Νέα

Περί δημοσίων υπαλλήλων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mabillon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 147K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

να καταργηθει η μονιμοτητα στο δημοσιο?τι λετε?

• τωρα αμεσωσ!οθστ να απολιονται οι αχρηστοι τεμπελιδεσ!

Ψήφοι: 215 74,9%
  • οχι ποτε!να ριζωσοθν

Ψήφοι: 72 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    287

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Για τους ΔΥ, εχω ξαναπει οτι το προβλημα δεν ειναι τοσο ΠΟΣΟΙ ειναι, αλλα το οτι πρακτικα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ οταν τους χρειαζεσαι!

Σε μια χωρα 10.000.000, η υπαρξη 1.000.000 ΔΥ πρακτικα θα σημαινε πως σε καθε οικοδομικο τετραγωνο, θα πρεπε να υπαρχει 1 αστυνομικος, 1 δασκαλος, 1 εφοριακος, 1 τελωνιακος, 1 ιατρος, 1 νοσοκομος, 1 υπαλληλος καθαριοτητας, 1 υπαλληλος ΚΕΠ, κλπ..

ΠΟΥΝΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ?

Οι δημ.Υπαλληλοι πρακτικα ειναι ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ σε υπεραριθμες θεσεις αρχιδοξυσιματος, και συνεχεια στις θεσεις που παραγουν εργο δεν υπαρχει κανεις, γιαυτο το κρατος συνεχως προσλαμβανει νεους για να κανουν τη "φασινα"

Ποιοι ηταν αυτοι που αντιταχθηκαν τοσο εντονα στην ΜΕΤΑΤΑΞΗ? Ενα μετρο το οποιο θα εξορθολογιζε καπως τον δημοσιο τομεα? Ποιοι ειναι αυτοι που μπλοκαρουν το δημοσιο απο το να λειτουργει περισσοτερες ωρες (τα ΚΕΠ θα μπορουσαν να λειτουργουν ακομη και 24ωρα και να μπορεις εκει να κανεις και αλλες δουλειες, οπως να πληρωνεις, να πιρνεις ενημερωτητες κλπ) ?
Ποιοι ειναι αυτοι που καταλαμβανουν θεσεις σε υπηρεσιες που δεν εχουν αντικειμενο και αρνουνται να μεταταχθουν καπου αλλου ωστε να δικαιολογουν εστω ελαχιστα το μισθο τους?

Η οργη του κοσμου για τους ΔΥ, δεν ειναι για τον αριθμο τους! Ειναι γιατι παροτι υπαρχουν τοσοι πολλοι ΔΥ, ο πολιτης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ! Και αυτοι που παρεμποδιζουν τον δημοσιο τομεα να εξυπηρετει τους πολιτες ειναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι ΔΥ και οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ χαϊδευτες τους!

Davatzis_90

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ!!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Για τους ΔΥ, εχω ξαναπει οτι το προβλημα δεν ειναι τοσο ΠΟΣΟΙ ειναι, αλλα το οτι πρακτικα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ οταν τους χρειαζεσαι!

Σε μια χωρα 10.000.000, η υπαρξη 1.000.000 ΔΥ πρακτικα θα σημαινε πως σε καθε οικοδομικο τετραγωνο, θα πρεπε να υπαρχει 1 αστυνομικος, 1 δασκαλος, 1 εφοριακος, 1 τελωνιακος, 1 ιατρος, 1 νοσοκομος, 1 υπαλληλος καθαριοτητας, 1 υπαλληλος ΚΕΠ, κλπ..

ΠΟΥΝΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ?

Οι δημ.Υπαλληλοι πρακτικα ειναι ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ σε υπεραριθμες θεσεις αρχιδοξυσιματος, και συνεχεια στις θεσεις που παραγουν εργο δεν υπαρχει κανεις, γιαυτο το κρατος συνεχως προσλαμβανει νεους για να κανουν τη "φασινα"

Ποιοι ηταν αυτοι που αντιταχθηκαν τοσο εντονα στην ΜΕΤΑΤΑΞΗ? Ενα μετρο το οποιο θα εξορθολογιζε καπως τον δημοσιο τομεα? Ποιοι ειναι αυτοι που μπλοκαρουν το δημοσιο απο το να λειτουργει περισσοτερες ωρες (τα ΚΕΠ θα μπορουσαν να λειτουργουν ακομη και 24ωρα και να μπορεις εκει να κανεις και αλλες δουλειες, οπως να πληρωνεις, να πιρνεις ενημερωτητες κλπ) ?
Ποιοι ειναι αυτοι που καταλαμβανουν θεσεις σε υπηρεσιες που δεν εχουν αντικειμενο και αρνουνται να μεταταχθουν καπου αλλου ωστε να δικαιολογουν εστω ελαχιστα το μισθο τους?

Η οργη του κοσμου για τους ΔΥ, δεν ειναι για τον αριθμο τους! Ειναι γιατι παροτι υπαρχουν τοσοι πολλοι ΔΥ, ο πολιτης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ! Και αυτοι που παρεμποδιζουν τον δημοσιο τομεα να εξυπηρετει τους πολιτες ειναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι ΔΥ και οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ χαϊδευτες τους!

σωστό.
αν και με πολύ λιγότερους πάλι μια χαρά θα γινόταν η δουλειά.

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
όταν θα δουλέψεις σε πολυεθνική με 300 χιλιάρια υπαλλήλους παγκοσμίως θα το ξανασυζητήσουμε κυρία τηλεφωνήτρια.

μέχρι τότε παίζε με τα εμότικονς.

H πολυεθνική που δουλεύω εγώ έχει περισσότερους από τόσους. Πάντως κι εγώ τα emoticons θυμάμαι...  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
σωστό.
αν και με πολύ λιγότερους πάλι μια χαρά θα γινόταν η δουλειά.
ρε μαγκα, ουτως η αλλως το κονδυλι των μισθων του δημοσιου ειναι το 15%απο τα ετησια εξοδα του κρατους, σιγα τα ωα ναουμε...
τουλαχιστο μπορω να πηγαινω σε μια δημ.υπηρεσια και να τελειωνω γρηγορα?
μπορω να πηγαινω να πληρωνω το ΤΕΒΕ μου ή το ΦΠΑ μου σε ενα ΚΕΠ στις 3 το πρωϊ και να τελειωνω γρηγορα και το κυριοτερο ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ  για να προσαρμοστω με το στανιο στα ωραρια του δημοσιου?
Μπορω να πηγαινω σε ενα νοσοκομειο και να μη περιμενω σα το ζωο 3 ωρες εξω απο καθε ιατρειο με το ποδι μου να κρεμμεται επειδη καποιος μαλακας ΔΥ δε σκεφτηκε πως δεν πρεπει ο αναπηρος να τρεχει απο ιατρειο σε ιατρειο αλλα οι ιατροι πρεπει να πηγαινουν στον αρρωστο?
Γινεται να ανοιγω μια επιχειρηση σε 1 μερα χωρις να πρεπει να τρεχω σε 40 υπηρεσιες?
Γινεται να βαζω τηλεφωνο σε 1 μερα? Ρευμα? Νερο? Γινεται να ειναι οι δρομοι και οι πλατειες καθαρες? Γινεται αντι οι μισοι αστυνομικοι να φυλανε δημοσιογραφους και γηπεδα να φυλανε τους πολιτες? Και ενα καρο ακομη παραδειγματα....

το προβλημα στην Ελλαδα, ειναι πως ενω ολα αυτα μας φαινονται λογικα, στην δημοσια πραγματικοτητα η αμοιβομενη αεργια θεωρειται εργασιακο κεκτημενο! Και για αυτο ΔΕΝ φταινε οι πολιτες!!!

τεσπα, μεγαλη κουβεντα, δεν αναλυεται απολυτα σε μερικες γραμμες....

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
ρε μαγκα, ουτως η αλλως το κονδυλι των μισθων του δημοσιου ειναι το 15%απο τα ετησια εξοδα του κρατους, σιγα τα ωα ναουμε...
τουλαχιστο μπορω να πηγαινω σε μια δημ.υπηρεσια και να τελειωνω γρηγορα?
μπορω να πηγαινω να πληρωνω το ΤΕΒΕ μου ή το ΦΠΑ μου σε ενα ΚΕΠ στις 3 το πρωϊ και να τελειωνω γρηγορα και το κυριοτερο ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ  για να προσαρμοστω με το στανιο στα ωραρια του δημοσιου?
Μπορω να πηγαινω σε ενα νοσοκομειο και να μη περιμενω σα το ζωο 3 ωρες εξω απο καθε ιατρειο με το ποδι μου να κρεμμεται επειδη καποιος μαλακας ΔΥ δε σκεφτηκε πως δεν πρεπει ο αναπηρος να τρεχει απο ιατρειο σε ιατρειο αλλα οι ιατροι πρεπει να πηγαινουν στον αρρωστο?
Γινεται να ανοιγω μια επιχειρηση σε 1 μερα χωρις να πρεπει να τρεχω σε 40 υπηρεσιες?
Γινεται να βαζω τηλεφωνο σε 1 μερα? Ρευμα? Νερο? Γινεται να ειναι οι δρομοι και οι πλατειες καθαρες? Γινεται αντι οι μισοι αστυνομικοι να φυλανε δημοσιογραφους και γηπεδα να φυλανε τους πολιτες? Και ενα καρο ακομη παραδειγματα....

τεσπα, μεγαλη κουβεντα, δεν αναλυεται απολυτα σε μερικες γραμμες....

Δηλαδή θέλεις να μεταναστεύσεις στη Σουηδία ???  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
κοτάει κανένας να πει στους δασκάλους, καθηγητές λυκείου-γυμνασίου να δουλέψουν και το καλοκαίρι
(έστω σε κάποια άσχετη θέση για να δικαιολογήσουν τα λεφτά που παίρνουν για να κάθονται)
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

δεν θα ξανανοίξει σχολείο για τα επόμενα 10 χρόνια... :2funny: :2funny:

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
απλα περιμενω ποτε θα μας κανει Δανια ο Τσαντ! τον εχεις για τυπο που δε κραταει το λογο του?

αχαχαχαχαχαχαχαχαα

Mind the G.A.P.    :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:¨
Όσο τον κράτησε και ο δάμαλος για "λιγότερο και αποτελεσματικότερο κράτος"... :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Mind the G.A.P.    :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:¨
Όσο τον κράτησε και ο δάμαλος για "λιγότερο και αποτελεσματικότερο κράτος"... :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
G.A.P. G.O.U.P. θα κουτουλάμε μεταξύ μας από την πείνα.

άκουσα σήμερα κάτι για ανασχηματισμό κοντά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
νομίζω ότι ξέρω γιατί θα κάνουν ανασχηματισμό... για να δείξουν ότι κάτι κάνουν και αυτοί μόνοι τους.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
G.A.P. G.O.U.P. θα κουτουλάμε μεταξύ μας από την πείνα.

άκουσα σήμερα κάτι για ανασχηματισμό κοντά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
νομίζω ότι ξέρω γιατί θα κάνουν ανασχηματισμό... για να δείξουν ότι κάτι κάνουν και αυτοί μόνοι τους.
η απολυτη εφαρμογη της παροιμιας "αλλαξε ο Μανωλιος...."

λες και οι νεοι Υπουργοι θα αποφασιζουνε μονοι τους και θα ψηφιζουνε διχως "κομματικη πειθαρχεια"....

πρασινη δημοκρατια λεμεεεε

tesla82

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Κριτικές
14
Like
25
Πόντοι
1.997
κοτάει κανένας να πει στους δασκάλους, καθηγητές λυκείου-γυμνασίου να δουλέψουν και το καλοκαίρι
(έστω σε κάποια άσχετη θέση για να δικαιολογήσουν τα λεφτά που παίρνουν για να κάθονται)
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

δεν θα ξανανοίξει σχολείο για τα επόμενα 10 χρόνια... :2funny: :2funny:

1)Τα σχολεία το καλοκαίρι και στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, δεν είναι κλειστά λόγω κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Είναι κλειστά λόγω παιδαγωγικής λειτουργίας. Δεν απαίτησαν ποτε οι εκπαιδευτικοί να κλείνουν τότε τα σχολεία. Ότι σαφώς και είναι συμφέρουσα κατάσταση, δεν το αρνείται κανένας. Αλλά δε φταίω εγώ που τα σχολεία κλείνουν το καλοκαίρι ας πούμε. Και να τονίσω επίσης ότι όσοι εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι σε γραφεία και υπηρεσίες, δουλεύουν κανονικότατα το καλοκαίρι. Μόνο όσοι έχουν θέση στο σχολείο είναι κλειστά. Επίσης οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται στα σχολεία σχεδόν μέχρι τα μέσα προς τέλη Ιουλίου  και ξανά τον Αύγουστο όταν ανακοινώνονται οι βάσεις. Οπότε ας μη λέμε ότι θέλουμε ή αν δεν γνωρίζουμε. Αυτός ο μηδενισμός και η απαξίωση για τους άλλους θα μας φάει.

Στην τελική φταίω εγώ αν διάβασα, πέρασα πανεπιστήμιο, ξεκολιάστηκα στον ΑΣΕΠ για να διοριστώ δάσκαλος; Εχουμε καταντήσει ακόμα και όσοι δε γλύψαμε για να έχουμε μια δουλειά στο Δημόσιο, και πραγματικά προσπαθησαμε, να αισθανόμαστε και ένοχοι από πάνω που θέλαμε να κάνουμε το συγκεκριμένο επάγγελμα.Ημαρτον δηλαδή με αυτή του νοοτροπία του μαλακα ελληνα. Όσα δε φτάνει , τα κάνει κρεμαστάρια

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
η απολυτη εφαρμογη της παροιμιας "αλλαξε ο Μανωλιος...."

λες και οι νεοι Υπουργοι θα αποφασιζουνε μονοι τους και θα ψηφιζουνε διχως "κομματικη πειθαρχεια"....
Μιας και το αναφέρεις, για να δείτε πόσο τελειωμένοι και ολίγιστοι είναι οι πολιτικάντηδές μας ( ο πλέον ακριβής ορισμός του πολιτικάντη βρίσκεται στην ελληνική πολτική σκηνή) δείτε την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Ψηφίσανε το μνημόνιο όλοι (και η Ντορίτσα βεβαίως βεβαίως)  και τώρα πάει ο φουκαράς ο Παπακωνσταντίνου να εφαρμόσει το μνημόνιο και ξεσηκώνονται οι ίδιοι οι πασόκοι που το ψήφισαν... Παράνοια
Σκέψου τί γνώμη θα έχουν σχηματίσει αυτοί της τρόικας  :2funny:

tzak

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
η καλυτερη δουλεια στο δημοσιο ειναι δασκαλος το καλοκαιρι και πυροσβεστης τον χειμωνα!!!!!!!!!!!!!!!
τυχαιο?δεν νομιζω!!!!!!!!!! :dancing:

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
1)Τα σχολεία το καλοκαίρι και στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, δεν είναι κλειστά λόγω κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Είναι κλειστά λόγω παιδαγωγικής λειτουργίας. Δεν απαίτησαν ποτε οι εκπαιδευτικοί να κλείνουν τότε τα σχολεία. Ότι σαφώς και είναι συμφέρουσα κατάσταση, δεν το αρνείται κανένας. Αλλά δε φταίω εγώ που τα σχολεία κλείνουν το καλοκαίρι ας πούμε. Και να τονίσω επίσης ότι όσοι εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι σε γραφεία και υπηρεσίες, δουλεύουν κανονικότατα το καλοκαίρι. Μόνο όσοι έχουν θέση στο σχολείο είναι κλειστά. Επίσης οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται στα σχολεία σχεδόν μέχρι τα μέσα προς τέλη Ιουλίου  και ξανά τον Αύγουστο όταν ανακοινώνονται οι βάσεις. Οπότε ας μη λέμε ότι θέλουμε ή αν δεν γνωρίζουμε. Αυτός ο μηδενισμός και η απαξίωση για τους άλλους θα μας φάει.

Στην τελική φταίω εγώ αν διάβασα, πέρασα πανεπιστήμιο, ξεκολιάστηκα στον ΑΣΕΠ για να διοριστώ δάσκαλος; Εχουμε καταντήσει ακόμα και όσοι δε γλύψαμε για να έχουμε μια δουλειά στο Δημόσιο, και πραγματικά προσπαθησαμε, να αισθανόμαστε και ένοχοι από πάνω που θέλαμε να κάνουμε το συγκεκριμένο επάγγελμα.Ημαρτον δηλαδή με αυτή του νοοτροπία του μαλακα ελληνα. Όσα δε φτάνει , τα κάνει κρεμαστάρια
ωραία όλα αυτά... αλλά γιατί θέλει χαρτζιλίκομα επιπλέον ο καθηγητής για να διορθώσει γραπτά από πανελλήνιες;
τα μαύρα από τα ιδιαίτερα; το fishing πελατών μέσα στις αίθουσες;
τα μπουρδέλο σχολεία, την άθλια εκπαιδευτική διαδικασία;
καλοχαιδεμένους τους έχουνε, αλλά έπρεπε να είναι σε κανένα νταμάρι να καταλάβουν πως βγαίνει το μεροκάματο.

και μην μου λες για το διάβασμα στα ΑΕΙ, ΤΕΙ, γιατί είμαι φοιτητής και ξέρων ποιες σχολές δίνουν πτυχία και ποιες κωλόπανα.

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
ωραία όλα αυτά... αλλά γιατί θέλει χαρτζιλίκομα επιπλέον ο καθηγητής για να διορθώσει γραπτά από πανελλήνιες;
τα μαύρα από τα ιδιαίτερα; το fishing πελατών μέσα στις αίθουσες;
τα μπουρδέλο σχολεία, την άθλια εκπαιδευτική διαδικασία;
καλοχαιδεμένους τους έχουνε, αλλά έπρεπε να είναι σε κανένα νταμάρι να καταλάβουν πως βγαίνει το μεροκάματο.

και μην μου λες για το διάβασμα στα ΑΕΙ, ΤΕΙ, γιατί είμαι φοιτητής και ξέρων ποιες σχολές δίνουν πτυχία και ποιες κωλόπανα.

Παλιοκουβέντες... Πιπέρι!!! :2funny: :2funny: :2funny:

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Τέλος πάντων παιδιά , η συζήτηση δεν καταλήγει πουθενά. Κανένας δεν θα πείσει τον άλλο.
Όπως λέμε και στον αθλητισμό, οι απαντήσεις θα δωθούν στο γήπεδο.
Πάμε ολοταχώς για λιγότερο δημόσιο (και λιγότερο σπάταλο), ήδη οι δαπάνες μειώνονται του δημοσίου, θα αρθεί και η μονιμότητα. Θα δείτε ότι πάλι τα ίδια και χειρότερα θα είμαστε
Οψόμεθα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom