράζω  ;)

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Ο Dorian Gray του Oscar Wilde σε εκφράζει καλύτερα. :grin:

Oscar_Wilde_Dorian_Gray_by_angel_food.jpg

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
πες μου τίτλο και εκδοτικό οίκο
και μετά το γαμήσι πετάγομαι καρφί και το αγοράζω  ;)

Κοίταξε στις εκδόσεις Οσελότος. Τα αυθεντικά κέιμενα είναι λίγο ''βαριά''. Προτείνω αντ αυτών το ''Ηδονιστικά Θέλγητρα'' του Μαραγκάκη.

Πληροφοριακά ο τύπος ο Αρίστιππος ήταν ''δικός'' μας. Είχε γκόμενα την ωραιότερη εταίρα της εποχής του την Λαίδα. Για την οποία ως φιλοσοφικό δόγμα έλεγε,

''Κατέχω την Λαίδα, αλλά δεν κατέχομαι απο αυτήν''

Που νά ήξερε ότι 2500 χρόνια μετά το όνομά του θα μπορούσε να ''παραφρασθεί'' σε Αριστος Τύπος ( = Αρίστιππος ).

Η ιστορία καμμιά φορά έχει ένα περίεργο χιούμορ.

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Κοίταξε στις εκδόσεις Οσελότος. Τα αυθεντικά κέιμενα είναι λίγο ''βαριά''. Προτείνω αντ αυτών το ''Ηδονιστικά Θέλγητρα'' του Μαραγκάκη.

Πληροφοριακά ο τύπος ο Αρίστιππος ήταν ''δικός'' μας. Είχε γκόμενα την ωραιότερη εταίρα της εποχής του την Λαίδα. Για την οποία ως φιλοσοφικό δόγμα έλεγε,

Που νά ήξερε ότι 2500 χρόνια μετά το όνομά του θα μπορούσε να ''παραφρασθεί'' σε Αριστος Τύπος ( = Αρίστιππος ).

κατα Αδωνη μερια σε κοβω... :grin: :grin:
είναι στην αρχή της Αλεξάνδρας απ'ότι βλέπω
γουστάρω που βρήκαμε ένα βιβλίο με τις διδαχές του αριστιππου
θα το πάρω σίγουρα  ;)

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66

Γνωρίζεις μήπως τον τίτλο βιβλίου από Καθ/τή Φιλ/κής ΑΠΘ (δεν θυμάμαι το όνομά του) προ αμνημονεύτων ετών, με όλες τις βωμολοχίες των Αρχαίων;

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Γνωρίζεις μήπως τον τίτλο βιβλίου από Καθ/τή Φιλ/κής ΑΠΘ (δεν θυμάμαι το όνομά του) προ αμνημονεύτων ετών, με όλες τις βωμολοχίες των Αρχαίων;

Νομίζω ότι εννοείς το ''Τα βρωμόλογα των Αρχαίων Ελλήνων'' του Μάριου Βερέττα.

Αν θυμάμαι καλά το είχε εκδόσει ο ίδιος και όχι εκδοτική εταιρεία. Αλλά δεν είμαι και βέβαιος.

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Νομίζω ότι εννοείς το ''Τα βρωμόλογα των Αρχαίων Ελλήνων'' του Μάριου Βερέττα.

Αν θυμάμαι καλά το είχε εκδόσει ο ίδιος και όχι εκδοτική εταιρεία. Αλλά δεν είμαι και βέβαιος.

Δυστυχώς όχι...

Ο συγκεκριμένος Καθ/τής ήταν υπέργηρος (πιθανότατα πλέον μακαρίτης), και νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι κανονικό σύγγραμμα του ΑΠΘ, το οποίο παίζει να εκδόθηκε λίγο πριν, ή κατά την διάρκεια, ή αμέσως μετά την Κατοχή.

Το "κατεστημένο" το έθαψε το βιβλίο, μεταφορικά πάντα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom