Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Και ποιο είναι το πρόβλημά σου μ' αυτό, αν επιτρέπεται; Αφού εμφορείσαι από τα υψηλά ιδανικά της πατρίδας, γιατί ενδιαφέρεσαι για βιτρινούλες και αμαξάκια; Αποφασίστε, επιτέλους: Είστε ή δεν είστε εθνικιστές; Και ΝΑΙ, έχω πάρει Ι5, δεν είμαι ομοφυλόφιλος (γιατί τους λέτε πούστηδες;) και δεν πιστεύω στην πατρίδα. Το πρόβλημά σας;
Τι λες ρε μεγαλε?Ποιος ειναι αυτος που χει το δικαιωμα να σπασει τη περιουσια του αλλου?Το να αγαπας τη χωρα σου σημαινει οτι εισαι εθνικιστης?Ανοιξε ενα λεξικο να δεις τι σημαινει εθνικιστης.Καλα εχουμε ξεφυγει εντελως!Φτασαμε να καμαρωνουν καποιοι επειδη σπανε τη περιουσια των αλλων!Τι να πω?
Οσον αφορα το ι5 χεστηκα!!Εγω ειμαι ι1 και γουσταρω που δεν ειμαι ανηκανος!!Δεν θα ντρεπομαι το παιδι μου μεθαυριο!Παντως θα σας παραδεχομουν αν αφου δε σας αρεσει η Ελλαδα,σηκωνοσασταν και φευγατε.Δε το κανετε ομως!!!Γιατι ρε??

Deicidious

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Κριτικές
20
Like
17
Πόντοι
2.945
Μάλλον δεν παρακολουθείς. Ζω Αγγλία εδώ και αρκετά χρόνια. ;)
Όσο για το τι σημαίνει εθνικισμός, άνοιξε βιβλία και όχι τον Μπαμπινιώτη.

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6

Ο εθνικισμός είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων...

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Συγνωμη ρε φιλε που δεν ηξερα που μενεις!!
Αφου μενεις Αγγλια καλα εκανες και δεν υπηρετησες για τη χωρα.Αν και εχω συναδερφο τωρα στο στρατο που δουλευε 8 χρονια στην Αγγλια ηρθε 6 μηνες να κανει τη θητεια και θα επιστρεψει.Αλλα δικαιωμα σου ειναι.
Δεν ειναι δικαιωμα κανενος ομως να βριζει μια χωρα,να καει και να σπαει περιουσιες αλλων!!
Ελπιζω να μη διαφωνεις!!
Και αλλο εθνικισμος και αλλο να αγαπας τη χωρα σου!!!Ξεχωριστε τις εννοιες!

Deicidious

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Κριτικές
20
Like
17
Πόντοι
2.945
Ο εθνικισμός είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων...

Μου κάνει ως ορισμός.

Όσο για τα υπόλοιπα, υπάρχει light nationalism και extreme nationalism. Απλώς διαλέγεις που βρίσκεσαι.

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Μου κάνει ως ορισμός.

Όσο για τα υπόλοιπα, υπάρχει light nationalism και extreme nationalism. Απλώς διαλέγεις που βρίσκεσαι.
Αφοπλιστηκα επιχειρηματα μπορω να πω!Οκ συνεχηστε μονοι σας!Να στε καλά

Tulip

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Σα να λέμε light gay και βρωμόπουστα ένα πράγμα?Ή μήπως οπισθόδουλος για την επιστημονικότητα της κουβέντας?Προσοχή πάντως τα light προϊόντα κάνουν απίστευτο κακό στην υγεία..........

lampis12

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Εγώ είμαι υπέρ της ύπαρξης καλά εκπαιδευμένης εθνοφυλακής, για λόγους φρονήματος όμως και όχι γιατί πιστεύω ότι αυτό θα κάνει τη χώρα μου στρατιωτικά ισχυρή.

Ο σύγχρονος πόλεμος απαιτεί επαγγελματίες στρατιώτες και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό απλά ζει με φαντασιώσεις.

Καλά εκπαιδευμένη εθνοφυλακή βέβαια σημαίνει εκπαίδευση για μάχη και όχι εκπαίδευση στην αγγαρεία, το γλείψιμο, το βύσμα, το χώσιμο του συναδέλφου, τον εξευτελισμό και την ψωρομαγκιά.

Το τι είδους "εκπαίδευση" παρέχει ο στρατός και αν όσοι μπαίνουν, βγαίνουν καλύτεροι ή χειρότεροι αφήνω να το κρίνει ο καθένας μόνος του.

Εγώ θα συμφωνούσα πάντως με την υποχρεωτική στράτευση αμέσως μετά το σχολείο, για τρεις μήνες, όχι παραπάνω. Αρκεί αυτοί να ήταν τρεις μήνες σκληρής, ρεαλιστικής εκπαίδευσης ικανής να εμφυσήσει αυτοπεποίθηση στο άτομο, να του δείξει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις δικές του δυνάμεις, ότι μπορεί να είναι χρήσιμος, ότι μπορεί να βοηθήσει το συνάνθρωπο του και να υπερασπίσει την πατρίδα του.

Όνειρα τρελλά, όνειρα απατηλά που λέει και το άσμα... Δυστυχώς σα λαός δείχνουμε μια αρρωστημένη προτίμηση στην υποκρισία, τη μόστρα, τον κομπλεξισμό και τη σκατοψυχία.

Υ/Γ. Δε θίξαμε το θέμα της στράτευσης των γυναικών... πιστεύω ότι θα έπρεπε και αυτές να υπηρετούν ίσης διάρκειας θητεία, όχι στα όπλα, αλλά να μαθαίνουν πχ. να περιθάλπτουν τραυματίες και άλλα χρήσιμα εν καιρώ πολέμου (όπως γίνεται στην Κύπρο).

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
2. Επειδή δεν έχω 'δόντι', και επειδή ο ελληνικός στρατός θα γίνει επαγγελματικός μόνο στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των σχεδιασμών των Αμερικάνων και όχι για την καλύτερη υπεράσπιση της πατρίδας, ξέρω πολύ καλά ότι, αν γίνει κανένα πατατράκ με τους γείτονες, θα φύγω σε χρόνο dt για την πρώτη γραμμή - το βράδυ των Ιμίων το πέρασα στο Φρουραρχείο Αθηνών, περιμένοντας να πάρω Φ.Π. για 2η ΜΑΛ, if you know what I mean... Ξέροντάς το αυτό πηγαίνοντας φαντάρος, αποφάσισα να μη λουφάρω αλλά να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα από όσα μπορούσε να με μάθει το μπουρδέλο. Όχι για εθνικοπατριωτικούς λόγους, απλά για να μπορέσω να μεγαλώσω τις πιθανότητες επιβίωσής μου μέσα στο μακελειό, και να γυρίσω μετά στο σπίτι μου, στη γκόμενα και τη μάνα μου. Λυπάμαι αυτούς που είδαν το στρατό ως λούφα: αν δεν έχουν 'δόντι' και τους ρίξουν στην κρεατομηχανή, 'θα τα δουν όλα κωλυόμενα'...

Ότι και να κάνουμε στα πρώτα 10 λεπτά μάχης θα είμαστε νεκροί.Δεν θέλω να φανώ απαισιόδοξος αλλά σε περίπτωση πολέμου ξεχάστε τα νησιά του Αιγαίου και την Θράκη (που να φαινόμουν κιόλας)

Φιλε δεν ειναι ετσι οπως τα λες...Υπαρχουν πολλα σεναρια πολεμου...Εαν κανουν ντου οι τουρκοι απο κατω στα νησια εμεις θα μπουμε απο πάνω.Ασε που ειναι πολυ δυσκολο να παρουν τα νησια οι Τουρκοι οπως Χιο και Μυτιληνη γιατι ειναι ετσι η μορφολογια του εδαφους που εαν στηθουν τεθωρακισμενα μαζι με πυροβολικο εχουν θερισει ολο τον στολο που θα κανει το λαθος να κανει το ντου.Να μην μιλησω και για αεροπορια που εχουμε την 3 δυναμη σε ολο τον κοσμο.Δεν ειναι τοσο απλα οπως τα λες.Στο μονο που οι Τουρκοι υπερεχουν ειναι οι αριθμιτικη υπεροχη ειναι 80 εκατομμυρια αλλα και παλι αυτο δεν ειναι το παν...

OP
OP
JohnKal

JohnKal

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2005
Like
20
Πόντοι
1
Εγώ θα συμφωνούσα πάντως με την υποχρεωτική στράτευση αμέσως μετά το σχολείο, για τρεις μήνες, όχι παραπάνω. Αρκεί αυτοί να ήταν τρεις μήνες σκληρής, ρεαλιστικής εκπαίδευσης ικανής να εμφυσήσει αυτοπεποίθηση στο άτομο, να του δείξει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις δικές του δυνάμεις, ότι μπορεί να είναι χρήσιμος, ότι μπορεί να βοηθήσει το συνάνθρωπο του και να υπερασπίσει την πατρίδα του.

Συμφωνώ απόλυτα

Υ/Γ. Δε θίξαμε το θέμα της στράτευσης των γυναικών... πιστεύω ότι θα έπρεπε και αυτές να υπηρετούν ίσης διάρκειας θητεία, όχι στα όπλα, αλλά να μαθαίνουν πχ. να περιθάλπτουν τραυματίες και άλλα χρήσιμα εν καιρώ πολέμου (όπως γίνεται στην Κύπρο).

Kαι να "αδειάζουνε" τους καυλομένους φαντάρους  :grin: !
Χωρίς πλάκα τώρα, έχεις πολύ δίκιο σε αυτό που λές αλλά..........

Ότι και να κάνουμε στα πρώτα 10 λεπτά μάχης θα είμαστε νεκροί.Δεν θέλω να φανώ απαισιόδοξος αλλά σε περίπτωση πολέμου ξεχάστε τα νησιά του Αιγαίου και την Θράκη (που να φαινόμουν κιόλας)

Ακριβώς.  :)

TranceMedia

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
5
Πόντοι
1
2. Επειδή δεν έχω 'δόντι', και επειδή ο ελληνικός στρατός θα γίνει επαγγελματικός μόνο στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των σχεδιασμών των Αμερικάνων και όχι για την καλύτερη υπεράσπιση της πατρίδας, ξέρω πολύ καλά ότι, αν γίνει κανένα πατατράκ με τους γείτονες, θα φύγω σε χρόνο dt για την πρώτη γραμμή - το βράδυ των Ιμίων το πέρασα στο Φρουραρχείο Αθηνών, περιμένοντας να πάρω Φ.Π. για 2η ΜΑΛ, if you know what I mean... Ξέροντάς το αυτό πηγαίνοντας φαντάρος, αποφάσισα να μη λουφάρω αλλά να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα από όσα μπορούσε να με μάθει το μπουρδέλο. Όχι για εθνικοπατριωτικούς λόγους, απλά για να μπορέσω να μεγαλώσω τις πιθανότητες επιβίωσής μου μέσα στο μακελειό, και να γυρίσω μετά στο σπίτι μου, στη γκόμενα και τη μάνα μου. Λυπάμαι αυτούς που είδαν το στρατό ως λούφα: αν δεν έχουν 'δόντι' και τους ρίξουν στην κρεατομηχανή, 'θα τα δουν όλα κωλυόμενα'...

Φιλε δεν ειναι ετσι οπως τα λες...Υπαρχουν πολλα σεναρια πολεμου...Εαν κανουν ντου οι τουρκοι απο κατω στα νησια εμεις θα μπουμε απο πάνω.Ασε που ειναι πολυ δυσκολο να παρουν τα νησια οι Τουρκοι οπως Χιο και Μυτιληνη γιατι ειναι ετσι η μορφολογια του εδαφους που εαν στηθουν τεθωρακισμενα μαζι με πυροβολικο εχουν θερισει ολο τον στολο που θα κανει το λαθος να κανει το ντου.Να μην μιλησω και για αεροπορια που εχουμε την 3 δυναμη σε ολο τον κοσμο.Δεν ειναι τοσο απλα οπως τα λες.Στο μονο που οι Τουρκοι υπερεχουν ειναι οι αριθμιτικη υπεροχη ειναι 80 εκατομμυρια αλλα και παλι αυτο δεν ειναι το παν...Ασε που οι Τουρκοι εαν κανουν το λαθος να επιτεθουν τους περιμενουν απο πισω πως και πως κουρδοι...

m8829

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2006
Κριτικές
3
Like
19
Πόντοι
1
Λοιπόν ακούστηκαν πολλές απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα, ο καθε ένας έβγαλε τα συμπερασματά του, απλά θέλω να πω κ γω κάπιοα πράγματα..

Όταν όμως σε μια μονάδα με 10 σκοπες υπηρετούν 15 στρατιώτες και στις μονάδες της αεροπορίας παίρνουν off κάθε τρεις και λίγο διότι δεν έχουν πού να τους βάλουν, πώς να μην πήξεις...

Φίλε str81977, καλό θα ήταν όταν δε γνωρίζουμε κάτι εκ των έσω, να μην είμαστε απόλυτοι.. Τι εννοώ? Εννοώ οτι εγω που ήμουν Αερπορία, σίγουρα πέρασα καλύτερα απτο ναμουν στο Στρατό Ξηράς, αλλά όσον αφορά τις υπηρεσίες, ήμασταν σε μια μονάδα 8 άτομα για 7 υπηρεσίες.. Κοιτάξτε στην Αεροπορία ισχύει  "το μεγάλο βίσμα τρώει το μικρό" και ενω βρίσκεσαι σε μια μονάδα που θεωρητικά είναι 20-30 φαντάροι, οι μόνοι που να δίνουν το παρών και να κάνουν υπηρεσίες να είναι μόλις 8-10.. Το βύσμα το δικό μου ήταν μόνο για να μπω στην Π.Α., μετά τίποτα.. Πήγε η αγγαρεία και η σκοπία σύνεφο(πάνω απο 1200 ώρες, που πιστέψτε με για Αεροπορία είναι αρκετές, εκτός κ αν είσαι μπατζής), και κάπου προς το τέλος βρήκα(νόμιζα μάλλον) βύσμα να με φέρει στο ΓΕΑ, εγώ σκεφτόμουν γραφεία, κάθε μέρα έξοδο κτλ, κ τελικά απλά έκανα λίγο λιγότερες σκοπιές απο κει πριν.. Να φανταστείτε οτι περιμάναμε πως κ πως να ρθουν νέες σειρές μπας κ ελαφρύνουν καθόλου οι υπηρεσίες και με το που ερχόντουσαν οι νέοι φεύγαν όλοι για τους υπουργούς και μέναμε πάλι οι ίδιοι!!! Φανταστείτε οτι στο τέλος της θητείας μας, δεν υπήρχαν άτομα να αναπληρώσουν τις σκοπιές, όταν θα απολυόμασταν κ αρχίσαν να χώνουν Ε.Π.Υ και να κόβουν σκοπιές...!!  :o
Όσο για το αν προσφέρι τελικά ο στρατός ή οχι, εγω πιστεύω πως αλλιώς είναι τα πράγματα εκτός κ αλλιώς όταν τα βλέπεις απο μέσα.. Σίγουρα απ τη μια είναι χρέος προς την πατρίδα, απτην άλλη όμως πολύ σωστά λένε κάποιοι για ποιά πατρίδα? Φυλάμε σκοπιά για ποιούς?Για τους αρχίδες πολιτικούς και τα πλουσιόπαιδα που σε περίπτωση πολέμου θα την κάνουν λουης και θα μείνουμε εμείς σα μαλάκες? Και πιο είναι το ευχαριστό στην τελική? Αυτοί που δεν κάναν οι λουφάραν στο στρατό στη συνέχεια να είναι οι βολεμένοι και οι υπόλοιποι να τρέχουν.. Θυμηθήτε πως και τον Κολοκοτρώνη, μετά τον πόλεμο, για να τον ευχαριστήσουν, τον βάλαν φυλακή..
Απτην άλλη όσοι γουστάρουν να πάνε φαντάροι, δεν είναι εθνικιστές, όπως λέτε πολλοί, αλλά πατριώτες, και εθνικιστής με πατριώτης, για μένα προσωπικά, είναι κάτι διαφορετικό..
Τώρα εάν μου προσέφερε κάτι η θητεία? Θα έλεγα μόνο χαμένο χρόνο(εκτός ελαχίστων γνωριμιών κ καταστάσεων) κ αυτό γιατί κατάλαβα οτι στο στρατό δε πας να γίνεις πολεμιστής, αλλά να κάνεις τις δουλειές που βαριούνται-δε θέλουν-είναι ανίκανοι να κάνουν οι μόνιμοι και να ακούς τον κάθε καραβανά που στο σχολείο ήταν παιδί της φάπας να βγάζει το κόμπλεξ του στους φαντάρους.. Εγω πέρνοντας το απολυτήριο θυμάμαι που είχα πει σε εναν αξιωματικό "18μήνες θητεία, τόσες ώρες σκοπιά&μόνο 4,5 φορές έριξα βολή, μόνο η αγγαρεία είναι ο στρατός?..." και μου χε απαντήσει "το ξέρω, αλλά τι να κάνω.."
Εγω μάγκες διαφωνώ με όλους εσάς που λένε οτι ο στρατός σε κάνει άντρα. Πούτσες μπλε, τα βύσματα χώθηκαν αμέσως σε δουλειά γαμάτη με το που απολύθηκαν, οι ρουφιάνοι συνέχισαν κ έξω να είναι ρουφιάνοι, οι λαλάκηδες μετατράπηκαν σε trendy λάκηδες, οι αθώοι γίναν θύματα και ούτο καθεξίς.. Το μόνο καλό στην όλη υπόθεση είναι οτι ο στρατός δείχνει σε μικρογραφία πως είναι κ ο έξω κόσμος, οτι κ έξω θα υπάρχουν τα βύσματα και έξω θα υπάρχουν οι βολεψάκηδες, οι άχρηστοι διευθηντές, προιστάμενοι κτλ, οτι αυτοί που πάντα θα είναι πρότυπα, θα είναι αυτοί που θα έχουν ωραία εμφάνιση, αλλά χαρακτήρα φλώρου κ παρτάκια, και εν ολίγις ότι όσο σκατά τα βρήκατε μέσα άλλο τόσο και χειρότερα είναι εξω!!! Κάποιος απο δω είπε "τουλάχιστον στο στρατό είναι η μόνη φορά που σε απολύουν κ χαίρεσαι!" εγω θα πω και το εξής απτο στρατό μπορείς να πάρεις αναβολή, έξω απτην πραγματική ζωή τι κάνεις?Μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο?Μπα..πάνε οι ρομαντικές εποχές..απλάανακατεύεσαι κ εσυ με τον όχλο... Οπότε όσοι είναι να πάτε φαντάροι γράφτε τα όλα στα @@σας, κ όσοι πήγατε/πήγαμε. να θυμόμαστε μόνο τις πλάκες που γινόντουσαν εκεί μέσα κ όπως είπε κ ένας ηθοποιός "αξίζει να πας φαντάρος, απλά κ μόνο για να νιώσεις την εμπειρεία της απόλυσης"...!!  8)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
....Το πόσο φόρους πληρώνει κανείς σε σχέση με το μέσο όρο των εργαζομένων ή άλλων δεν είναι κριτήριο βαρύτητας της γνώμης σου. Οι ψήφοι στην δημοκρατία δεν έχουν συντελεστή βαρύτητας που προκύπτει από το εκκαθαριστικό του καθενός.
Να σε ρωτήσω κάτι ρε Yorgos:
Η ψήφος γιατί δίνεται?
Για να εκελεγούν οι άρχοντες.
Οι άρχοντες γιατί εκλέγονται?
Για να διαχειρίζονται τα κοινά.
Ποιά είναι τα κοινά που χρήζουν διαχείρισης?
Η διάθεση του συλλογικού πλούτου.
Ποιός δημιουργεί αυτό τον πλούτο?
Ο καθένας με την συνεισφορά του, πληρώνοντας τους φόρους του.

Επομένως, γιατί θα ήταν ΑΔΙΚΟ το βάρος εκάστης ψήφου να ήταν διαφορετικό και να εξαρτιώταν από το ποσό των ΑΜΕΣΩΝ φόρων που ο καθένας συνεισφέρει στον κοινό κορβανά?

Δε λέω ο πτωχός που δε πληρώνει καθόλου φόρο να μην έχει καθόλου ψήφο. Αλλά αν αυτού το βάρος της ψήφου είναι π.χ. x1, το βάρος της ψήφου αυτού πού πληρώνει φόρο (ας πούμε) 30.000 το χρόνο, να είναι x5, και αυτού που πληρώνει 150.000 να είναι x15. Και κάποιο μαθηματικό μοντέλο θα έβγαζε το βέλτιστο αυτών των σχέσεων, δεν είναι δύσκολο.

Το βρίσκεις άδικο?
Μήπως είναι ΠΙΟ δίκαιο απο το να συμμετέχουν ΕΞ ΙΣΟΥ στην εκλογή των αρχόντων άνθρωποι που είτε είναι έξυπνοι, ικανοί, δημιουργικοί, είτε είναι ανίκανοι, βλάκες, και δεν έχουν κρίση?

Μήπως το επίπεδο των εκλεγομένων αρχόντων είναι (δυστυχώς) αυτό που είναι, επειδή το εκλογικό σώμα είναι αυτό που είναι?

Μήπως αυτό που λέω είναι μια αλλαγή που θα ΑΛΛΑΖΕ ΡΙΖΙΚΑ τα χάλια στα οποία βρίσκεται "η δημοκρατία" μας?

Μήπως η δημοκρατία απο την εποχή του Περικλή (στην οποία συμμετείχαν 3.000 άτομα) έχει διαστραφεί (μια που τώρα συμμετέχουν 6.000.000) και χρειάζεται μια ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ αλλαγή στά πρότυπά της και στις αρχές της?

Δε θα μπώ σε "κρίση" των σημερινών αρχόντων, γιατί στόχος μου δεν είναι η δημιουργία πολιτικής συζήτησης. Αλλά δες γύρω σου ποιοί "διαχειρίζονται τα κοινά...". Και δες και ποιά είναι η μοίρα (στον πολιτικό στίβο και στη δημόσια διοίκηση) ανθρώπων που θα ήθελαν πραγματικά να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν αυτή τη διαχείριρση.

Τι λες?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δεν συμφωνώ με το το factoring βάσει του Ε3....τρομεροί οι κίνδυνοι και έιναι παντελώς άδικο.

Θα συμφωνούσα όμως με ένα

δίπλωμα άσκησης δικαιώματος ψήφου.

όπως δίπλωμα οδήγησης, δίπλωμα αγγλικών, δίπλωμα μηχανικού κλπ

...άσχετο όμως με την οικονομική κατάσταση του καθενός.

Η ψήφος γιατί δίνεται?
Για να εκελεγούν οι άρχοντες.
Οι άρχοντες γιατί εκλέγονται?
Για να διαχειρίζονται τα κοινά.
Ποιά είναι τα κοινά που χρήζουν διαχείρισης?
Η διάθεση του συλλογικού πλούτου.
Ποιός δημιουργεί αυτό τον πλούτο?
Ο καθένας με την συνεισφορά του, πληρώνοντας τους φόρους του.

Δεν ισχύει αυτό όμως σήμερα...ας ψηφίσουμε να αλλάξουμε αντιπροσώπους, οι οποίοι θα αλλάξουν με τη σειρά τους αυτά που μας ενοχλούν.... αυτό λέω σε όλους εδώ μέσα...το ίδιο ισχύει για θητείες, φόρους, το κράτος, και άλλα πολλά.

Όταν έρθει η ώρα όμως, όπως λέει και Χάρυ Κλυν, την επόμενη μέρα θα σταθούμε μπροστά από τον καθρέπτη, θα ρίξουμε μία μούτζα, και θα πούμε "πάρτα μαλάκα πάλι την έκανες την μαλακία σου"...Οπότε τι γκρινιάζουν όλοι?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Δεν συμφωνώ με το το factoring βάσει του Ε3.... τρομεροί οι κίνδυνοι και έιναι παντελώς άδικο.
Θα συμφωνούσα όμως με ένα
δίπλωμα άσκησης δικαιώματος ψήφου.
όπως δίπλωμα οδήγησης, δίπλωμα αγγλικών, δίπλωμα μηχανικού κλπ
...άσχετο όμως με την οικονομική κατάσταση του καθενός.
Δεν ισχύει αυτό όμως σήμερα... ας ψηφίσουμε να αλλάξουμε αντιπροσώπους, οι οποίοι θα αλλάξουν με τη σειρά τους αυτά που μας ενοχλούν.... αυτό λέω σε όλους εδώ μέσα...το ίδιο ισχύει για θητείες, φόρους, το κράτος, και άλλα πολλά.
Πες μου όμως για να καταλάβω καλύτερα (συζήτηση κάνουμε):
1)Ποιοί είναι οι κίνδυνοι?
2)ΓΊΑΤΙ είναι άδικο?
3)Πως θα δουλεύει αυτό το "δίπλωμα" που λες? Δεν το καταλαβαίνω.
4)"Ας ψηφίσουμε να αλλάξουμε... κλπ." Μα ψηφίζουμε. Το αποτέλεσμα είναι?
Για ξανασκέψου την ιδέα μου. Δε νομίζω ότι την έπιασες.

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
Δε λέω ο πτωχός που δε πληρώνει καθόλου φόρο να μην έχει καθόλου ψήφο. Αλλά αν αυτού το βάρος της ψήφου είναι π.χ. x1, το βάρος της ψήφου αυτού πού πληρώνει φόρο (ας πούμε) 30.000 το χρόνο, να είναι x5, και αυτού που πληρώνει 150.000 να είναι x15. Και κάποιο μαθηματικό μοντέλο θα έβγαζε το βέλτιστο αυτών των σχέσεων, δεν είναι δύσκολο.

Το βρίσκεις άδικο?

Ναι γιατί ο φτωχός που βγάζει x1 μπορεί να έχει συνολικό εισόδημα τον χρόνο x10 ενώ αυτός που βγάζει x5 μπορεί να έχει ετήσιο εισόδημα x10000000000000000000 οπότε οι 30000 φόρος που πληρώνει αναλογικά είναι ψείρες!

Επισκέπτης
ο πανακριβος εξοπλισμος που εχει αγοραστει με τα λεφτα μας σαπιζει σε διαφορες αποθηκες του στρατου!!το κατα ποσο κατα τη διαρκεια της θητειας μαθαινουμε κατι σε περιπτωση συραξης φανηκε στην χαλκιδα,οπου φυγας μπηκε στο στρατοπεδο και πηρε ολοκληρο χαμερ χωρις να παρει κανεις χαμπαρι!!καλο ειναι να ξερουμε που βρισκομαστε!το μονο που μαθαινεις καποιος στο στρατο ειναι να εκτιμα τα απλα,βασικα πραγματα ,οπως ενα καλο φαγητο,ζεστο μπανιο,τις ανεσεις του!!τιποτα αλλο!!!

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
Η αποψη μου γιατι πάμε στο στρατό ειναι η εξής

1ον πάμε για να φυλάμε με σκοπιές κ περίπολα τον πανακριβο εξοπλισμό (τάνκς, πυροβόλα,αεροπλάνα) που έχει αγοραστεί απ τη χώρα μας με λεφτά όλων μας και που είναι αναγκαίος να υπάρχει και να προστατεύεται'συντηρείται ειτε το θέλουμε ειτε όχι.

Σας πληροφορώ ότι οι ΕΠΟΠ δεν κάνουν σκοπιές αλλά δεκανείς αλλάγής, περίπολα και εφόδους και ρωτάω: ΓΙΑΤΙ; Δεν είναι οπλίτες;

2ον παμε για να νίωθουν όσοι Ελληνες ζούνε στα σύνορα κάποιας μορφής ασφάλεια. Γιατι αλλο είναι να πέφτεις για ύπνο στην Αθήνα και αλλο να πέφτεις για υπνο σε κάποιο χωριο στα Ελληνοαλβανικά και στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ύπνος ο ένας ύπνος και ο άλλος από την στιγμή που είσαι ανεκπαίδευτος θα κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου.

3ον και συμαντηκότερο πάμε μπάς και κατα τη διαρκεια της θητείας μας ανοίξουμε τα στραβά μας και μάθουμε κάτι (αχρείαστο νάναι) ετσι ώστε αν γίνει κάτι να ξέρουμε που πάν τα 4 και να υπηρετήσουμε σωστά το όπλο μας και την ειδικότητα μας.

Μετα λύπης μου σε πληροφορώ ότι οι έφεδροι δεν ξέρουν την τύφλα τους την σήμερον ημέρα και οι ΕΠΟΠ είναι μέσα στην ημιμάθεια και στην λούφα που στο κάτω κάτω είναι και η δουλειά τους.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
προς stavros51

κίνδυνοι: οικογένειες πλούσιες να είναι η νέα μοναρχία (και μάλιστα δήθεν μέσω "δημοκρατικών" διαδικασιών). Θα ψηφίζουν συνέχεια τον εκάστοτε υποψήφιο "γιόκα" τους. (έμμεσα θα μου πεις ότι γίνεται και σήμερα αυτό...)

άδικο: γιατί να γεννιέσαι με συντελεστή ψήφου 30.000 π.χ. επειδή είναι πλούσια η οικογένεια σου? κάτι άλλο μου θυμίζει εμένα αυτό...

Πως θα δουλεύει? Ακολουθεί μία πρώτη σκέψη...(είπα πρώτη)

Εξετάσεις...(κάτι σαν πανελλήνιες...η τελευταία διαδικασία που έιναι ακόμη καθαρή στην ελλάδα, εκτός και εάν έχω χάσει επεισόδια). Επανaλήψεις ανά 10ετία..μετά τα 50 ανά 5ετία. Όποιος κόβεται (θα είναι κόβεσαι ή περνάς, όχι με βαθμολογία) δεν ψηφίζει, όπως και όσοι είναι πάνω από 70. Η ύλη θα είναι από ιστορία (ελληνική και διεθνής), σύγχρονη και ίσως και καμιά πολιτική οικονομία, πολιτικές επιστήμες αλλά όχι σε πολύ βάθος και κάποια μαθηματικά (κυρίως άλγεβρα και λογική).

Αυτά...τι λες?

Το ξέρω ότι ψηφίζουμε, και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα φταίει... όταν γκρινιάζουμε όμως, ξέρουμε ότι εμείς φταίμε?

Γιατί το αποτέλεσμα διαμορφώνεται από αυτούς που εμείς ψηφίζουμε. Και ότι ισχύει σήμερα στη χώρα μας, ισχύει από αυτούς που εμείς ψηφίσαμε...τι γκρινιάζουμε τότε?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom