Νέα

Περί θητείας στρατού

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 232K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

  • Συμφωνω

    Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

    Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

    Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

    Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

    Ψήφοι: 4 1,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Μηνύματα
900
Like
2
Πόντοι
6
Απ' ότι έχω καταλάβει (γιατί δεν έχω προσωπικές παραστάσεις), η μεταπολεμική (και ας πούμε δεξιοκατευθυνόμενη) Ελλάδα σαφώς δεν ήτανε η χώρα των θαυμάτων, αλλά και η αριστερά της εποχής απείχε πάρα πολύ από το να θεωρηθεί αλίκη.
 

Επισκέπτης
δεν λεω τιποτα αλλο γιατι θα πω πραγματα σκληρα που καποιους θα τους ενοχλησουν και δεν εχω καμια ορεξη να ερθω σε αντιπαραθεση!!
 

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Μηνύματα
1.478
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
ο φλωρακης ηταν οντως υποπτος για εγκληματα πολεμου,η ταινια ελενη σου λεει κατι warhol η θα πεις την γνωστη καραμελα περι φασιστικης προπαγανδας?

η πλυση εγκεφαλου παντως ειναι παγια τακτικη της αριστερας,μη μασας οτι σου προσφερουν μυαλο εχεις σκεψου μονος σου λιγο...

αριστεροι και δεξιοι φταινε εξισου το ιδιο,βεβαια η αριστερα εκανε κατι καλο,κατερρευσε ο κομμουνισμος και ετσι σημερα απολαμβανουμε την γλυκια συντροφια απο την πλειοψηφια του ανατολικου μπλοκ γυναικων-πορνων οποτε ναι το  παραδεχομαι απο αυτη την αποψη ειμαι κομμουνιστης!
 

Επισκέπτης
αντι να καθεσαι να ακους τις βλακειες και τα ψεμματα που καποιοι σου εμαθαν ,παρε κανενα βιβλιο να μαθεις την ιστορια της χωρας σου!!!το ποιος εκανε εγκληματα πολεμου ειναι γνωστο!!το ποιοι βασανιστηκαν ειναι επισης γνωστο!!ο φλωρακης φιλε μου βασανιστηκε,ξυλοκοπηθηκε αγριως και πηγε εξορια!!!και ολα αυτα γιατι ηταν κομμουνιστης!!και συμφωνα με  σενα αυτο ειναι εγκλημα!!παντως για να μαθαινεις,η συντριπτικη πλειοψηφια των ανθρωπων των τεχνων και των γταμματων ηταν και ειναι αριστερης ιδεολογιας!!αυτο δεν ειναι τυχαιο!!!!την επομενη φορα που θα ταξιδευεις κοιτα την μακρονησο για να βλεπεις τα αισχη που γιναν!!!
 

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Μηνύματα
900
Like
2
Πόντοι
6
Το βιβλίο του Γκατζογιάννη είναι πιο συγκλονιστικό από την ταινία.

Υποθέτω ότι το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού, όπως οι Τούρκοι την γενοκτονία των Αρμενίων.
 

Επισκέπτης
εγω ενα ονομα θα σου πω!!!ΡΙΤΣΟΣ!!να σου πω  και εναν ηθοποιο !!ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ!!η αριστερη ιδεολογια σαβαλα δεν πουλαει!!ισα ισα!!προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν ειναι καποιος ομοφυλοφιλος η οχι!!αν εσυ το θεωρεις κριτηριο για την αξια καποιου  ανθρωπου τοτε δικαιωμα σου!!
 

Επισκέπτης
υποθετω και εσεις το βιβλιο,ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ του Γ. Πικρου θα εχετε καψει στην πλατεια ομονοιας!!!αλλωστε συνηθησμενη πρακτικη για εσας του δεξιου χωρου!!!
 

Επισκέπτης
σαβαλας τελειως αντικειμενικα και ειναι αποδεκτο απο ολους αυτο ισχυει!!!αν εσυ δεν θες να το πιστεψεις,δικαιωμα σου!!δεν λεω οτι η μορφωση και η κουλτουρα ειναι προνομιο καποιας ιδεολογιας απλα λεω καποια συμπερασματα που εχουν βγει και μπορω να στα αιτιολογησω αλλα δεν ειναι του παροντος!!
 

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Μηνύματα
885
Like
11
Πόντοι
6
Φίλε αυτά που έγραψα ποιο πάνω τα έχω απο επίσημες πηγές όπως εγκυκλοπαίδεια Britanica,Grande Larousse και Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας του πανεπιστημίου του Cambridge. Για τους Μεσοποτάμιους λαούς (Ακκάδες,Βαβυλώνιους,Ασσύριους,Χαλδαίους)δεν μίλησα για νορδικότητα εξωτερικών χαρακτηριστικών παρά μόνο για τους Ιρανούς (ʼριοι,Μήδοι,Πέρσες,Σαρμάτες,Πάρθοι,Σκύθες,Αλανοί,Βάκτριοι κ.λ.π)που κατατάσσονται στα Ινδοευπρωπαϊκά έθνη. Αυτό για την εξύμνηση του Βόρειου τύπου της λευκής φυλής απο το Γ' Ράϊχ μπορείς να το διαβάσεις στις εργασίες των πανγερμανιστών Γκοσίνα και Γκύντερ. Μάλιστα οι Γερμανοί θεωρητικοί επιστήμονες και ανθρωπολόγοι (όπως ήταν και το κτήνος ο Γιόζεφ Μένγκελε) δεν πιστεύανε ότι οι νέοι Έλληνες συγγενεύαν με τους αρχαίους Έλληνες όχι μόνο Οθωμανικής κατάκτησης αλλά απο την ελληνιστική εποχή ακόμα όταν οι διάδοχοι του Αλεξάνδρου εξαπλώθηκαν στην Ασία και την Αφρική και επιμείχτηκαν με ιθαγενή στοιχεία μη 'άριας' καταγωγής(όπως Χαμίτες,Σημίτες και Δραβίδες) η θεωρία του Φολμεράυερ βέβαια είχε κάνει την αρχή και γι'αυτό ο Παπαρηγόπουλος έγραψε την ιστορία του ελληνικού έθνους(όχι ότι και η εργασία του Γερμανού Φολμεράυερ έχει άδικο σε κάποια σημεία). Αυτά που αναφέρεις περί 'μελανίνης' των αρχαίων Ελλήνων και για τους ήρωες του Ομήρου είμαι σίγουρος ότι η πηγή σου είναι απο το βιβλίο του Δημόπουλου 'Περί της καταγωγής των Ελλήνων' που ο εν λόγω 'ιστορικός' ανήκει στον ακροδεξιό ελληνοκεντρικό χώρο και όπως είναι φυσικό δεν είναι αποδεκτός απο την επιστημονική κοινότητα. Αν δεις τα αγάλματα των αρχαίων ελλήνων απεικονίζουν τον βόρειο σωματότυπο και μάλιστα δεν ήταν άσπρα αλλά πάντα με χρώματα. Και μάλιστα με τον ραδιενεργό άνθρακα C14 που κάνανε πρόσφατα, τα μαλλιά είχαν χρώμα κόκκινο και κίτρινο και τα μάτια γαλάζιο και πράσινο (πηγή Το Βήμα της Κυριακής για την Ραδιομέτρηση απεικόνιση χρωμάτων στα αγάλματα του μουσείου της Ακρόπολης) Επίσης και στους βασιλικούς θολωτούς τάφους οι σκελετοί είχαν ύψος 1,75 με 1,90 και ο Σουηδός ανθρωπολόγος ο Λούντμαν μαζί με την Βρετανική αποστολή καταλήξανε ότι ανήκανε στον Βόρειο τύπο ανθρώπου (μάλιστα συμφώνησε με τις απόψεις του Λούντμαν και η ακαδημία Αθηνών πλήν του Μαρινάτου). Δες και τα έγχρωμα μωσαϊκά που έχουν διασωθεί και κοίτα τα χρώματα στον σωματότυπο των αρχαίων Ελλήνων (τα ψηφιδωτά της Πέλλας, της Κορίνθου,στο μουσείου του Καϊρου κλπ.) και βγάλε το συμπέρασμα μόνος σου χωρίς τις αναφορές του αστείου Δημόπουλου περί 'θεϊκής' καταγωγής. ;)

Αιματολογικές εξετάσεις σε όλον τον κόσμο με βάση το ανδρικό χρωμόσωμα έδειξαν την πορεία του ανθρώπου. Η Βόρεια φυλή δεν είναι παρα παρακλάδι την μεσόγειας φυλής όταν αυτή ταξίδεψε βόρεια ανατολικά, και γύρισε βόρεια δυτικά για να προσαρμόσει επιφανιακά χαρακτηριστικά όπως χρώματα μαλλιών, οφθαλμών, δέρματος. Ο κεφαλικός δείκτης (σχέση πλάτους και μάκρους) πολλών μεσόγειων ταυτίζεται με πολλών βορείων. Όλοι καταγόμαστε απο την Αφρική και το DNA των San Bushmen (ο τύπος με το μπουκάλι κόκα κόλα στο φίλμ τρελλή ιστορία του κόσμου) είναι το κοντινότερο στου 'Αδάμ' homo sapiens.
Ένας σημερινός Σουηδός δεν διαφέρει απο ένα Αυστραλό Aboriginal παρα 2.5% σε DNA και αυτό αφορά πληροφορία χαρακτηριστικών εμφάνισης και διάπλασης, όχι περισσότερο απο ότι σε δύο διαφορετικά άτομα! Είναι γνωστό σε όλους μας ότι όλα τα εμβόλια και φάρμακα έχουν χρήση σε κάθε φυλή εξίσου. Ακόμα, οι μύτες με καμπούρα μπροστά και σηκωτό ρουθούνι σαν 6 και τα πλατυμέτωπα με κοφτό σβέρκο κεφάλια των μισητών απο τους ναζί Εβραίων δεν είναι χαρακτηριστικά των γνησίων φυλετικά Εβραίων που ήταν σημίτες (παρακλάδι της μεσογειακής φυλής, οι γνωστοί ʼραβες) αλλά μιας φυλής της Ανατολίας που εξιουδαΪστηκε και τώρα αποτελεί την πληοψηφία των Ισραηλινών. Χε, χε, αυτοί που καίγονται για Εβραίοι...δεν είναι! (ανθρωπολογικά). Όσο για τους Έλληνες ισχύει ότι και για τους Κινέζους. Σε πληοψηφία διατηρούμε κοινά χαρακτηριστικά με τα αρχαία ανθρωπολογικά ευρήματα και οι πολιτιστικά έχουμε τις δύο μόνες γλώσσες που συνδέονται άμμεσα με το αρχαίο παρελθόν.
Οι Αρχαίοι μας ονόμαζαν τους μελαχροινούς 'μέλαχρους' και τους ανοιχτόχωμους 'ξανθούς'. Είχαν απ' όλα όπως και σήμερα και μάλιστα θεωρούσαν τις ανοιχτόχρωμες κόρες ματιών κακό σημάδι γιατί είχαν την φοβία της τύφλωσης. Ο Αριστοτέλης ανέφερε τους Έλληνες ώς ωραιότερους κάπως ρατσιστικά προς ξένους, γιατί δεν ήταν ούτε πολύ σκούροι ούτε πολύ ανοιχτοί κατα μέσο όρο. Σαν τώρα δηλαδή.
Γενικά, όποιος νομίζει ότι ο πολιτισμός είναι στο DNA πλανάται οικτρά. Η ράτσα είναι κοινωνική θέσμιση.
 

Συνημμένα

  • San Bushmen.jpg
    San Bushmen.jpg
    30,3 KB · Εμφανίσεις: 23
  • Early Migration.jpg
    Early Migration.jpg
    30,7 KB · Εμφανίσεις: 26

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]αληθεια οταν περνατε με τα πλοια μπροστα απο την μακρονησο πως νιωθετε?ο εεληνας ξεχναει!δυστυχως!! [/size]

Εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω για το μέρος (ψαροτουφεκάς γάρ) είναι ότι έχει κάτι ξέρες που βγάζεις συναγρίδες...
 

DUGUJAU

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2006
Μηνύματα
280
Like
3
Πόντοι
1
Καλα ρε ακομα το παραμυθι που αναμασα ο μπαμπινιωτης για ινδοευρωπαικη φυλη συζητατε?Αυτο εχει καταρριφθει απο την διεθνη επιστημονικη κοινοτητα εδω και χρονια...Τετοιες μαλακιες μαθαινουμε στα σχολεια....Δεν υπηρξε ποτε ινδοευρωπαικη φυλη γιατι απλουστατα δεν βρεθηκε ποτε ουτε ενα,μα ουτε ενα ευρημα τετοιας φυλης στον τοπο που υποθετικα εζησε!
Αυτο ηταν ενα κατασκευασμα γερμανων γλωσσολογων του 18ου αιωνα για να δικαιολογησουν τις ομοιοτητες που εβρισκαν στις γλωσσες μεταξυ τους,στις ευρωπαικες και στα αρχαια ινδικα-σανσκριτικα...Επειδη εβρισκαν κοινες ριζες στις λεξεις,υπεθεσαν οτι οι λαοι αυτοι θα ειχαν κοινους προγονους που θα μιλουσαν και κοινη γλωσσα.Τους ινδοευρωπαιους!!!! :grin: :grin: :grin:.Ελα ομως που οι γλωσσες δεν αναπτυχθηκαν την ιδια χρονικη περιοδο,και εχουν δανειστει ολες τις ριζες τους απο την αρχαιοτερη γλωσσα...ποια ειναι αυτη?
Δεν θα τη πω,βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει...ποιος λαος ανεπτυξε πιο γρηγορα τη γλωσσα και τη γραφη του και ποιος λαος εκανε ταξιδια μεταναστευτικα κατα την προιστορια?Παντως οχι οι ινδοευρωπαιοι,γιατι δεν υπηρξε κατα διανοια ποτε τετοια φυλη...

Οι ελληνες,οι ινδοι και οι κινεζοι ειναι οι μοναδικοι αυτοχθονες λαοι που παραμενουν στις προγονικες τους εστιες μεχρι σημερα...Ολοι οι αλλοι βρηκανε τις καινουριες πατριδες τους μετα απο μεταναστευση...
 

markhsios

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Μηνύματα
215
Like
0
Πόντοι
1
Φίλε αυτά που έγραψα ποιο πάνω τα έχω απο επίσημες πηγές όπως εγκυκλοπαίδεια Britanica,Grande Larousse και Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας του πανεπιστημίου του Cambridge. Για τους Μεσοποτάμιους λαούς (Ακκάδες,Βαβυλώνιους,Ασσύριους,Χαλδαίους)δεν μίλησα για νορδικότητα εξωτερικών χαρακτηριστικών παρά μόνο για τους Ιρανούς (ʼριοι,Μήδοι,Πέρσες,Σαρμάτες,Πάρθοι,Σκύθες,Αλανοί,Βάκτριοι κ.λ.π)που κατατάσσονται στα Ινδοευπρωπαϊκά έθνη. Αυτό για την εξύμνηση του Βόρειου τύπου της λευκής φυλής απο το Γ' Ράϊχ μπορείς να το διαβάσεις στις εργασίες των πανγερμανιστών Γκοσίνα και Γκύντερ. Μάλιστα οι Γερμανοί θεωρητικοί επιστήμονες και ανθρωπολόγοι (όπως ήταν και το κτήνος ο Γιόζεφ Μένγκελε) δεν πιστεύανε ότι οι νέοι Έλληνες συγγενεύαν με τους αρχαίους Έλληνες όχι μόνο Οθωμανικής κατάκτησης αλλά απο την ελληνιστική εποχή ακόμα όταν οι διάδοχοι του Αλεξάνδρου εξαπλώθηκαν στην Ασία και την Αφρική και επιμείχτηκαν με ιθαγενή στοιχεία μη 'άριας' καταγωγής(όπως Χαμίτες,Σημίτες και Δραβίδες) η θεωρία του Φολμεράυερ βέβαια είχε κάνει την αρχή και γι'αυτό ο Παπαρηγόπουλος έγραψε την ιστορία του ελληνικού έθνους(όχι ότι και η εργασία του Γερμανού Φολμεράυερ έχει άδικο σε κάποια σημεία). Αυτά που αναφέρεις περί 'μελανίνης' των αρχαίων Ελλήνων και για τους ήρωες του Ομήρου είμαι σίγουρος ότι η πηγή σου είναι απο το βιβλίο του Δημόπουλου 'Περί της καταγωγής των Ελλήνων' που ο εν λόγω 'ιστορικός' ανήκει στον ακροδεξιό ελληνοκεντρικό χώρο και όπως είναι φυσικό δεν είναι αποδεκτός απο την επιστημονική κοινότητα. Αν δεις τα αγάλματα των αρχαίων ελλήνων απεικονίζουν τον βόρειο σωματότυπο και μάλιστα δεν ήταν άσπρα αλλά πάντα με χρώματα. Και μάλιστα με τον ραδιενεργό άνθρακα C14 που κάνανε πρόσφατα, τα μαλλιά είχαν χρώμα κόκκινο και κίτρινο και τα μάτια γαλάζιο και πράσινο (πηγή Το Βήμα της Κυριακής για την Ραδιομέτρηση απεικόνιση χρωμάτων στα αγάλματα του μουσείου της Ακρόπολης) Επίσης και στους βασιλικούς θολωτούς τάφους οι σκελετοί είχαν ύψος 1,75 με 1,90 και ο Σουηδός ανθρωπολόγος ο Λούντμαν μαζί με την Βρετανική αποστολή καταλήξανε ότι ανήκανε στον Βόρειο τύπο ανθρώπου (μάλιστα συμφώνησε με τις απόψεις του Λούντμαν και η ακαδημία Αθηνών πλήν του Μαρινάτου). Δες και τα έγχρωμα μωσαϊκά που έχουν διασωθεί και κοίτα τα χρώματα στον σωματότυπο των αρχαίων Ελλήνων (τα ψηφιδωτά της Πέλλας, της Κορίνθου,στο μουσείου του Καϊρου κλπ.) και βγάλε το συμπέρασμα μόνος σου χωρίς τις αναφορές του αστείου Δημόπουλου περί 'θεϊκής' καταγωγής. ;)
Ειλικρινά, το πώς έβγαλες το συμπέραμα ότι οι πηγές μου προέρχονται από τον Δημόπουλο(τον οποίο για να πω και την μαύρη αλήθεια δεν γνωρίζω ποιος  είναι και τι έχει γράψει) είναι απορίας άξιον.
Χρησιμοποιείς παραπάνω τον Όμηρο ως ιστορική πηγή, αναφέροντας ότι οι περιγραφές του κάνουν λόγο για ξανθούς κτλ . άντρες και σου απαντώ γράφοντας ότι τέτοια περιγραφή έχει για τον Αχιλλέα για να τονίσει την θεική καταγωγή του και να τον διακρίνει απο τους υπόλοιπους(σύμφωνα με την μυθολογία ήταν γιος της Θέτιδος).
Τώρα το πώς φτάσαμε σε ακροδεξιούς συγγραφείς-πηγές και στην θεική καταγωγή των Ελλήνων δεν μπορώ να κατανοήσω.
Δεν φτάνει δηλαδή που χρησιμοποίησες ως ιστορική πηγή τον Όμηρο και ένα καλλιτεχνικό έργο που βρίθει μυθολογικών στοιχείων, κατέληξες στο συμπέρασμα ότι έγραψα για θεική καταγωγή των Ελλήνων με ακροδεξιά πηγή κάποιον Δημόπουλο, άσχετα αν το γεγονός ότι σύμφωνα με το μύθο, ο Αχιλλέας έιχε θεική καταγωγή, κάτι που γνωρίζει βέβαια και ένα παιδάκι της Α' Γυμνασίου που διδάσκεται Ιλιάδα από την μετάφραση.
Κατά συνέπεια, ή δεν ξέρεις να διαβάζεις αυτά που γράφουν οι άλλοι ή είσαι εμπαθής.
ΥΓ. Όσο για τα αγάλματα και πώς απεικονίζουν τις μορφές, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι έχει να κάνει με την κοσμοθεωρία της υστεροφημίας των αρχαίων και γι' αυτό ακριβώς τον λόγο τους απεικονίζουν πιο μεγαλόσωμους, μεγαλοπρεπείς,όμορφους με πιο λεπτά χαρακτηριστικά και σπάνια χρώματα (ξανθό, κόκκινο κτλ όπως έγραψες), ακριβώς για να παρουσιάζονται ξεχωριστοί και να κερδίζουν τον θαυμσμό και σεβασμό των μελλοντικών γενεών.
Καλή είναι η παράθεση των πηγών, αλλά μερικές φορές ας βάζουμε λίγο και την λογική μας να δουλέψει.
     
 

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Μηνύματα
885
Like
11
Πόντοι
6
Ρε παιδιά, δεν υπάρχει γονίδιο μεγαλείου η καφροσύνης, ούτε κάν προσωπικότητας, αυτά τα έχουν χαρτογραφήσει οι γενετιστές. ʼν το δούμε στεγνά, αυτά είναι άχρηστα τα περί ράτσας και οδηγούν στον Ναζισμό. Το έχει αποδείξει τραγικά η πρόσφατη ιστορία παγκοσμίως.
Παιδεία, ισότητα, δικαιοσύνη και βιοτικό επίπεδο να υπήρχε σε όλο τον πλανήτη και θα γαμούσε η ανθρωπότητα.
 

markhsios

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Μηνύματα
215
Like
0
Πόντοι
1
Re Markisios,

μήπως τά χεις λίγο μπερδεμένα?

1) Ο εμφύλιος δεν επακολούθησε "μετέπειτα της Ελληνικής εκστρατείας στη Μικρά Ασία" (1921-22), αλλά επακολούθησε τον Β'ΠΠ (1940-45).
2) Και εν πάσει περιπτώσει, τι υποννοείς (μήπως και δε το ξέρω)? Στον Β'ΠΠ οι κομμουνιστές έκαναν αντίσταση κατα του κατακτητή (δε νομίζω να το αμφισβητείς αυτό). Το 1920,22,23, (Μ. Ασία) τι έκαναν?
3) Κατ αρχήν τότε (1920-23) ΥΠΗΡΧΑΝ κομμουνιστές στην Ελλάδα? Καλά-καλά δεν είχε εδραιωθεί το (νέο) σοσιαλιστικό καθεστώς στην ΕΣΣΔ (1918), εδώ θα δρούσαν οι κομμουνισατές? Τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου?
4) Τι διαφορά έχει η έκφρασή σου:
"αντίσταση κατά των ιμπεριαλιστών- φασιστών κλπ Γερμανών"
Απο την (εννοούμενη)
"απελευθέρωση της χώρας από τον κατακτητή"?
Γερμανοί και Ιταλοί δεν ήταν οι κατακτητές στην κατοχή?
Επομένως τι διαφορά έχουν οι δυό έννοιες που διαχωρίζεις εδώ πιό πάνω? Το ίδιο πράμα δεν είναι?

Τώρα, για να προχωρήσω λίγο ακόμα, το τι θα είχαν κάνει οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που πολέμησαν τους αξονικούς κατακτητές αν την επίθεση μας την είχε κάνει η ΕΣΣΔ, δε μπορείς να το ξέρεις, άρα μη βγάζεις συμπεράσματα που απαντώντας σε υποθετικές ερωτήσεις, (που εσύ ο ίδιος θέτεις) για να δημιουργείς εντυπώσεις. Σήμερα τουλάχιστον.
Οι πιθανότητες να μας είχε επιτεθεί (το 1940) η ΕΣΣΔ ήταν περίπου ίδιες με το να μας επετίθεντο Αρειανοί, ή κάτοικοι της Νέας Γουινέας...
Πιθανολογώ ότι Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ανταρτών που ανέβηκαν στα βουνά και πολέμησαν με κάθε τρόπο τον κατακτητή, θα είχε κάνει τό ίδιο, όποιος και να ήταν αυτός.
Οπως και πιθανολογώ ότι Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των συνεργατών, δοσιλόγων, ταγματασφαλιτών, κλπ μπουμπουκιών που ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ με τον κατακτητή θα είχαν συνεργαστεί και αν αυτός ήταν Αρειανός, ΝεοΓουιάνος, ή Ρώσος... Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας (χαρακτήρα, ψυχισμού, ιδανικών, αρχών, κλπ) των συγκεκριμένων ατόμων, και όχι θέμα πολιτικής τοποθέτησης.

'Οταν Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του Ελληνικού λαού, υποταγμένη, μαχόταν (με μεγάλο κόστος) τον κατακτητή, η ύπαρξη όχι χιλίων, αλλά ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ που συνεργάζεται με αυτόν (πολύ περισσότερο δε όταν κατατάσσεται στις τάξεις του στρατού του για να τον βοηθήσει) ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΗ και προδοτική πράξη. Βεβαίως, γι αυτόν (ή αυτούς) που την κάνει, και όχι για όλο το λαό συνολικά. Επομένως η "σχετικότητα" που επικαλείσαι παραπάνω, δεν ισχύει. Αυτοί που συνεργάστηκα ήταν 100% καθήκια, και αυτοί που δε συνεργάστηκαν, 100% πατριώτες. "Σχετικός" μέσος όρος (έχουμε 40 καθήκια και 4000 πατριώτες, άρα το ποσοστό είναι 1%) δε μετράει εδώ. Τα καθήκια, καθήκια ήταν. Και θα παραμένουν μέχρι να πεθάνουν.

Και τέλος, ο προσδιορισμός των αριστερών ανταρτών σε "μερικές εκατοντάδες" που κάνεις, με αφήνει πραγματικά έκπληκτο! Απο που τα έβγαλες αυτά τα νούμερα? Γιατί μιλάς για "ποιοτική" προδοσία, μεταχειριζόμενος όμως "ποσοτικά" κάτι κουφά νούμερα...

Και επαναλαμβάνω την  ερώτηση με την οποία ξεκίνησα το post μου:

Μήπως τά χεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλουδάκι σου?

