στις επομενες εκλογες παλι ο κοσμος θα ψηφισει τα 2 μεγαλα κομματα για δυο λογους!!πρωτος ,οτι η κοινη γνωμη ,τα καναλια εχουν κανει το κοσμο να πιστευει οτι μονο αυτα τα κομματα υπαρχουν!!δευτερος λογος οτι οπως ειπα τα κομματα αυτα εξυπηρετουν τις προσωπικες αναγκες των δικων τους ταζοντας θεσεις στο δημισιο κτλ!!και σου ξαναλεω βλεπεις και ξερεις πολυ καλα ποιοι στεκονται διπλα στον μη εχοντα,στον συνταξιουχο,τον ανεργο,τους απληρωτους υπαλληλους,στον εργατη!!οσον αφορα το μελι ,αν θελανε βουλευτες του κκε μπορουσαν ανετα να ΤΟ δοκιμαζαν οπως κανουν αλλα αριστερα κομματα!!πασοκ,νδ,λενε το εξης πανω κατω!!να μαζευτουμε εμεις που ψηφιζουμε το κομμα,να κανουμε μια κλικα,να μοιρασουμε τα καλα κομματια,τις θεσεις τους μισθους και τους αλλους αστους να ψφησουν!!το κκε σταυρο θα μιλησει για το συνολο,για ολους!!!αυτο ειναι εντιμοτητα!!!!και αυτο το κομμα εχει δωσει και αγωνες,εχει πληρωσει με αιμα τους αγωνες αυτους και εχει κανει και λαθη!!τα λαθη του κκε τα ξερω και τα αναγνωριζω!εσυ σταυρο ξερεις και αναγνωριζεις τα λαθη των αλλων κομματων???αλλα παναθεμα τα ειναι παααααααρα πολλα και συνεχιζομενα!!!!
Εγώ φίλε warhol, δε είπα ούτε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ τα παίρνουν, ούτε ότι οι άλλοι δε τα παίρνουν. Για να τα πω αυτά πρέπει να έχω κάποιες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, τις οποίες ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ έχω.
Εγώ είπα μιά ιστορία, βγαλμένη ΑΠ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, την οποία έζησα (έστω σαν παιδί, αλλά τη θυμάμαι), και ΑΥΤΗ την ιστορία όσο και να με αμφισβητείς, ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ότι δεν είναι αληθινή, γιατί έχω την εμπειρία της. Είπα ότι το 1967 ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ (και είπα και με ποιό αστείο τρόπο) ότι οι βουλευτές της ΕΔΑ τα τσάκωναν απ τον Ανδρεάδη όπως τα τσάκωναν ΟΛΟΙ οι βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων. Αυτό (για το 1967) δεν αμφισβητείται, ψάξε τα αρχεία του BBC και της Deutsche Welle της εποχής, και θα δεις ότι είχε γίνει βούκινο απο παντού. Σε εφημερίδες (Ελληνικές) της εποχής ίσως δεν υπάρχει τίποτα, γιατί τότε υπήρχε αυστηρή λογοκρισία, όπως ίσως ξέρεις... Ρώτα τον πατέρα σου, ή κάποιον μεγαλύτερό σου, που να έζησε και να θυμάται την περίοδο εκείνη. Θα δείς ότι δε σου λέω μαλακίες.
Εχοντας λοιπόν αυτό σα δεδομένο, ΓΙΑΤΙ θέλεις να πιστέψω ότι σήμερα, 40 χρόνια μετά, δεν εμφανίζεται το ίδιο φαινόμενο? Είναι καλύτεροι οι σημερινοί από τους τότε?
Στο είπα, αποδείξεις ΔΕΝ έχω, αλλά αν με ρώταγε κάποιος του στυλ: "Πες μια άποψη ρε μάστορα, εν τάξει αποδείξεις δεν έχεις, αλλά μέσα σου τι πιστεύεις, τα παίρνουν ή δε τα παίρνουν?" έ, θα έλεγα ότι τα παίρνουν. Αυτό πιστεύω, αυτό σου λέω.
Τα επιχειρήματά σου (του τύπου "μόνο το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στον εργαζόμενο, το χαμηλόμισθο, τον άνεργο, το φοιτητή, το χαμηλοσυνταξιούχο") ΔΕ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝ.
Να μη στο πω?
Και ξέρεις γιατί? Γιατί αυτά δεν είναι επιχειρήματα. Είναι κήρυγμα. Και μέχρι τώρα, ΚΑΝΕΝΑ κήρυγμα δε με έχει πείσει για τίποτα.
Επομένως ούτε και του ΚΚΕ.
Συμφωνώ μαζί σου (και το ξαναλέω), ότι σχετικά με τους άλλους, αυτοί είναι μάλλον καθαρώτεροι. Αλλά σου είπα και το λόγο για τον οποίο πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό.
Με ρωτάς αν "αναγνωρίζω" τα λάθη των άλλων κομμάτων. Σου είπα εγώ ποτέ ότι οι άλλοι είναι σωστοί?
Θα μπορούσα να σου γράψω πάρα πολλά πράματα.
Αλλά μη το παραχέσουμε.