Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

ananias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
1.763
Πόντοι
216
Προσωπικα πιστευω οτι μερικοι που γκρινιαζουν σε φαση "ο στρατος ειναι ετσι και ειναι αλλιως,και πρεπει να πας και οι λοιποι λιποτακτες θα την πληρωσουν" και τα λοιπα τα γραφουν επειδη πηγαν οι ιδιοι στρατο και νοιθουν μαλακες μονο και μονο με την ιδεα οτι καποιοι τον γλυτωνουν με διαφορες μανουβρες.
Οσο για το "για τους ξενους δεν σας πεφτει λογος και λιγα λογια για την ελλαδα" και λοιπες αηδιες,θα ηθελα να εκφρασω οτι απ την στιγμη που καποιος καταβαλλει φορους σ αυτο το κρατος ετησιως,που ειναι πολυ μεγαλυτερα ποσα συνολικα απ οσα καταβαλλει ενας μεσος εργαζομενος,πιστευω οτι πεφτει και παραπεφτει λογος.
Εγω ετυχε να γεννηθω εξω,οι γονεις μου να εχουν διπλες υπηκοοτητες και τους ευχαριστω που προνοησαν ωστε να γλυτωσω απτον στρατο.Αυτο δεν σημαινει ομως οτι ντε και καλα δεν παω αμα δεν θελω.Οποιοσδηποτε στην θεση μου αμα θελει,μπορει να ζητησει την ελληνικη υπηκοοτητα και να κανει 8μηνη θητεια,αρα ειναι θεμα επιλογης για αρκετους.
Σκεφτειτε αν ο εθνικος μας προυπολογισμος ειχε την δυνατοτητα να μειωσει το ποσοστο της αμυνας,και να διατεθει η διαφορα σε αλλους παραγοντες-νοσοκομεια,αναπτυξη στην επαρχια(η επαρχια ταιζει την ελλαδα),κτλπ.
Οποιος καταλαβαινει και γνωριζει πεντε πραματα,σιγουρα συμφωνει οτι αυτη η χωρα ειχε καποτε την υποδομη να γινει κατι πολυ ανωτερο σε διαθνη τομεα.
Ειναι ακομα πρωτη στην εμπορικη ναυτιλια,παρ ολο που το ιδιο το κρατος εσφιξε τα λουρια στους εφοπλιστες με αποτελεσμα να "πεσει" η στηριξη τους προς την ελλαδα.
Μην ξεχναμε την ολυμπιακη αεροπορια και την καταληξη της.
Και μετα μιλαμε για "εθνικη υπερφανεια" ρε παιδια?
Οταν το ιδιο το κρατος επι χρονια αδιαφορει παταγωδως να στηριξει οτιδηποτε εκτος απο τα οποια ρουσφετια του κωλου?
Οταν το κρατος εχει μονιμοτητα σε δημοσιους υπαλληλους εν ετει 2006 που ξυνουν επιδεικτικα τ αρχιδια τους?
Γιατι να "υπηρετησει" καποιος μια χωρα η οποια απλα ασκει την παλια πολιτικη "η ελλαδα τρωει τα παιδια της?"
Θα πουν πολλοι "επειδη ρε μαγκα,την αγαπαω αυτη την χωρα"
Και το πρεζακι αγαπαει την ηρωινη,η οποια ομως τον καταστρεφει.Αν αγαπας κατι,πρεπει να βρεις πιο δυντατους τροπους να βοηθησεις,και οχι να κοπανας οτι επειδη καθαριζες πατατες στον εβρο εκανες κατι για την χωρα...

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Όταν έρει ο Τούρκος και δεν ξέρεις να καθαρίζεις πατάτες τότε να σε δω μάγκα μου. Συμφωνώ ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ελλάδα αλλά η άμυνα της χώρας μας πρέπει να έρχεται πρώτη.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Βασικά ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια.
Για να τελειώνουμε, ό,τι κάνουμε , το κάνουμε για την πάρτη μας. Εγώ άμα κάνω τελικά (δεν πεθάνω στην πορεία, δεν μείνω ανάπηρος και άλλα τέτοια) δεν θα το κάνω ούτε γιατί ο πληθωρισμός είναι στην Ελλάδα πάνω από τα επιτρεπτά όρια ούτε γιατί το συντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα χλωρίου στο νερό από ότι πρέπει. Θα το κάνω για την πάρτη μου. Όπως εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ικανοποιεί την πάρτη μου. Όπως εσύ αισθάνεσαι ικανοποιημένος που δεν έκανες θητεία γλιτώνοντας έτσι ένα διάστημα χρόνου από τη ζωή σου και διαμαρτυρόμενος για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, έτσι κι εγώ αισθάνομαι καλά για την πάρτη μου που θα έχω την ευκαιρία για 12 ή 18 μήνες να φοράω μια στολή που έχει τη γαλανόλευκη πάνω. Γιατί η Ελλάδα για μένα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ , η ΝΔ και το τί έχει κάνει ο καθένας, αλλά το τί σημαίνουν αυτές οι 9 γραμμές στη σημαία μας. Αν αυτό το θεωρείς γραφικό κ εμένα ονειροπαρμένο, μαγκιά σου και στα αρχίδια μου παράλληλα. Όπως και εγώ με τη σειρά μου πιστεύω ότι είναι τουλάχιστον απλοϊκό να λέμε ότι χαίρομαι που δεν υπηρέτησα γιατί υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που τα ξύνουν. Αλλά αυτό πάλι πιστεύω εγώ

Επισκέπτης
και γιατι ρε μαγκες εγω να βαραω σκοπια στον εβρο 4-6 καθε μερα,που οσοι εχουν παει στρατο θα ξερουν οτι ειναι το χεοροτερο,επειδη ηταν μαζεμενοι κατι στρατοκαυλοι,ακροδεξιοι του κερατα,φασιστακια,και δεν γουσταραν το τατουαζ με το τσε γκεβαρα που εχω?εμενα αυτο με ενοχλησε απο τη θητεια μου!!περασα καλα γενικα,ειχε γελιο,αλλα αυτο που ειδα στον εβρο με προβληματισε!!και ειναι και αυτος ενας λογος που δεν θελουν να πανε στρατο μερικοι!αν εξαλειφθουν τετοια φαινομενα τοτε θα ειναι καλυτερα!αν και τωρα ειναι κολλεγιο!!παντως να θυμαστε  ενα πραγμα!!γραψτε στα αρχιδια σας οτι σας λενε!12 μηνες ειναι!!

xiale

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2006
Like
4
Πόντοι
1
Νομίζω οτι 3 είναι τα βασικά προβλήματα με την θητεία στην ελλάδα.
1) η παντελής έλειψη αξιοκρατείας και ισότητας.
2) Το πως είναι φτιαγμένο το σύστημα για να περνάνε όσο γίνεται καλύτερα τα παιδιά του (αξιωματικοί) εισ βάρος τησ δικής μας τσέπης (πχ. στρατιωτικές κατοικίες, Λέσχες, Στρατιωτικά πρατήρια, ΚΑΑΥ, στρατιωτικά νοσοκομεία. παράλογα εφάπαξ, παράλογα επιδόματα και απίστευτες συντάξεις σε πολύ μικρή ηλικία)
3) το πόσο δεν κάνεις τίποτα.
Νομίζω οτι οι περισότεροι που διαμαρτύρονται για το στρατό δεν θα είχαν πρόβλημα να υπηρετήσουν στο δημόσιο η σε κάποιο νοσοκομειό κτλπ όπου θα προσέφεραν έργο ....

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Για τους ξένους:
θα ηθελα να εκφρασω οτι απ την στιγμη που καποιος καταβαλλει φορους σ αυτο το κρατος ετησιως,που ειναι πολυ μεγαλυτερα ποσα συνολικα απ οσα καταβαλλει ενας μεσος εργαζομενος,πιστευω οτι πεφτει και παραπεφτει λογος

Φόρους πληρώνεις στην Ελλάδα εάν έχεις οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, εάν έχει ακίνητη περιουσία κλπ. Δεν σου δίνει η καταβολή φόρων το δικαίωμα να εκφέρεις γνώμη για την ανάγκη ή όχι στράτευσης των νέων. Το πόσο φόρους πληρώνει κανείς σε σχέση με το μέσο όρο των εργαζομένων ή άλλων δεν είναι κριτήριο βαρύτητας της γνώμης σου. Οι ψήφοι στην δημοκρατία δεν έχουν συντελεστή βαρύτητας που προκύπτει από το εκκαθαριστικό του καθενός.

π.χ. ο Δ/νων σύμβουλος μίας πολυεθνικής στην Ελλάδα, ο οποιος είναι αλλοδαπός και πληρώνεται στην Ελλάδα, πληρώνει φόρους στην Ελλάδα, κρατήσεις κλπ. Θα τον ρωτήσουμε για την θητεία? Οποιοσδήποτε πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα και αγοράσει μία τσίχλα, πληρώνει ΦΠΑ, θα τον ρωτήσουμε για την θητεία?

Κάτι άκουσα για αηδίες...

Για να το καταλάβετε: Η θητεία είναι μία υποχρέωση που προκύπτει από τους νόμους της δημοκρατίας μας. Εάν θέλετε αλλάξτε τους αντιπροσώπους της και κατ'επέκταση και τη σχετική νομοθεσία. Μέχρι τότε, όποιος δεν εκπληρώνει με πουστιές αυτή την υποχρέωση θεωρώ ότι πρέπει να είναι "στιγματισμένος".

Τα υπόλοιπα όλα είναι αμπλεοφιλοσοφίες. Και για όλα τα προβλήματα που λέτε, περί προϋπολογισμών, προβλημάτων στην δημόσια διοίκηση κλπ ισχύει το ίδιο. Αφήστε την γκρίνια και κάντε κάτι για αυτό. Για αρχή ψηφίστε με συνείδηση και σκεφτείτε όλα αυτά που κράζετε. Εάν δεν ψηφίζετε, δεν σας πέφτει λόγος να γκρινιάζετε...

cheetah

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Είστε γεννημένοι είλωτες.
Μείνετε ποταποί, να καθαρίζετε πατάτες για να μη σκέφτεστε πως καταντήσατε σε αυτό το χάλι, να παίρνετε βασικό μισθούλι 600 ευράκια και να σας κοροϊδεύουν έτσι.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
και γιατι ρε μαγκες εγω να βαραω σκοπια στον εβρο 4-6 καθε μερα,που οσοι εχουν παει στρατο θα ξερουν οτι ειναι το χεοροτερο,επειδη ηταν μαζεμενοι κατι στρατοκαυλοι,ακροδεξιοι του κερατα,φασιστακια,και δεν γουσταραν το τατουαζ με το τσε γκεβαρα που εχω?εμενα αυτο με ενοχλησε απο τη θητεια μου!!

Χοντρό...αλλά μην τα βάζεις όλα σε ένα καζάνι! (στρατόκαυλοι, ακροδεξιοί, φασιστάκια, στρατός)

Πρίν 2 εβδομάδες δούλευα νύχτα (3-4 το πρωϊ) στα Εξάρχεια. Περνούσαμε οπτικές ίνες για δίκτυο εταιρίας τηλ/νών στο δρόμο. Μας την έπεσαν μία ομάδα και μας κατέστρεψαν τον εξοπλισμό (βαν, εργαλεία, μηχανήματα, υλικά) γιατί νόμιζαν ότι βάζαμε κάμερες της ΓΑΔΑ. Ένας από αυτούς φόραγε και μπλουζάκι του Τσε (τον οποίο προσωπικά δεν έχω σε ιδιάιτερη εκτίμηση).

Τι να πω τώρα εγώ ότι όλοι οι μαλλιάδες, μαυροφορεμένοι, αναρχικοί, κουμουνιστές (=φασίστες), πρεζάκια, οπαδοί του Τσε, είναι αλήτες, ανεγκέφαλοι και άλλα πολλά και ουσιαστικά είναι ένα και το αυτό?

Και να πω ότι ποτέ ρε πούστη μου ποτέ δεν πρέπει να τους δώσουμε π.χ. DSL, πρόσβαση σε νέες τεχονολογίες κλπ?

AntifitCondom

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Κριτικές
118
Like
2.091
Πόντοι
8.360
Δεν μου λές ρε μάγκα εκτός από το να είσαι περήφανος για το εθνόσημο που είχε πάνω στον μπερέ σου μήπως είσαι περήφανος και για την ραδιενέργεια και το απεμλουτισμένο ουράνιο που έριχνε κλωτσιές στο DNA σου????Ή μήπως θα μου πεις οτι είναι μαλακίες ολα αυτα που σου λέω και έπερνες και καλά λευτά..,και μετα σου λέει γιατι δεν προοδεύουμε σαν χώρα-κοινωνία,ε με τέτοιο σκεπτικό που έχουμε...

Eπειδη εισαι οργιο αγορι μου καθε 15 μερες γινοταν εξετασεις στους οπλιτες καθως και στην γυρω περιοχη για μολυνση.Κοσσοβο πηγα γιατι γουσταρα εγω και οχι μονο για τα χρηματα,απλα ηθελα να δοκιμασω τις αντοχες μου.Τωρα πως τα βγαζεις ολα αυτα απο το κλουβιο το κεφαλι σου αυτα ειναι ενα αλλο θεμα (για σκεπτικο κτλ).Και εαν το πας ετσι εγω ανεπνεα τον μολυσμενο αερα ενω εσυ εδω στην ελλαδα τον καθαρο αερα του καυσαεριου και θα ζησεις πολλα χρονια.Α ρε κλωτσιες που θελουν μερικοι μπουμπηδες :grin: :grin:
Δεν ξέρω ρε φίλε με τι ακριβώς εξετάσεις βρίσκανε το οτι το DNA δεν έτρωγε κλωτσιές το DNA σου,πόσο μάλλον απο τον πιο ανοργάνωτο στρατό του κόσμου και βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να εμπιστευτείς οτι σου λέγανε και αλήθεια για τα αποτελέσματα,ούτος ή άλλος τα αποτελέσματα αυτής της διαμονής σου στο Κόσοβο θα βγούν μακροπρόθεσμα και σου εύχομε ειλικρινά να μην έχεις τίποτα,αλλά θεωρώ τουλάχιστον ανώριμο εκ μέρους σου να το πέρνεις τόσο χαλαρά και αδιάφορα ένα πράγμα το οποίο θα μπορούσε να σου καταστρέψει την ζωή.Θα πρέπει να σου αναφέρω βέβαια οτι είχα έναν γνωστό στο Κόσοβο ο οποίος πέθανε απο καρκίνο 2 χρονια μετα που γύρισε απο το Κόσοβο σε ηλικία 24 χρονών,τώρα αν το βλέπεις και αυτο φυσιολογικό τι να σου πώ.Πάντως να ξέρεις σίγουρα ότι ότι σου έχουν πει για το Κόσοβο είναι η μισή αλήθεια

Επισκέπτης
συγκρινεις διαφορετικα πραγματα!!ουτε εγω γουσταρω να βλεπω αναρχικους να σπανε τα βαν αλλα επισης δεν γουσταρω να εχω ενα καρο καμερες πανω απο το κεφαλι μου!!ισως να μπερδευτηκαν οι τυποι και σας εσπασαν το εξοπλισμο!δεν ξερω!!αλλα για τους ακροδεξιους και φασιστες ειμαι της γνωμης οτι ειναι μαλακες που δεν ξερουν ιστορια και δυστυχως ο στρατος εχει μπολικους τετοιους!προσωπικα γουσταρα που βγαζανε σπυρια μολις βλεπαν το ταττοο !γαι το τσε πιστευω οτι εχεις λαθος γνωμη!εγω προσωπικα τον θαυμαζω,σαν ανθρωπο,σαν επαναστατη,σαν προσωπικοτητα!ΥΓ.οσον αφορα τους κομμουνιστες παλι θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω!δεν εμβαθυνω γιατι δεν θελω να γινει πολιτικη η κουβεντα!παντως στρατος=χασιμο χρονου!για μενα τουλαχιστον ετσι ηταν!

kissifer

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
γαμω ολους τους φασιστες του στρατου καθως και τα τσιρακια τους ... Για μενα αυτοι ειναι που θα κρυφτουν σε περιοδο πολεμου... Μαγκια κλανια ειναι ολοι τους ...Γαμω επισης τους φορους που πανε στους τεμπελοχαναδες μονιμους που ξυνουν τα αρχιδια τους και εγω δουλευω σαν το σκυλι να τους πληρωνω... Ξυστε μουνοπανα ξυστε και γαμιστε τον φανταρο μουνια...

Tulip

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Έχει προστάτη μην του βάζεις δύσκολα.......

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
συγκρινεις διαφορετικα πραγματα!!ουτε εγω γουσταρω να βλεπω αναρχικους να σπανε τα βαν αλλα επισης δεν γουσταρω να εχω ενα καρο καμερες πανω απο το κεφαλι μου!!ισως να μπερδευτηκαν οι τυποι και σας εσπασαν το εξοπλισμο!δεν ξερω!!αλλα για τους ακροδεξιους και φασιστες ειμαι της γνωμης οτι ειναι μαλακες που δεν ξερουν ιστορια και δυστυχως ο στρατος εχει μπολικους τετοιους!προσωπικα γουσταρα που βγαζανε σπυρια μολις βλεπαν το ταττοο !γαι το τσε πιστευω οτι εχεις λαθος γνωμη!εγω προσωπικα τον θαυμαζω,σαν ανθρωπο,σαν επαναστατη,σαν προσωπικοτητα!ΥΓ.οσον αφορα τους κομμουνιστες παλι θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω!δεν εμβαθυνω γιατι δεν θελω να γινει πολιτικη η κουβεντα!παντως στρατος=χασιμο χρονου!για μενα τουλαχιστον ετσι ηταν!

warhol διαφωνούμε σε πολλά, δεν θα μπούμε σε πολιτική κουβέντα, ασφαλώς όχι...απλά τόνισα το να μην γενικοποιούμε...

(την πολιτική θα την κάνουμε καμιά μέρα στο μαγαζί σου, σκέφτομαι να χτυπήσω κάτι...)

το ότι ίσως μπερδεύτηαν τα παλληκάρια, το σκέφτηκα και εγώ, εμένα όμως μου στοίχισε αρκετά η μαλακία τους,

Παρόλο αυτά, δεν τους βάζω όλους σε ένα καζάνι...

Το κουμουνιστές=φασίστες ήταν απλώς μία ένδειξη λανθασμένης γενικοποίησης. Δεν είναι φασισμός εάν από μαλακία και λάθος τους,  μου κατέστρεψαν τον εξοπλισμό της δουλειάς μου? Δεν είναι φασισμός αυτό που έκαναν?

Δεν τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι όμως...

Μακριά από εμάς οποιοδήποτε είδος φασισμού..

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
και γιατι ρε μαγκες εγω να βαραω σκοπια στον εβρο 4-6 καθε μερα,που οσοι εχουν παει στρατο θα ξερουν οτι ειναι το χεοροτερο,επειδη ηταν μαζεμενοι κατι στρατοκαυλοι,ακροδεξιοι του κερατα,φασιστακια,και δεν γουσταραν το τατουαζ με το τσε γκεβαρα που εχω?εμενα αυτο με ενοχλησε απο τη θητεια μου!!

Φίλε Γουόρχωλ, πρέπει να καταλάβεις κάποια στιγμή ότι η δερματοστιξία δεν αρέσει σε όλον τον κόσμο και δεν είναι κοινής αποδοχής..Μπορεί πχ. στα στούντιο και στα στριπτιτζάδικα όπου πας να έχει πέραση αλλά δεν μπορείς να την επιβάλεις και στους συμπολεμιστές σου στον Έβρο..Και όπως δέχεσαι τον έπαινο (και τα τσιμπούκια :)  ) από κάποιες χάρη στα τατουάζ έτσι να δέχεσαι και την κριτική...Και κάτι άλλο: Το γεγονός ότι σε κάποιους δεν άρέσει να κυκλοφορούν σαν μέλος της Γιακούζα ή σαν hell angel και δεν θεωρούν τον Τσε τη μεγαλύτερη πολιτική προσωπικότητα του γαλαξία δε σημαίνει ότι είναι ούτε φασίστες ούτε στρατόκαυλοι..Απλά έχουνδιαφορετική άποψη και αισθητική από εσένα..Live with it...

Όσο για τη θητεία, θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με το Γιώργο και τον sxs (τελικά ο Λ/ΕΠΥΕΘΑ πρέπει να έχει δύναμη μεραρχίας- ξέρω απίστευτα πολύ κόσμο που πέρασε από εκεί! )..
Θα τονίσω επίσης ότι όσο εκνευριστικός και δύσκολος και αν μου φαινόταν ο στρατός, δεν ήταν παρά ένα απλό πρελούδιο σε σχέση με ό,τι αντιμετωπίζω σήμερα...Σκεφτείτε όσοι δυσανασχετείτε ότι ο στρατός (και η φυλακή) είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου η απόλυση έχει θετική σημασία!

Α, και κάτι ακόμη φίλε Γιώργο: Δεν σου έκανε εντύπωση ότι το συνοθύλευμα από αγράμματους, πρεζάκια, γκάου - μπίου και καραβανάδες συντονιζόταν καλύτερα από τις ομάδες εργασίας που περιέγραψες;

Επισκέπτης
σεβομαι το γεγονος οτι σε ορισμενους ανθρωπους δεν αρεσει το τατουαζ!!ομως ειναι δικαιωμα μου αν θελω να εχω τατουαζ!και πρεπει να το σεβονται αυτο!!το να βαραω σκοπια 4-6 καθε μερα δειχνει τι νοοτροπια και τι παιδεια που εχουν!!και αν δεν τους αρεσει το τατουαζ που εχω τοτε να μην το κοιτανε!εγω αυτο τον ανθρωπο τον θαυμαζω και τον εκανα τατουαζ και δεν δινω και λογαριασμο σε κανεναν για το τι τατουαζ θα χτυπησω πανω μου!ειναι προσωπικο θεμα αυτο!

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Α, και κάτι ακόμη φίλε Γιώργο: Δεν σου έκανε εντύπωση ότι το συνοθύλευμα από αγράμματους, πρεζάκια, γκάου - μπίου και καραβανάδες συντονιζόταν καλύτερα από τις ομάδες εργασίας που περιέγραψες;

Στο θέμα που κλειδώθηκε έχω κάνει μια εκτενή αναφορά στο θέμα της ουσίας της  στρατιωτικής πειθαρχίας.

Να σημειώσω ότι οι πολιτικές ομάδες εργασίας έχουν κοινό στόχο αλλά ενσωματώνουν ατομικές επιδιώξεις που νωθεύουν το συντονισμό. Η πολιτική ζωή είναι ατομικοκεντρική στο δυτικό κραταιό μοντέλο ενώ η στρατιωτική ζωή σαν πρόγευση μιας κατάστασης πολέμου δηλ. ζωής/θανάτου έχει τον ατομισμό ώς μέγιστο ανάθεμα. Με μία χαλαρή θεώρηση μπορείς να παραληλλήσεις την εμπειρία του στρατού με γεύση σωφρονισμού και υπαρκτού σοσιαλίσμού με δόσεις κυκλωματικών εξαιρέσεων. Κάποιοι πιο ίσοι δηλαδή, εγκλεισμός, αλλά και ο πέλεκυς να κρέμεται ανα πάσα για όλους.

hot_alkis

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Τελικά το θέμα αυτής της συζήτησης κατάντησε μαλακία. Ο καθένας μας έχει τις εμπειρίες του καλές ή κακές δεν έχει σημασία και είναι αυστηρά προσωπικές καθένας τις βιώνει μόνος του. Είτε το θέλουμε΄είτε όχι στη μικρή Ελλαδίτσα μας θα συνεχίζουν να στρατεύονται κληρωτοί στρατιώτες. Τελεία και παύλα. Με το να το συζητάμε από εδώ δεν έχει νόημα εκτός και είναι παρήγορο αυτό ότι πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης και όχι άρνησης ενάντια σε αθτό τον παροχημένο και ξεπερασμένο θεσμό. Η καλύτερη λύση για να ηρεμήσουμε όλοι είναι να γίνει απολύτως επαγγελματικός να τελειώνουμε. Μόνο οι επαγγελματικοί στρατοί σήμερα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του διεθνοποιημένου περιβάλλοντος που καλούνται να δράσου. Οπότε ελεύθερα όποιος του αρέσει να πηγαίνει. 

farouk1

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Like
1
Πόντοι
0
kala δνε μπορω να καταλαβώ γιατί τόση φασαρία για το στρατό ετσι και αλλιώς ειναι η τελευταία περίοδος της παιδικής μας ηλικίας και μην πεις κανείς ότι δνε θυμαται τα γέλια που έκανε εκει ευχάριστα. Αλλά πεστε μου εναν που συνέχισε να γελάει και μετά το στρατό . Ο αληθινός στρατός φίλοι μου ειναι μετά το απολυτήριο όλα τα άλλα ειναι φουμαρα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom