You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Περί θητείας στρατού
- Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 6K
- Εμφανίσεις 233K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
dokimazo
Μέγας
- Εγγρ.
- 26 Μαρ 2008
- Κριτικές
- 31
- Like
- 755
- Πόντοι
- 4.535
Στ'αρχίδια σου τη χρώμα έχει!
Δυστυχώς πρέπει να ξέρει... εγώ με πράσινο (που ρώτησα και στη Στρατολογία και θα μείνει πράσινο μέχρι την οριστική απόλυση - στα 50 νομίζω) ως τώρα έχω πάει σε 3 ασκήσεις... καλά στρατός δεν είναι... ρετσίνες και σουβλάκια αλλά τρώω και μια βδομάδα από τη ζωή μου κάθε φορά...
Σιγά Κωστάκη, μας πήραν τα ζουμιά. Τι λες βρε παιδάκι μου, τι δράμα ζούσες, έμπαινες στο σούπερ μάρκετ και δεν είχες 75 λεπτά να πάρεις ένα πακέτο μακαρόνια, 1 ευρώ για ένα φραντζολάκι ψωμί, 1 ευρώ για γαλατάκι, 1,5 ευρώ για 15 φέτες τυράκι, 5 Ευρώ για ένα κοτοπουλάκι, 0,5 Ευρώ για 1 κιλό πορτοκολάκια και 0,25 Ευρώ για μία γκοφρετίτσα.
Βρε Κωστάκη, τι μιζέρια, τι δυστυχία, τι πείνα, να μην έχεις 10 Ευρώ για να φας. Ούτε κατοχή να ήταν ρε Κωστάκη, ούτε Πακιστανός στα φανάρια να ήσουνα ρε Κωστάκη.
Όμως, ρε Κωστάκη τα 20 Ευρουλάκια τα είχες για να πηγαίνεις στην Φυλής από μικρός-μικρός:
Το είχες το 50άρικο όταν πήγαινες στην Σόνια:
Και τα 70 για να πηδήξεις τον κώλο της Λάρας:
Κωστάκη μου όμως καταραμένη φτώχεια αλλά τις διακοπούλες σου τις πήγαινες:
Τελικά είσαι πολύ σένιο παιδί βρε Κωστάκη.
Μπορεί να μην έχεις να φας αλλά κοίτα τι κάνεις για μιά γυναίκα άμα την καψουρευτείς και ιδιαίτερα άμα είναι και πουτάνα και είναι και η πρώτη σου και την λένε Άντζελα:
Έτσι μπράβο Κωστάκη παλληκάρι μου.
Συγγνώμη κύριε είπα εγώ ποτέ ότι είμαι κάνας άστεγος ή τόσο φτωχός που δεν έω να φάω;Είπα ότι δούλευα και έπαιρνα 1 μισθό του κώλου 830 ευρώ,όταν δούλευα στην τράπεζα,έπαιρνα κάπου 760 ευρώ λίγους μήνες που ήμουν σε λογιστήριο και μόλις 630 ευρώ όταν ήμουν πωλητής σε πολυκατάστημα σε ρούχα.Έβγαλα λίγα παραπάνω όταν δούλευα και ερασιτεχνικά ως μοντέλο στη Harley Davidson και όταν ήμουν τυχερός και 2 φορές το χρόνο έβγαζα μερικές κωλοφωτογραφίες για το brochure με τα collections έπαιρνα 1000 ευρώ και έβγαζα τα έξοδά μου σαν φοιτητής.Δεν είπα ότι δεν έχω να πα΄ρω μακαρόνια ή ψωμί.Αλλά υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσα να πάρω ας πούμε πορτοκάλια ή τομάτες,υπήρχαν πολλε΄ς φορές που δεν μπορούσα να πάρω μοσχάρι και πολλά άλλα τέτοια.
Αν εσύ λες ότι πήγα σαν νεαρός σε πουτάνες και έτρωγα τους μισθούς και τα λεφτά μου γελιέσαι.Αναφέρεσαι στην Άντζελα,μια πόρνη που δούλευε μέχρι το 2003 που τότε ήμουν 19 στα 20.Και δεν είπα ποτέ ότι την καψουρεύτηκα!!χαχαχα.Με κατηγορείς ότι πήγα και μια φορά στη Σόνια και έδωσα 50 ευρώ.Και από αυτά έβγαλες το συμπέρασμα ότι ζω ζωή και κότα.
Τέλος λες για διακοπές που πήγα για 5 μέρες στην Κω 1 καλοκαίρι και χάλασα συνολικά 400 ευρώ.Και ότι είμαι από αυτό καλοπερασάκιας.Α ναι λες που είχα πάει και Αμερική για 10 μέρες,που έκανα οικονομίες μήνες και πήρα 1 εισητήριο και με φιλοξένησαν συγγενείς και είδα και γω λίγο εκεί.
Μα τι να σου πω;;Εδώ κουβέντα κάνουμε και μίλησα για δυσκολίες και για προβλήματα που αντιμετωπιζα όπως αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οι πιο πολλοί νέοι.Ναι δεν μου λειψε το ψωμί ή τα μακαρόνια όπως λες,όμως μου λειψαν πολλά άλλα και δεν νομίζω να τα τρωγα στις πουτάνες όπως λες που και γω μικρό παιδί ήμουν και ήθελα να διασκεδάσω λίγο και πήγαινα και 1 φορά το μήνα.Έλεος!!!
Επισκέπτης
Κωστακη στα @@ σου ολα...τωρα εχεις την τουρκαλα με την φεραρι...μιλαμε καλη προικα τι καθεσε και συζητας και χαλιεσαι?
Πλουσιοπαροχα θα ζεις και θα πηγαινεις και βολτα με φεραρι...
Κωστακη στα @@ σου ολα...τωρα εχεις την τουρκαλα με την φεραρι...μιλαμε καλη προικα τι καθεσε και συζητας και χαλιεσαι?
Πρώτα από όλα αν και δεν θα συζητώ για πολύ τέτοιες βλακείες.Αναφέρθηκα στο παρελθόν σε πρόβλημα που είχα στη σχέση μου λόγω κάποιων σοβαρών προβλημάτων συμπεριφοράς που είχε τότε η κοπέλα μου,είχα χωρίσει ευτυχώς για 2 μήνες και αφού είχα μπλέξει με 1 άλλη για λίγο και τα κανα σκατά.Σας είχα γράψει ολόκληρο κατεβατό για το πρόβλημα πυο αντιμετώπιζα ελπίζοντας έτσι μέσω του forum και ανώνυμα να δώ καμια γνώμη που θα με βοηθούσε ψυχολογικά.Αναφέρθηκα και στο ότι η κοπέλα μου ήταν 1 κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο και αναφέρθηκα και στο ότι της είχαν πάρει μεταχειρισμένη Ferrari όχι για εφέ,αλλά θέλοντας να δείξω πόσο κακομαθημένη ήταν.
Μιας και μερικοί το γελάτε τόσο,η Ferrari δική της είναι και όχι δική μου και δεν με ενδιαφέρει.Και κότερα να χε και 20 βίλες πάλι δικά της είναι και αν παντρευτούμε μετά από καιρό πάλι δικά της θα ναι και μακάρι όλη η οικογενεια και αυτή και τα αδέρφια της να χουν υγεία να τα χαρούν.Και καλά ρε συ 1 Ferrari τι είναι;;;1 πανάκριβο κωλάμαξο.Τόσο το απέκλειες να το χει;;1 αυτοκίνητο μεν μεταχειρισμένο,των 80000 ευρώ που το χει μαζί με τον αδερφό της;Έλα εδώ Αγγλία και δες πόσοι έχουν φράγκα και πόσες Ferrari κυκλοφορούν.Δεν είναι κάτι το τόσο άπιαστο και δεν νομίζω να σηκώνει τόσο δούλεμα
Επισκέπτης
Πρώτα από όλα αν και δεν θα συζητώ για πολύ τέτοιες βλακείες.Αναφέρθηκα στο παρελθόν σε πρόβλημα που είχα στη σχέση μου λόγω κάποιων σοβαρών προβλημάτων συμπεριφοράς που είχε τότε η κοπέλα μου,είχα χωρίσει ευτυχώς για 2 μήνες και αφού είχα μπλέξει με 1 άλλη για λίγο και τα κανα σκατά.Σας είχα γράψει ολόκληρο κατεβατό για το πρόβλημα πυο αντιμετώπιζα ελπίζοντας έτσι μέσω του forum και ανώνυμα να δώ καμια γνώμη που θα με βοηθούσε ψυχολογικά.Αναφέρθηκα και στο ότι η κοπέλα μου ήταν 1 κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο και αναφέρθηκα και στο ότι της είχαν πάρει μεταχειρισμένη Ferrari όχι για εφέ,αλλά θέλοντας να δείξω πόσο κακομαθημένη ήταν.
Μιας και μερικοί το γελάτε τόσο,η Ferrari δική της είναι και όχι δική μου και δεν με ενδιαφέρει.Και κότερα να χε και 20 βίλες πάλι δικά της είναι και αν παντρευτούμε μετά από καιρό πάλι δικά της θα ναι και μακάρι όλη η οικογενεια και αυτή και τα αδέρφια της να χουν υγεία να τα χαρούν.Και καλά ρε συ 1 Ferrari τι είναι;;;1 πανάκριβο κωλάμαξο.Τόσο το απέκλειες να το χει;;1 αυτοκίνητο μεν μεταχειρισμένο,των 80000 ευρώ που το χει μαζί με τον αδερφό της;
Εγω στην θεση σου θα το εβλεπα και σαν μια καλη ευκαιρεια παντως.Δικα της μπορει να ειναι οπως λες και η φεραρι και οι 20 βιλες αλλα αμα ειστε παντρεμενοι θα τα χαιρεσαι και εσυ...
Αραξε λοιπον μην ανγχωνεσε και πολυ για το μελλον...βρισκεις και καμια ψευτοδουλιτσα για να δειχνεις οτι προσπαθεις και τρως και γαμας τζαμπα στις βιλες!
Έλα εδώ Αγγλία και δες πόσοι έχουν φράγκα και πόσες Ferrari κυκλοφορούν.Δεν είναι κάτι το τόσο άπιαστο και δεν νομίζω να σηκώνει τόσο δούλεμα
οντως εδω στην ψωροκωσταινα κανενα παπακι να δουμε στον δρομο ευχαριστημενοι θα μαστε
KOSTAS_23 αν η κοπελα σου σ αγαπαει τοσο πολυ θα σε περιμενει! μια σχεση φενεται στα δυσκολα οχι μονο στα ευκολα! οσο για την δουλεια που λες θα χεις και αλλες ευκαιριες! ολοι παιρναμε απ οτι κατι παρομοιο λιγο πολυ!
Μωρέ thanoss η κοπέλα μου δεν είχε πρόβλημα να πάω στρατό.Όμως είναι 28 χρονών (και η πλάκα είναι όταν αρχίσαμε σχέση νόμιζα ότι είχαμε την ίδια ηλικία τότε 24!!!χαχα) και όσο να ναι δεν θέλει να περάσουν χρόνια και να μείνει ξεκρέμαστη.Και για να παντρευτούμε (αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε χτύπα ξύλο κάνα πρόβλημα)πρέπει να βγ΄ζω 1 νορμάλ μισθό 2000 λίρες εδώ,να βγάζει και αυτή αλλα τόσα ώστε να μπορούμε να ζήσουμε σαν οικογένεια.Αν τώρα πάω στρατό θα χάσω τη δουλειά,και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσω να ορθοποδίσω πάλι στην Αγγλία και θα είμαι στα 30 και ακόμα στο ψάξιμο...Αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου.
Αφού τα πίνανε με το Βασιλιά, ρε συ τι λες τώρα. Στο Hampstead τον είδα τις προάλλες με κάτι γκομενάκια από το Business School.Αραξε λοιπον μην ανγχωνεσε και πολυ για το μελλον...βρισκεις και καμια ψευτοδουλιτσα για να δειχνεις οτι προσπαθεις και τρως και γαμας τζαμπα στις βιλες!
οντως εδω στην ψωροκωσταινα κανενα παπακι να δουμε στον δρομο ευχαριστημενοι θα μαστε
Εγω στην θεση σου θα το εβλεπα και σαν μια καλη ευκαιρεια παντως.Δικα της μπορει να ειναι οπως λες και η φεραρι και οι 20 βιλες αλλα αμα ειστε παντρεμενοι θα τα χαιρεσαι και εσυ...
Αραξε λοιπον μην ανγχωνεσε και πολυ για το μελλον...βρισκεις και καμια ψευτοδουλιτσα για να δειχνεις οτι προσπαθεις και τρως και γαμας τζαμπα στις βιλες!
Όχι κύριε.Ο λόγος που είμαι μαζί της είναι γιατί τη θέλω και την αγαπώ.Τα λεφτά της είναι λεφτά της.Τώρα το καλύτερο που θα μπορούσα να αποκομίσω μαζί της θα ταν προίκα 1 σπιτάκι ώστε να μην είμαστε στο νοίκι με κίνδυνο ανα πάσα στιγμή να βρεθούμε στο δρόμο.Ειλικρινά τίοτα άλλο.Τώρα αν κάνουμε παιδί και θέλουν οι γονείς της και τα αδέρφια της να κάνουν πράγματα για το παιδί και αυτό το δέχομαι.Για μένα όμως δεν θέλω ούτε λίρα.
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
Όχι κύριε.Ο λόγος που είμαι μαζί της είναι γιατί τη θέλω και την αγαπώ.Τα λεφτά της είναι λεφτά της.Τώρα το καλύτερο που θα μπορούσα να αποκομίσω μαζί της θα ταν προίκα 1 σπιτάκι ώστε να μην είμαστε στο νοίκι με κίνδυνο ανα πάσα στιγμή να βρεθούμε στο δρόμο.Ειλικρινά τίοτα άλλο.Τώρα αν κάνουμε παιδί και θέλουν οι γονείς της και τα αδέρφια της να κάνουν πράγματα για το παιδί και αυτό το δέχομαι.Για μένα όμως δεν θέλω ούτε λίρα.
βράχος ηθικής είσαι ρε μπαγάσα.
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
βράχος ηθικής είσαι ρε μπαγάσα.
Ναι ρε, τι νόμιζες, ότι όλοι είναι σαν εσένα τον καριόλη τον προικοθήρα;;;;
Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις Κύριος.
Υ.Γ. Και δεν έχεις πάει και στρατό.......
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
Ναι ρε, τι νόμιζες, ότι όλοι είναι σαν εσένα τον καριόλη τον προικοθήρα;;;;
Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις Κύριος.
Υ.Γ. Και δεν έχεις πάει και στρατό.......
τώρα με έδωσες στεγνά και θα με κυνηγάνε μέχρι να πεθάνω.
Φυλήςυχος Πολίτης
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Μαρ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 166
Σιγά Κωστάκη, μας πήραν τα ζουμιά. Τι λες βρε παιδάκι μου, τι δράμα ζούσες, έμπαινες στο σούπερ μάρκετ και δεν είχες 75 λεπτά να πάρεις ένα πακέτο μακαρόνια, 1 ευρώ για ένα φραντζολάκι ψωμί, 1 ευρώ για γαλατάκι, 1,5 ευρώ για 15 φέτες τυράκι, 5 Ευρώ για ένα κοτοπουλάκι, 0,5 Ευρώ για 1 κιλό πορτοκολάκια και 0,25 Ευρώ για μία γκοφρετίτσα.
Βρε Κωστάκη, τι μιζέρια, τι δυστυχία, τι πείνα, να μην έχεις 10 Ευρώ για να φας. Ούτε κατοχή να ήταν ρε Κωστάκη, ούτε Πακιστανός στα φανάρια να ήσουνα ρε Κωστάκη.
Όμως, ρε Κωστάκη τα 20 Ευρουλάκια τα είχες για να πηγαίνεις στην Φυλής από μικρός-μικρός:
Το είχες το 50άρικο όταν πήγαινες στην Σόνια:
Και τα 70 για να πηδήξεις τον κώλο της Λάρας:
Κωστάκη μου όμως καταραμένη φτώχεια αλλά τις διακοπούλες σου τις πήγαινες:
Τελικά είσαι πολύ σένιο παιδί βρε Κωστάκη.
Μπορεί να μην έχεις να φας αλλά κοίτα τι κάνεις για μιά γυναίκα άμα την καψουρευτείς και ιδιαίτερα άμα είναι και πουτάνα και είναι και η πρώτη σου και την λένε Άντζελα:
Έτσι μπράβο Κωστάκη παλληκάρι μου.
Τέτοια πράγμα μόνο ο Enforcer με το HotScorpios έχει κάνει... Μπορεί και να τον ξεπέρασες...
[size=20pt]I bow before you[/size]
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Επί του πρακτέου
Εστω ότι έχεις δίκαιο και βλέπω τη λογική σου μέσα σε αυτό που λες.
Επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα εκτενώς θα σου εκθέσω τις δύο απορίες που έχω και δεν μου τις έχει λύσει κανείς μέχρι τώρα.
1.
Δλδ μου λες ότι αυτή τη στιγμή ο στρατός μας ελέγχεται από το λαό και το έθνος;
2.
γιατί εγώ έχω την πεποίθηση ότι και τώρα ο στρατός είναι στα χέρια μιας κλειστής κάστας;
γιατί όλοι οι αξιωματικοί σε περίοδο πολέμου θα πάνε προς Γαλλία και οι μαλάκες θα μείνουν εδώ;
να πολεμήσουν για να γυρίσουν πίσω οι αξιωματικοί και οι γόνοι τους;
Υ.Γ. 1
θα καταλάβεις μεγαλώνοντας, ότι στην κατ επίφασιν δημοκρατία (είτε με τη μορφή ακροδεξιάς χούντας, είτε με τη μορφή κομμουνισμού) πάντα ο στρατός θα είναι στα χέρια μιας κλειστής κάστας από καριόληδες.
Υ.Γ. 2
Μεγαλώνοντας επίσης θα καταλάβεις ότι είναι προτιμότερο να έχεις έναν φαντάρο που είναι διατεθειμένος να πολεμήσει, παρά 10 που κωλοβαράνε η μονίμως χαραμοφαγιάζονται αναμεταξύ τους περιμένοντας την Αδεια Εξόδου.
Aπαντάω ένα ένα.
1 λοιπόν ναι κατά το μάλλον ή ήττον ελέγχεται. Στην τελική ΕΓΩ ( και ο πολίτης) κρατάει το G3. Kαι για τα τεχνικά-επαγγελματικά υπάρχει η πειθαρχία όμως όταν είναι για πολιτικούς λόγους αυτή εύκολα γίνεται απειθαρχία.
Ξεχνάς ότι οι μεγαλύτερες επαναστάσεις του 20ου αιώνα έγιναν από τον στρατευμένο και ένοπλο λαό. ( πως νομίζεται έγινε η ρωσική επανάσταση? η αυστρικη και η γερμανική? Ακόμη και την πορτογαλική χούντα ( που ήταν στρατιωτική) ο στρατός την έριξε. Και είναι άγνωστο αλλά μετά την τραγωδία της Κύπρου ο στρατός ήταν ανάμεσα στους συντελεστές που έριξε και την εδώ χούντα! ( το Γ σώμα στρατού). Εύκολα στασιάζει ο στρατός.
Να σου πω και κάτι άλλο? Όταν γίνει επαγγελματικός ( ή αν ήταν) θα μας ταράξουν οι αμερικάνοι, πήγαινε εδώ, τράβα εκεί. Ότι γίνεται με Ούγγρους, Πολωνούς κλπ καλοθελητές. Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. Και δε μιλάμε για άτομα που με το ζόρι γεμίζουν ένα Hercules.Αλλά για ταξιαρχίες και μεραρχίες. ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ! Να στείλουν Έλληνα στρατευμένο φαντάρο στο Ιράκ!
Εσύ έχεις την πεποίθηση ότι ο στρατός είναι στα χέρια μιας κλειστής κάστας. Το γιατί την έχεις δε θα στο απαντήσω εγώ. Εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι αν έτσι όντως είναι ( σε οποιδήποτε βαθμό), τότε αυτό ενισχύσει το επιχείρημά μου να μη γίνει ο στρατός επαγγελματικός αλλά να παραμείνει ως έχει.Γιατί τότε θα γίνει τελείως και καλά καλά ελεγχόμενος. Είναι που είναι θες να ολοκληρωθεί το κακό? Καλύτερα να έχω τη δυνατότητα να έχω το μαραφέτι στα χέρια μου και να εξαρτώνται από εμένα στη συγκρότηση του στρατού, παρά χωρίς τη συμμετοχή μου. Δες την όλη φιλοσοφία που διέπει το Αμερικάνικο σύνταγμα και αυτά περί οπλοφορίας που παρέθεσε ο Φυλήσυχος. Και φυσικά αυτά τα λέει και ο μεγάλος πολιτικός αναλυτής Αλέξις ντε Τοκβίλ ( Η Δημοκρατία στην Αμερική). Σε περίοδο πολέμου στα αρχίδια μου που θα πάνε οι αξιωματικοί. Ο στρατός είναι η ένοπλη δύναμη του κράτους ,και τα όπλα είναι περισσότερο στραμμένα ΜΕΣΑ και όχι ΈΞΩ. Πρέπει να καταλάβετε τον ακριβή και πραγματικό ρόλο αυτού του θεσμού.
Στο ΥΓ ένα παραπέμπω στην απάντηση την προηγούμενη. Δηλαδή ότι αν γίνεται κάτι πρέπει να το μετριάζουμε ή να το χειροτερεύουμε? Να κοιτάμε πως να πάρουμε ή να ανακτήσουμε έλεγχο ή να τον δόσουμε καλά καλά?
Στο ΥΓ στον πούτσο μου τι θα κάνει άμα γίνει πόλεμος. Και πίστεψέ με στην επιστράτευση που πήγα για άσκηση ήμασταν καραπαρτάλια του κερατά, οι αξιωματικοί μόνο πίπες δε μας έπερναν για να μοιάζουμε λίγο σα φαντάροι να μην έρθει έφοδο κάνας ανώτερος και τους γ@@σει κάναμε ότι γουστάραμε αλλά την ώρα της βολής ήμασταν όλοι ρομποτάκια! ( εκεί δηλαδή που τα πράγματα σοβαρεύουν). Και μάλιστα με βούληση ο καθένας να κάνει και καλή βολή.
Πίστεψέ με σε περίοδο επιστράτευσης η επιβολή πειθαρχίας ( ακόμη και περίοδο πολέμου) πάει περίπατο. Η ουσία είναι ποιος κρατάει το όπλο. Και όσο και να μιλάμε για σύγχρονα οπλικά συστήματα, το να κρατάς ένα όπλο σημαίνει ότι έχεις κάτι στα χέρια σου. Προτιμότερο από το να μην έχεις τίποτα και να έχουν οι άλλοι.
Δείτε την αστυνομία. Πως έχει εκτραχυνθεί και εκφασιστεί. Ο στρατός δεν είναι σε αυτή την κατάσταση. Αν γίνει επαγγελματικός θα γίνει πολύ χειρότερος.
Για να απαντήσω και στον Κώστα 23, το αν είναι αν γίνει χούντα ποτέ δε το ξέρεις. Αν υπάρχουν πιθαναότητες να γίνει αυτές αυξάνονται αν ο στρατός είναι επαγγελματικός, και μειώνονται όταν είναι κληρωτός. Επίσης πάρε την Ισπανία που συμμετείχε άκριτα σε επιχειρήσεις των αμερικανών και οι άραβες την έχουν στο στόχαστρο, φάγανε τη βομβιστική επίθεση. Το ίδιο και η Βρετανία. Δεν είναι και ότι καλύτερο να παρασύρεσαι σε διάφορους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.
Η εξουσία θέλει τον επαγγελματικό στρατό για να τον ελέγχει καλύτερα. Και όχι για να κάνει το χατήρι στο λαό και να ικανοποιήσει το μικροαστικό - ατομικιστικό του αίτημα. Βέβαια εφόσον τυχαίνει και αυτό με ένα σμπάρο πετυχαίνουν δυο τριγώνια.
Επομένως υποστηρίζω τον κληρωτό λαικό υποχρεωτικό στρατό όχι επειδή είμαι στρατόκαβλος αλλά ακριβώς επειδή δεν είμαι, ακριβώς για να έχω τη δυνατότητα, την όποια δυνατότητα να συμμετάσχω, να είμαι μέσα παρά ολοκληρωτικά έξω.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
οπως και ο φανταρος στα συνορα εχει γεμιστηρα με κοκινη ταινια!(η οποια εχει κανονικες σφαιρες) αν εγω περασω τα συνορα χωρις να σταματησω εχει καθε δικαιωμα να με πυροβολησει χωρις να τον ρωτησει κανενας τπτ!
Σε προειδοποεί πρώτα δύο ή τρεις φορές. Μετά πυροβολεί ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ! Πυροβολεί κατευεθίαν για εξουδετέρωση όταν υπάρξει επίθεση.
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
Σε προειδοποεί πρώτα δύο ή τρεις φορές. Μετά πυροβολεί ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ! Πυροβολεί κατευεθίαν για εξουδετέρωση όταν υπάρξει επίθεση.
ΑΛΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΙΣ ΕΙ ΡΕ......
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
Aπαντάω ένα ένα.
1 λοιπόν ναι κατά το μάλλον ή ήττον ελέγχεται. Στην τελική ΕΓΩ ( και ο πολίτης) κρατάει το G3. Kαι για τα τεχνικά-επαγγελματικά υπάρχει η πειθαρχία όμως όταν είναι για πολιτικούς λόγους αυτή εύκολα γίνεται απειθαρχία.
Ξεχνάς ότι οι μεγαλύτερες επαναστάσεις του 20ου αιώνα έγιναν από τον στρατευμένο και ένοπλο λαό. ( πως νομίζεται έγινε η ρωσική επανάσταση? η αυστρικη και η γερμανική? Ακόμη και την πορτογαλική χούντα ( που ήταν στρατιωτική) ο στρατός την έριξε. Και είναι άγνωστο αλλά μετά την τραγωδία της Κύπρου ο στρατός ήταν ανάμεσα στους συντελεστές που έριξε και την εδώ χούντα! ( το Γ σώμα στρατού). Εύκολα στασιάζει ο στρατός.
Να σου πω και κάτι άλλο? Όταν γίνει επαγγελματικός ( ή αν ήταν) θα μας ταράξουν οι αμερικάνοι, πήγαινε εδώ, τράβα εκεί. Ότι γίνεται με Ούγγρους, Πολωνούς κλπ καλοθελητές. Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. Και δε μιλάμε για άτομα που με το ζόρι γεμίζουν ένα Hercules.Αλλά για ταξιαρχίες και μεραρχίες. ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ! Να στείλουν Έλληνα στρατευμένο φαντάρο στο Ιράκ!
Εσύ έχεις την πεποίθηση ότι ο στρατός είναι στα χέρια μιας κλειστής κάστας. Το γιατί την έχεις δε θα στο απαντήσω εγώ. Εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι αν έτσι όντως είναι ( σε οποιδήποτε βαθμό), τότε αυτό ενισχύσει το επιχείρημά μου να μη γίνει ο στρατός επαγγελματικός αλλά να παραμείνει ως έχει.Γιατί τότε θα γίνει τελείως και καλά καλά ελεγχόμενος. Είναι που είναι θες να ολοκληρωθεί το κακό? Καλύτερα να έχω τη δυνατότητα να έχω το μαραφέτι στα χέρια μου και να εξαρτώνται από εμένα στη συγκρότηση του στρατού, παρά χωρίς τη συμμετοχή μου. Δες την όλη φιλοσοφία που διέπει το Αμερικάνικο σύνταγμα και αυτά περί οπλοφορίας που παρέθεσε ο Φυλήσυχος. Και φυσικά αυτά τα λέει και ο μεγάλος πολιτικός αναλυτής Αλέξις ντε Τοκβίλ ( Η Δημοκρατία στην Αμερική). Σε περίοδο πολέμου στα αρχίδια μου που θα πάνε οι αξιωματικοί. Ο στρατός είναι η ένοπλη δύναμη του κράτους ,και τα όπλα είναι περισσότερο στραμμένα ΜΕΣΑ και όχι ΈΞΩ. Πρέπει να καταλάβετε τον ακριβή και πραγματικό ρόλο αυτού του θεσμού.
Στο ΥΓ ένα παραπέμπω στην απάντηση την προηγούμενη. Δηλαδή ότι αν γίνεται κάτι πρέπει να το μετριάζουμε ή να το χειροτερεύουμε? Να κοιτάμε πως να πάρουμε ή να ανακτήσουμε έλεγχο ή να τον δόσουμε καλά καλά?
Στο ΥΓ στον πούτσο μου τι θα κάνει άμα γίνει πόλεμος. Και πίστεψέ με στην επιστράτευση που πήγα για άσκηση ήμασταν καραπαρτάλια του κερατά, οι αξιωματικοί μόνο πίπες δε μας έπερναν για να μοιάζουμε λίγο σα φαντάροι να μην έρθει έφοδο κάνας ανώτερος και τους γ@@σει κάναμε ότι γουστάραμε αλλά την ώρα της βολής ήμασταν όλοι ρομποτάκια! ( εκεί δηλαδή που τα πράγματα σοβαρεύουν). Και μάλιστα με βούληση ο καθένας να κάνει και καλή βολή.
Πίστεψέ με σε περίοδο επιστράτευσης η επιβολή πειθαρχίας ( ακόμη και περίοδο πολέμου) πάει περίπατο. Η ουσία είναι ποιος κρατάει το όπλο. Και όσο και να μιλάμε για σύγχρονα οπλικά συστήματα, το να κρατάς ένα όπλο σημαίνει ότι έχεις κάτι στα χέρια σου. Προτιμότερο από το να μην έχεις τίποτα και να έχουν οι άλλοι.
Δείτε την αστυνομία. Πως έχει εκτραχυνθεί και εκφασιστεί. Ο στρατός δεν είναι σε αυτή την κατάσταση. Αν γίνει επαγγελματικός θα γίνει πολύ χειρότερος.
Για να απαντήσω και στον Κώστα 23, το αν είναι αν γίνει χούντα ποτέ δε το ξέρεις. Αν υπάρχουν πιθαναότητες να γίνει αυτές αυξάνονται αν ο στρατός είναι επαγγελματικός, και μειώνονται όταν είναι κληρωτός. Επίσης πάρε την Ισπανία που συμμετείχε άκριτα σε επιχειρήσεις των αμερικανών και οι άραβες την έχουν στο στόχαστρο, φάγανε τη βομβιστική επίθεση. Το ίδιο και η Βρετανία. Δεν είναι και ότι καλύτερο να παρασύρεσαι σε διάφορους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.
Η εξουσία θέλει τον επαγγελματικό στρατό για να τον ελέγχει καλύτερα. Και όχι για να κάνει το χατήρι στο λαό και να ικανοποιήσει το μικροαστικό - ατομικιστικό του αίτημα. Βέβαια εφόσον τυχαίνει και αυτό με ένα σμπάρο πετυχαίνουν δυο τριγώνια.
Επομένως υποστηρίζω τον κληρωτό λαικό υποχρεωτικό στρατό όχι επειδή είμαι στρατόκαβλος αλλά ακριβώς επειδή δεν είμαι, ακριβώς για να έχω τη δυνατότητα, την όποια δυνατότητα να συμμετάσχω, να είμαι μέσα παρά ολοκληρωτικά έξω.
διαβάζοντας όοολλλοοο αυτό το κατεβατό αν και διαφωνώ σε αρκετά απο αυτά που είπες....κυρίως γιατί στην Ελλάδα ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ,
για την τελευταία σου πρόταση καλό θα ήταν να μελετήσεις το Ελβετικό Σύστημα.
Θα ενισχύσει και την άποψη που έχεις και θα σου δώσει και ένα απτό παράδειγμα του πώς πρέπει να είναι ένα στράτευμα με κληρωτούς. Γιατί άλλο να διατηρήσεις το σημερινό κωλοχανείο και άλλο να φτιάξεις ένα στρατό με άνω πάτωμα τα 90 χιλιάρικα άτομα βάσει του ελβετικού μοντέλου.
Εκεί να δεις τι κλασομέντες θα έριχναν οι Τούρκοι......
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 25
- Εμφανίσεις
- 4K
- Απαντήσεις
- 18
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 19
- Εμφανίσεις