1)Τα σχολεία το καλοκαίρι και στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, δεν είναι κλειστά λόγω κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Είναι κλειστά λόγω παιδαγωγικής λειτουργίας. Δεν απαίτησαν ποτε οι εκπαιδευτικοί να κλείνουν τότε τα σχολεία. Ότι σαφώς και είναι συμφέρουσα κατάσταση, δεν το αρνείται κανένας. Αλλά δε φταίω εγώ που τα σχολεία κλείνουν το καλοκαίρι ας πούμε. Και να τονίσω επίσης ότι όσοι εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι σε γραφεία και υπηρεσίες, δουλεύουν κανονικότατα το καλοκαίρι. Μόνο όσοι έχουν θέση στο σχολείο είναι κλειστά. Επίσης οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται στα σχολεία σχεδόν μέχρι τα μέσα προς τέλη Ιουλίου και ξανά τον Αύγουστο όταν ανακοινώνονται οι βάσεις. Οπότε ας μη λέμε ότι θέλουμε ή αν δεν γνωρίζουμε. Αυτός ο μηδενισμός και η απαξίωση για τους άλλους θα μας φάει.
Στην τελική φταίω εγώ αν διάβασα, πέρασα πανεπιστήμιο, ξεκολιάστηκα στον ΑΣΕΠ για να διοριστώ δάσκαλος; Εχουμε καταντήσει ακόμα και όσοι δε γλύψαμε για να έχουμε μια δουλειά στο Δημόσιο, και πραγματικά προσπαθησαμε, να αισθανόμαστε και ένοχοι από πάνω που θέλαμε να κάνουμε το συγκεκριμένο επάγγελμα.Ημαρτον δηλαδή με αυτή του νοοτροπία του μαλακα ελληνα. Όσα δε φτάνει , τα κάνει κρεμαστάρια
φίλε δέν άνοιξα τό θέμα μέ σκοπό νά βγάλω άχρηστους όλους τούς δημόσιους υπαλληλους.
όλοι σχεδόν έχουμε μιά μάννά μιά αδελφή,ένα παιδί. φίλους πού δουλεύουν στό δημόσιο...
η φωνή μου είναι μιά κραυγή αγωνίας γιά τό μέλλον τής ελληνικής οικονομίας και γιά τίς μαλακίες πού κάναν ΟΛΑ τά κόμματα μέ τό νά διορίζουν αλλά καί νά ανέχοντε κκε συνασπισμός μία κατάσταση πού είναι η βασική αιτία τής οικονομικής κατάρευσης κατά τήν ταπεινή μου γνώμη,
φυσικά καί υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι πού δουλεύουν καί πού έχουν ταλαιπωρηθεί χρόνια μέ σπουδές κλπ γιά νά πάρουν ένα μισθό 1000 ευρώ..
αλλά μιά απλή πράξη αριθμητικής βγάζει νουμερά ανατριχιαστικά
εστω 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι λιγότεροι ισοδυναμει με σχεδόν όλο το δημόσιο χρεος εαν πολλαπλασιασουμε μισθους πεντακοσίων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων επί 25 χρόνια....
εάν δέν είχαν προσληφθεί θά δουλεύαν στόν ιδιωτικό τομέα πού θά ήταν και παραγωγικότερος εάν τό κράτος είχε δώσει ένα μέρος τών μισθών τους σέ παραγωγικές επενδύσεις...
τό τί πρεπει νά γίνει απο εδώ καί πέρα σηκώνει συζήτηση...