Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
μήν άνοίγης τέτοια θέματα ............
θά με άναγκάσης να στολίσω κανέναν μεσημεριάτικα.......
ο κόσμος δέν ξέρη γι άυτα και μιλάη ......
Δεν το άνοιξα εγώ. Απλά δεν μπορώ να ακούω παπαριές. Με το συμπάθειο κι'όλλας

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
είμαι χριστουγεννιάτικο δέντρο και περιμένω.....

Νέα τραγωδία με νεαρό φαντάρο στον Έβρο. Ένας 23χρονος στρατιώτης Μηχανικού ο οποίος καταγόταν από την Αθήνα, τραυματίστηκε θανάσιμα χθες τα ξημερώματα (4.10πμ) με το υπηρεσιακό του τυφέκιο τη στιγμή που εκτελούσε χρέη θαλαμοφύλακα, σε μονάδα Μηχανικού στο Δορίσκο του Δήμου Φερών.
Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού αναφέρει ότι «την 30 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 04:10, ο Στρατιώτης Μηχανικού Κ.Α. του Δημητρίου, ετών 23, ο οποίος ο οποίος καταγόταν από την Αθήνα και υπηρετούσε σε Μονάδα του Ν. Έβρου, τραυματίστηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό του τυφέκιο, ενώ εκτελούσε καθήκοντα θαλαμοφύλακα. Τα αίτια και οι συνθήκες του θανάτου του διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές».
Η είδηση του τραγικού συμβάντος σόκαρε την περιοχή των Φερών, μια και δεν ήταν η μοναδική τα τελευταία χρόνια. Το κλίμα ήταν βαρύ. Μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού, ειδοποιήθηκε η οικογένεια του που έσπευσε στον Έβρο για τα περαιτέρω. Μπορεί τα αίτια να διερευνώνται αλλά στο ΓΕΣ έχει σημάνει συναγερμός από το γεγονός της κατακόρυφης αύξησης των θανάτων στο στράτευμα τα τελευταία χρόνια. Η προσοχή όλων επικεντρώνεται στις αυτοκτονίες καθώς εκεί και με βάση τα στατιστικά στοιχεία, παρατηρείται απρόσμενη έξαρσή τους.

Η λίστα θανάτων από τον Ιούνιο του 2005

21 Ιουνίου 2005 ο ΕΠΟΠ Εφοδιασμού Μεταφορών Α. Π. του Ιωάννη, ετών 25, που καταγόταν από το Νομό Αχαΐας και υπηρετούσε σε Μονάδα της Ρόδου, αυτοτραυματίσθηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό του τυφέκιο, ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού σε φυλάκιο της Ν. Ρόδου.

23 Νοεμβρίου 2005, ο Στρτης (ΠΖ) Τ.Κ του Φωτίου, ετών 19 με τόπο καταγωγής τη Θεσπρωτία, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα του Ν.Έβρου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό του τυφέκιο ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού στην κεντρική πύλη φυλακίου.

25 Ιανουαρίου 2006, ο ΕΠ.ΟΠ Γ.Ε που υπηρετούσε σε Μονάδα της Ρόδου τραυματίστηκε σοβαρά, και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

22 Φεβρουαρίου 2006, Στρατιώτης Πεζικού Α. Θ. του Νικολάου, ετών 19, που υπηρετούσε σε μονάδα της Αλεξανδρούπολης, τραυματίσθηκε θανάσιμα, ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού.

29 Μαΐου 2006 ο ΕΠ.ΟΠ Δνέας Πυροβολικού Κ.Θ του Πασχάλη, ετών 24, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Χίου, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού.

12 Ιουνίου 2006, ανευρέθει η σωρός του στρατιώτη Μηχανικού Α. Κ. του Νικολάου, ετών 27, που υπηρετούσε σε μονάδα της Νήσου Σάμου, σε θαλάσσια περιοχή και σε βάθος 5 μέτρων, πλησίον ακτής του χωρίου Καρκινάγρη της Νήσου Ικαρίας.

22 Ιουλίου 2006, ο Στρατιώτης Διαβιβάσεων Μ.Α. του Δημητρίου, ετών 26, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Σάμου, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού.

05 Αυγούστου 2006 και ώρα 09.55, ο Στρατιώτης Υλικού Πολέμου Κ.Δ. του Αθανασίου, ετών 24, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Ρόδου, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού.

08 Σεπτεμβρίου 2006 και ώρα 09.50, ο στρατιώτης Πεζικού Σ.Κ. του Κωνσταντίνου, ετών 20, που υπηρετούσε σε Μονάδα του Ν. Σερρών, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του ως σκοπός κεντρικής πύλης στρατοπέδου.

23 Νοεμβρίου 2006 και ώρα 23.40, ο Στρατιώτης Πεζικού Γ.Σ. του Γεωργίου ετών 19, ο οποίος υπηρετεί σε Μονάδα της Χαλκίδος, ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού, τραυματίστηκε στο μηρό με αποτέλεσμα να υποστεί «διαμπερές τραύμα μαλακών μορίων και συντριπτικό κάταγμα περόνης» δεξιού ποδός.

24η Νοεμβρίου 2006 και ώρα 15.10, ο Στρατιώτης Πυροβολικού Σ.Φ. του Δημητρίου, ετών 19, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα των Φερών του Νομού Έβρου, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού.

25 Ιανουαρίου 2007 και ώρα 20.15, ο Στρατιώτης Μηχανικού Σ.Α. του Βασιλείου, ετών 27, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα του Ναυπλίου, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού.

26 Φεβρουαρίου 2007 και ώρα 01:25, ο Στρατιώτης Πεζικού Β.Λ. του Γρηγορίου, ετών 23, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Ρόδου, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
κάνα μύθο από αυτούς που υπηρέτησαν ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και Ναύσταθμο έχουμε;
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

ρε αντιδραστικέ...γιατί ειρωνεύεσαι τις ορντινάντσες των στρατηγών/ναυάρχων κλπ?

αφού έχουμε συμφωνήσει πως χρησιμοποιείς το πραγματικά καλό βύσμα!

τα ίδια και τα ίδια θα λέμε πάλι?

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.087
Πόντοι
22.785
person........
μαλον  :think: άνάποδα τό κατάλαβες.......
δέν άνοίγω τέτοιο .....τάτο θέμα έδώ. sorry... :smitten: :smitten:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
person........
μαλον  :think: άνάποδα τό κατάλαβες.......
δέν άνοίγω τέτοιο .....τάτο θέμα έδώ. sorry... :smitten: :smitten:

μια χαρά το κατάλαβα....
πάλι δε με έπιασες....
δεύτερη φορά...........
κατάλαβα τι εννόησες.....
και να είσαι πάντα καλά.....

Υ.Γ.
εδώ εφαρμόζω πλήρως την αντίδρασή μου στην ατάκα σου.
Κανείς που μίλησε δεν έχασε.
ή αλλιώς μπορεί αυτοί που μιλάνε να χάνουν, αλλά κερδίζουν κάποιοι άλλοι....
:uglystupid: ;)

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Ώπα τώρα είσαι λάθος. Δεν έχουν γίνει λίγα ατυχήματα με θανάτους
κοιτα λιγα δεν γινανε! αλλα οταν ακους θανατους επειδη υπυρχανε πρεζακια τα οποια συνεχισαν και μες στον στρατο να ειναι πρεζακια......λογικο ειναι.....οταν υπηρξαν αυτοκτονιες για προσωπικους λογους.......δεν φταιει ο στρατος!!! προσφατη αυτοκτια απο χρεη.....
τωρα αν μια φορα στα χρονικα εγινε κατι που ενα παιδι παρεξηγηθηκε ή ηταν ευαισθητος σαν χαρακτηρας μην ξεχναμε ενα πραγμα οτι ειναι ΣΤΡΑΤΟΣ! ακουγεται καλα δεν ακουγεται ετσι ειναι ειτε μας αρεσει ειτε οχι!
ουτε στρατοκαβλος ειμαι ουτε καραβανας! για αυτο λενε οτι εκει που σταματαει η λογικη αρχιζει ο στρατος!
τα ρολογια και ο στρατος δεν σταματανε ποτε να λειτουργουνε κ.α
ειδικα εσυ ξερεις τι ειμαι!

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.087
Πόντοι
22.785
person.....
ολα καλα.. :smitten: :smitten:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
ανοιγω εγω! και αμα γουσταρεις στειλε με!
καποιοι δεν εχουν συνηδιτοποιησει τι θα πει μαλον η λεξη στρατος....!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
κοιτα λιγα δεν γινανε! αλλα οταν ακους θανατους επειδη υπυρχανε πρεζακια τα οποια συνεχισαν και μες στον στρατο να ειναι πρεζακια......λογικο ειναι.....οταν υπηρξαν αυτοκτονιες για προσωπικους λογους.......δεν φταιει ο στρατος!!! προσφατη αυτοκτια απο χρεη.....
τωρα αν μια φορα στα χρονικα εγινε κατι που ενα παιδι παρεξηγηθηκε ή ηταν ευαισθητος σαν χαρακτηρας μην ξεχναμε ενα πραγμα οτι ειναι ΣΤΡΑΤΟΣ! ακουγεται καλα δεν ακουγεται ετσι ειναι ειτε μας αρεσει ειτε οχι!
ουτε στρατοκαβλος ειμαι ουτε καραβανας! για αυτο λενε οτι εκει που σταματαει η λογικη αρχιζει ο στρατος!
τα ρολογια και ο στρατος δεν σταματανε ποτε να λειτουργουνε κ.α
ειδικα εσυ ξερεις τι ειμαι!

και τα παιδιά στη Μανίτσα πρεζάκια ήτανε;

τελευταίο μου ποστ γιατί μετά αρχίζουν οι γαμωμάνες.  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
:rolleyes: :rolleyes:

Υ.Γ.
για να σταματήσει η λογική πρέπει πρώτα να υπάρχει
Να σαι καλά και αυτές τις παπαριές πρόσεχε που τις λες λάιβ γιατί θα σου έρθει κάνα κροσέ από συγγενή φαντάρου και θα το θυμασαι για πολύ καιρό.  :sunglasses:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom