Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
διαβάζοντας όοολλλοοο αυτό το κατεβατό αν και διαφωνώ σε αρκετά απο αυτά που είπες....κυρίως γιατί στην Ελλάδα ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ,
για την τελευταία σου πρόταση καλό θα ήταν να μελετήσεις το Ελβετικό Σύστημα.
Θα ενισχύσει και την άποψη που έχεις και θα σου δώσει και ένα απτό παράδειγμα του πώς πρέπει να είναι ένα στράτευμα με κληρωτούς. Γιατί άλλο να διατηρήσεις το σημερινό κωλοχανείο και άλλο να φτιάξεις ένα στρατό με άνω πάτωμα τα 90 χιλιάρικα άτομα βάσει του ελβετικού μοντέλου.
Εκεί να δεις τι κλασομέντες θα έριχναν οι Τούρκοι......
Pου διαφωνείς ρε παλικάρι μου χρυσό? Πες μου να στο ξεκαθαρίσω. Τι σου φαίνεται παράξενο? Λέω δε λειτουργεί, δεν είναι όπως θα πρεπε. Αλλά αν δεν είναι μία πρέπει να το κάνουμε δέκα? Αυτό θέλουν και αυτοί να μη λειτουργεί για να ζητάς την πλήρη κατάργηση.

Συμφωνώ βέβαια με το ελβετικό μοντέλο! Να βελτιώσουμε αυτό το σύστημα που έχουμε, όχι να συζητάμε για την αντικατάστασή του με ένα χειρότερο!

Είναι όπως τα ατομικά δικαιώματα και η ασφάλεια. Τον παίζουν, αφήνουν την εγκληματικότητα ενώ μπορούν να την καταστείλουν, ώστε μετά να πουν "α πρέπει να καταργήσουμε τα ατομικά δικαιώματα για να έχουμε ασφάλεια αλλιώς δε γίνεται".
Πολύ περισσότερο επειδη δε λειτουργούν εδώ όπως πρέπει τα πράγματα για αυτό θέλω να αποφύγω όπως ο διάλος το λιβάνι τον επαγγελματικό στρατό! Αλλά θέλω να γίνει και να σας κατσικωθεί και να τον χρυσοπληρώνετε και να συμμετέχει η Ελλάδα σε όλα τα ιμπεριαλιστικά πανυγηράκια και να το παίζουν εξουσία και γαμάω! Και όταν γίνονται διαδηλώσεις να κατεβαίνει ο στρατός με τα τανκς και τους πορωμένους επαγγελματίες.Λέει ο άλλος τι συνέπεις θα έχει. Ο Μπερλουσκόνι ρε δε κατέβασε το στρατό στους δρόμους για την πάταξη της εγκληματικότητας? Θέλω να απαλλαγείται από το στρατό για να τον βλέπετε πιο συχνά στους δρόμους και να την πληρώνετε ακριβότερα! θα το χαρώ πολύ ρε πούστη μου ειλικρινά γιατί είμαστε και πολύ αγαθομαλάκες όλοι μας!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Pου διαφωνείς ρε παλικάρι μου χρυσό? Πες μου να στο ξεκαθαρίσω. Τι σου φαίνεται παράξενο? Λέω δε λειτουργεί, δεν είναι όπως θα πρεπε. Αλλά αν δεν είναι μία πρέπει να το κάνουμε δέκα? Αυτό θέλουν και αυτοί να μη λειτουργεί για να ζητάς την πλήρη κατάργηση.

Συμφωνώ βέβαια με το ελβετικό μοντέλο! Να βελτιώσουμε αυτό το σύστημα που έχουμε, όχι να συζητάμε για την αντικατάστασή του με ένα χειρότερο!

Είναι όπως τα ατομικά δικαιώματα και η ασφάλεια. Τον παίζουν, αφήνουν την εγκληματικότητα ενώ μπορούν να την καταστείλουν, ώστε μετά να πουν "α πρέπει να καταργήσουμε τα ατομικά δικαιώματα για να έχουμε ασφάλεια αλλιώς δε γίνεται".
Πολύ περισσότερο επειδη δε λειτουργούν εδώ όπως πρέπει τα πράγματα για αυτό θέλω να αποφύγω όπως ο διάλος το λιβάνι τον επαγγελματικό στρατό! Αλλά θέλω να γίνει και να σας κατσικωθεί και να τον χρυσοπληρώνετε και να συμμετέχει η Ελλάδα σε όλα τα ιμπεριαλιστικά πανυγηράκια και να το παίζουν εξουσία και γαμάω! Και όταν γίνονται διαδηλώσεις να κατεβαίνει ο στρατός με τα τανκς και τους πορωμένους επαγγελματίες.Λέει ο άλλος τι συνέπεις θα έχει. Ο Μπερλουσκόνι ρε δε κατέβασε το στρατό στους δρόμους για την πάταξη της εγκληματικότητας? Θέλω να απαλλαγείται από το στρατό για να τον βλέπετε πιο συχνά στους δρόμους και να την πληρώνετε ακριβότερα! θα το χαρώ πολύ ρε πούστη μου ειλικρινά γιατί είμαστε και πολύ αγαθομαλάκες όλοι μας!

ρε με το παράδειγμα που σου έβαλα δε συμφώνησα;
επίσης...
που είπα εγώ ότι είμαι πλήρως υπέρ του επαγγελματικού στρατού;

είμαι όμως κάθετα αντίθετος στο ερμαφρόδιτο τωρινό σύστημα άρτζι και λουλάς εποπ μόνιμοι και κληρωτοί κοκουεμπουλκουμέ.....

kompe

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2008
Like
879
Πόντοι
96
292 κανενας που ηταν καβυσσο εβρου νευροκοπι για λιβ και η γιαννενα 292 υπαρχει εδω? πεζικο παντα   :think:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Είναι προς όφελος κάθε κράτους ο πληθυσμός του να είναι εκπαιδευμένος για δύσκολες καταστάσεις...
Μια στρατιωτική θητεία 6-9 μήνες με έμφαση στην πολιτική προστασία (σεισμοί, πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές) θα ήταν το ιδανικό...
Στην τελική, το G-3 το μαθαίνες σε 2 ώρες και τα πολύπλοκα όπλα δεν τα χειρίζονται κληρωτοί...
Και όποιος θέλει να πάει να υπηρετεί σε ειδικές δυνάμεις κτλ με κάποια κίνητρα (μόρια για δημόσιο, φοροαπαλλαγές κλτ)...

Βέβαια, αυτό προΫποθέτει ότι θα κοπούν βυσματάκια, Ι5 και άλλα προοδευτικά...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ποια ταμπουρλα εννοεις;΄
Αυτα στις συναλλαγες ναρκωτικων;

Για ναρκωτικά ήταν?

Εγώ νόμιζα ότι ήταν "βουντού" γιαυτό και οι συνοριοφύλακες κο κο κο κο κο κο και δεν πλησίαζαν!  :grin:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Βέβαια, αυτό προΫποθέτει ότι θα κοπούν βυσματάκια, Ι5 και άλλα προοδευτικά...

μόνο απο το στρατό πρέπει να κοπούν τα βυσματάκια;  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

για την εκπαίδευση πες μας και για την υποχρεωτική κοινωνική εργασία αντι για φυλάκιση με εξαγορά.

να μας μαθαίνεις ωραία πραγματα όχι μόνο προοδευτικά........

Υ.Γ.
Γιώτα Γιώτα Ζωή Και Κότα......  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
τους εχεις ακουσει;
και εαν ναι που υπηρετησες;

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
ναι αστικος μυθος
εγω που υπηρετησα στον Εβρο ποτε δεν ακουσα ταμπουρλα
ουτε ο αδερφος μου,οι φιλοι μου,οι γνωστοι και με οποιον εχω συζητησει απλα εχουν ακουσει οτι καποιος τους ειπε οτι εχει ακουσει απο καποιον που αυτος τα εχει ακουσει

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ναι αστικος μυθος
εγω που υπηρετησα στον Εβρο ποτε δεν ακουσα ταμπουρλα
ουτε ο αδερφος μου,οι φιλοι μου,οι γνωστοι και με οποιον εχω συζητησει απλα εχουν ακουσει οτι καποιος τους ειπε οτι εχει ακουσει απο καποιον που αυτος τα εχει ακουσει

ωραίος μύθος πάντως......

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
ΟΚ...όπως νομίζετε.

kokkinoskoufitsas

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
όποιος έχει υπηρετήσει Διδυμότειχο ΔΕΝ παιζει να μη έχει ακούσει....

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
και πες μου εναν σοβαρο λογο που βαρανε ταμπουρλα

kokkinoskoufitsas

Μέλος
Εγγρ.