Re stavros,
μήπως εσύ τα έχεις λίγο μπερδεμένα ?
1)Πού ακριβώς έγραψα εγώ ότι ο εμφύλιος πόλεμος  επακολούθησε μετέπειτα της μικρασιατικής εκστρατείας??? Έκανα αναφορά σε δύο ξεχωριστά ιστορικά γεγονότα , την μικρασιατική εκστρατεία και τον εμφύλιο πόλεμο και τα συνέδεσα με το ρήμα επακολούθησε που ενείχε καθαρά χρονική σύνδεση των γεγονότων, με την έννοια ότι το μεν συνέβη το 1922-23 και το δε επακολούθησε το 1945.
2) και 3) Φυσικά και υπήρχαν σε άκρως οργανωμένη μορφή(επίσημος πολιτικός φορέας). Δεν γνωρίζεις μήπως το γεγονός ότι η Ρωσία ενίσχυσε  ηθικά και υλικά τον Κεμάλ ενατίον της Ελλάδας και ότι το ίδιο έπραξαν και οι εδώ κομμουνιστές σε αγαστή σύμπνοια με τους "συντρόφους" τους???? Υπάρχουν πολλές ιστορικές πηγές που καταγράφουν τα γεγονότα της εποχής εκείνης, οπότε δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα να εντρυφήσεις αν ενδιαφέρεσαι ιδιαίτερα.
4) Φυσικά και έχει ποιοτική διαφορά. ʼλλο εναντιώνομαι στον κατακτητή της χώρας μου- ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ- και άλλο εναντιώνομαι στον ιδεολογικό μου αντίπαλο, τους ναζιστές Γερμανούς εν προκειμένω.
Έχει μια κάποια διαφορά πιστεύω....
Την χρονική περίοδο 1919-1923 έκαναν ότι μπορούσαν για να υπονομεύσουν τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα(μόνοι αυτοί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι, φιλελεύθεροι και φιλοβασιλικοί ήταν υπέρ) και το 1940 τους έπιασε ο πόνος για την Ελλάδα????? Δεν το νομίζω... Εκτός και αν θεωρούμε ότι τότε,το 1940,  η Θεσσαλονίκη πχ. ήταν περισσότερο Ελλάδα από ότι η Σμύρνη το 1919. Σε καμία περίπτωση, αλλά βλέπεις τότε ο εχθρός ήταν οι φασίστες και οι ναζιστές και βρήκαν το άλλοθι να πολεμήσουν. Αν ήταν οι Σοβιετικοί ή τίποτε Βούλγαροι κομμουνιστές θα το έκαναν γαργάρα...
Κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι το 1940 οι πιθανότητες να μας επιτεθεί η ΕΣΣΔ ήταν ίδιες με αυτή να μας επιτεθούν Αρειανοί. Αυτό μάλλον ίσχυε για την Γερμανία, αν αναλογιστούμε ότι το μεταξικό καθεστώς ήταν και ακροδεξιό, φασιστικό κτλ όπως το κατηγορούν, αλλά και κυρίως  γερμανόφιλο. Αλλά βλέπεις η ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια. Οι Σοβιετικοί μας έβλεπαν ως ακροδεξιούς πρωην ιμπεριαλιστές την δεδομένη χρονική στιγμή. Εκτός και αν πάλι εσύ θεωρείς ως επίθεση μόνο την κατά μέτωπο και όχι και την ύπουλη εκ των έσω επίθεση με την μέθοδο της 'πέμπτης φάλαγγας'.
Όσον αφορά τον απλό λαό που έτρεξε να πλαισιώσει τις τάξεις όλων των απευλεθερωτικών κινημάτων, δεν διαφωνούμε πουθενά και απορώ σε ποιο σημείο θεωρείς ότι υπάρχει σύγχυση στα γραφόμενά μου.
Οι χιλιάδες Έλληνες που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία για την απελευθέρωση και που θα έκαναν το ίδιο με οποιονδήποτε εισβολέα έπεσαν θύματα μερικών εκατοντάδων ιδεολόγων κομμουνιστών που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το ΕΑΜ και τον ΕΛΛΑΣ για αλλότριους σκοπούς.
Εδώ ακριβώς έγκειται και η ποιοτική διαφορά που ανέφερα παραπάνω. Ενώ οι χιλιάδες απλοί Έλληνες πολεμούσαν κατά του ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ οι μερικές εκατοντάδες ιδεολόγοι μεγαλοστελέχη των ΕΑΜ,ΕΛΛΑΣ πολεμούσαν κατά των ναζιστών-φασιστών. Αντιλαμβάνεσαι τώρα μήπως την διαφορά????
Και αυτά που γράφω δεν είναι υποθετικά, αποδεικνύονται πλήρως από τα γεγονότα του εμφυλίου που ακολούθησε. Ενώ οι μεν πάλευαν για μια ελεύθερη Ελλάδα, οι δε πάλευαν για μια κομμουνιστική Ελλάδα, και όταν είδαν ότι δεν το καταφέρνουν, δεν δίστασαν να συνεχίσουν τον 'απευλεθερωτικό' αγώνα παγιδεύοντας και στρέφοντας αθώους Έλληνες εναντίον αθώων Ελλήνων.
Όσο για την τελευταία σου παρατήρηση να σχολιάσω ότι στον άνθρωπο υπάρχουν ελατήρια, κίνητρα σκοτεινά ή φανερά που καθορίζουν τις πράξεις τους ή την συμπεριφορά τους. Και ενώ οι εξωτερικές πράξεις έχουν να κάνουν με το Δίκαιο και την Ποινή(παράνομες, έκνομες συμπεριφορές που τιμωρούνται), το φρόνημα και τα ελατήρια έχουν να κάνουν περισσότερο με την Ηθική και αποδοκιμάζονται ανάλογα.
Κοινώς δεν κρίνεις τον προδότη(έννοια με ηθική αποδοκιμασία κυρίως) μόνο από εξωτερικά γεγονότα ή στοιχεία (αν αντιστάθηκε ή όχι, αν συνεργάστηκε ή όχι και πόσο) ,αλλά και από στοιχεία του ενδιάθετου φρονήματος του(τι πίστευε όταν το έκανε, γιατί το έκανε, σε τι αποσκοπούσε η πράξη του κτλ...)
Γράφεις παραπάνω ότι γράφω για κουφά νούμερα, ότι έβγαλα αυθαίρετα τους αριστερούς αντάρτες μερικές εκατοντάδες κτλ, ενώ έχω γράψει καθαρά ότι αναφέρομαι στους ιδεολόγους κομμουνιστές και όχι σε όλους όσοι πολέμησαν υπό αιγίδα 'αριστερών' κινημάτων.
Ο παππούς μου πχ. πολέμησε με τον ΕΛΛΑΣ ενώ δεν ήταν αριστερός, και γνωρίζω πολυάριθμες τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που πολέμησαν υπό την σκέπη του ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και δεν ήταν ούτε κατά διάνοια αριστεροί.
Επομένως πώς το νούμερό μου για μερικές εκατοντάδες συνειδητοποιημένους αριστερούς αντάρτες σου φαίνεται κουφό???
Εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι ό,τι γράφω το γράφω με την δέουσα σαφήνεια.
Και επαναλαμβάνω την ερώτηση με την οπο
ία ξεκίνησα

Μήπως λέω, μήπως εσύ τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλουδάκι σου και όχι εγώ στο δικό μου????
 
 

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Μηνύματα
885
Like
11
Πόντοι
6
Και τώρα έχουμε ξανθούς Έλληνες που δεν έχουν σλαβικά κρανία. Εγώ είχα φιλαράκια απο πιτσιρικάς ξανθομπάμπουρα και τόσους γνωστούς και φίλους. Αυτές οι παραλλαγές (mutations) υπήρχαν πάντα στην μεσογειακή φυλή. Δεν χρειάζονται πολλές γενιές για να συμβούν. Η βόρεια φυλή (nordic) δεν είναι παρά παραλλαγή της μεσογειακής. Και τι έγεινε άν ήταν ξανθοί με μπλέ μάτια? Και αν δεν? Τι έγεινε πάλι? Μάγκες ήταν και αυτό μετράει.
 

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Μηνύματα
647
Like
14
Πόντοι
6
Αυτό δεν νομίζω να στέκει. Πολλοί ανθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών ειναι και ομοφυλόφυλοι, τι πάει να πεί? Οτι οι αριστεροί που είναι και αυτοί των γραμμάτων (οπως λές)τον παίρνουν??
Απλώς το αριστεριλίκι πουλάει και γιαυτό και πολλοί των τεχνών το πουλάνε και αυτοί.
Αντιθέτος αν βγεί κάποιος των τεχνών να υποστηρίξει πιο εθνική ιδεολογία θα πέσουν να τον φάνε (βλέπε Πρέκας)
Και ο Γκλέτσος κατεβαίνει πχ τώρα με το κκε, εσύ χαίρεσε ας πούμε με τον συγκεκριμένο?
+1, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο

Υ.Γ. Για να αλαφρύνουμε λίγο και το κλίμα, η Γερμανία σας χαιρετά και σας ενημερώνει πως ετοιμάζει τις νέες ξανθές φουρνιές.. με σλαβικά κρανία ή χωρίς τέλος πάντων  :grin:
 

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Μηνύματα
885
Like
11
Πόντοι
6
Να το τονίσουμε θέλω. Τι έχουμε στην κεφάλα μας είναι όλο το χαρτί. Τα υπόλοιπα είναι στην ουσία ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος.
 

Επισκέπτης
η ιστορια εχει δειξει ποιοι προδοσαν,ταλαιπωρησαν και πηγαν πισω την ελλαδα πολλα χρονια!!και αυτοι δεν ηταν οι κομμουνιστες!!!ο μεγαλυτερος εχθρος ΟΛΩΝ των φασιστικων καθεστωτων ηταν ο κομμουνισμος!!το βρηκατε τωρα και λετε οτι οι κομμουνιστες προδοσαν!!πατε καλα?λιο ιστορια να ξερει καποιος και αυτα τα πραγματα δεν θα τα πει!!κριμα,δεν περιμενα τετοιες ακραιες τοποθετησεις!
 

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Μηνύματα
900
Like
2
Πόντοι
6
Πάντως, μεταξύ μας warhol, το καλό με την Μακρόνησο είναι ότι μπορούν να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι, με μια ώρα από το Λαύριο. Τα γκούλαγκ αντιθέτως, είναι πολύ μακριά....

Επίσης, βλέποντας την ιστορία της ελληνικής αριστεράς (και ειδικά του ΚΚΕ), δεν ξέρω ποιός είναι ο (πιο) κακός. Η δεξιά ή οι άλλοι αριστεροί; Βλέπεις, τον Ζαχαριάδη (πχ.) το δεξιό παρακράτος τον φυλάκισε, οι "σύντροφοι" όμως τον αυτοκτονήσανε. Ε, άμα έχεις τέτοιους φίλους...
 

Επισκέπτης
μακρονησος,γιαρος,λερος!!!!!αυτη ειναι  ιστορια της δεξιας παραταξης που υποστηριζεις!!της παραταξης που ειπε και ευχαριστω στον προεδρο της αμερικης οταν επισκεφτηκε την ελλαδα!!για πηγαινε λοιπον να κοιταξεις φωτογραφιες με τα αισχη στην παλαιστινη και στον ιρακ!!και μην ξεχνας φιλε μου την σουδα που τσο απλοχερα δινει η δεξια παραταξη σου στους αμερικανους!!και κατι αλλο!!ο συνδικαλιστης της πασκε Μ.γουρνιεζακης επεσε νεκρος απο μπραβο της δεξιας παραταξης σου!!αυτα ειναι τα χαλια σας!!!!αυτα κανετε τοσα χρονια!!!και αναρωτησου γιατι καθε φορα στην επετειο του πολυτεχνειου σας πετανε γιαουρτια!!!απλα σκεψου το γιατι!!επισης σου αναφερω τα ονοματα του καρατζαφερη και του ψωμιαδη!!!αυτοι ειναι οι δικοι σας φιλοι!!να τους χαιρεστε  :grin:!!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom