Λοιπόν ακούστηκαν πολλές απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα, ο καθε ένας έβγαλε τα συμπερασματά του, απλά θέλω να πω κ γω κάπιοα πράγματα..
Όταν όμως σε μια μονάδα με 10 σκοπες υπηρετούν 15 στρατιώτες και στις μονάδες της αεροπορίας παίρνουν off κάθε τρεις και λίγο διότι δεν έχουν πού να τους βάλουν, πώς να μην πήξεις...
Φίλε str81977, καλό θα ήταν όταν δε γνωρίζουμε κάτι εκ των έσω, να μην είμαστε απόλυτοι.. Τι εννοώ? Εννοώ οτι εγω που ήμουν Αερπορία, σίγουρα πέρασα καλύτερα απτο ναμουν στο Στρατό Ξηράς, αλλά όσον αφορά τις υπηρεσίες, ήμασταν σε μια μονάδα 8 άτομα για 7 υπηρεσίες.. Κοιτάξτε στην Αεροπορία ισχύει "το μεγάλο βίσμα τρώει το μικρό" και ενω βρίσκεσαι σε μια μονάδα που θεωρητικά είναι 20-30 φαντάροι, οι μόνοι που να δίνουν το παρών και να κάνουν υπηρεσίες να είναι μόλις 8-10.. Το βύσμα το δικό μου ήταν μόνο για να μπω στην Π.Α., μετά τίποτα.. Πήγε η αγγαρεία και η σκοπία σύνεφο(πάνω απο 1200 ώρες, που πιστέψτε με για Αεροπορία είναι αρκετές, εκτός κ αν είσαι μπατζής), και κάπου προς το τέλος βρήκα(νόμιζα μάλλον) βύσμα να με φέρει στο ΓΕΑ, εγώ σκεφτόμουν γραφεία, κάθε μέρα έξοδο κτλ, κ τελικά απλά έκανα λίγο λιγότερες σκοπιές απο κει πριν.. Να φανταστείτε οτι περιμάναμε πως κ πως να ρθουν νέες σειρές μπας κ ελαφρύνουν καθόλου οι υπηρεσίες και με το που ερχόντουσαν οι νέοι φεύγαν όλοι για τους υπουργούς και μέναμε πάλι οι ίδιοι!!! Φανταστείτε οτι στο τέλος της θητείας μας, δεν υπήρχαν άτομα να αναπληρώσουν τις σκοπιές, όταν θα απολυόμασταν κ αρχίσαν να χώνουν Ε.Π.Υ και να κόβουν σκοπιές...!! :o
Όσο για το αν προσφέρι τελικά ο στρατός ή οχι, εγω πιστεύω πως αλλιώς είναι τα πράγματα εκτός κ αλλιώς όταν τα βλέπεις απο μέσα.. Σίγουρα απ τη μια είναι χρέος προς την πατρίδα, απτην άλλη όμως πολύ σωστά λένε κάποιοι για ποιά πατρίδα? Φυλάμε σκοπιά για ποιούς?Για τους αρχίδες πολιτικούς και τα πλουσιόπαιδα που σε περίπτωση πολέμου θα την κάνουν λουης και θα μείνουμε εμείς σα μαλάκες? Και πιο είναι το ευχαριστό στην τελική? Αυτοί που δεν κάναν οι λουφάραν στο στρατό στη συνέχεια να είναι οι βολεμένοι και οι υπόλοιποι να τρέχουν.. Θυμηθήτε πως και τον Κολοκοτρώνη, μετά τον πόλεμο, για να τον ευχαριστήσουν, τον βάλαν φυλακή..
Απτην άλλη όσοι γουστάρουν να πάνε φαντάροι, δεν είναι εθνικιστές, όπως λέτε πολλοί, αλλά πατριώτες, και εθνικιστής με πατριώτης, για μένα προσωπικά, είναι κάτι διαφορετικό..
Τώρα εάν μου προσέφερε κάτι η θητεία? Θα έλεγα μόνο χαμένο χρόνο(εκτός ελαχίστων γνωριμιών κ καταστάσεων) κ αυτό γιατί κατάλαβα οτι στο στρατό δε πας να γίνεις πολεμιστής, αλλά να κάνεις τις δουλειές που βαριούνται-δε θέλουν-είναι ανίκανοι να κάνουν οι μόνιμοι και να ακούς τον κάθε καραβανά που στο σχολείο ήταν παιδί της φάπας να βγάζει το κόμπλεξ του στους φαντάρους.. Εγω πέρνοντας το απολυτήριο θυμάμαι που είχα πει σε εναν αξιωματικό "18μήνες θητεία, τόσες ώρες σκοπιά&μόνο 4,5 φορές έριξα βολή, μόνο η αγγαρεία είναι ο στρατός?..." και μου χε απαντήσει "το ξέρω, αλλά τι να κάνω.."
Εγω μάγκες διαφωνώ με όλους εσάς που λένε οτι ο στρατός σε κάνει άντρα. Πούτσες μπλε, τα βύσματα χώθηκαν αμέσως σε δουλειά γαμάτη με το που απολύθηκαν, οι ρουφιάνοι συνέχισαν κ έξω να είναι ρουφιάνοι, οι λαλάκηδες μετατράπηκαν σε trendy λάκηδες, οι αθώοι γίναν θύματα και ούτο καθεξίς.. Το μόνο καλό στην όλη υπόθεση είναι οτι ο στρατός δείχνει σε μικρογραφία πως είναι κ ο έξω κόσμος, οτι κ έξω θα υπάρχουν τα βύσματα και έξω θα υπάρχουν οι βολεψάκηδες, οι άχρηστοι διευθηντές, προιστάμενοι κτλ, οτι αυτοί που πάντα θα είναι πρότυπα, θα είναι αυτοί που θα έχουν ωραία εμφάνιση, αλλά χαρακτήρα φλώρου κ παρτάκια, και εν ολίγις ότι όσο σκατά τα βρήκατε μέσα άλλο τόσο και χειρότερα είναι εξω!!! Κάποιος απο δω είπε "τουλάχιστον στο στρατό είναι η μόνη φορά που σε απολύουν κ χαίρεσαι!" εγω θα πω και το εξής απτο στρατό μπορείς να πάρεις αναβολή, έξω απτην πραγματική ζωή τι κάνεις?Μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο?Μπα..πάνε οι ρομαντικές εποχές..απλάανακατεύεσαι κ εσυ με τον όχλο... Οπότε όσοι είναι να πάτε φαντάροι γράφτε τα όλα στα @@σας, κ όσοι πήγατε/πήγαμε. να θυμόμαστε μόνο τις πλάκες που γινόντουσαν εκεί μέσα κ όπως είπε κ ένας ηθοποιός "αξίζει να πας φαντάρος, απλά κ μόνο για να νιώσεις την εμπειρεία της απόλυσης"...!! 8)